Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    24-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België stelt olympische samenwerking met Brazilië voor
    Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) gaat samenwerken met het Braziliaans Olympisch Comité met het oog op de Olympische Spelen van 2012 in Londen en die van 2016 in Rio de Janeiro. Dat maakten Pierre-Olivier Beckers, de voorzitter van het BOIC, en zijn Braziliaanse collega Carlos Nuzman donderdag in Brussel bekend. "We zijn in de eerste plaats tevreden dat we de Brazilianen konden overtuigen om in België te trainen voor de Spelen van Londen. We hebben natuurlijk een centrale ligging in Europa, maar daarnaast willen we ons profileren als een land met uitstekende trainingsfaciliteiten. Ook andere landen lieten al hun interesse blijken om in België te trainen.

    Voor de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro zijn ons door het Braziliaans Olympisch Comité eveneens uitstekende faciliteiten beloofd. Tot slot zal er ook info en 'knowhow' tussen beide landen uitgewisseld worden. Als klein landje zijn we immers verplicht om zoveel mogelijk kennis op te doen als we met de toplanden willen wedijveren", verduidelijkte Pierre-Olivier Beckers.

    "Onze Technische Commissie bezoekt momenteel de infrastructuur in Gent", ging Carlos Nuzman van start. "Vrijdag volgt er in aanwezigheid van IOC-voorzitter Jacques Rogge een laatste bezoek aan Gent, daarna zal onze olympische federatie beslissen welke ploegen er naar Gent zullen komen. Momenteel zijn we al zeker dat ons gymnastiekteam de Spelen van 2012 in Gent zal voorbereiden. Dit samenwerkingsverband moet ook op langere termijn bekeken worden. Tal van onze ploegen zijn immers vaak in Europa en hebben dan uitstekende trainingsfaciliteiten nodig".

    21-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LONDON: aftellen naar het grote feest in 2012
    Op het internet vonden we een filmpje voor London 2012, reclame voor het olympisch stadion. Altijd leuk om es te bekijken. Dit is de link op You Tube: http://www.youtube.com/watch?v=WPy3SRUPfu4.

    18-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische ticketverkoop Olympische Spelen Londen wordt op 26 april hervat
    De Belgische online ticketverkoop voor de Olympische Spelen van Londen 2012 zal pas op 26 april hernomen worden. Dat schrijft officiële verdeler Suseia op zijn website. België kreeg van het organisatiecomité 30.000 tickets ter beschikking, 20.000 daarvan worden via Suseia.be aan de man gebracht. De verdeler kon de vraag naar kaartjes echter niet aan en moest de verkoop voorlopig opschorten. Normaal gezien moest de ticketverkoop dinsdagavond om 23.30 uur van start gegaan zijn, maar omdat te veel mensen tegelijk op de website zaten, werd de site offline gehaald om de capaciteit te verdubbelen. De verkoop werd de volgende ochtend om 7 uur opnieuw gestart, maar dat bracht weinig soelaas. Klanten slaagden er niet in hun bestelling te bevestigen of kregen meer tickets dan gevraagd, met een veel te hoge kostprijs tot gevolg. Het noopte Suseia ertoe de stekker finaal uit de site te trekken. "In totaal werden al 717 bestellingen gevalideerd", laat Suseia vrijdag weten op zijn website. "Momenteel zijn er nog ongeveer 8.000 tickets beschikbaar voor de online verkoop. We hernemen de verkoop via onze e-shop op 26 april. Wij verontschuldigen ons nogmaals voor de vertragingen op onze site", klinkt het.

    16-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aftellen naar Olympische Spelen al onderbroken... klok is stuk
    Nog geen dag nadat het aftellen naar de Olympische Spelen begon, heeft de olympische klok op Trafalgar Square in Londen het dinsdag begeven. Toen het digitale uurwerk aangaf dat er nog 500 dagen, zeven uur, 6 minuten en 56 seconden te gaan waren tot het grootste sportevenement van de wereld, bleef het stilstaan. "We zijn beschaamd", deelde fabrikant Omega mee. "We zorgen ervoor dat de klok zo snel mogelijk weer werkt, maar eerst moeten experts intensief testen uitvoeren."

    Vier Britse olympische kampioenen hadden het stalen gevaarte maandagavond op het plein in Londen onthuld. Sebastian Coen voorzitter van het organisatiecomité, had het daar gezet zodat elke bezoeker eraan herinnerd zou worden dat de "grootste show ter wereld" in 2012 in de Britse hoofdstad plaatsvindt. De klok die aftelt naar de paralymische spelen, aan de andere zijde van het 6,5 meter hoge en 5 meter brede uurwerk, tikte wel ongestoord voort. Omega levert ook alle apparatuur voor de tijdsopnames op de Olympische Spelen. Dat doet het Zwitserse bedrijf al sinds 1932.

    15-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AFTELLEN: nog 500 dagen tot de Olympische Spelen
    Niet dat we er dagelijks bij stilstaan, maar de Wielerbond maakte er ons attent op via een persconferentie. Vandaag, precies over 500 dagen, starten de Olympische Spelen in London. De Spelen in Beijing hebben een enorme indruk op ons achtergelaten en we hopen er natuurlijk opnieuw bij te zijn daar over de grote plas! We duimen!

    14-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische markt krijgt 30.000 tickets voor Londen 2012
    België heeft door het organisatiecomité LOCOG 30.000 tickets toegewezen gekregen voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen, ongeveer twee keer meer dan voor de Spelen van 2004 en 2008. Van die 30.000 tickets worden er 20.000 te koop aangeboden aan het grote publiek. De andere 10.000 zijn voorbehouden voor de Belgian Olympic Family (BOIC en partners, sportfederaties, familie van atleten ...). De 20.000 tickets zijn vanaf dinsdagavond 23u30 te koop op de website van Suseia (www.suseia.be), dat door het BOIC werd gekozen als officieel agentschap voor reizen en wedstrijdtickets en dat nog onderhandelt met LOCOG voor bijkomende tickets. De verkoop gebeurt volgens het principe 'first come, first served'. Tickets kunnen gecombineerd worden met reis en/of hotel. De koper krijgt direct na zijn betaling een attest, het 'fysieke' ticket is echter pas in juni 2012 beschikbaar. Iedereen kan tickets kopen, maar het leveringsadres voor de tickets moet in België zijn.

    Wie op Suseia naast tickets grijpt of er zijn gading niet vindt (tickets voor de openingsceremonie zijn niet beschikbaar, voor de finale in het vrouwentennis zijn de gesprekken tussen Suseia en LOCOG nog gaande), kan zijn geluk proberen op de website van LOCOG (www.london2012.com), die eveneens dinsdag wordt opengesteld. Het principe is daar evenwel anders. Tot en met 26 april kunnen aanvragen ingediend worden, één per é-mailadres en Visakaart, en in juni worden de tickets toegewezen via loting.

    11-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baxi Football Club: oefenwedstrijd tegen de landskampioen met Piet De Mol

    Shandong Luneng - Beijing Baxy Football Club 3-1

    Luneng is de kampioen van de Super League van vorig seizoen. Ze verloren vorige week hun eerste wedstrijd in de Azian Champions League. Een bestuurslid van mijn club speelde vroeger bij Luneng (hij was eigenlijk de vedette van Luneng) en zo kwamen we aan de uitnodiging. ’t Is een heel rijke club. Zo betaalt zij de verplaatsing met de TGV voor onze eerste én tweede ploeg én het verblijf in een luxehotel. Hun ambitie voor het komende seioen is niets minder dan een nieuwe landstitel en heel ver geraken in de Champions League. Waarschijnlijk zien ze in ons een makkelijke tegenstrever, dus veel te scoren en zo vertrouwen op te doen voor hun volgende Champions League-match. De uitslag laat misschien vermoeden dat ze in hun opzet slaagden. Ik weet zeker dat ik bij het eindsignaal meer reden had om gelukkig te zijn dan mijn Servische collega, Ivankovic.



    Luneng neemt een snelle start, ik waarschuwde ervoor, en na vier minuten staat het al 1-0. Pasje tussen mijn twee centrale verdedigers door (’t zou niet mogen), randje buitenspel en 1-0. Twee minuten later komt mijn nr.10 Kaka alleen voor hun doelman, hij kan hem net niet dribbelen. Shandong speelt met zijn volledig eerste elftal. Ze hebben vier titularissen bij de Chinese nationale ploeg en vier buitenlanders. Toch zijn wij in het tweede deel van de eerste helft duidelijk de betere ploeg. We komen kort voor de rust ook verdiend gelijk, na een vrije trap van nr.8 Ball. Ik vervang drie spelers bij de rust.

    Luneng heeft vooral op eigen helft veel balbezit, dat krijgen ze ook van ons. Telkens ze een bal in de diepte spelen, staat mijn ploeg als een blok, we recupereren meestal de bal en loeren op de counter. Mijn 17-jarige linksachter, Tsjché, speelt schitterend. Ik kan hem dan ook niet verwijten dat hij in de 80ste minuut overmoedig werd. Hij wou zijn rechtstreekse tegenstrever dribbelen, de rechtsbuiten van de nationale ploeg. Balverlies, weer randje buitenspel en 2-1. Uit hoekschop scoren ze ook nog 3-1. De uitslag is gezien het spelbeeld overdreven, al won Luneng uiteindelijk misschien wel verdiend. Morgen spelen we met de tweede ploeg tegen de tweede ploeg van Luneng. Om 19u30 stappen we op de TGV. Drie uur later zijn we terug in Beijing.

    Groeten,

    Piet.


    08-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al vijf aanhoudingen in zaak rond vervalste tickets OS 2012

    Een week voor de start van de officiële ticketverkoop voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen heeft de Britse politie al vijf mannen opgepakt die valse tickets aan de man wilden brengen. De ticketverkoop voor de Spelen gaat op dinsdag 15 maart van start. In een periode van zes weken, tot 26 april, is het mogelijk om via de officiële website van London2012.com een aanvraag in te dienen voor tickets. Na deze periode zullen vervolgens de tickets worden verdeeld onder alle inschrijvingen. De openingsceremonie van het grootste sportevenement ter wereld is geprogrammeerd voor 27 juli 2012.


    06-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sochi 2014: twee mascottes voor Winterspelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Paralympische Winterspelen in 2014 in Sochi krijgen twee mascottes. De televisiekijker in Rusland kreeg de eer om in een speciale uitzending via sms en telefoonoproepen zijn/haar voorkeur uit te spreken. De keuze viel finaal op deze 'Ray of Light' en 'Snowflake'.


    05-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goalbal heeft plaatsje op de Paralympische Spelen
    Een nieuw mijlpaal op weg naar de Olympische Spelen van London. Eind februari werd immers de eerste venue officieel afgewerkt. De impressionnante Velodrome, beschreven als de beste in de wereld, zal de pistewielrenners ontvangen, net als 6000 toeschouwers voor wie zitjes zijn voorzien. Intussen raakte ook bekend dat het goalbal als eerste Paralympische sport zal worden getest in zijn daartoe ontwikkelde venue. Een mix van competities met wereldtoppers en demonstraties in het goalball voor vrouwen zullen in de Handball Arena worden georganiseerd op 3 en 4 december 2011. Gelijktijdig nam Phil Lane, Chief Executive van het Britse paralympische comité, anderhalf jaar voor aanvang van de Paralympics ontslag. Lane fungeerde de laatste vier Spelen als Chef de Mission van het Paralympics team van Groot-Brittannië en eindigde twee keer op de tweede plaats in de totale medailleranking. Onder Phil Lane kende de Paralympische sport in het Verenigd Koninkrijk een ongeziene groei.

    04-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OLA OLYMPIA: Oor om oor
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heel wat te doen rond oortjes dezer dagen. Niet? Als organisator van een eigen koers op de internationale wielerkalender moet ik voorzichtig zijn in mijn mening hierover. Vorig jaar al werd het verbod op oortjes toegepast bij de vrouwen in de Omloop Het Nieuwsblad. Tot ongenoegen van de ploegleiders. Als organisatoren zijn wij toen zeer neutraal gebleven in deze affaire. Ingaan tegen de UCI betekent ingaan tegen de wereldfederatie die je evenement ondersteunt. Geen begrip opbrengen voor het gevoel bij de ploegen betekent eigenlijk geen enkele affectie hebben met de koers. Dus hoe denkt een organisator er dan over? Een vraag die de voorbije dagen een aantal keer is gesteld.

    Wel, bekijk het van twee kanten. Sportief gezien is de afschaffing terecht. Sport is meer dan een fysieke prestatie. Het is de situatie in de wedstrijd kunnen aanvoelen, inschatten wat er omgaat in het hoofd van de tegenstander, uit de lichaamstaal van de opponent kunnen aflezen hoe goed hij/zij nog is. Mag dat dan zonder een Big Brother die vanuit een wagen van de atleten robots maakt? Het aspect veiligheid pleit dan weer vóór de oortjes. Elke wagen in koers ontvangt de info van de wedstrijdradio. Via dit kanaal meldt men alles wat ook maar kan bijdragen tot een veilig koersverloop. In een wereld waarin de evolutie van communicatiemiddelen niet stilstaat, kan dit maar een kleine moeite zijn om in de koers in te voeren.

    Het wielrennen is trouwens ook de enige (olympische) sport waar oortjes gebruikt worden. Stel je eens voor dat in Londen de 10000m met oortjes gelopen wordt, Tim Maeyens naar het podium roeit met een oortje of de nieuwe kampioen in het triatlon als een dagelijkse parkjogger over de meet loopt.

    Dus, oortjes? Ja, maar met het juiste doel. Koers is altijd zo mooi geweest door zijn onvoorspelbaarheid. Laat het opnieuw zo worden. Het resultaat van de Omloop heeft bewezen dat het zonder mag. Zij die over de beste benen beschikten en gedurfd hebben om aan te vallen, mochten op het podium pronken. Zij hebben naar hun lichaam geluisterd en niet naar een gevoelloze fluisteraar. Of was het een overstresste roeper?

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Joerie Devreese is een sportliefhebber pur sang. Eentje die nog wakker blijft om echt alles te volgen. Sinds zes jaar organiseert de Deurlenaar de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen. Regelmatig geeft Joerie -exclusief voor deze blog- zijn kritische kijk op de sport en op de Olympische Spelen. Meer nieuws over de voorbije en de komende Olympische Spelen vind je op zijn blog www.bloggen.be/deolympischedroom.


    03-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.West Ham krijgt olympisch stadion toegewezen na Spelen 2012
    De Britse Premier League-club West Ham krijgt na afloop van de Olympische Spelen van 2012 in de Britse hoofdstad Londen het fonkelnieuwe olympische stadion toegewezen om er zijn thuiswedstrijden af te werken. Dat werd donderdag goedgekeurd door de Britse regering en de burgemeester van Londen. Het bod van de club uit het oosten van Londen werd op 11 februari unaniem verkozen boven dat van een andere voetbalclub uit Londen, Tottenham Hotspur. De 'Hammers' willen immers het bestaande stadion met atletiekpiste behouden, terwijl Tottenham het complex wilde afbreken om er vervolgens een nieuw stadion zonder piste neer te zetten. West Ham werkt momenteel zijn wedstrijden af in het Boleyn Ground-stadion, beter bekend als Upton Park. Het in 1904 in gebruik genomen stadion werd al verscheidene malen vernieuwd en uitgebreid, maar zal vanaf 2012 niet meer gebruikt worden.

    02-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Michel Saive bijna geplaatst voor Londen 2012
    Jean-Michel Saive is dankzij zijn kwartfinale van vorige week op de Open Duitse tafeltenniskampioenschappen negen plaatsen gestegen op de ITTF-wereldranking en komt zo op de 37ste plaats terecht. Bovendien krijgt de Luikenaar door zijn behaalde kwartfinale ook de Olympische Spelen van 2012 in Londen steeds meer in het vizier. Saive stijgt immers ook in het kwalificatieklassement voor de Spelen. Daarin staat hij op een voorlopige 23ste plaats, de beste 28 mogen naar Londen. Voor het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voldoet hij door zijn kwartfinale in Dortmund aan de selectiecriteria voor de Spelen. De Luikenaar moet er dus enkel nog voor zorgen dat hij op 16 mei nog steeds bij de beste 28 staat in het kwalificatieklassement. Van 8 tot 15 mei vindt in het Nederlandse Rotterdam het WK plaats. Daar zal dus de beslissing vallen.

    01-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iran dreigt Olympische Spelen te boycotten uit ergernis om logo

    Iran dreigt de Olympische Spelen in Londen te boycotten omwille van het "racistische" logo. "Het lijkt wel het woord Zion", aldus het Iraanse Olympisch Comité. De bijbelse berg Zion verwijst naar de stad Jeruzalem en heeft ook een politieke betekenis: het zionisme staat voor de beweging die de staat Israël steunt, terwijl Iran dat land niet erkent. "Als het IOC het logo niet aanpast, zullen een aantal landen niet aanwezig kunnen zijn op de Spelen. Zeker Iran niet." Het IOC is niet van plan daarop in te gaan. "Het logo stelt enkel maar 2012 voor, niet meer. Het werd gelanceerd in 2007. We zijn dan ook verrast dat deze klacht nu boven water komt", luidt het in een officiële reactie. (uit Het Laatste Nieuws)


    28-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baxi Football Club: de tweede oefenwedstrijd van Piet De Mol



    Chindia (Roemenië) - Beijing Baxy Football Club: 2-1

    Deze wedstrijd spelen we in Kemer, een uur met de bus vanuit Antalya. Chindia Spor, tweede klasse, ik had er nog nooit van gehoord. Hun voorzitter is wel een bekende, Gheorghe Popescu. Oud-speler van ondermeer PSV, Tottenham en vooral Barcelona. Vlado is licht geblesseerd en rust. We spelen een sterke eerste helft, creëren kansen en scoren in de 20ste minuut. Nummer 20 Cool kopt een voorzet van nummer 10 Kaka onhoudbaar binnen. Nog voor de rust had de wedstrijd gespeeld moeten zijn, eerst mist nummer 14 alleen voor de keeper en net voor de pauze knalt nummer 18 Cartoezo op de lat.

    De tweede helft gebruik ik ondermeer om te zien hoe spelers invallen. Ik doe inderdaad teveel wissels, de kwaliteit van ons spel gaat omlaag. Mijn invallers willen zich kost wat kost bewijzen ... denken helemaal niet meer aan de afspraken. Zo komen onze Roemeense vrienden meer en meer in de match. Haan, mijn centrale verdediger, stapt fout in en kan dit enkel herstellen door hun spits bij de trui te nemen: strafschop. Hun nummer 10 trapt tegen de buitenkant van de paal. De Roemenen blijven drukken en scoren ook de verdiende gelijkmaker. Hun spits kan nu wel een voorzet knap binnenkoppen. Een wedstrijd leren uitspelen en het resultaat in de laatste vijf minuten behouden, daar hebben we het al over gehad. Maar blijkbaar zijn ze het vergeten. We lopen met z'n allen naar voren, balverlies, counter en 2-1 in de 91ste minuut. We hebben morgen heel wat om over na te praten.

    Groeten,

    Piet


    25-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baxi Football Club: winst voor Piet De Mol op oefenstage in Turkije

    Beijing Baxy Football Club - Torpedo Godina (Wit-Rusland): 1-0

    We moeten naar het oefencomplex in Side voor deze oefenwedstrijd. Van Antalya naar Side is het ongeveer drie kwartier rijden. Heel veel ploegen, ook Belgische, komen hier de terugronde voorbereiden. Grote, sterke gasten bij die Russen. Amai. Maar zoals vaak zijn ze wel aan de trage kant. Na vier minuten komen we op voorsprong. Onze nummer 8, ik doopte hem Ball, is veel sneller dan zijn rechtstreekse tegenstander, hij zet scherp voor. Jimmy, een tester uit Rwanda, die in België ondermeer voor SK Beveren, SV Roeselare, Bergen en nog andere clubs speelde, verlengt met het hoofd tot bij Oneway, nummer 20 (ja, ook hem gaf ik een bijnaam), die van dichtbij intrapt.



    De Russische ploeg is niet enkel heel atletisch, ’t zijn allemaal oudere gasten ook. Gelukkig hebben we een prima scheidsrechter, relletjes blijven uit. Mijn collega-trainer, hij is zeker twee meter, roept en tiert, ik ben er een beetje bang van. De Wit-Russen hebben nu wel meer balbezit, maar onze organisatie staat goed, kansen kunnen ze niet afdwingen. Even voor de rust nog opschudding wanneer mijn keeper, Tchei, in botsing komt met Vlado, onze centrale verdediger uit Montenegro. Na enkele minuten staan ze alle twee weer overeind en ze kunnen verder spelen.

    Ik wissel negen spelers bij de rust. Het spelbeeld blijft hetzelfde. De Russen hebben de bal, wij krijgen nog een paar halve kansen. Vooral, onze nummer 15, Cha, 18 jaar is hij, bezorgt de centrale verdedigers van de tegenpartij een drukke namiddag. Cha is heel snel, hij moet bij het besluiten nog wat rustiger worden. Ben best tevreden dat we het verdedigend prima hebben gedaan. De centrale middenvelders bleven ook, meestal, goed hun positie houden. Al is, nummer 6 Lee, nog wel eens aan een of andere cornervlag te vinden. “I know, I know, sorry coach”, roept hij nog voor ik iets gezegd heb. Ik heb het na Beijing en Kumming prima naar mijn zin in Antalya. ’t Zijn echt fantastische gasten om mee te werken.


    22-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Londense wielerpiste voor Spelen 2012 ingehuldigd
    De olympische wielerpiste voor de Spelen van 2012 in de Britse hoofdstad Londen is dinsdag ingehuldigd door de Britse pistier Chris Hoy, die drie jaar geleden op de Spelen in Peking nog goed was voor vier gouden medailles. Hoy werkte op de gloednieuwe wielerbaan enkele rondjes af in het gezelschap van zijn collega-baanwielrenners Victoria Pendleton en Jason Kenny en een groep Britse wielertoeristen. Sebastian Coe, de voorzitter van het Britse organisatiecomité, verklaarde dat de wielerpiste "van uitstekende makelij is en gebouwd voor kampioenen". De piste zelf is gebouwd met het hout van Siberische pijnbomen. Het stadion biedt plaats aan 6.000 toeschouwers.

    19-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baxi Football Club: Chinees nieuwjaar met Piet De Mol (deel 2)


    We hebben nog wat foto's ontvangen van dat schitterende nieuwjaarsfeest van Piet De Mol in China en enkele van zijn spelers.










    18-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liberec 2011: Belgian Junior Olympic Team keert huiswaarts met zilver

    In het Tsjechische Liberec valt vanavond het doek over de tiende wintereditie van het Europees Jeugd Olympisch Festival. Kunstschaatsster Ira Vannut zette een schitterende prestatie neer en keert huiswaarts met een zilveren medaille. Chef de Mission, Eddy De Smedt, blikt tevreden terug op de organisatie van Liberec 2011 en op het Belgian Junior Olympic Team: “Het was een zeer geslaagde competitie. Het organiserend comité had deze editie tot in de kleinste details voorbereid en alles was volledig afgesteld op de atleten in competitie. De vrijwilligers en iedereen die bij de organisatie was betrokken, verdienen een pluim voor hun competentie en vriendelijkheid.

    België vaardigde slechts twee atleten af, maar beiden waren hier overduidelijk op hun plaats. We moeten er wel naar streven dat dit aantal in de toekomst hoger ligt! Ira Vannut behaalde een schitterende tweede plaats in het kunstschaatsen en bevestigt hiermee ook haar prestatie -een puike zevende plaats- op het EK senioren van een paar weken geleden.”

    Ira Vannut dient zich nu al aan als kandidate voor de Olympische Spelen van Sochi 2014! Het BOIC wenst haar en haar begeleiders daarbij alle succes en zegt haar samen met zijn partners in topsport al zijn steun toe.

    “Dries Van Den Broeck was minder gelukkig. Op de zeer ijzige piste ging hij resoluut voor de prijzen, maar het nemen van risico’s verhoogt de kans op fouten ... en die heeft hij cash betaald, zowel in de Giant Slalom (42ste) als in de slalom (Did Not Finish). We wensen hem alle succes toe op weg naar de Jeugd Olympische Spelen 2012 in Innsbruck en zijn ervan overtuigd dat hij zich daarvoor kan kwalificeren”, gaat Eddy De Smedt verder. “Ik wens bij deze ook Ira en Dries en hun begeleiders te bedanken voor hun inzet en attitude, evenals onze ABCD partners en de Nationale Loterij. Beide atleten maken immers deel uit van het Be Gold project en hebben zich dank zij dit project optimaal op het Europees Jeugd Olympisch Winterfestival kunnen voorbereiden”, alsdus nog Eddy De Smedt.

    Op 13 februari werd in de Tipsport Arena in het Tsjechische Liberec de tiende editie van het Europees Jeugd Olympisch Winter Festival plechtig geopend met een speech van IOC-voorzitter Jacques Rogge en het aansteken van de Olympische vlam. Skiër Dries Van den Broecke droeg tijdens de openingsceremonie de Belgische driekleur. Pierre-Olivier Beckers, voorzitter van het BOIC, en secretaris-generaal Guido De Bondt maakten de verplaatsing naar Tsjechië om Ira en Dries persoonlijk een hart onder de riem te steken. Guido De Bondt staat ook aan het hoofd van de EOC-Commissie Europees Jeugd Olympisch Festival.

    In Liberec werd de vlag doorgegeven aan het Roemeense Brasov, de gaststad voor de volgende wintereditie van het EJOF in 2013. Maar deze zomer zal eerst Trabzon in Turkije van 24 tot 29 juli voor de elfde zomereditie van het EJOF zo’n 3.300 atleten mogen ontvangen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ier Eric Smiley moet eventingruiters doen schitteren op Olympische Spelen
    Eric Smiley is de nieuwe coach van het Belgisch eventingteam. De 59-jarige Ier moet ons land naar een goed resultaat op de Olympische Spelen van 2012 leiden. België plaatste zich vorig jaar op de Wereldruiterspelen in Lexington met de zesde plaats voor de Spelen in Londen. Smiley nam zelf deel aan de Spelen van 1992 in Barcelona en 1996 in Atlanta. Op Europese kampioenschappen veroverde hij twee keer brons in de landencompetitie. Het is de eerste keer dat hij een team onder zijn hoede neemt. "De meeste rijders van mijn leeftijd zijn al twintig jaar gestopt. Ik bleef op lager niveau rijden en ben ook jurylid. Vandaar dat dit mijn eerste trainersjob wordt", verklaarde Smiley. "België heeft twee of drie ruiters die op het hoogste niveau meekunnen. Ik hoop ze nog wat te kunnen bijschaven. Met het oog op de Spelen zal op hen de focus liggen, maar het zou leuk zijn als ik ook de volgende generatie naar een hoger niveau kan tillen."

    Naast Smiley zal de omkadering van het Belgisch team bestaan uit teamleider Matthieu Beerts, dierenarts Jef Desmedt en wereldkampioen jumping Philippe Le Jeune. Karin Donckers, vierde op de Wereldruiterspelen, is het speerpunt van de Belgen. Naast haar bestond het Belgisch team in Lexington uit Sarah Van Hasselt, Lara de Liedekerke en Constantijn van Rijckevorsel.



    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs