Door de vele regen de voorbije weken oogst Opa minder tomaten dan andere jaren. Maar degene die hij oogst zijn wel even lekker als anders.
Ik maak er een verrukkelijke osso bucco van.
Dit heb je nodig (voor 4 pers.):
-4 kalfsschenkels
-1 ei
-2 soeplepels bloem
-1dl olijfolie
-2 ajuinen
-1 kg tomaten
-1 dl witte wijn
-1 dl bouillon
-1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
-peper, zout
-2 teentjes look
-bindmiddel
Zo maak je het:
-Klop het ei los.
-Rol de schijven kalfsschenkel door het geklopte ei en de bloem.
-Verhit de olijfolie in een ruime pot.
-Braad de stukken kalfsschenkel er in aan.
-Kruid het vlees met peper en zout. Haal het uit de pan als het langs alle kanten gebakken is.
-Snipper de ui fijn.
-Pel en ontpit de tomaten.
-Voeg de ui en de tomaten bij de olie.
-Bevochtig met de wijn en de bouillon. Breng alles aan de kook.
-Voeg het kruidentuiltje en de geplette look toe.
-Leg de stukken vlees terug in de pot en laat met gesloten deksel een uur en half op een zacht vuurtje
stoven.
-Haal het vlees uit de pot en bind de saus met bindmiddel.
-Dien op met gekookte tagliatelli.
Smakelijk!
01-09-2010 om 09:42
geschreven door veerle 
|