Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
12-05-2013
Oreo's : home made
Wie kent ze niet : deze heerlijke chocoladekoekjes met een witte crèmevulling. Heel mijn keuken rook naar de chocolade.
Wat heb je hiervoor nodig :
Voor de koekjes :
- 225 gr boter
- 210 gr suiker
- 1 ei
- 250 gr bloem
- 75 gr ongezoet cacaopoeder (dus geen nesquick)
- 8 gr bakpoeder
- snufje zout
Voor de crèmevulling :
- 100 gr boter
- 200 gr poedersuiker
- snuf zout
- 2 volle soeplepels room
- enkele druppels vanille extract (home made)
Werkwijze :
Voor de koekjes: de boter samen met de suiker mengen, ei toevoegen en weer mengen. Bloem + bakpoeder + cacao + zout zeven en erbij mengen. In een bol doen en in plastiekfolie verpakken en een uurtje in de ijskast leggen. Nadien het Tupperware antikleefwerkblad nemen en met bloem bestrooien. Deeg hierop uitrollen met de deegroller tot een half cm dikte. Met de mini tartelettesnijders (de kleinste kant) rondjes uitsteken en op een met bakpapier bekleedde bakplaat leggen. Afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 12 minuten.
Koekjes laten afkoelen en ondertussen de crèmevulling maken.
Hiervoor de boter mixen met de room, snuf zout, vanille extract en de poedersuiker.
De crèmevulling in de squeeze -it doen en op de koekjes een mopje spuiten. Een tweede koekje erop leggen en aandrukken.
De koekjes bewaren in de clickplus tupperwaredoos.
Maar daar zullen ze niet lang inzitten als je ze éénmaal hebt geproefd.
Heerlijk voor de speculoos lovers maar ook voor zij die van mousses houden. In elk geval : het is weer eens wat anders.
Nodig :
- 250 gr mascarpone
- 2 eieren
- 10 speculoosjes van Lotus
- 1 soeplepel suiker
Werkwijze :
De speculoosjes fijnmalen in de Tupperware kaasmolen. Het eiwit stijfkloppen in de speedychef. En de eigelen + suiker mixen in de 2 liter maatbeker van Tupperware. Hierbij de mascarpone voegen en weer goed mixen of kloppen. Ook de fijngemalen speculoos toevoegen en als laatste voorzichtig het eiwit eronder spatelen met behulp van de spatel.
Verdelen over kleine glaasjes en in de ijskast laten opstijven.
Laat het U smaken, en misschien nog een ideetje voor morgen op Moederdag te serveren !
Een egel gespot in mijn tuin.....;) zou ik kunnen schrijven...... wel leuk om bv. op een woensdagnamiddag met de kinderen als fruithapje te maken. Met behulp van het nieuwe klein reverso vergietje van het tupperware allegra gamma heb ik mijn druifjes gewassen en nadien in het kommetje laten uitlekken. Met behulp van de dunschiller heb ik mijn peer geschild.
Verder heb ik met de tandenstokers de druifjes op de peer geprikt, voor het neusje een blauwe en voor het lichaam de groene druiven. De ogen zijn gemaakt van 2 kruidnagels.
Dus al wat je nodig hebt is :
- een peer
- groene druiven
- blauwe druif
- 2 kruidnagels
- reverso vergiet + kommetje (ook ideaal voor aarbeien in af te spoelen)
De eerste rabarberstengels schieten de grond al uit en vond ik het tijd om er iets mee te doen. Vandaar mijn keuze voor deze gemakkelijke rabarbercake. Heerlijk van smaak .....zo'n beetje zoet-zuur....daar hou ik wel van.
Nodig :
- 150 gr gesmolten boter
- 150 gr suiker
- 150 gr zelfrijzende bloem
- 100 gr amandelpoeder (optie)
- 3 eieren
- 2 eetlepels vanille puddingpoeder
- 500 gr rabarber
- beetje extra suiker naar smaak voor bij de rabarber
Werkwijze :
Met de dunschiller de schillen van de rabarber doen en met het groentenmesje de rabarber in stukjes van ong. 2 cm snijden. De stukjes even in een ruimtekom zetten samen met suiker naar smaak en de vanille puddingpoeder. Goed onder elkaar mengen.
De gesmolten boter mixen met de suiker. Dan 1 voor 1 de eitjes toevoegen. Goed blijven mixen en dan de amandelpoeder en zelfrijzende bloem toevoegen. Alles onder elkaar goed mengen en in een ingevette siliconen bakvorm doen of in de terinne ultra pro van Tupperware zoals ik heb gedaan. De rabarberstukjes bovenop het deeg doen. Door het bakproces komen ze vanzelf op zijn plaats te zitten. Deze keer heb ik de ultra wel ingevet en bebloemd om zeker te zijn dat hij er goed zal uitkomen nadien.
Bakken in een voorverwarmde oven van 180 ° gedurende 50 minuten à 1 uurtje naargelang uw oven. Heb het deksel van de ultra pro niet gebruikt deze keer.
Laten afkoelen en bestrooien met bloemsuiker, bewaren in de recto-verso.