• 22/10-28/10 2007
    jonathan blondel

11-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cercle-club

Cercle kreeg voor rust een paar goeie kansen, maar het was Club dat via Blondel op voorsprong kwam. Na de gelijkmaker van De Sutter zorgde Sterchele voor het winnende doelpunt en bezorgde de Cercle-aanhang een Brugse kater, weer 155 keer wakker liggen.

Bij Club geraakte Wesley Sonck uiteindelijk niet fit, waardoor Brecht Capon opnieuw zijn kans kreeg. Ook Leko en Clement keerden terug in de ploeg, ten nadele van Vermant en Valgaeren. Bij Cercle moest ook Iachtchouk in extremis afhaken. De wedstrijd begon met een lange studieronde. Na tien minuten was de eerste kans voor Cercle, maar Leko keerde op de doellijn een kopbal van De Sutter. Vijf minuten later kreeg opnieuw De Sutter een goede kans, maar het jeugdproduct van Club knalde onbesuisd over. Gaandeweg nam blauw-zwart het commando over, wat resulteerde in kansjes voor Leko, Sterchele en Priske. Op het halfuur kreeg Cercle dé kans om de score te openen. Gombami zette voor van op links en de inlopende De Sutter, weer hij, devieerde de bal naar doel. Stijnen kon de bal nog net in corner tikken. Kansen voor Cercle dus, maar het was Club dat een paar minuten voor de rust op voorsprong kwam. Een voorzet van Capon naar Djokic werd weggewerkt, maar Blondel knalde de rebound via Portier hard tegen de netten. 1-0 .Club leek met een voorsprong de rust in te gaan, maar dat was buiten Tom De Sutter gerekend. De Smet kopte de bal goed door en De Sutter knalde de bal hard voorbij Stijnen.

Na de rust ging Club opnieuw op zoek naar de voorsprong. Dat lukte ook na tien minuten. Een vrije trap van Leko werd eerst geblokt, maar Sterchele knalde de rebound prachtig tegen de touwen. Cercle probeerde nadien de bakens te verzetten, maar blauw-zwart hield knap stand. Op de counter kreeg Club zelfs nog een paar kansen op de 1-3. De score veranderde echter niet meer, waardoor Club Brugge een knappe 18 op 18 haalt.

11-11-2007 om 21:09 geschreven door caroo

06-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen nog een foto'ke van de jo, de çois en de stijn na club brugge-racing genk.

06-11-2007 om 20:22 geschreven door caroo

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)

Jonathan BLONDEL

“Tweede doelpunt zou ons bevrijd hebben”

Jonathan Blondel bevestigde opnieuw zijn goede vormpeil. “Zulte Waregem speelde een goede wedstrijd. Onze tweede helft was een pak minder. Een tweede doelpunt zou ons bevrijd hebben, maar dat kwam er spijtig genoeg niet. Het belangrijkste zijn de drie punten en het feit dat we nu leider zijn in het klassement. Het is leuk dat we zo’n serie neerzetten. 15 op 15 is leuk, hopelijk kunnen we daar tegen Cercle een vervolg aan breien. Het zijn twee ploegen die in vorm zijn, dus het zou een leuke match moeten worden.” (SF)

06-11-2007 om 20:17 geschreven door caroo

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen aan de leiding

Club prijkt na 12 speeldagen helemaal bovenaan de klassering en dit na een moeizame 1-0 zege  tegen Zulte Waregem.  Djokic scoorde na 34 minuten het enige doelpunt.

Het was ook Djokic die al na 3 minuten de kans liet liggen om blauw-zwart al vroeg op voorsprong te knallen.  Na een misser van Verschuere mocht de Serviër van op 5 meter volledig vrij uithalen maar hij mikte te hoog.  Meteen aan de overkant claimde Zulte Waregem terecht een strafschop nadat Leye onderuit werd getrokken.  Club nam dan de wedstrijd in handen en Sterchele was na een kwartier dicht bij de openingsgoal.  Na een teruglegger van Capon, in de basis omdat Sonck geblesseerd was, kon hij in de grote rechthoek uithalen maar De Vlieger keerde.  Iets voorbij het halfuur maakte Djokic er dan 1-0 van.  Na een hoekschop kopte Simaeys krachtig naar de hoek.  De bal werd nog van de lijn geveegd maar Djokic stond op de goeie plek om van dichtbij binnen te duwen (1-0).  De Bruggelingen drukten nu door.  Na een pass van Sterchele was Capon dicht bij een goal maar het leer werd nog net op tijd ontzet.  Op slag van rust legde Priske hard aan.  Het schot werd even van richting veranderd waarna De Vlieger in twee tijden redde.  De bezoekers stelden daar weinig of niets tegenover, al voetbalde het tot die goal aardig mee.

Na de pauze zagen de 27694 toeschouwers een heel ander Zulte Waregem.  Het schoot meteen stevig uit de startblokken met een kopkans voor Sankare en een schot in de draai over van Van Nieuwenhuyze.  Club was nog steeds niet wakker en na 56 minuten kreeg Leye een goeie mogelijkheid.  Hij besloot slordig naast.  Tien minuten was Zulte Waregem opnieuw gevaarlijk met een kopbal aan de tweede paal van D'Haene.  Maar de beste kans op de gelijkmaker was voor Vansteenbrugghe.  Na 73 minuten zwiepte Reina een vrije schop voor de goal, Vansteenbrugghe mocht ongedekt koppen maar deed dat net iets te zwak en Stijnen pakte klemvast.  Mathijssen wisselde vervolgens Vermant en Capon voor Englebert en van Heerden.  Eindelijk vond Club Brugge de nodige rust.  Na een knappe actie van de twee invallers haalde Sterchele hard uit.  De Vlieger redde met de vuisten.  Zulte Waregem kreeg geen noemenswaardige kansen meer maar toch bleef het spannend.  In de slotfase was er nog Brugs doelgevaar van Sterchele en Djokic maar aan de stand veranderde niks meer.

06-11-2007 om 20:15 geschreven door caroo

De voorgeschiedenis van Jonathan Blondel

Jonathan, zoon van Stéphane Blondel en Kathy Lavens, sluit zich als duiveltje aan bij US Ploegsteert, waar Jean Castrique hem onder z’n hoede had. “Hij speelde hier twee seizoenen en scoorde 253 doelpunten”, weet de huidige schepen van Ploegsteert. “Logisch dat hij vlug de overstap maakte naar de preminiemen van Excelsior Moeskroen”. En het gaat snel, want bij les Hurlus tekent Blondel in 2001 zijn eerste profcontract. “Er was toen al interesse van Rijsel, Lens, Dortmund, Anderlecht en… Club Brugge, maar we kozen bewust voor Moeskroen”, zegt vader Stéphane Blondel.

Maar Jo wordt nog steeds van nabij gevolgd door enkele buitenlandse clubs en op 11 juli 2002, na amper een handvol wedstrijden in de Belgische competitie, trekt hij naar Tottenham Hotspur, dat zestig miljoen oude Belgische franken veil heeft voor de nauwelijks achttienjarige speler, die volgens insiders een slordige 12.500 euro per maand verdiende bij de Henegouwse club.

In Tottenham heeft hij het aanvankelijk naar z’n zin. “Hier is vanalles te beleven. De contacten zijn wel veel harder dan in de Belgische competitie, dus moet ik vooral op fysiek vlak nog vorderingen maken. Daarom zit ik bijna dagelijks in het krachthonk”, klinkt het enkele maanden na de aankomst van Jonathan Blondel op White Hart Lane.

Aan het succesverhaal lijkt geen einde te komen, want bondscoach Aimé Antheunis roept hem nog datzelfde jaar op voor de A-oefeninterland tegen Polen. “Een verrassing. Op zo’n jonge leeftijd mogen debuteren in de nationale ploeg, is slechts weinigen gegeven. Maar ik hoop nu zo snel mogelijk een basisplaats bij Tottenham te versieren.”

Maar dat lukt niet en een terugkeer naar Moeskroen is plots aan de orde. “Er is inderdaad gesproken”, bevestigt Gino Gylain in oktober 2002. “Onze voorzitter heeft zijn Engelse collega opgebeld toen hij hoorde dat Jonathan niet aan de bak kwam. Wij hopen dat we hem kunnen helpen.” Helaas, er verandert niets. “Niet dat ik absoluut weg wil, maar ik zit momenteel in een moeilijke situatie. Ik geraak niet in de ploeg, dat klopt, maar ik stoor me nog meer aan de mentaliteit. Na de training zoekt iedereen gewoon zijn eigen weg, buiten het veld is er totaal geen contact tussen de spelers.”

En niet Moeskroen, dat tijdens de winterstop opnieuw naast Blondel grijpt, maar Club Brugge reikt hem uiteindelijk een helpende hand.