Foto
Inhoud blog
 • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
 • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
 • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
 • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
 • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
 • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
 • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
 • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
 • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
 • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
  Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
  Foto

  UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

  Foto

  Joerie Devreese
  'Ola Olympia'

  Tombo in Peking & London
  Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
  21-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez  Op 17 maart werd Sigrid Rondelez 41 jaar. En toch staat ze straks voor de derde keer op de Olympische Spelen. De bio-ingenieur én mama van Sol neemt in Weymouth deel aan het windsurfen (RS:X). "Een fysiek veeleisende sport en dat merk ik wel als veertig-plusser. Vroeger was het fysieke een van mijn sterke kanten, maar nu zit ik toch vaker dan acht jaar geleden bij de fysio", lacht Rondelez.

  Rondelez was er al bij op de Spelen in Sydney 2000 en Athene 2004, waar ze respectievelijk 16de en 18de werd. Daarna leek haar carrière op topniveau voorbij, tot het begin 2011 opnieuw begon te kriebelen. "Op vakantie in Nieuw-Zeeland kwam ik enkele vroegere trainingspartners tegen. Ik leende een plank en plots kwam de goesting terug. Mijn man is toen naar huis teruggekeerd en ik ben er nog anderhalve maand gebleven. Daarna heb ik nog wat verder afgetast om uiteindelijk toch te beslissen om er opnieuw voor te gaan."

  Met succes, want in december 2011 behaalde ze op het WK in Perth een landenplaats voor België. Samen met haar tiende plek op de World Cup in Kiel, leverde dat Rondelez een olympisch ticket op. Over wat in Londen mogelijk is, blijft de West-Vlaamse op de vlakte. "Ik wil er geen getal op plakken. Mijn doel is dat ik elke keer zo agressief mogelijk vaar. Ik wil niet te veel achterom kijken maar gewoon voluit gaan."

  Na haar competitie zal Rondelez supporteren voor hoogspringster Tia Hellebaut, een andere 'olympische mama'. "We kennen elkaar vanuit de atletencommissie van het BOIC waarin we beiden zetelen. Telkens als we elkaar zien, gaat het over de kleintjes (lacht)." Sigrid Rondelez begint aan haar olympische competitie op dinsdag 31 juli. Een week later, op 7 augustus, vindt de medaillerace plaats.


  >> Reageer (0)
  20-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London  Wannes Van Laer is de enige Belgische mannelijke zeiler op de Olympische Spelen. In de Laserklasse wil hij vooral ervaring opdoen met het oog op Rio 2016. "Naast ervaren zeilsters als Evi Van Acker en Sigrid Rondelez ben ik een echt groentje", zegt de 27-jarige Van Laer. "Ik had vroeger wel veel gezeild, maar pas sinds 2009 zet ik alles op de sport en ben ik er fulltime mee bezig. Ik heb eerst mijn studie bedrijfsmanagement afgewerkt."

  Omdat Van Laer aanvankelijk geen overheidssteun kreeg, moest hij het grootste deel van zijn olympische campagne zelf bekostigen. Zo kluste hij bij op het autosalon om wat extra centen te verdienen. "Het was een moeilijke tijd, maar misschien is dat ook goed, want ik heb echt moeten knokken voor mijn plaats. Iemand die het allemaal in de schoot kreeg geworpen, zal het misschien makkelijker opgeven. Ik zal blijven doorgaan, ook als het tegenzit."

  Eind 2010 vond de perfect tweetalige Van Laer dan toch onderdak bij de Fédération Francophone du Yachting Belge, de tegenhanger van de Vlaamse Yachting Federatie, en hij kreeg ook een topsportcontract. Dat leverde meteen resultaat op, want hij kon zich onverhoopt plaatsen voor de Spelen. Het BOIC besloot hem te delibereren. "Dat ik er in Londen bij ben, is mooi, maar eigenlijk beschouw ik het als een soort verkenning voor de Spelen van Rio. Daar wil ik in de top 8 eindigen en een olympisch diploma halen. Nu zou een een plaats bij de eerste twintig prima zijn. Op het testevent vorige maand in Weymouth werd ik 27ste. Stiekem droom ik ervan even goed te doen als Philippe Bergmans. Die werd op de Spelen in Athene 18de in de Laser-klasse." (Belga)


  >> Reageer (0)
  19-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOCKEY: nationale teams komen aan in London


  Het begint nu echt te kriebelen. De beide nationale hockeyteams zijn vandaag met de Eurostar in London aangekomen. Als eerste deel van de Belgische delegatie, al zijn de zwemmers ook al enkele dagen in de Britse hoofdstad. De vrouwenploeg vertrok als eerste, een uur later gevolgd door de mannenploeg. Eurostar is de officiële partner van het BOIC. 
  >> Reageer (0)
  17-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London

  London

  >> Reageer (0)
  16-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALGEMEEN: IOC-voorzitter Rogge ziet Spelen met gerust hart tegemoet

  Jacques Rogge, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), verwacht geen veiligheidsproblemen op de Olympische Spelen. Dat verklaarde hij nadat de beveiligingsgroep G4S vorige week bekendmaakte niet voldoende beveiligingspersoneel kan leveren voor de Spelen. "Dit worden mijn 21ste Olympische Spelen, ik heb al meermaals dergelijke problemen op het laatste moment weten te overwinnen. Het is nu aan de organisatoren en het plaatselijke bestuur om flexibiliteit aan de dag te leggen. Maar dat zal ongetwijfeld in Londen het geval zijn", verduidelijkte Rogge.

  G4S moest 10.400 beveiligingsagenten naar Londen sturen om de veiligheid tijdens de Spelen te verzekeren. Donderdag gaf het bedrijf echter toe niet aan die vraag te kunnen voldoen. Het Britse leger mobiliseerde dan maar 3.500 bijkomende soldaten om de taken van G4S over te nemen. Het aantal militairen dat instaat voor de veiligheid tijdens het sportieve evenement, wordt zo op 17.000 gebracht. "Hun wapens mogen echter niet zichtbaar zijn. De soldaten zullen te allen tijde klaar zijn om indien nodig tussenbeide te komen. Sinds 1972 zijn de veiligheidsmaatregelen erg strikt", voegde Rogge er nog aan toe.

  De veiligheidsmaatregelen voor de 27ste Olympische Spelen zijn enorm. Naast soldaten, agenten en beveiligingspersoneel werden ook grote middelen ingezet. Zo ligt het vliegdekschip HMS Ocean op de Theems in Londen aangemeerd, staan er gevechtsvliegtuigen stand-by op nabijgelegen luchthavens en werd er op talloze plaatsen in de Britse hoofdstad luchtafweergeschut geplaatst.


  >> Reageer (0)
  13-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOCKEY: nationale vrouwenploeg verliest oefenduel

  De Belgische vrouwen hebben hun eerste wedstrijd op het vierlandentornooi van Bremen met 4-2 verloren van Nieuw-Zeeland. De vrouwen spelen het tornooi als voorbereiding op de Olympische Spelen. In de andere wedstrijd won Duitsland met 5-1 van Zuid-Afrika. Belgium vertrekt op 19 juli naar Londen.


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BASKETBAL: Amerikaan Blake Griffin moet verstek geven voor Spelen

  De Amerikaanse basketter Blake Griffin (LA Clippers) heeft op het trainingskamp van de Verenigde Staten in Las Vegas de meniscus van zijn linkerknie gescheurd en kan daardoor niet deelnemen aan de Olympische Spelen. De 19-jarige Anthony Davis werd opgeroepen om Griffin te vervangen in de selectie. De Amerikaanse ploeg is momenteel in volle voorbereiding op de Olympische Spelen. Donderdag haalden ze het in hun eerste oefenwedstrijd met 113-59 van de Dominicaanse Republiek. Maandag staat er een oefenpartij tegen Brazilië op het programma.


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALGEMEEN: de Belgische selectie voor de Paralympics

  De Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee heeft 27 nieuwe selecties bekendgemaakt voor de Paralympische Spelen van London 2012. Daarmee is het Belgian Paralympic Team voor de Spelen definitief: 39 atleten zullen ons land vertegenwoordigen in 9 sporten. In Peking was ons land nog vertegenwoordigd door 21 atleten in 7 sporten.

  ATLETIEK
  Gino De Keersmaeker - Zwijndrecht - Club: Antwerp Players
  Frederic Van den Heede - Waregem - Club: Somival / A.Z.W.

  BOCCIA
  Pieter Cilissen - St.-Pieters-Woluwe - Club: Wapper
  Kirsten De Laender - Herzele - Club: Somival
  Pieter Verlinden - Lierde - Club: Somival

  GOALBAL
  Johan De Rick - Gent - Club: VIGE Waasland
  Bruno Vanhove - Heverlee - Club: VIGE Noordzee
  Tom Vanhove - Brugge - Club: VIGE Noordzee
  Glenn van Thournout - Brugge - Club: VIGE Noordzee
  Youssef Bihi - Brussel - Club: HAVI 2 Bruxelles
  Klison Mapreni - Brussel - Club: HAVI 2 Bruxelles

  PARA-EQUESTRIAN
  Ulricke Dekeyzer - Houthulst - Club: Quadrille
  Michèle George - Amougies - Club: Quadrille
  Barbara Minneci - Strombeek-Bever - Club: Quadrille
  Ciska Vermeulen - Wevelgem - Club: Quadrille

  ROLSTOELRUGBY
  Ludwig Budeners - Hasselt - Club: Flemish Lions
  David Duquenne - Fexhe-Slins - Club: Flemish Lions
  Peter Genyn - Kalmthout - Club: Flemish Lions
  Raf Hendrix - Bocholt - Club: Flemish Lions
  Bieke Ketelbuters - Hechtel - Club: Flemish Lions
  Gunther Meersschaut - Balegem - Club: Flemish Lions
  Lars Mertens - Overpelt - Club: Flemish Lions
  Ive Theuwissen - Hasselt - Club: Flemish Lions
  Bob Vanacker - Bredene - Club: Flemish Lions
  Ronald Verhaegen - Tremelo - Club: Flemish Lions
  Frederik Windey - Brasschaat - Club: Flemish Lions

  ROLSTOELTENNIS
  Mike Denayer - Rixensart - Club: CFTFR
  Joachim Gérard - Limelette - Club: CFTFR
  Annick Sevenans - Oud-Turnhout - Club: ISC TC Oud-Turnhout / Forest Wheels

  TAFELTENNIS
  Ben Despineux - Eupen - Club: ASCTR
  Marc Ledoux - Strépy-Bracquegnies - Club: ELSH
  Mathieu Loicq - Herseaux - Club: ELSH

  WIELRENNEN
  Kris Bosmans - Overijse - Club: Cofidis / IE Sport
  Wim Decleir - Harelbeke - Club: Best of Europe Handbike Team
  Christophe Hindricq - Ville-Pommeroeul - Club: Rolling Lions
  Koen Reyserhove - Aalter - Club: Phenix/Boom Cycling Team

  ZWEMMEN
  Sven Decaesstecker - Kortemark - Club: GIDOS/Royal Ostend Swimming Club
  Tamara Medarts - Heusden-Zolder - Club: Avalympics/Spartacus Hasselt
  Yannick Vandeput - Houthalen - Club: Avalympics/Spartacus Hasselt

  In het wielrennen werden nog 2 namen toegevoegd aan de selectie: de regerende wereldkampioen in klasse C3 en bij Bloso gecontracteerde Kris Bosmans, alsook het nummer 9 van de wereld in klasse C4 Koen Reyserhove (Aalter). Ze komen bij de handbikers Wim Decleir en Christophe Hindricq en brengen het totaal aantal wielrenners in de delegatie op vier.

  Gino Dekeersmaeker ziet zich in het atletiek vergezeld door Frederic Van den Heede. De marathonloper uit Waregem was ook reeds van de partij in Peking 2008, en behaalde zijn selectie dankzij zijn huidige tweede plaats op de wereldranking.

  In het zwemmen wordt de 17-jarige Yannick Vandeput het jongste lid van het Belgian Paralympic Team. Vandeput, die net als Tamara Medarts de atleten met een verstandelijke handicap zal vertegenwoordigen in London, behaalde 3 finales tijdens zijn eerste EK in Berlijn 2011.

  Rolstoeltennisser Mike Denayer zal samen met Joachim Gérard uitkomen in het dubbelspel, en zal net als Gérard eveneens deelnemen aan het enkelspel.

  In het paardrijden was al langer bekend dat ons land voor het eerst 4 ruiters mag afvaardigen op de Spelen. Daar werden namen op geplakt: vice-wereldkampioene Freestyle Michèle George ziet in graad IV ook Ulricke Dekeyzer en Ciska Vermeulen deelnemen. In graad II is Barbara Minneci de vierde ruiter.


  >> Reageer (0)
  12-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALGEMEEN: één van de grootste Belgische delegaties voor Londen 2012

  Ons land stuurt over enkele dagen één van zijn grootste delegaties ooit naar de Olympische Spelen van Londen. De Raad van Bestuur van het BOIC heeft, na zijn zitting in het olympisch huis van 9 juli 2012, de laatste selecties vastgelegd. 115 atleten werden aangeduid om deel uit te maken van het Belgisch Olympisch Team.

  Voor een meer omvangrijke Belgische delegatie op de Olympische Spelen (135 atleten) moeten we teruggaan tot de Spelen van Helsinki (in 1952). Het was dus een tevreden delegatieleider die het woord nam tijdens de persconferentie op het BOIC om de selectie te overlopen: “Het is inderdaad een uitdaging om zoveel getalenteerde atleten mee te nemen naar Londen. Met de atleten voor atletiek die de Raad van Bestuur in extremis geselecteerd heeft, en met de aanduiding van de wielrenners en de ruiters, is onze ploeg volledig. Mijn doel is nu om alle atleten in olympische vorm daar te krijgen zodat ze het beste van zichzelf kunnen geven en kunnen bijdragen aan onze belangrijkste doelstelling: dat 50% van de delegatie een top 8-plaats binnenhaalt”, aldus Eddy De Smedt. Qua medailles blijft het doel om beter te doen dan Peking (2008 - 3 medailles), maar we dromen van evenveel medailles als Atlanta (1996 - 6 medailles).

  De Raad van Bestuur heeft Tia Hellebaut aangeduid om de vlag te dragen voor het Belgian Olympic Team. Tia Hellebaut, gouden medaille in Peking 2008, had de mogelijkheid om de openingsceremonie mee te maken zonder haar olympische voorbereiding te hypothekeren. Zij was dus voor alle leden van de Raad van Bestuur een logische keuze. “Tia verpersoonlijkt perfect de mentaliteit die we willen uitdragen met de Belgische olympische ploeg. Haar professionalisme en de wil om zichzelf telkens weer te overtreffen, zijn een voorbeeld voor alle atleten”, vertelt de delegatieleider.

  Ter afsluiting van de persconferentie stelde Piet Moons, de marketingdirecteur van het BOIC, in grote lijnen het programma van het Belgium House voor. Het huis van de Belgische supporters bevindt zich in het hart van Londen (Inner Temple en Middle Temple), en zal nagenoeg alle Belgische olympische medaillewinnaars ontvangen. Maar we hebben ook de eer om, aan de zijde van Gaston Roelants, de voorzitter van de Olympiërs, Justine Henin of Kim Gevaert, ook de Eerste Minister, de Ministers van Sport, de voorzitter van het IOC en vele anderen te mogen verwelkomen. Allen zullen zij kunnen genieten van muzikaal talent zoals Helmut Lotti, Noami Moon of Luc Devos (Gorki) en vele andere Belgische artiesten. Zij worden voorgesteld door een andere olympische medaillewinnares en een legende van de Belgische sport: Ingrid Berghmans. Ingrid ontvangt op het podium van het Belgium House ook bijna alle atleten van het Belgian Olympic Team, van wie de meesten zullen langskomen in het Belgium House de dag na hun laatste wedstrijd.

  Het Belgium House zal ook ons land promoten bij het Londense publiek, met de fiets als communicatiemiddel. Binnenkort zal niemand dit initiatief van het BOIC nog kunnen negeren, want het zal immers Eddy Merckx ‘himself’ zijn die het zal promoten. Hij legt de afstand Brussel-Londen af per fiets en zal enkele uren voor de openingsceremonie aankomen bij het Belgium House. Op dit mooie avontuur wordt hij bijgestaan door andere olympische kampioenen zoals zijn zoon Axel, maar ook door Michel Vaarten, Daniel Goens, Robert Van Lancker, Johan Museeuw, Gella Van De Caveye en enkele genodigden van de partners van het BOIC.

  (persbericht BOIC)


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALGEMEEN: laatste 3.000 Belgische tickets voor Olympische Spelen

  Op 27 juli gaan in Londen de Olympische Zomerspelen van start. Suseia, het bureau dat door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité is aangesteld voor de verkoop van de tickets en verblijven, heeft haar eShop heropend. De laatste 3.000 tickets en packages voor Belgische supporters gaan de deur uit.

  Voor welke sporten zijn er nog plaatsen beschikbaar? Onder meer voor atletiek, tennis, hockey en volleybal zijn er nog plaatsen vrij. Jumping en zwemmen, en ook de openingsceremonie, zijn uitverkocht. Er zijn zowel losse tickets beschikbaar als packages (bijvoorbeeld de combinatie van een ticket met een VIP-maaltijd in het Belgium House, thuisbasis voor de Belgische supporters). De ticketprijzen beginnen aan 30 euro, voor de packages is dat 250 euro.

  Zijn er ook nog hotelkamers vrij? Omdat een aantal reservaties niet werden bevestigd, biedt Suseia de laatste hotelkamers aan, niet in combinatie met tickets of andere diensten. En dat tegen interessante tarieven: 199 euro/tweepersoonskamer/nacht in een van de drie 4-sterrenhotels van Suseia, in functie van de beschikbaarheid. Dé gelegenheid voor wie al tickets heeft of naar een gratis event wil gaan (bijvoorbeeld de marathon of het wielrennen op de weg) om zich van een kamer te verzekeren. Deze kamers worden niet verkocht via de website: geïnteresseerden kunnen Suseia best telefonisch of via e-mail Suseia contacteren.

  Hoe bestellen? Om hun tickets of packages te kopen voor Londen 2012 moeten de Belgische supporters surfen naar www.suseia.be, zich registreren en dan inloggen op de eShop. Voor alle vragen over de bestelprocedure heeft Suseia een helpdesk ter beschikking gesteld op het nummer 070 222 775 (0,30€/minuut).

  Jean-Sébastien Gosuin, CEO van Suseia: “Nu het duidelijk is welke Belgische atleten naar de Spelen mogen, stijgt ook de zenuwachtigheid bij de supporters. Door een aantal annuleringen kunnen we vandaag toch nog uitpakken met een vrij breed en ruim aanbod van tickets, zodat er nog heel wat sportliefhebbers in Londen kunnen gaan supporteren!”

  (Dit is een commerciële boodschap)


  >> Reageer (0)
  11-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TENNIS: Wimbledonfinaliste Agnieszka Radwanska draagt Poolse vlag

  Agnieszka Radwanska, nummer twee van de wereld en zaterdag finaliste op Wimbledon, draagt de Poolse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen, op vrijdag 27 juli in Londen. Het Pools Olympisch comité maakte zijn keuze bekend, drie dagen nadat Radwanska in Wimbledon in de finale met 6-1, 5-7 en 6-2 verloor van de Amerikaanse Serena Williams. De 23-jarige Radwanska was de eerste Poolse in de finale van een Grand Slam in 73 jaar tijd.


  >> Reageer (0)
  10-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BAANWIELRENNEN: geen verrassingen in de selectie

  Bondscoach Peter Pieters heeft zijn selectie voor de Olympische Spelen bekendgemaakt. Voor de ploegenachtervolging selecteerde hij Gijs Van Hoecke, Dominique Cornu, Kenny De Ketele, Jonathan Dufrasne, Jasper De Buyst en Moreno de Pauw. Van Hoecke rijdt ook het omnium. Bij de vrouwen doet Jolien D'Hoore dat. Het omnium voor mannen staat op 4 en 5 augustus op het programma, dat voor vrouwen op 6 en 7 augustus. De achtervolgers komen op 2 augustus in actie in de kwalificaties. De eerste ronde en finale volgen een dag later.

  In april bezorgden Gijs Van Hoecke, Kenny De Ketele, Dominique Cornu en Jonathan Dufrasne met de zesde plaats op het WK ploegenachtervolging in Melbourne Belgi
  ë de kwalificatie voor de Olympische Spelen. Op het Europees kampioenschap in het Portugese Anadia pakten Gijs Van Hoecke, Jasper De Buyst, Moreno De Pauw en Joris Cornet afgelopen woensdag brons. Op het WK in Melbourne werden Van Hoecke en D'Hoore allebei negende in het omnium.


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELRENNEN: de Belgische wegselectie voor London

  De Wielerbond heeft de selectie bij de mannen bekendgemaakt voor de weg- en tijdrit op de Olympische Spelen. Kopmannen Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step) en Philippe Gilbert (BMC Racing Team) krijgen met respectievelijk Stijn Vandenbergh en Greg Van Avermaet elk een ploeggenoot mee. De vijfde man in de selectie is Jurgen Roelandts van Lotto-Belisol. De wegrit staat op zaterdag 28 juli al op het programma. De tijdrit, met voor de Belgen Philippe Gilbert, wordt gereden op woensdag 1 augustus. De reserven worden later aangeduid op basis van de longlist.


  >> Reageer (0)
  09-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BASKETBAL: Nigeria pakt laatste ticket voor Londen

  Nigeria heeft in Caracas het 16de en laatste ticket gepakt voor het olympisch tornooi bij de mannen. In de wedstrijd om de derde plaats op het kwalificatietornooi versloegen de Nigerianen de Dominicaanse Republiek met 88-73. Op de Spelen komen ze uit in groep A met onder meer Frankrijk en de Verenigde Staten. Vrijdag had Nigeria in Caracas al voor een verrassing gezorgd door Griekenland uit te schakelen in de kwartfinales.


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BAANWIELRENNEN: zilver voor Gijs Van Hoecke en Jasper De Buyst in EK ploegkoers

  In het slotnummer van het EK voor beloften en junioren in het Portugese Anadia hebben olympiër Gijs Van Hoecke en Jasper De Buyst zilver veroverd in de ploegkoers voor beloften. Ze moesten alleen de Zwitsers laten voorgaan. Moreno De Pauw en Jochen Deweer vielen als vierde net naast het podium. België verlaat het EK met zeven medailles. Jolien D'Hoore, net als Van Hoecke straks actief in het omnium op de Olympische Spelen in Londen, zorgde in de puntenkoers voor vrouwen beloften voor het enige goud. Met Sarah Inghelbrecht en Gilke Croket greep ze ook zilver in de ploegenachtervolging. Dat deden dus ook Van Hoecke en De Buyst in de ploegkoers, net als Jonas Rickaert in het omnium voor junioren en Shana Dalving in het keirin voor vrouwen junioren. Dalving pakte daarnaast ook brons in de scratch. Een tweede bronzen medaille kwam er in de ploegenachtervolging voor mannen beloften met Van Hoecke, De Buyst, De Pauw en Joris Cornet.


  >> Reageer (0)
  08-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BASKETBAL: laatste tickets bij Amerikaanse mannen voor Griffin, Iguodala en Harden

  De Amerikaanse federatie heeft Blake Griffin, Andre Iguodala en James Harden toegevoegd aan de selectie van 12 mannen voor de Olympische Spelen. Na een reeks afzeggingen door blessures (Derrick Rose, Dwight Howard, Dwyane Wade, Chris Bosh) waren slechts negen spelers zeker van hun ticket. En er kwamen er zes in aanmerking voor de laatste drie plaatsen. Coach Mike Krzyzewski, die de Amerikanen vier jaar geleden naar het goud leidde, koos voor Griffin (LA Clippers), Iguodala (Philadelphia) en Harden (Oklahoma City) en niet voor Eric Gordon (New Orleans), Rudy Gay (Memphis) en de licht geblesseerde Anthony Davis, die onlangs als eerste gedraft werd door New Orleans.

  De Amerikanen trekken dus naar Londen met vijf regerende olympisch kampioenen (LeBron James, Kobe Bryant, Carmelo Anthony, Chris Paul, Deron Williams) en vijf regerende wereldkampioenen (Tyson Chandler, Kevin Durant, Russell Westbrook, Kevin Love, Iguodala). Harden en Griffin waren er zowel op de Spelen 2008 als op het WK 2012 niet bij. Donderdag spelen de Amerikaanse sterren in Las Vegas hun eerste voorbereidingswedstrijd, tegen de Dominicaanse Republiek.

  Team VS: Carmelo Anthony (New York), Kobe Bryant (LA Lakers), Tyson Chandler (New York), Kevin Durant (Oklahoma City), Blake Griffin (LA Clippers), James Harden (Oklahoma City), Andre Iguodala (Philadelphia), LeBron James (Miami), Kevin Love (Minnesota), Chris Paul (LA Clippers), Russell Westbrook (Oklahoma City), Deron Williams (Brooklyn)


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BASKETBAL: Rusland en Litouwen geplaatst voor Londen

  Rusland en Litouwen hebben zich in Caracas geplaatst voor het tornooi bij de mannen op de Olympische Spelen. De Russen pakten hun ticket via een 85-77 zege tegen Nigeria in de halve finales van het kwalificatietornooi, terwijl de Litouwers in de andere halve finale de Dominicaanse Republiek versloegen met 109-83. Nigeria en de Dominicaanse Republiek spelen nog tegen elkaar voor het allerlaatste ticket voor Londen.


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London

  Coke

  >> Reageer (0)
  07-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ATLETIEK: geen olympische limieten voor Belgen op Nacht van de Atletiek
  De wedstrijd van de laatste kans is voor alle Belgische kandidaat-olympiërs op een ontgoocheling uitgedraaid. Ondanks winst in de 110 meter horden, in 13.50, bleef Adrien Deghelt vijf honderdsten boven de olympische limiet. In dezelfde wedstrijd bleef ook Damien Broothaerts onder de verwachtingen, met een vijfde plaats in 13.86. Hinkstapspringster Svetlana Bolshakova begon met 14m23, hoopte op meer, maar dit bleek later haar beste poging.

  Belgisch lichtpunt was de regelmaat van Anne Zagré, al geplaatst voor de Spelen. Met een knappe 12.92 op de 100 meter horden benaderde ze haar beste tijd van 12.89 heel dicht. Eline Berings liep in het zog van Zagre een goeie wedstrijd. Maar ook zij bleef net boven de limiet. Voor Deghelt, Broothaerts, Berings en Bolshakova ligt het lot nu in handen van het BOIC.

  Tia Hellebaut kon ook niet voldoen aan de door haar aangekondigde 1m97. Al op 1m94 had zij drie pogingen nodig. Dat leverde haar wel de zege op, maar 1m97 bleek duidelijk te hoog. "De griep die Tia vorige week plaagde, heeft mij genoodzaakt om haar trainingsplanning op te schuiven. Daardoor was er een gebrek aan frisheid", verklaarde coach en partner Wim Vandeven. "Er is geen reden tot paniek." (Belga)

  >> Reageer (0)
  06-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London

  de magische ringen

  >> Reageer (0)


  Foto

  Archief per jaar
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008

  E-mail mij

  Druk hier om te mailen.


  olympische links
 • Joerie Devreese
 • BOIC
 • Belgian Sports Technology Club

 • Links van olympische atleten
 • Ilse Heylen
 • Elco Van der Geest
 • Olivier Cauwenbergh
 • Eline Berings
 • Kristof Beyens
 • Kim Clijsters
 • Tim Maeyens
 • Bobslee België
 • Jerke Van den Bogaert
 • Karen Persyn

  Olympische atleten
 • Sven Nys
 • Evi Van Acker
 • Dirk Van Tichelt
 • Mouha-Gielen
 • Tom Van Geneugden


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!