Inhoud blog
 • Artemis wordt Chelone
 • Afscheid
 • De laatste dagen
 • Adele
 • Happy Time
 • Bloggenland is dood(s)
 • Celtic Woman
 • Volgens het boekje
 • De aanhouder wint
 • Bezinningstijd
 • Kersttip voor mannen
 • Als de kat van huis is…
 • Amy Winehouse was here!
 • Moeder in 't groen
 • Dipje
 • Halloween
 • Dubbele tijden
 • Stille eenvoud
 • Hij is terug!
 • Vandaag: Wereld Ei Dag!
 • Het zit ‘em in het hoofd
 • Lekstokkenfestijn
 • IK DOE MEE
 • Citaat
 • Huwelijk
 • Sympathy
 • Laatste zomerallures
 • Tijd om uw schoentje te zetten?
 • Stef
 • Klok (3)
  Zoeken in blog

  Foto
  Klik op het logo voor de homepage.
  [ ARTEMIS ]
  Niet iedereen die denkt, heeft gedachten.
  29-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna zover!
  Vorig jaar nam ik voor de allereerste keer deel aan Open Tuinen van de Landelijke Gilden. Hoewel ik de weken voorafgaand aan het gebeuren behoorlijk nerveus was, is het bewuste weekend een meevaller van formaat geworden!
  Ook dit jaar, meer bepaald op 23 en 24 juni, stel ik mijn tuin open voor het grote publiek. Ik nodig u hierbij dan ook alvast van harte uit om met mij te komen meegenieten van het rustige geborrel van de vijvers, van de talloze geuren en kleuren, van het ongemeen boeiende samenspel tussen fauna en flora en - uiteraard - van een gezellige babbel. Bovendien zal het volledige rechtergedeelte van de achtertuin een grondige metamorfose hebben ondergaan. Die transformatie is op dit moment nog in volle hevigheid bezig.
  U ziet: ik verveel me geen moment. Meer nog: een dag zou, wat mij betreft, gerust achtenveertig uur mogen bevatten.
  Onderstaand serveer ik jullie graag wat sfeerbeelden van mijn opentuinweekend van vorig jaar, niet zonder enige moeite gebundeld in een van wat sfeermuziek voorzien YouTube-filmpje.


  24-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale dag van de voet
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Onze voeten krijgen eindelijk ook hun dag. Die wulpse en dartele teentjes van Zap wil ik ook.
  Op 5 mei aanstaande geven de Belgische en Luxemburgse podologen u professioneel advies en een gratis voetscreening (whatever that might be). Zouden ze misschien een “peeling” of massage voor onze voetjes in petto hebben? Ik ben razend benieuwd naar mijn type voet en heb me alvast ingeschreven voor deze heuglijke dag.

  Zouden ze ook knippen en lakken?
  http://www.vichy.com/nl-be/podexine/page_2.asp


  21-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woorden

  Ik hou het bij de eendjes, het koppeltje, de verliefden, die mijn vijver uitkozen om te baden.

  Ik wou dat het mij ooit overkwam, die exclusiviteit van het liefhebben. Het voortdurend wachten op elkaar.

  Het was eens, en nog eens. Maar het schijnt nooit lang te duren. Ik weet niet eens waarom.

  Waarom hebben woorden van vroeger nu niet meer dezelfde betekenis?


  17-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ai

  Poulette heeft vast hemeroïden of allerminst een zeer pijnlijk poepgaatje. En of ze blij moet zijn dat ze haar ei kwijt is! Het lag in het konijnenhok, misschien kon ze daar rustiger haar gangetje gaan. Het is een voorteken, het kan niet anders: Poulette wil voor mij een man met potentie die graag zijn eitje lust. Zulke kolossen zijn trouwens niet verkrijgbaar in de handel. Daar bestaan geen passende dekseltjes voor.

   

  “Eieren zijn lang houdbaar, zelfs buiten de koelkast.

  Alleen in China maakt men van de zgn. "Duizendjarige" eieren nog steeds een delicatesse. Dat ze hooguit zes maand oud zijn, zegt men er dan maar niet bij”.

   

  Ik geef mijn adonis nog even respijt.  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schuldgevoelens
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb schuldgevoelens omdat ik niet meer blog.

  Het gaat niet zozeer om het schrijven zelf, want dat komt ooit wel als er voldoende bagage in woorden omgezet kan worden. Ik schrijf er maar op los.

  Nee, bloggen is veel meer. Het is een engagement. Ik wil die mooie stukjes van jullie niet missen en ik wil er ook op antwoorden. Een heerlijk verzet, een lach op één mijner miljarden gezichten. De herkenbare perikelen van mijn medemens terwijl mijn rug pijn doet van het stomme wieden.

  Bloggen is voor mij een dessert: iets voor na de dagtaak, een ontspanning, een uitkijken naar wat anderen hebben geschreven. Het is een poging om iets uit mijn hersenkronkels te halen terwijl het voordien al werd voorgekauwd, beleefd en afgewogen of het al dan niet zinvol is om het aan anderen mee te delen. Het staat er plots en wordt verzonden. En er is intussen heel veel meer.

  Maar er staat begot zoveel onkruid in mijn tuin. En ik wil dit jaar een wilde weide vol stoere, langlevende kleuren. Bovendien wil ik zelf ook een bruin kleurtje dat me er beter uit doet zien.

  Er is dit seizoen zoveel gebloei in deze droge grond. Het gras moet worden gemaaid, onkruid moet worden verdelgd. Er moeten vogels worden begluurd die kattenharen naar hun nest vervoeren. Ik wil de merels zien die ruzie maken en de kleintjes die ik beoog te redden. Maar ook de eksters die eieren stelen uit andere nesten, de lafaards. Ik moet ze achterna hollen, als een wilde.
  Ik wil de eekhoorntjes gekke apensprongen zien maken. Mijn volièrefamilie moet eiwit uit gekookte eitjes. Ik wil persé dat het mannetje zijn broedende vrouwtje liefdevol voedt. Hij moet haar ook voldoende drinken brengen en dat wil ik gezien hebben. Uit zijn gezang alleen zullen geen gezonde kleintjes volgen terwijl zij daar zit te zweten.

  Ik wil, kortom, alles zien en beleven. Ik wil de bloesems blad zien worden. Ik wil de natuur zien stagneren - hij moet zich uiterst langzaam bewegen - voor ons allemaal. Voor de mensheid en de gevoelens die wij willen hebben tegenover elkaar.

  Dan zijn er nog die eerste liefdes die ook de laatsten zullen zijn.

  Ach, ik hou van jullie allen, meer hoeft niet voor mij.

  Het zit allemaal in elkaar verweven.


  13-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pyrrhocoris apterus

  Ze zijn uiterst grappig, die beestjes. Ik wist van hun bestaan niet af maar ze waren hier wel degelijk vandaag, op mijn eigenste terras.
  Ze zijn het spiegelbeeld van zichzelfve en hebben waarschijnlijk het carnavalsbal gemist. Want ze dragen maskers. Twee grote ogen, een spitse neus en grote mond.
  Zijn ze niet prachtig mooi?

   

  11-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De buren van de andere kant
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn buurvrouw Buxusmadam - voor mij heet ze zo omdat haar tuin vol buxussen staat en ik daar niet zo erg van hou en haar man Jommeke - die ik gemakshalve maar zo noem omdat zijn haarstijl erg lijkt op die van het stripfiguurtje - zijn mijn linkse buren.

  Buiten het feit dat ik er Jommeke al een aantal maal attent moest op maken dat hij zijn gewiede onkruid niet in mijn dennenbosje hoeft te storten, hebben wij een prima doch afstandelijke burenrelatie. Als geen van ons beiden zin heeft in een confrontatie in de supermarkt, slaan we gewoon een andere rayon in.

  Ik denk dat mijn buurvrouwtje nogal een angstig persoontje is. Als haar Jommeke in Cincinatti - of misschien is het Connecticut - zijn hoge managersjob uitoefent, branden bij haar de ganse nacht alle mogelijke lichten en waakkaarsjes. Zeker sinds de grote overval op haar residentiële bezittingen van een aantal jaren geleden. Twee grote kolossen van honden blaffen er tegen elke nieuwsgierige kat of tam konijn. Dit zorgt dus mede voor mijn veiligheidsgevoel en dat van de andere buren in de straat.

  Mijn buurvrouw van rechts verhuisde een drietal maanden geleden omdat haar woning te groot bleek voor haar alleen. Ik zou dus nieuwe rechterburen krijgen. Maar die kwamen er niet. Niemand in de buurt had enig idee wat er met die leegstaande woning zou gebeuren.

  Tot ik mijn linkse buurvrouw verleden week in de supermarkt tegen het lijf liep in de rayon van de droogwaren. Vanaf dan was het burengeheim opgelost: mijn buren van links hebben namelijk het huis van mijn buurvrouw van rechts gekocht. Aanvankelijk waren ze van plan om, mits de nodige drastische verbouwingen, daar naartoe te verhuizen. Maar buxusmadam en haar gemaal Jommeke hebben zich na de aankoop van mijn rechterkant intussen bedacht; ze zouden hun zwembad en hun vijver heel erg missen alsook hun degelijke alarminstallaties. Ze hebben dus serieuze bedenkingen over de aankoop van hun nieuwe woonst.

  Niet getreurd, in de zomer beginnen ze aan de verbouwingen van hun potentiële tweede woning. Zouden ze voorlopig één van hun honden de nieuwe woning laten bewaken?

  "Feit is," zo zei mijn buurvrouw me, “dat als je me plots ziet sjouwen met meubelen van de ene naar de andere kant, je pas zal weten welke beslissing we genomen hebben”.

  Wat vast staat: één van beide buren zal dezelfde blijven. En tussen die twee residentiële woningen staat mijn kleine Skoda op de oprit naast de ouwe Toyota Starlet van mijn dochter. Mijn tv is aftands, ik bezit geen waardevolle juwelen en mijn spaarvarkentje is leeg.

  Aan de natuurverbonden dieven: blijf van mijn Euphorbia’s, mijn Eupatoriums, mijn Skimmia’s, mijn hosta’s, mijn kikkers, poezen, vogeltjes, kippen en konijntjes. En nee, ik heb géén gordijnen!


  03-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De helaasheid der dingen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn geschreven inspiratie zou weer over de natuur gaan. Daarom wilde ik liever aan mijn nieuw boek beginnen: "De helaasheid der dingen".
  Er wordt zo positief over gerecenseerd.
  Lekker knus onder het warme dekbed.


  Archief per maand
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006


  Blogroll
 • AnneTanne
 • Chocolate Moose
 • Lezen om te leven
 • Mohow
 • Sandrissimo
 • Speedy
 • Studio Stefke's weblog

  Blogroll 2
 • vrt-blogger en co.
 • Muggenbeet
 • Elise
 • Madame
 • wat gebeurt
 • Houbi.com
 • Alex

 • Blog als favoriet !

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Kriebel hier gerust iets neer!  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!