Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    18-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liberec 2011: Belgian Junior Olympic Team keert huiswaarts met zilver

    In het Tsjechische Liberec valt vanavond het doek over de tiende wintereditie van het Europees Jeugd Olympisch Festival. Kunstschaatsster Ira Vannut zette een schitterende prestatie neer en keert huiswaarts met een zilveren medaille. Chef de Mission, Eddy De Smedt, blikt tevreden terug op de organisatie van Liberec 2011 en op het Belgian Junior Olympic Team: “Het was een zeer geslaagde competitie. Het organiserend comité had deze editie tot in de kleinste details voorbereid en alles was volledig afgesteld op de atleten in competitie. De vrijwilligers en iedereen die bij de organisatie was betrokken, verdienen een pluim voor hun competentie en vriendelijkheid.

    België vaardigde slechts twee atleten af, maar beiden waren hier overduidelijk op hun plaats. We moeten er wel naar streven dat dit aantal in de toekomst hoger ligt! Ira Vannut behaalde een schitterende tweede plaats in het kunstschaatsen en bevestigt hiermee ook haar prestatie -een puike zevende plaats- op het EK senioren van een paar weken geleden.”

    Ira Vannut dient zich nu al aan als kandidate voor de Olympische Spelen van Sochi 2014! Het BOIC wenst haar en haar begeleiders daarbij alle succes en zegt haar samen met zijn partners in topsport al zijn steun toe.

    “Dries Van Den Broeck was minder gelukkig. Op de zeer ijzige piste ging hij resoluut voor de prijzen, maar het nemen van risico’s verhoogt de kans op fouten ... en die heeft hij cash betaald, zowel in de Giant Slalom (42ste) als in de slalom (Did Not Finish). We wensen hem alle succes toe op weg naar de Jeugd Olympische Spelen 2012 in Innsbruck en zijn ervan overtuigd dat hij zich daarvoor kan kwalificeren”, gaat Eddy De Smedt verder. “Ik wens bij deze ook Ira en Dries en hun begeleiders te bedanken voor hun inzet en attitude, evenals onze ABCD partners en de Nationale Loterij. Beide atleten maken immers deel uit van het Be Gold project en hebben zich dank zij dit project optimaal op het Europees Jeugd Olympisch Winterfestival kunnen voorbereiden”, alsdus nog Eddy De Smedt.

    Op 13 februari werd in de Tipsport Arena in het Tsjechische Liberec de tiende editie van het Europees Jeugd Olympisch Winter Festival plechtig geopend met een speech van IOC-voorzitter Jacques Rogge en het aansteken van de Olympische vlam. Skiër Dries Van den Broecke droeg tijdens de openingsceremonie de Belgische driekleur. Pierre-Olivier Beckers, voorzitter van het BOIC, en secretaris-generaal Guido De Bondt maakten de verplaatsing naar Tsjechië om Ira en Dries persoonlijk een hart onder de riem te steken. Guido De Bondt staat ook aan het hoofd van de EOC-Commissie Europees Jeugd Olympisch Festival.

    In Liberec werd de vlag doorgegeven aan het Roemeense Brasov, de gaststad voor de volgende wintereditie van het EJOF in 2013. Maar deze zomer zal eerst Trabzon in Turkije van 24 tot 29 juli voor de elfde zomereditie van het EJOF zo’n 3.300 atleten mogen ontvangen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ier Eric Smiley moet eventingruiters doen schitteren op Olympische Spelen
    Eric Smiley is de nieuwe coach van het Belgisch eventingteam. De 59-jarige Ier moet ons land naar een goed resultaat op de Olympische Spelen van 2012 leiden. België plaatste zich vorig jaar op de Wereldruiterspelen in Lexington met de zesde plaats voor de Spelen in Londen. Smiley nam zelf deel aan de Spelen van 1992 in Barcelona en 1996 in Atlanta. Op Europese kampioenschappen veroverde hij twee keer brons in de landencompetitie. Het is de eerste keer dat hij een team onder zijn hoede neemt. "De meeste rijders van mijn leeftijd zijn al twintig jaar gestopt. Ik bleef op lager niveau rijden en ben ook jurylid. Vandaar dat dit mijn eerste trainersjob wordt", verklaarde Smiley. "België heeft twee of drie ruiters die op het hoogste niveau meekunnen. Ik hoop ze nog wat te kunnen bijschaven. Met het oog op de Spelen zal op hen de focus liggen, maar het zou leuk zijn als ik ook de volgende generatie naar een hoger niveau kan tillen."

    Naast Smiley zal de omkadering van het Belgisch team bestaan uit teamleider Matthieu Beerts, dierenarts Jef Desmedt en wereldkampioen jumping Philippe Le Jeune. Karin Donckers, vierde op de Wereldruiterspelen, is het speerpunt van de Belgen. Naast haar bestond het Belgisch team in Lexington uit Sarah Van Hasselt, Lara de Liedekerke en Constantijn van Rijckevorsel.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Argentinië niet naar de Olympische Spelen voor het voetbaltornooi

    Argentinië kan zijn droom van drie olympische voetbaltitels op rij opbergen. Bij het Zuid-Amerikaans kam-pioenschap voor min 20-jarigen, waar ze zich konden kwalificeren voor Londen 2012, werden de 'albi-celestes' pas derde, terwijl alleen de eerste twee een olympisch ticket bemachtigen. Die gingen naar Brazilië en Uruguay. Argentinië, dat goud won op de Spelen van Athene 2004 en Peking 2008, moest hopen dat Uruguay ruim zou winnen van Brazilië maar het omgekeerde werd waar. Brazilië maakte het al geplaatste Uruguay in met 6-0, onder meer dankzij twee goals van Braziliës jonge talent Neymar. (Valerie Hardie in Het Laatste Nieuws)


    17-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baxi Football Club: Chinees nieuwjaar met Piet De Mol



    Dag Vrienden,

    Oudejaar vieren begin februari, 't is eens wat anders! Om 17u30 vertrekken we naar het eindejaarsdiner. Ik ben heel erg benieuwd. Ik weet niet waar we naartoe gaan, wat we eten, maar ik kijk er wel naar uit. Vóór het vertrek moeten we eerst nog wat 'pétards' aansteken om in de sfeer te komen. ’t Is een geknetter en gekletter van jewelste. Vooral de dokter heeft reuze pret. Met de taxi rijden we ongeveer 15 minuten tot aan het restaurant. ’t Is een volks restaurant. Fantastisch!

    Een dienster plaatst eerst een pot met brandende houtskool in een gat in het midden van een ronde tafel. Wat later zet ze een grote wok op het vuur. In de wok sudderen al heel wat lekkernijen. Ik herken niets van wat in de pot zit, geen worteltje, geen stukje kip. Bovendien spreekt geen van de spelers Engels, mijn Chinees is ook maar niets (jammer). We drinken eerst een soort heel zoete rosé, een frisse pint is achteraf meer dan welkom. Ik weet dus niet wat ik eet én ik versta niet wat de anderen aan tafel zeggen. Wel, ook daarom ga ik graag naar ’t buitenland werken. De spelers zijn super vriendelijk, ze gebruiken een vertaalprogramma in hun gsm om toch één en ander duidelijk te maken. Ik ben zeker dat er veel ingewanden in de wok zitten, maag ongetwijfeld.



    Een dienster brengt nu aardappelen, sla en champignons. Die gaan ook de wok in. De spelers hebben door dat ik dit wel lust. Nu vissen ze, met hun stokjes, allemaal naar de groenten en de aardappelen. Alles op mijn bord, ik kan niet volgen. De rekening, die ging ik normaal betalen. Geen sprake van, maken de spelers me duidelijk. ’t Zou precies een belediging zijn om verder aan te dringen. Ik nodig hen morgen uit in een restaurant in de buurt van het hotel.

    We wandelen vijf minuten naar een kruispunt waar je in tientallen kraampjes vuurwerk, 'pétards' en papieren lantaarnen kan kopen. Heel Holland zou blozen. Waar je ook kijkt, overal zie je vuurwerk, je moet je ook constant voorbereiden op harde knallen in de buurt. Tijd om een paar papieren lantaarnen de lucht in te sturen nu. Met het echte lantaarnfestival eindigt telkens de Nieuwjaarsperiode op de 15de dag van het Nieuwjaar. Het Chinees Nieuwjaar wordt traditioneel gevierd met de draken- en leeuwendansen. De draken en de leeuwen kruisten ons pad nog niet. Zeker weten dat er vannacht veel ongelukken met vuurwerk gebeuren in China. Er lijkt geen enkele beperking, geen reglementering.



    Tijdens de Nieuwjaarsperiode verblijven de Chinezen bij familie en ze bezoeken de familie, de vrienden en/of kennissen in de buurt. Ze gaan ook vaak samen eten. Het komt almaar vaker voor dat families in een restaurant eten op de avond voor het nieuwe jaar. Het niet bij familie kunnen zijn in deze periode vinden ze heel jammer, te vergelijken met het moeten overslaan van kerstmis in het westen. De Chinese staatstelevisie zendt ieder jaar een festival uit met zang, dans, circusnummers en kabaret.

    Volgens legenden was Nian (uitgesproken als [njen]) een mensenetend prooidier in het oude China, dat ongemerkt huizen kon binnendringen. Heel het jaar verbleef Nian in de diepe zee en ze kwam alleen bij de overgang van oud naar nieuw tevoorschijn. Al gauw leerden de Chinezen dat Nian gevoelig was voor hard lawaai en de kleur rood, en zij verdreven haar met explosies, vuurwerk, Chinese leeuwen en veelvuldig gebruik van de kleur rood in het huis. Deze gebruiken leidden tot de eerste nieuwjaarsvieringen.

    Het feest wordt internationaal gevierd in gebieden met een grote bevolking van etnische Chinezen. Behalve voor Chinezen, is het feest ook belangrijk voor andere etnische groepen, zoals de Mongolen, de Koreanen, de Miao (Chinese Hmong) en de Viëtnamezen, die door de Chinese cultuur zijn beïnvloed wat betreft religieuze en filosofische wereldvisies, taal en cultuur in het algemeen. Het Chinese Nieuwjaar is ook de tijd dat de grootste menselijke migratie plaatsvindt, wanneer Chinezen over de hele wereld naar huis keren op Nieuwjaarsavond om tijdens het avondeten bij hun familie te zijn.



    Onze volgende stop is de 'KTV', overal in China te vinden: karaoke. Normaal gezien zijn ze vandaag gesloten, maar één van de spelers wist toch te regelen dat 'we' mochten zingen. In Chongqing merkte ik al dat Chinezen gek zijn op zingen. Ook deze gasten zingen er met luide stem op los, zonder de minste scrupules. Twee spelers kunnen heel goed zingen, de drie anderen veel minder. Om 23u30 hebben we ineens veel haast, we moeten dringend naar 'huis'. Ik begrijp dat het net voor middernacht heel belangrijk is om het mensenetend prooidier nog eens goed te laten schrikken. Oef, we zijn net op tijd! Slapen nu! Neeneen ... eten! De dokter is al druk in de weer aan het gasvuur. De grote ketel met water aan de kook brengen en daar wel 150 dunplings even mee laten koken. Dit met een pikant sausje en heel veel look, echt lekker. Ik ben rond 02u00 in mijn hotel. Een Nieuwjaar om nooit te vergeten!


    16-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evaluatiecommissie IOC aan het werk in Pyeongchang

    De evalutaiecommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) neemt vanaf woensdag de kandidatuur van de Zuid-Koreaanse stad Pyeongchang voor de organisatie van de Olympische Winterspelen van 2018 onder de loep. Elf commissieleden onder leiding van de Zweedse Gunila Lindberg bevragen het organisatiecomité over onderwerpen als infrastructuur, transport, omgeving en logement. Daarna bezoeken ze de sportinstallaties. Pyeongchang greep al twee keer naast de organisatie van de Winterspelen. In 2010 verkozen de IOC-leden het Canadese Vancouver en voor de Spelen van 2014 moest de Zuid-Koreaanse stad als favoriet de duimen leggen voor het Russische Sotchi. Pyeongchang ligt voor de organisatie van de Winterspelen van 2018 in balans met het Duitse München en het Franse Annecy. Op 6 juli wordt in het Zuid-Afrikaanse Durban beslist wie de Spelen mag organiseren.


    15-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dries Van den Broecke 42ste op reuzenslalom EJOFW Liberec
    Dries Van den Broecke is op het Europees Jeugd en Olympisch Winter Festival (EJOFW) in het Tsjechische Liberec op de 42ste plaats geëindigd in de reuzenslalom. Onze 15-jarige landgenoot bleef met zijn chrono (1'47"61) ruim tien seconden boven die van de winnaar, de 16-jarige Noor Henrik Kristoffersen (1'36"92). Van den Broecke werd 44ste in de eerste manche en 45ste in de tweede. Op het podium gaat Kristoffersen de Italiaan Emanuele Buzzi en de Fin Justus Kuukka vooraf. Van de 101 deelnemers konden er 34 de eerste manche niet beëindigen. In de tweede manche bereikten twaalf skiërs de finish niet. Donderdag staat de Oost-Vlaming op het EJOFW nog aan de start van de slalom. Hij is samen met kunstschaatsster Ira Vannut de enige landgenoot die in Liberec in actie komt.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OS 2012 - Finale 100m bij de mannen op 5 augustus
    De finale van de 100 meter bij de mannen op de Olympische Spelen van 2012 in Londen zal op 5 augustus in het olympisch stadion gelopen worden. Dat maakte het organisatiecomité dinsdag bekend. De Spelen gaan op 25 juli van start met een vrouwenvoetbalwedstrijd in het Millennium Stadium van Cardiff. Twee dagen later, op 27 juli, volgt de grote openingsceremonie in het olympisch stadion. De eerste medailles zullen op 28 juli uitgereikt worden in het gewichtheffen (mannen), schieten (mannen en vrouwen) en wielrennen (wegrit mannen).

    Op 4 augustus weten we of onze landgenote Kim Clijsters op Wimbledon de Russin Elena Dementieva kan opvolgen als olympisch tenniskampioene bij de vrouwen. Een dag later is de winnaar bij de mannen bekend. Op 5, 10 en, 11 augustus voorzien de organisatoren een piek in de ticketverkoop. Op 5 augustus kunnen miljoenen toeschouwers over de hele wereld zien of de Jamaicaan Usain Bolt zijn olympische titel op de 100 meter met succes kan verdedigen. "We krijgen misschien een van de mooiste duels, want Tyson Gay heeft ook bewezen dat er op de 100 meter flink rekening met hem gehouden moet worden", verklaarde Lord Sebastian Coe, de voorzitter van het organisatiecomité.

    Op 10 en 11 augustus staan respectievelijk de belangrijke atletiekfinale van de 4x400 meter bij de mannen (misschien met België en de broers Borlée) en de 4x100 meter gepland. Nog op 11 augustus wordt op het heilige gras van Wembley de voetbalfinale bij de mannen afgewerkt. De sluitingsceremonie is voorzien voor 12 augstus.

    14-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstschaatsster Ira Vannut tweede na korte kür op EYOWF Liberec
    Op het European Youth Olympic Winter Festival in het Tsjechische Liberec heeft Ira Vannut de tweede beste prestatie neergezet in de korte kür. Met 52,86 punten moest ze enkel de Russin Polina Agafonova voor zich dulden. Derde was de Française Lenaelle Gilleron-Gory met 48,32 punten. Woensdag worden de medailles verdeeld met het tweede luik van het kunstschaatsen, de vrije kür. De 16-jarige Vannut werd eind januari zevende op het EK bij de senioren.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australische zwemmer Michael Klim maakt comeback met het oog op Londen 2012
    De Australische zwemmer Michael Klim, zesvoudig olympisch medaillewinnaar, heeft bekendgemaakt dat hij op 33-jarige leeftijd z'n comeback maakt, met de Olympische Spelen van 2012 in Londen als doel. Klim hing in juni 2007 zijn badmuts aan de haak wegens onder meer een terugkerende schouderblessure. Hij volgt nu in de sporen van zijn landgenoten Ian Thorpe en Libby Trickett, die de voorbije maanden ook hun terugkeer aankondigden. Hij zwemt weer sinds september vorig jaar. De Australiër behaalde twee olympische titels in de aflossing (4x200m en 4x100m vrij) op de Spelen van Sydney in 2000, en heeft ook 10 WK-medailles op zijn palmares. Hij heeft daarnaast een tijd de wereldrecords op de 100m vrij en de 100m vlinder in handen gehad.

    11-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België met twee atleten én medaillekansen naar EJOF in Liberec
    Van 12 tot en met 19 februari wordt in het Tsjechische Liberec de tiende wintereditie van het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF)georganiseerd, het sportevenement voor Europese atleten van 14 tot 18 jaar dat om de twee jaar wordt gehouden. België stuurt twee atleten en heeft met de 16-jarige kunstschaatsster Ira Vannut en de 15-jarige skiër Dries Van den Broecke medaillekansen. Vannut, die onlangs nog zevende werd op het EK bij de senioren, komt vanaf maandag in actie en Van den Broecke vanaf dinsdag. Aan het EJOF in Liberec nemen zo'n 1000 atleten uit 45 Nationale Olympische Comités deel. Zij komen uit innegen olympische sporten: alpijns skiën, biatlon, skilopen, ijshockey, kunstschaatsen, noordse combinatie, schansspringen en snowboard.

    10-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.West Ham mag zich (bijna) opmaken voor verhuis naar olympisch stadion
    Voetbalclub West Ham United heeft de steun gekregen van de Olympic Park Legacy Company (OPLC) om na de Olympische Spelen van 2012 in Londen te verhuizen naar het olympisch stadion. Het bod van de club uit het oosten van Londen werd unaniem verkozen boven dat van een andere voetbalclub uit Londen, Tottenham Hotspur. De beslissing moet wel nog goedgekeurd worden door twee regeringsdepartementen en door de burgemeester van Londen. Dat zou volgende week moeten gebeuren.

    06-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex-olympisch atletiekkampioene Cathy Freeman zwanger
    Cathy Freeman, een van de meest succesvolle Australische ex-atletes, verwacht haar eerste kindje. De 37-jarige Freeman was in 2000 nog de ster van de Olympische Spelen van Sydney. Ze mocht tijdens de openingsceremonie de olympische vlam ontsteken en pakte later goud op de 400 meter. Ze werd zo de eerste Aboriginal die daarin slaagde. Drie jaar later zette ze een punt achter haar atletiekcarrière.

    04-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toorts van Spelen in Helsinki goed voor 348.000 euro

    Een toorts van de Olympische Spelen van Helsinki in 1952 heeft 348.000 euro opgebracht bij een veiling van olympische objecten. De toorts, gemaakt van massief zilver en 60 centimeter lang, was geschat op minstens 200.000 euro en is nu eigendom van een Amerikaanse verzamelaar. In totaal was de veiling van olympische objecten in Parijs goed voor meer dan 475.800 euro. Een ereteken van de bijeenkomst van het Internationaal Olympisch Comité in 1939 in Londen werd afgeklopt op 6.000 euro, tien keer meer dan geschat.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heineken officiële brouwer op Olympische Spelen van Londen

    De Olympische Spelen van Londen zullen volgend jaar een Nederlandse tintje hebben. Bierbrouwer Heineken ondertekende een contract met de olympische organisatie, waardoor in 2012 in alle olympische 'venues' alleen het Nederlandse gerstenat te verkrijgen is. Heineken had al een stukje van Londen geclaimd, doordat het opnieuw sponsor is van het Holland House. Bij deze Spelen zal er echter op talloze andere locaties eveneens Heineken worden geschonken. Hoeveel het bedrijf heeft betaald voor deze deal, werd niet onthuld.


    03-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baxi Football Club: de eerste oefenwedstrijd van Piet De Mol

    Zaterdag 29 januari 2011. Wedstrijddag. In de voormiddag spelen we tegen een eersteklasser uit Zuid-Korea, in de namiddag ontmoeten we de nationale ploeg U21 van Noord-Korea. Ik begin de dag met het luisteren naar het middernachtnieuws op Radio 1, zeven uur tijdsverschil hé. Na het ontbijt is het bespreking: ik ben -denk ik- nog nooit zo streng geweest. De tegenstander is op papier veel sterker dan wij. Ze klopten tijdens hun verblijf hier al drie Chinese Super League clubs. Dus onze organisatie moet kloppen. Uit de vorige wedstrijden bleek dat dit duidelijk ons zwak punt is (één van de). We komen direct onder druk, zonder kansen weg te geven. We groeien echt in de match en herstellen rond het kwartier het evenwicht. De Koreanen kunnen dit duidelijk niet verdragen. Onze nr.10 krijgt een forse elleboog in zijn gezicht, de bal was niet in de buurt. De scheidsrechter merkte het wel: rode kaart. Een rode kaart in vriendschappelijke wedstrijden mag vervangen worden. Het blijft dus gewoon 11 tegen 11. Ruststand: 0-0.

    Eigenlijk is het niet echt vriendschappelijke wedstrijd, eerder een cupmatch, op het scherp van de snee. De tweede helft is amper begonnen of mijn jonge, kleine, maar heel snelle spits krijgt een elleboog in de ribben, zonder dat de bal in de buurt is. De ref ziet het deze keer niet. Mijn spits kan niet verder. Na nog een opstootje kunnen we het laatste half uur gelukkig opnieuw gewoon voetballen. Wij creëren de beste kansen, de frisheid ontbreekt telkens om te scoren. Onze Koreaanse vrienden zijn nog een paar keer gevaarlijk op stilstaande fases. Mijn spelers hebben het echt goed gedaan. Plezant om met zo’n prestatie de onderbreking voor het Chinese Nieuwjaar te kunnen ingaan. De vakantie voor de spelers begint op 31 januari.



    In de namiddag speelt onze tweede ploeg met zes testers tegen de nationale ploeg U21 van Noord-Korea. We liggen niet echt onder in het spel. Kansen afdwingen, laat staan scoren, blijft een probleem. Wanneer mijn jonge rechtsachter, Tjen, kort na de rust te enthousiast tackelt in de 16m, legt de scheidsrechter de bal terecht op de stip. Een vuist maken zit er niet in, met het groot aantal testers niet verwonderlijk. Na balverlies van Gin, mijn linksachter, staat het al snel 2-0. Met een knap afstandsschot maakt de Koreaanse kapitein er nog 3-0. Wat overdreven, maar toch wel een dikverdiende zege.

    Snel naar de kamer en hopen dat ons Kim nog aan ’t spelen is. Jaja, ’t is spannend! Eerste set verloren. De tweede set is net begonnen. Spelers en hulptrainers lopen, wat voorbarig juichend, wat plezant uitdagend ook, binnen en buiten. Kim wint, superdemax. Li Na is ook wel een toffe madam met heel veel humor. Na het eten doen mijn spelers precies alsof er geen tennisfinale was. Als ze het restaurant willen verlaten, zeg ik hen te wachten. Ze mogen niet naar de kamer voor ze me persoonlijk feliciteren met de winst van Clijsters. Ze kunnen er om lachen, al is het bij sommige wat geel.

    Morgenvroeg trainen we nog. 's Namiddags krijgen de spelers vrij, zo kunnen ze rustig inpakken. De meeste vertrekken overmorgen al heel vroeg naar huis. Om er met de familie Chinees Nieuwjaar te vieren. Na meer dan 70 dagen van de ene stage naar de andere verdienen ze deze, te korte, vakantie dubbel en dik. Op 4 februari komt iedereen terug naar Kumming. We trainen hier nog vier dagen. Dan vliegen we eerst naar Beijing en op 10 februari vertrekken we naar Antalya in Turkije voor een 14-daagse stage. In Turkije hebben we een druk programma met zeven wedstrijden in 14 dagen.


    02-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijfvoudig olympisch zwemkampioen Ian Thorpe plant comeback
    De Australische zwemmer Ian Thorpe (28) heeft zijn comeback aangekondigd. Hij mikt op de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Thorpe zette in november 2006 op 24-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière. Op zijn indrukwekkende palmares staan onder meer 5 olympische titels, 13 wereldtitels en 23 wereldrecords. De beslissing om opnieuw te gaan zwemmen, nam hij naar eigen zeggen in september. "Het was geen makkelijke knoop om door te hakken", vertelde Thorpe. "Ik had eerlijk gezegd nooit gedacht dat ik zou terugkeren en opnieuw zwemmen op het hoogste niveau. De vier jaar onderbreking heeft me goed gedaan maar nu ben ik blij terug te zijn." Thorpes keuze is niet ingegeven door het geld, zegt hij. "Ik wil enkel weer topprestaties neerzetten", aldus de Australiër, die zich in eerste instantie zal toeleggen op de estafette en sprintnummers. In zijn eerste carrière schitterde Thorpe vooral op de 200 en 400 meter vrije slag.

    30-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkoop tickets Londen 2012 vanaf 15 maart

    “De verkoop van de 6,6 miljoen beschikbare tickets voor de Olympische Spelen in Londen 2012 start op 15 maart. Gedurende zes weken - tot 26 april - kan men een aanvraag indienen voor tickets.” Dat heeft Sebastian Coe meegedeeld, voorzitter van het Organisatiecomité voor Londen 2012. Na deze periode zullen de tickets worden verdeeld onder alle aanvragen. De kaartverkoop voor de Paralympische Spelen zal volgens hetzelfde proces verlopen en starten op 9 september 2011. De prijzen van de tickets variëren tussen 20 Pond (24 euro) en 725 Pond (860 euro) voor de finale van de 100m.

    Voor België werd Suseia Flash Travel & Hospitality aangeduid door het BOIC als enig officieel Belgisch agentschap voor de verkoop van reizen en toegangstickets Londen 2012. Suseia Flash Travel & Hospitality stelt verschillende pakketten voor, inclusief de heen- en terugreis, de overnachtingen, de tickets voor sportwedstrijden en de culturele bezoeken. Deze pakketten kunnen uiteraard volledig op maat uitgewerkt worden.

    Suseia bvba
    Paleizenstraat 44, 1030 Brussel
    Tel. +32 (0)2/290.28.28
    www.suseia.com


    29-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baxi Football Club: de eerste wandeling van Piet De Mol (deel II)


    Deel twee van de fotoreeks van Piet De Mol in Kumming, waar zijn Chinese ploeg Baxi Football Club op hoogtestage is.




    28-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Catherine jacques en Kim Clijsters voldoen aan criteria voor London
    De voorbije dagen heben twee Belgische atleten voldaan aan de selectiecriteria van het BOIC voor Londen 2012. Judoka Catherine Jacques eindigde op de vijfde plaats op de World Masters in Baku en Kim Clijsters plaatste zich vlotjes voor de achtste finales op de Australian Open, het eerste Grand Slam-tornooi.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baxi Football Club: de eerste wandeling van Piet De Mol


    De fotoreeksen van Piet De Mol van het leven naast het voetbal zijn telkens zeer de moeite waard. De Brabander heeft duidelijk geen oogkleppen op tijdens zijn buitenlandse missies. Hij maakt telkens weer met veel plezier kennis met de plaatselijke cultuur. Ook onlangs in Kumming, waar zijn ploeg Baxi Football Club op hoogtestage is. "Een vrije zondagnamiddag. Dus een lange wandeling gemaakt rond het meer. Echt plezant! Veel pasgetrouwde koppeltjes komen hier hun feestfoto's maken. De meeuwen zijn een schitterende attractie, maar ze laten de jurken niet onbevlekt."








    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs