Over mijzelf
Ik ben Christel Merken
Ik ben een vrouw en woon in Limburg () en mijn beroep is Verpleegkundige / Pedicure.
Ik ben geboren op 16/07/1968 en ben nu dus 57 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, sporten, lezen, ....
Mijn recepten zijn voor de dagelijkse keuken, maar ik hou zeker rekening met de seizoenen of bijzondere feesten.
Inhoud blog
  • Pannekoeken met havervlokken
  • Muffins ( recept van onze oma )
  • Havermoutkoeken
  • Kokostaart
  • Italiaanse pasta
    Categorieën
  • Gebak en koekjes (5)
  • Hapjes (5)
  • Hoofdgerechten (21)
  • Nagerechten (4)
  • Soepen (8)
  • Voorgerechten (4)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Christel's Keuken
    Mijn keukenrecepten
    04-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zarzuela ( maaltijdsoep voor winter en zomer )
    Aan deze soep is een beetje werk maar maak een grotere hoeveelheid en nodig vrienden of familie uit om samen te genieten van deze heerlijke maaltijdsoep !

    Benodigdheden voor 8 pers. :

    4 uien
    olijfolie
    500 ml witte wijn
    1 groot blik gepelde tomaten + 1 groot blik water
    3 visbouillonblokjes
    een beetje saffraan
    2 kg mosselen
    peper en zout
    700 gr gekuiste inktvis
    500 gr grote scampi's
    100 ml cognac
    1 kg stevige vis vb. victoriabaars, staartvis, kabeljauw, ...
    4 teentjes knoflook
    1 bussel peterselie

    Bereiding :

    Fruit 2 uien samen met 2 teentjes look in olijfolie. Voeg de helft van de witte wijn toe en breng aan de kook.
    Voeg de gepelde tomaten en de saffraan toe alsook het water en de bouillonblokjes en laat dit even verder koken.

    Snij de 2 andere uien fijn en ook de andere look en fruit deze ook in olijfolie en voeg de mosselen erbij.
    Kruid met peper en zout en kook ze op een groot vuur tot de mosselen open zijn.
    Zeef het mosselvocht en voeg dit bij de tomaten.

    Kook de inktvis even in de rest van de witte wijn.
    Giet ook dit af en doe het vocht bij de tomaten.

    Pel de scampi's, verwijder zo nodig het darmkanaal en bak ze 2 min. in de olijfolie.
    Blus dit even met de cognac, maar dit is niet nodig als je dit liever niet hebt.
    Doe dit vocht ook bij de tomaten.

    Voeg de vis toe bij het geheel en laat dit even koken tot de vis gaar is.
    Voeg daarna de inktvis, de scampi's  en de mosselen toe.
    Breng op smaak met de gesneden peterselie, peper en zout.
    Serveer met stokbrood en een heerlijk glaasje witte wijn.

    Smakelijk !! 


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 03/06-09/06 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs