¨Mijn ervaringen met het proteïnedieet en recepten
11-03-2011
Almost weekend!
8 u : vanillebrikje P 10 u : kaassnack P 13 u : vanillebrikje P 16 u : citroenkoek P 19 u : sojanootjes P 20 u : glaasjes Cava + rauwe zalmstukjes met peso
8 u : chocobrikje P 10 u : kaassnack P 1 u : chocobrikje P 4 u : kaassnack P 7 u : kropsla + zalm uit blik + radijsjes + 1 el zelfgemaakte mayonnaise + peso + bieslook = zalm uit blik of tonijn in eigen nat vind ik altijd heerlijk in een slaatje. 9 u : bananenpudding P
Vandaag mijn wekelijkse meeting gekregen. Er was minder af dan verwacht, zou de cava van gisteren daaraan meegewerkt hebben ? Kristel stelt voor om vanaf vandaag tijd, eten, drinken nauwkeurig op te schrijven Ben een beetje teleurgesteld, maar des te meer moet ik er terug tegenaan gaan! S T A R T
8 u : chocobrikje (P) 10 u : kaassnack (P) 13 u : vanillebrikje (P) 15 u : citroenkoek (P) 18 u : sojascheuten + prei + beetje selder + kippewit + currypoeder + lookpoeder + peso + el rijstolie + groene paprika + groen chilipepertje in de wok -> het was eigenlijk niet zo lekker, ik denk dat die prei er te zwak bij was. Heb dus (goed zo ) niet zo veel gegeten. Als afsmakertje heb ik er chilinootjes (P) bij gegeten.
PS : Peso : betekent peper en zout P : betekent Proteïneproduct El : betekent eetlepel
Zondagavond een lekker slaatje gegeten : Ik had een simpele verse sla op de markt van Vilvoorde gekocht. Drie grote bladen op een bord gelegd. Tomaatjes in heel fijne blokjes gesneden, erop gelegd, tonijn in eigen nat laten uitlekken en er ook op gelegd, afgewerkt met peper en zout (= peso) verse bieslook en ... 1 lepel zelfgemaakte mayonnaise (verse eitjes van onze kip tok tok tooook).
Maandagavond was het ook heel lekker : Courgette, look, rode paprika, stukje chili, rode ajuin in hele kleine stukjes gesneden en gebakken in een klein lepeltje olijfolie. Heel zacht vuurtje + antikleefpan zodat niets aanbakt. Beetje verse thijm (niet de takjes) en peso opgestrooid. Vier eitjes (ook twee voor Stijn) gemixt, peso, en na een tijdje dat er bij gegoten. Vergezeld van een lekker slaatje : verse kropsla gemengd met verse rucola van de markt, bieslook uit de tuin en 1 eetlepel versgemaakte mayonnaise.
Ik kijk al uit wat ik deze avond kan brouwen! Ik vind het tof om met een beperkt aantal groenten proberen iets lekkers te maken en het lukt me nog ook
Dinsdagavond,mmmm smullen :
Rode ajuin, 1 wortel, verse prei, verse selder, verse dragon, chilipepertje, rode paprika -> stoven in 1 el olijfolie. 1 el Piet Huysentruyt visbouillon toegevoegd Mosselkruiden van Piet Huysentruyt toegevoegd (heb net vernomen dat dit eigenlijk niet mocht!) De mosseltjes erop gelegd en wat water toegevoegd. Het was echt een heel lekker gerechtje.