Foto
Inhoud blog
 • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
 • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
 • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
 • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
 • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
 • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
 • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
 • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
 • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
 • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
  Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
  Foto

  UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

  Foto

  Joerie Devreese
  'Ola Olympia'

  Tombo in Peking & London
  Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
  09-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BASKETBAL: Nigeria pakt laatste ticket voor Londen

  Nigeria heeft in Caracas het 16de en laatste ticket gepakt voor het olympisch tornooi bij de mannen. In de wedstrijd om de derde plaats op het kwalificatietornooi versloegen de Nigerianen de Dominicaanse Republiek met 88-73. Op de Spelen komen ze uit in groep A met onder meer Frankrijk en de Verenigde Staten. Vrijdag had Nigeria in Caracas al voor een verrassing gezorgd door Griekenland uit te schakelen in de kwartfinales.


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BAANWIELRENNEN: zilver voor Gijs Van Hoecke en Jasper De Buyst in EK ploegkoers

  In het slotnummer van het EK voor beloften en junioren in het Portugese Anadia hebben olympiër Gijs Van Hoecke en Jasper De Buyst zilver veroverd in de ploegkoers voor beloften. Ze moesten alleen de Zwitsers laten voorgaan. Moreno De Pauw en Jochen Deweer vielen als vierde net naast het podium. België verlaat het EK met zeven medailles. Jolien D'Hoore, net als Van Hoecke straks actief in het omnium op de Olympische Spelen in Londen, zorgde in de puntenkoers voor vrouwen beloften voor het enige goud. Met Sarah Inghelbrecht en Gilke Croket greep ze ook zilver in de ploegenachtervolging. Dat deden dus ook Van Hoecke en De Buyst in de ploegkoers, net als Jonas Rickaert in het omnium voor junioren en Shana Dalving in het keirin voor vrouwen junioren. Dalving pakte daarnaast ook brons in de scratch. Een tweede bronzen medaille kwam er in de ploegenachtervolging voor mannen beloften met Van Hoecke, De Buyst, De Pauw en Joris Cornet.


  >> Reageer (0)
  08-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BASKETBAL: laatste tickets bij Amerikaanse mannen voor Griffin, Iguodala en Harden

  De Amerikaanse federatie heeft Blake Griffin, Andre Iguodala en James Harden toegevoegd aan de selectie van 12 mannen voor de Olympische Spelen. Na een reeks afzeggingen door blessures (Derrick Rose, Dwight Howard, Dwyane Wade, Chris Bosh) waren slechts negen spelers zeker van hun ticket. En er kwamen er zes in aanmerking voor de laatste drie plaatsen. Coach Mike Krzyzewski, die de Amerikanen vier jaar geleden naar het goud leidde, koos voor Griffin (LA Clippers), Iguodala (Philadelphia) en Harden (Oklahoma City) en niet voor Eric Gordon (New Orleans), Rudy Gay (Memphis) en de licht geblesseerde Anthony Davis, die onlangs als eerste gedraft werd door New Orleans.

  De Amerikanen trekken dus naar Londen met vijf regerende olympisch kampioenen (LeBron James, Kobe Bryant, Carmelo Anthony, Chris Paul, Deron Williams) en vijf regerende wereldkampioenen (Tyson Chandler, Kevin Durant, Russell Westbrook, Kevin Love, Iguodala). Harden en Griffin waren er zowel op de Spelen 2008 als op het WK 2012 niet bij. Donderdag spelen de Amerikaanse sterren in Las Vegas hun eerste voorbereidingswedstrijd, tegen de Dominicaanse Republiek.

  Team VS: Carmelo Anthony (New York), Kobe Bryant (LA Lakers), Tyson Chandler (New York), Kevin Durant (Oklahoma City), Blake Griffin (LA Clippers), James Harden (Oklahoma City), Andre Iguodala (Philadelphia), LeBron James (Miami), Kevin Love (Minnesota), Chris Paul (LA Clippers), Russell Westbrook (Oklahoma City), Deron Williams (Brooklyn)


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BASKETBAL: Rusland en Litouwen geplaatst voor Londen

  Rusland en Litouwen hebben zich in Caracas geplaatst voor het tornooi bij de mannen op de Olympische Spelen. De Russen pakten hun ticket via een 85-77 zege tegen Nigeria in de halve finales van het kwalificatietornooi, terwijl de Litouwers in de andere halve finale de Dominicaanse Republiek versloegen met 109-83. Nigeria en de Dominicaanse Republiek spelen nog tegen elkaar voor het allerlaatste ticket voor Londen.


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London

  Coke

  >> Reageer (0)
  07-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ATLETIEK: geen olympische limieten voor Belgen op Nacht van de Atletiek
  De wedstrijd van de laatste kans is voor alle Belgische kandidaat-olympiërs op een ontgoocheling uitgedraaid. Ondanks winst in de 110 meter horden, in 13.50, bleef Adrien Deghelt vijf honderdsten boven de olympische limiet. In dezelfde wedstrijd bleef ook Damien Broothaerts onder de verwachtingen, met een vijfde plaats in 13.86. Hinkstapspringster Svetlana Bolshakova begon met 14m23, hoopte op meer, maar dit bleek later haar beste poging.

  Belgisch lichtpunt was de regelmaat van Anne Zagré, al geplaatst voor de Spelen. Met een knappe 12.92 op de 100 meter horden benaderde ze haar beste tijd van 12.89 heel dicht. Eline Berings liep in het zog van Zagre een goeie wedstrijd. Maar ook zij bleef net boven de limiet. Voor Deghelt, Broothaerts, Berings en Bolshakova ligt het lot nu in handen van het BOIC.

  Tia Hellebaut kon ook niet voldoen aan de door haar aangekondigde 1m97. Al op 1m94 had zij drie pogingen nodig. Dat leverde haar wel de zege op, maar 1m97 bleek duidelijk te hoog. "De griep die Tia vorige week plaagde, heeft mij genoodzaakt om haar trainingsplanning op te schuiven. Daardoor was er een gebrek aan frisheid", verklaarde coach en partner Wim Vandeven. "Er is geen reden tot paniek." (Belga)

  >> Reageer (0)
  06-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London

  de magische ringen

  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOCKEY: de definitieve Belgische selecties voor Londen

  De Belgische hockeyfederatie heeft de selecties voor de Olympische Spelen in Londen bekendgemaakt. Zowel bij de mannen als de vrouwen bestaat die uit 16 spelers.

  Mannen:
  Gauthier Boccard (Waterloo Ducks), Tom Boon (Racing), Thomas Briels (Oranje Zwart/Ned), C
  édric Charlier (Racing), Alexandre de Saedeleer (Waterloo Ducks), Jérôme Dekeyser (Braxgata), Felix Denayer (Dragons), John-John Dohmen (Waterloo Ducks), Simon Gougnard (Racing), Maxime Luycx (Waterloo Ducks), Xavier Reckinger (Braxgata), Jeffrey Thys (Dragons), Jérôme Truyens (Racing), Vincent Vanasch (Waterloo Ducks/GK), Florent van Aubel (Dragons), Benjamin Van Hove (Waterloo Ducks).
  Reserves: Elliot Van Strydonck (Leopold), Manu Leroy (Dragons/GK).

  Vrouwen:
  Jill Boon (Wellington), Louise Cavenaile (Dragons), Erica Coppey (Dragons), Lola Danhaive (Pingouin), H
  élène Delmee (Pingouin), Stephanie De Groof (Dragons), Charlotte De Vos (Oranje Zwart/Ned), Alix Gerniers (La Gantoise), Nadine Khouzam (GK/Wellington), Barbara Nelen (La Gantoise), Anouk Raes (Pingouin), Emilie Sinia (Dragons), Gaëlle Valcke (Wellington), Judith Vandermeiren (Braxgata), Lieselotte Van Lindt (Dragons), Anne-Sophie Van Regemortel (Oranje Zwart/Ned).
  Reserves: Aisling D'Hooghe (GK/Waterloo Ducks), Val
  érie Vermeersch (La Gantoise)


  >> Reageer (0)
  05-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALGEMEEN: nieuwe namen op de lijst van het BOIC

  Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft zijn lijst met geselecteerde atleten aangepast voor deelname aan de Olympische Spelen in Londen.

  Atletiek:
  het team van de 4 x 400 meter mannen (3 of 4 atleten en de broers Borlée)

  Wielrennen:
  Nominatieve selectie van het vrouwenteam voor de wegrit en aanduiding van de atlete die zal deelnemen aan de tijdrit.
  Liesbet De Vocht: wegrit en tijdrit
  Ludivine Henrion: wegrit
  Maaike Polspoel: wegrit

  Ruitersport:
  nominatieve selectie van de eventingploeg en van de ruiter die België zal vertegenwoordigen in dressuur.
  Claudia Fassaert (Donnerfee): individuele dressuur
  Virginie Caulier (Nepal du Sudre): eventing per ploeg (en individueel)
  Karin Donckers (Gazelle de la Brasserie): eventing per ploeg (en individueel)
  Carl Bouckaert (Mensa G): eventing per ploeg (en individueel)
  Marc Rigouts (Dunkas A): eventing per ploeg (en individueel)
  Joris Van Springel (Lully des Aulnes): eventing per ploeg (en individueel)

  Gymnastiek:
  Gaelle Mys in artistieke gymnastiek vrouwen. Zij vervangt Julie Croket, die eerder in dezelfde discipline was geselecteerd, maar die moest afzeggen voor de Olympische Spelen door een knieblessure tijdens haar voorbereiding.

  De volledige lijst telt op dit moment 109 atleten.


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BASKETBAL: Lamar Odom is nieuwste afzegger voor de Spelen

  Center Lamar Odom past voor het olympisch tornooi in Londen. Het lijstje met Amerikaanse spelers die, al dan niet door een blessure, verstek geven, is zo uitgegroeid tot een 'dream team' op zich: Dwyane Wade en Chris Bosh (Miami Heat), Dwight Howard (Orlando Magic), Derrick Rose (Chicago Bulls), Chauncey Billups (Los Angeles Clippers) en LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers) gingen Odom al voor.

  De 32-jarige Odom (2m08) was het voorbije seizoen bij de Dallas Mavericks goed voor gemiddeld 6,6 punten en 4,2 rebounds. Vorige vrijdag tekende hij een contract bij de LA Clippers, de club waarmee hij debuteerde in de NBA. Hij past niet door een blessure voor de Spelen, maar omdat hij zich liever met zijn nieuwe trainers in Los Angeles wil voorbereiden op het nieuwe seizoen. De 14 overblijvers verzamelen vandaag in Las Vegas, zaterdag zou de definitieve selectie van 12 worden bekendgemaakt.


  >> Reageer (0)
  04-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELRENNEN: Cavendish kent zijn vier helpers voor olympische wegrit

  De Britse wielerbond heeft de selectie bekendgemaakt voor de wegrit op de Olympische Spelen. Wereldkampioen Mark Cavendish krijgt er de steun van Chris Froome, David Millar, Ian Stannard en Bradley Wiggins. David Millar (Garmin-Sharp) is de enige van het kwintet die niet voor Team Sky rijdt. De Schot mag voor zijn selectie het Internationaal Sporttribunaal TAS danken: dat oordeelde enkele maanden geleden dat de regel van het Brits Olympisch Comité die deelname aan de Spelen voor ex-dopingzondaars verbood, ongeldig is. Wiggins en Froome verdedigen enkele dagen later, op 1 augustus, ook tijdens de tijdrit de de kleuren van het gastland. Voor Tourfavoriet Wiggins wordt Londen zijn vierde opeenvolgende olympische deelname. Hij behaalde al vijf medailles in het baanwielrennen.


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZWEMMEN: geen zesde Spelen voor Dara Torres

  Dara Torres heeft zich op de laatste dag van de Amerikaanse trials in Omaha niet kunnen plaatsen voor haar zesde Olympische Spelen. De 45-jarige zwemster werd vierde op de 50 meter vrije slag, terwijl enkel de eerste twee zich plaatsten voor Londen. Torres miste een olympisch ticket met slechts een tiende. Jessica Hardy won de finale in 24.50, Kara Lynn Joyce (24.73) plaatste zich ook voor Londen. "Nu is het echt gedaan", verklaarde Torres, mama van de zesjarige Tessa. "Ik zal nu genieten van mijn dochter en van de zomer, en de Amerikaanse ploeg van op afstand aanmoedigen." In Peking vier jaar geleden werd Torres de oudste zwemster ooit op de Spelen. Ze behaalde er drie keer zilver en bracht haar totaal aan olympisch eremetaal zo op twaalf. In Los Angeles in 1984 veroverde ze haar eerste medaille.


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELRENNEN: de Italiaanse selectie voor de wegrit

  Italiaans bondscoach Paolo Bettini heeft de namen van de vijf renners bekendgemaakt die op zaterdag 28 juli de wegrit zullen rijden op de Olympische Spelen. Naast Vincenzo Nibali ((Liquigas-Cannondale) zijn dat Sacha Modolo (Colnago-CSF Inox), Luca Paolini (Team Katusha), Marco Pinotti (BMC Racing) en Matteo Trentin (Omega Pharma-Quick-Step). Elia Viviani (Liquigas-Cannondale), die het omnium rijdt op de baan, staat als reserve genoteerd. Modolo werd vorig jaar tweede op het olympische testevent, na Mark Cavendish.


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BAANWIELRENNEN: Jolien Dhoore pakt zilver met de ploegenachtervolging op het EK

  Jolien Dhoore en Gijs Van Hoecke hebben het gisteren prima gedaan op de openingsdag van het EK voor beloften en junioren in het Portugese Anadia. D'Hoore pakte met Sarah Inghelbrecht en Gilke Croket zilver in de ploegenachtervolging. In de finale waren ze niet opgewassen tegen Rusland. In de individuele achtervolging eindigde Gijs Van Hoecke als vierde. Hij verloor het duel om het brons tegen de Fransman Kevin Labeque. Dhoore en Van Hoecke zien we allebei terug in London.


  >> Reageer (0)
  03-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ATLETIEK: drie Russische atletes betrapt op doping

  Drie weken voor de start van de Olympische Spelen is de Russische selectie bij de vrouwen onthoofd. Zowel Europees kampioene marathon Natalia Yulamanova als Svetlana Klyuka, goed voor EK-zilver in 2006 (800m), en voormalig Europees indoorkampioene Yevgenia Zinurova (800m) zijn betrapt op doping en voor twee jaar geschorst. Dat maakte de Russische atletiekfederatie bekend. Klyuka en Zinurova zijn geschorst wegens abnormale waarden in hun bloedpaspoort. Marathonloopster Julamanova werd vorig jaar uitgeroepen tot Europees kampioene, uitgerekend nadat de Litouwse winnares in Barcelona Zivile Balciunaite uit de uitslag werd geschrapt nadat ze positief testte op anabolica.


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOCKEY: twee nederlagen voor de nationale ploegen

  De twee nationale ploegen hebben elk hun oefeninterland vandaag verloren. De mannen leden in Dublin -waar de ploeg op stage is- een 3-2 nederlaag tegen Zuid-Afrika. De Red Lions openden na vijf minuten de score via Jérôme Dekeyzer, maar Thornton McDade maakte een minuut later meteen gelijk. Zuid-Afrika liep uit tot 3-1. Thomas Briels maakte net voorbij het uur de aansluitingstreffer, maar ondanks enkele goeie pogingen geraakten de Red Devils niet meer langszij.

  De vrouwen gingen in Mainz kansloos onderuit tegen Duitsland: 7-2. Het was de derde vriendschappelijke wedstrijd tegen de Duitsers. Zaterdag verloor het team van Pascal Kina met 2-0 van de Europese vicekampioen en zondag bleef het 0-0.


  >> Reageer (0)
  02-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ATLETIEK: ook nog geen Spelen voor Adrien Deghelt

  Op de slotdag van het EK in Helsinki hebben Dario Seghers en Adrien Deghelt zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de 110 meter horden. De 20-jarige Seghers werd in de eerste halve finale achtste in 13.81, twee honderdsten boven zijn persoonlijk record dat hij in de reeksen had neergezet. Deghelt (27), met een pr van 13.55, viel in zijn halve finale halfweg de race uit. Hij raakte de vierde horde en verloor daardoor het evenwicht. Ook Deghelt moet dus rekenen op een sterke prestatie op de Nacht van de atletiek om zich te plaatsen voor de Spelen.


  >> Reageer (0)
  01-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZWEMMEN: einde van olympische droom voor veterane Janet Evans

  De 40-jarige zwemster Janet Evans zal er volgende maand niet bij zijn op de Olympische Spelen in Londen. Evans werd in de reeksen van de 800 meter op de Amerikaanse selecties in Omaha pas 53ste. De Amerikaanse, moeder van twee kinderen,  won op de Spelen in 1988 en 1992 in totaal vier keer goud. In 1996 kondigde ze haar afscheid van het zwemmen aan, gevolgd door een verrassende comeback een paar maanden geleden. In de reeksen van de 400 meter was Evans dinsdag pas 80ste geworden, en nu mist ze dus ook op de 800 meter een olympisch ticket.


  >> Reageer (0)
  30-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ATLETIEK; Eline Berings nog niet naar de Olympische Spelen

  Op het EK in Helsinki is Eline Berings er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de 100 meter horden. De Gentse kwam amper twee honderdsten te kort voor een finaleplaats, en ze had dat vooral te danken aan de felle tegenwind in de eerste halve finale: 2,3 meter per seconde. De 26-jarige Berings werd uiteindelijk vierde in 13"17. Volgende week op de Nacht van de Atletiek krijgt ze een ultieme kans om de limiet voor Londen (12"90) te lopen. Anne Zagré liep wel de finale en werd vijfde.


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOCKEY: Red Panthers verliezen oefenmatch tegen Duitsland

  De Belgische vrouwenploeg heeft een oefenwedstrijd in en tegen Duitsland met 2-0 verloren. Maike Stöckel en Julia Müller zorgden in Worms na de pauze voor de goals. Duitsland is vice-Europees kampioen. De Red Panthers, die in volle voorbereiding zijn op de Olympische Spelen, oefenen nog drie keer tegen Duitsland: morgen in Worms, en volgende dinsdag en woensdag in Mainz. Voor het vertrek naar Londen op 19 juli staat ook nog een vierlandentornooi voor eigen publiek op het programma, van 12 tot 15 juli tegen Nieuw-Zeeland, Duitsland en Zuid-Afrika.


  >> Reageer (0)


  Foto

  Archief per jaar
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008

  E-mail mij

  Druk hier om te mailen.


  olympische links
 • Joerie Devreese
 • BOIC
 • Belgian Sports Technology Club

 • Links van olympische atleten
 • Ilse Heylen
 • Elco Van der Geest
 • Olivier Cauwenbergh
 • Eline Berings
 • Kristof Beyens
 • Kim Clijsters
 • Tim Maeyens
 • Bobslee België
 • Jerke Van den Bogaert
 • Karen Persyn

  Olympische atleten
 • Sven Nys
 • Evi Van Acker
 • Dirk Van Tichelt
 • Mouha-Gielen
 • Tom Van Geneugden


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!