Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    11-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculoosmousse
    Heerlijk voor de speculoos lovers maar ook voor zij die van mousses houden. In elk geval : het is weer eens wat anders.

    Nodig :

    - 250 gr mascarpone
    - 2 eieren
    - 10 speculoosjes van Lotus
    - 1 soeplepel suiker

    Werkwijze :

    De speculoosjes fijnmalen in de Tupperware kaasmolen. Het eiwit stijfkloppen in de speedychef. En de eigelen + suiker mixen in de 2 liter maatbeker van Tupperware. Hierbij de mascarpone voegen en weer goed mixen of kloppen. Ook de fijngemalen speculoos toevoegen en als laatste voorzichtig het eiwit eronder spatelen met behulp van de spatel.

    Verdelen over kleine glaasjes en in de ijskast laten opstijven.


    Laat het U smaken, en misschien nog een ideetje voor morgen op Moederdag te serveren ! 










    11-05-2013 om 17:55 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (13 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:speedychef, spatel, kaasmolen
    >> Reageer (0)
    07-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egel van fruit
    Een egel gespot in mijn tuin.....;) zou ik kunnen schrijven...... wel leuk om bv. op een woensdagnamiddag met de kinderen als fruithapje te maken. Met behulp van het nieuwe klein reverso vergietje van het tupperware allegra gamma heb ik mijn druifjes gewassen en nadien in het kommetje laten uitlekken. Met behulp van de dunschiller heb ik mijn peer geschild.
    Verder heb ik met de tandenstokers de druifjes op de peer geprikt, voor het neusje een blauwe en voor het lichaam de groene druiven. De ogen zijn gemaakt van 2 kruidnagels.

    Dus al wat je nodig hebt is :

    - een peer
    - groene druiven
    - blauwe druif
    - 2 kruidnagels
    - reverso vergiet + kommetje (ook ideaal voor aarbeien in af te spoelen)
    - dunschiller


    en wat fantasie ;) 










    07-05-2013 om 11:25 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:reverso kommetje Allegra gamma, dunschiller
    >> Reageer (0)
    06-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rabarbercake
    De eerste rabarberstengels schieten de grond al uit en vond ik het tijd om er iets mee te doen. Vandaar mijn keuze voor deze gemakkelijke rabarbercake. Heerlijk van smaak .....zo'n beetje zoet-zuur....daar hou ik wel van.

    Nodig :


    - 150 gr gesmolten boter
    - 150 gr suiker
    - 150 gr zelfrijzende bloem
    - 100 gr amandelpoeder (optie)
    - 3 eieren
    - 2 eetlepels vanille puddingpoeder
    - 500 gr rabarber
    - beetje extra suiker naar smaak voor bij de rabarber
    Werkwijze :

    Met de dunschiller de schillen van de rabarber doen en met het groentenmesje de rabarber in stukjes van ong. 2 cm snijden. De stukjes even in een ruimtekom zetten samen met suiker naar smaak en de vanille puddingpoeder. Goed onder elkaar mengen.
    De gesmolten boter mixen met de suiker. Dan 1 voor 1 de eitjes toevoegen. Goed blijven mixen en dan de amandelpoeder en zelfrijzende bloem toevoegen. Alles onder elkaar goed mengen en in een ingevette siliconen bakvorm doen of in de terinne ultra pro van Tupperware zoals ik heb gedaan. De rabarberstukjes bovenop het deeg doen. Door het bakproces komen ze vanzelf op zijn plaats te zitten.  Deze keer heb ik de ultra wel ingevet en bebloemd om zeker te zijn dat hij er goed zal uitkomen nadien.

    Bakken in een voorverwarmde oven van 180 ° gedurende 50 minuten à 1 uurtje naargelang uw oven. Heb het deksel van de ultra pro niet gebruikt deze keer.

    Laten afkoelen en bestrooien met bloemsuiker, bewaren in de recto-verso.

    Laat het smaken !














    06-05-2013 om 15:52 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:ultra pro terinnepot, ruimtekom, spatel
    >> Reageer (0)
    05-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Microwave Cheesecake
    U heeft het goed gelezen....een cheesecake voor 1 persoon gemaakt in de microgolf. Na mijn eerder gepost recept van cupcake, chocolate chip cookie voor 1 persoon nu dus een cheesecake.

    Makkelijk te maken in 2 1/2 minuut tijd maar dan wel wat geduld uitoefenen vooraleer te degusteren want hij moet toch wel een tijdje in de koelkast om koel te zijn en op te stijven. Maar uw geduld zal beloond worden ;))

    Nodig :

    - 60 gr roomkaas
    - 2 theelepels zure room
    - 1 ei
    - 1/2 theelepel citroensap
    - 1/4 theelepel vanille extract (home made)
    - 2 tot 4 theelepels suiker naargelang uw smaak
    - optie : wat diepvries frambozen of aardbeien of chocoladeparels naar smaak

    Werkwijze :

    Bovenstaande ingrediënten allen te samen mengen in een kommetje en dan 1 minuut op 650 Watt zetten in de microgolf. Even uithalen en eens mee schudden, terug 1 minuut op 650 Watt zetten, weer uithalen en eens mee schudden, dan nog 30 seconden terugzetten op 650 Watt en klaar. Indien uw microgolf niet dezelfde wattage heeft moet je gewoon kijken dat de bovenkant van het mengsel begint te bubbelen, wanneer dit gebeurt onmiddellijk eruit nemen en klaar.

    Het kommetje dan nog 2 uren in de koelkast plaatsen om te laten koud en stijf worden. Eventueel afwerken met speculooskruimels op de bovenkant. Geniet ervan en zet nu niet dat het moeilijk is. 














    05-05-2013 om 13:46 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    30-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème Danette met petit beurre smaak
    Hier in België kennen we eigenlijk alleen maar vanille en chocoladesmaak het best, in Frankrijk daarentegen kent men zoveel meer smaken en ééntje daarvan is ook een beetje mijn favoriet nl...die met de petit beurre smaak.  Zodoende ben ik gaan experimenteren en kan ik jullie vandaag ook dit receptje meedelen.

    Nodig :

    - 600 ml halfvolle melk
    - 1 dl room
    - 50 gr suiker
    - 15 gr maïzena
    - 70 gr petit beurre koekejes (ong. 10 koekjes)

    Werkwijze :

    De koekjes fijnmalen in het Tupperware kaasmolentje. De melk samen met de room in het microplus schenkkannetje doen en hierbij de gemalen koekjes doen. Zorg dat een een beetje melk giet (ong. 1 dl) in de shaker om samen met de maïzena en suiker te kunnen los schudden. De schenkkan zet u 4 minuten op 800 Watt in de microgolf. Dan de binding bijvoegen, goed roeren en nog 1 minuut terugzetten op 800 Watt.
    De pudding is nu klaar en kan in de mooie glaasjes worden gegoten.

    Tip : indien u meer koekjes zou nemen gaat de pudding dikker worden. Ook indien u meer maïzena zou gebruiken. Voor mij waren die 10 koekjes ideaal voor een goeie dikte naar mijn smaak.














    30-04-2013 om 15:19 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:microplus schenkkan, kaasmolen, klopper, spatel
    >> Reageer (0)
    26-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisutaart volgens het receptje van Jeroen Meus
    Dat ze lekker is moet ik zeker niet vertellen !

    Nodig voor de bodem :

    - 200 gr speculoos
    - 75 gr boter
    - 1 pakje boudoirs
    - een scheutje amaretto

    Voor de vulling :

    - 6 gelatineblaadjes
    - 250 ml slagroom
    - 125 gr suiker
    - 500 gr mascarpone
    - 1 kopje sterke koffie
    - een beetje ongezoete cacaopoeder

    Werkwijze :

    Week de gelatineblaadjes in een ruimtekommetje met koud water.
    Doe de boter in het schenkkannetje en zet even in de microgolf om ze te laten smelten. (1 minuut op 680 W)
    Hak de koekjes fijn in de turbomax of doe ze door het kaasmolentje en meng ze met de gesmolten boter. Bekleed een springvorm met een bakpapiertje en doe hierop de koekjes-boter mengeling. Druk aan met behulp van een soeplepel.

    Warm de tas koffie op in een tweede schenkkannetje en voeg er naar smaak een geut amaretto aan toe. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de koffie. Doe de room in de speedychef samen met de suiker en klop stijf. Voeg dan de mascarpone toe en meng zeer goed met de klopper verder of breng het over in de alles in één kan. Je mag zeker geen klontertjes meer zien. Schenk de afgekoelde koffie met gelatine nu ook bij het mascarponemengsel en blijf nog even mengen.

    De boudoirs daar snij je een stukje af zodat ze rechtop aan de rand van de springvorm staan met de gesuikerde kant naar buiten. Eventueel kan je de onderste randen even in de amaretto doppen.

    De mascarponevulling kan nu op de koekjesbodem worden gegoten. Ik heb hiervoor twee derde vulling erop gegoten, dan wat boudoirs erop gelegd en dan de overige vulling verder aangevuld.  Ik heb hier een vorm van 20 cm doorsnede goed mee kunnen vullen en had nog overschot voor 1 glas.

    De taart in de koelkast zetten voor ong. 3 uren.

    Juist voor het opdienen nog wat ongezoete cacaopoeder erover zeven en eventueel decoreren met chocolade koffieboontjes....

    Laat het weekend maar starten nu !

    Smakelijk 


















    26-04-2013 om 21:42 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (1)
    23-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crunchies
    Lekkere zoetigheid voor bij de koffie !

    Speculoos bonbons 
     

    Nodig :
     
    - 11 bastogne speculoos
    - 75 gr chocolade
    - 75 gr boter
    - 75 gr suiker
    - 2 eigelen
    - siliconen mini muffinvorm tupperware

    Werkwijze :

    De koekjes in de turbomax doen en fijnmalen.  De chocolade samen met de boter smelten in het schenkkannetje in de microgolfoven. ( 2 x 1 minuut op 800 Watt.) De suiker + eigelen toevoegen aan de gesmolten chocolade en boter. De koekjes bijvoegen en alles omroeren. In de mini muffinvorm doen maar niet tot aan de rand....vul ze ongeveer voor 3/4 en zet de vorm in de koelkast voor 2 uurtjes.

    Gemakkelijk uit de vorm te halen en bewaren in clickplus.














    23-04-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    Tags:schenkkan, turbomax, clickplus
    >> Reageer (0)
    22-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moelleux van kokos en hartje van chocolade
    Heerlijk zachte moelleux met een hartje van chocolade in de nieuwe tupperware muffinvorm

    Nodig :

    - 2 eieren
    - 100 gr cassonadesuiker
    - 50 ml room
    - 75 gr gesmolten boter
    - 100 gr kokos
    - 75 gr bloem
    - 5 ml bakpoeder
    - 12 stukjes chocolade

    Werkwijze :

    Eieren + suiker mixen in de speedychef. Room toevoegen, gesmolten boter, gemalen kokos en terug mixen.  Bloem + bakpoeder voorzichtig toevoegen met behulp van de siliconene spatel of lepel en alles nog eens goed mengen. 
    De siliconen vorm omspoelen met water en dan het deeg erin doen voor de helft, in het midden steek je 2 stukjes chocolade per cake en hier over heen doe je opnieuw wat deeg.

    20 minuten bakken op 180°C in een voorverwarmde oven geeft je een lekkernij bij de koffie of thee. 5 minuten laten rusten alvorens te ontvormen zorgt ervoor dat je geen problemen krijgt.














    22-04-2013 om 15:27 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    19-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nutella pudding type Danone
    Zin in lekkere pudding zoals die gekochte uit Danone potjes.....zeker even proberen dan.....

    Hij is gewoon heerlijk.....................

    En zo vlug klaar in het microschenkkannetje.

    Nodig :

    - 600 ml melk (halfvolle of volle naar eigen smaak)
    - 2 goed gevulde soeplepels maïzena
    - 4 goed gevulde soeplepels Nuttella choco


    Werkwijze :

    Doe 500 ml melk in de schenkkan samen met de choco en verwarm 2 minuten op 600 watt in de microgolf zodat alles choco is gesmolten. Doe de overige 100 ml melk samen met de maïzena in de shaker en schud op. Wanneer de choco gesmolten is, doorroeren en nog eens 4 minuten terugzetten op 800 Watt om de melk aan de kook te brengen. Dan de opgeloste maïzena toevoegen aan de kokende melk en goed roeren met de halve klopper. Nog 2 minuten terugzetten op 800 Watt en de pudding is klaar. In glaasjes gieten en in de ijskast laten verder opstijven. Deze pudding is niet zo'n stijve als gewoonlijk maar eerder zoals de gekochte potjes en dat lusten ze hier wel heel graag ;))








    19-04-2013 om 15:26 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:microplus schenkkan, halve klopper, shaker
    >> Reageer (1)
    18-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitig hapje
    Waarom de kinderen is niet verrassen op een fruitig hapje in de vorm van een leuk figuurtje...... met behulp van het tupperware tomatenmesje of groentenmesje en een snijplank is dat zo gebeurd....wedden dat het bord snel leeg zal zijn.

    Nodig :

    - 1/2 peer
    - 1 stukje wortel
    - 12 blauwe druiven
    - een 30 tal witte druiven

    Werkwijze :

    Spoel het fruit eerst af in het allegra vergiet en neem dan de snijplank en het tomatenmesje. Snij de witte druiven op zijn langst door en de blauwe druiven gewoon in de helft maar dwars. De peer in de helft snijden volgens foto. De wortel met de dunschiller eerst schillen en dan een fijn reepje afsnijden en poten en een bekje vormen. Voor de oogjes gebruik je een blauwe druif waar je 2 kleine cirkeltjes uitsnijdt. Neem een mooi bordje en schik het fruit volgens foto. 


    Veel plezier ermee en laat het smaken !






    18-04-2013 om 10:30 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:tomatenmes, groentenmes, dunschiller, snijplank, allegra vergiet
    >> Reageer (0)
    13-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merci beaucoup, Thank you
    Wow......dit had ik nooit durven dromen toen ik op 18/3/2011 mijn eerste regeltjes schreef om een culinair blogje te starten. Ongelofelijk en supertof.
    Bij het onderdeel 'culinair' van bloggen sta ik al langer op de 1 ste plaats...en in het algemeen classement momenteel op de 28 ste plaats van de top 200....Is toch een beetje een teken dat de hapjes in de smaak vallen ;)))





    13-04-2013 om 18:34 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolate chip cookie voor 1 persoon
    Heb jij soms ook van die momenten dat je zin krijgt in een lekker vers krakend koekje maar toch geen zin hebt in een volle lading...dan is dit receptje een ideale uitkomst......na mijn eerder gepost cup cake recept nu dus een cookie recept voor de microgolfoven.

    Nodig :

    - 30 gr boter
    - 15 gr kristalsuiker (halve soeplepel)
    - 10 gr bruine suiker (ong. halve soeplepel)
    - 40 gr bloem ( 2 afgestreken soeplepels)
    - snufje zout
    - theelepeltje bakpoeder
    - 30 gr chocoladeparels of fijngehakte chocolade

    Werkwijze :

    Doe de boter in een microgolfoven bestand kommetje en laat smelten ong. 30 sec. op 800 Watt. Voeg dan de 2 soorten suikers toe en meng. Voeg tevens de bloem samen met het zout en het bakpoeder toe. Meng tot een egaal koekjesdeeg en voeg de chocolade toe en duw het deeg een beetje plat.

    Zet het kommetje in de microgolf gedurende 1 minuut en 35 seconden op 700 Watt....Indien u deze wattage niet heeft kiest u voor 600 Watt en bakt u het tussen de 50 seconden en 1 min.40 sec....afhankelijk van uw microgolf.

    Laat het koekje nog even staan alvorens te degusteren. Het wordt vanzelf hard wanneer het eventjes staan......Heerlijk...........Heerlijk...eventueel nog een bolletje ijscrème en uw dag is goed ;)))














    13-04-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    12-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte chocolademousse met een coulis van aardbeien
    Leuk dessertglaasje en lekker natuurlijk ! Voor minder doe ik het niet ;))


    Nodig : 

    - 100 gr witte chocolade
    - 2 dl ijskoude room
    - 2 eieren
    - 8 aardbeien
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 blaadje gelatine
    - paar blaadjes citroenmelisse


    Werkwijze :

    Smelt de witte chocolade in het microplus schenkkannetje in de microgolfoven. Doe het 1 minuut op 400 watt in de microgolf roer en opnieuw..tot dat de chocolade gesmolten is. 

    Ondertussen de room stijfkloppen. En de eiwitten stijfkloppen. Het gelatineblaadje laten weken in koud water, uitknijpen en smelten in een klein beetje water.

    Wanneer de chocolade gesmolten is, de stijfgeklopte room toevoegen en 1 eigeel. Goed roeren en dan de stijfgeklopte eiwitten toevoegen en het verwarmde opgeloste gelatineblaadje.

    In kleine glaasjes doen en in de ijskast laten opstijven. De aardbeien wassen en ontdoen van het kroontje...fijnhakken in de turbomax of quickchef samen met 1 zakje vanillesuiker. Als de chocomousse stijf is, de aarbeiencoulis hierover doen en afwerken met een blaadje citroenmelisse.














    12-04-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    11-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroencakes
    Eergisteren heb ik deze citroencakes gebakken en ze hebben de tijd niet gekregen om van glazuur te voorzien.
    Je zou dit deeg ook kunnen gebruiken voor 1 langwerkige cake natuurlijk 

    Nodig :

    - 200 gr bloem
    - 3 gr zuiveringszout
    - 4 gr bakpoeder
    - snufje zout
    - 3 eieren
    - 220 gr suiker
    - 100 gr boter
    - 100 ml plantaardige olie
    - 1 theelepel citroenextract
    - 75 ml citroensap ( sap van 2 citroenen)

    Voor het glazuur :

    - 140 gr poedersuiker
    - enkele druppels citroensap

    Werkwijze :

    Klop de eieren samen met de suiker tot een schuimig geheel. Voeg dan de bloem, zuiveringszout bakpoeder, snuf zout bij. Smelt de boter en voeg die samen met de olie bij het eerste deeg. Voeg ook het citroensap en citroenextract toe.

    Spoel de siliconen vormen goed om en doe hierin het deeg en bak ong. 25 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven. Maar kijk zelf regelmatig want elke oven is verschillend.

    Als ze afgekoeld zijn indien gewenst nog voorzien van glazuur. 














    11-04-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:siliconen mini cake en silicoenen muffinvorm
    >> Reageer (0)
    10-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelnestjes in de microgolfoven
    Zo gemakkelijk klaar te maken en minder vettig dan in frituurolie gebakken.

    Nodig :

    - 1/2 kilo gemengd gehakt
    - 2 eieren
    - wat paneermeel naar eigen smaak
    - peper en zout
    - hard gekookte eieren
    - 1 blik van een halve liter gehakte tomaten in blik (ik heb verse tomaten genomen)
    - 1 blokje vleesbouillon
    - provençaalse kruiden 
    - 1 ui
    - wat olijfolie

    Werkwijze :

    Meng het gehakt samen met de 2 eieren, kruiden (pezo), paneermeel tot een homogene massa. Kook ondertussen de eieren hard. Pel de eieren en wentel ze in het gehakt. Doe in de microgolfovenschaal wat gesnipperde ui samen met wat olijfolie en zet 2 minuten op 800 Watt. Voeg dan het blik gehakte tomaten toe samen met het vleesbouillonblokje, peper en zout en provençaalse kruiden. Roer en leg dan de vogelnestjes in de saus.Zet 5 minuten op 800 Watt, roer een keer door en draai de vogelnestjes om en zet nog eens 5 minuten terug op 800 Watt. 
    En de vogelnestjes zijn klaar.
    Wij hebben deze gegeten samen met puree door de aardappelen te stomen in de microgourmet en nadien met de pureerstaaf tot puree te maken en hierbij nog rauw gehakt witloof.

    Een echte lekkernij en minder vet dan gebakken in frituurolie.










    10-04-2013 om 21:32 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerecht
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefglaasje met cavaillon en ham
    Ons aperitiefhapje van afgelopen middag. Niks om uren voor in de keuken te staan want daar is het weer veel te mooi voor. Gewoon iets heel simpel maar wel smaakvol.

    Nodig : ( ik heb maar 3 glaasjes gemaakt) maar voor meer personen gebruik je meerdere snede hesp

    -  1  cavaillon meloen
    -  1 snede gekookte ham (hesp)
    -  beetje rode porto
    - 1 soeplepel balsamicoazijn
    - peper
    - als decoratie basilicum maar dat had ik zelf niet en heb dan peterselie genomen

    Werkwijze :

    Ontpit de cavaillon en snij in fijne stukjes of werk met het parisiennelepel om bolletjes uit te halen van het vruchtvlees. Doe in een ruimtekom en snij dan de ham in fijne stukjes en voeg bij de meloen. Doe hier wat rode porto bij en 1 soeplepel balsamicoazijn. Alles dooréén mengen en in mooie glaasje serveren. Afwerken met wat peper van de molen en een plukje basilicum of peterselie. 













    10-04-2013 om 21:04 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    09-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe promofolder van 21/4 t/m 19/5/2013
    Een superfolder met een mooie omruilactie van de turbochef.





    09-04-2013 om 13:58 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    08-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien in witte chocolade
    Eergisteren op de markt van Pont St. Esprit een berg aardbeien gekochten (2 kg) omdat ze er zo heerlijk uitzagen. Enkele ervan heb ik gisteren verwerkt tot deze kleine lekkernij !!

    Nodig :

    - verse aardbeien
    - witte chocolade

    Werkwijze :

    Was de aardbeien maar laat het kroontje er wel aanzitten. Indien je dit toch wilt verwijderen gebruiken dan kleine stokjes zoals op de foto.
    Doe een stuk witte chocolade van 200 gr in kleine stukjes en in het microplus schenkkannetje. Zet dit in de microgolf ong. 1 minuut op 400 Watt. Roer en zet weer terug. Roer weer en zet weer terug totdat alle chocolade gesmolten is.
    Neem de aardbeien één voor één en dompel ze in de gesmolten chocolade.
    Leg ze dan op vetvrij papier om ze te laten opstijven.

    Een echte lekkernij !















    08-04-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:microplus schenkkan
    >> Reageer (1)
    07-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen in de Micro Gourmet
    Vanmiddag heerlijke franse mosselen gegeten...de eerste dit seizoen. En deze keer gestoomd in de micro gourmet. Heerlijk met frietjes erbij.

    Nodig :

    - 1 kilo per persoon
    - mosselgroenten zoals selder, wortelen, ajuin, peterselie
    -  peper, zout, een koffielepel mosterd, currypoeder 
    - 2 dl witte wijn en 1 dl water

    Werkwijze : 

    In de onderste schaal doe je de vloeistoffen. In de diepste schaal de gekuiste mosselen en in de bovenste de fijngesneden groenten.
    Het deksel erop en de microgourmet gedurende 20 minuten in de microgolfoven zetten op 800 Watt.

    Heerlijk....................










    07-04-2013 om 16:36 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Visgerechten
    Tags:Microgourmet
    >> Reageer (0)
    06-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuk gebakje voor bij de koffie of glaasje wijn ;)
    Nog een leuk ideetje met bladerdeeg zijn deze zwijntjes. Normaal gesproken zien we ze elke vakantie wel ergens lopen, deze vakantie nog niet kunnen spotten vandaar dat ik ze nu maar zelf heb gemaakt als gebakje ;)

    Naargelang de vulling kan u dit maken als dessertje of als apertiefhapje. De mijne zijn nu gevuld met stukjes appel en wat suiker maar u kan hier even goed een hartige vulling in doen zoals gehakt of gerookte zalm met kruidenkaas.

    Nodig :

    - een bladerdeeg
    - 1 appel in stukjes
    - klein beetje suiker
    - mini tartelettevorm
    - geklust eitje
    - wat bakvaste chocoladeparels
    - mini tartelette uitsteker

    Werkwijze :

    Steek met de breedste kant van de mini tartelettesnijder rondjes deeg uit en leg deze in de siliconen tartelettevorm zonder inboteren of bebloemen.
    Snij de appel in kleine stukjes en leg die op het bladerdeeg en overstrooi met een beetje suiker.
    Snij dan met de kleinste kant van de tartelette uitsteker evenveel rondjes deeg en leg die bovenop de stukjes appel zodat het gebak dicht is. Snij met behulp van een aardappelmesjes kleine driehoekjes uit het deeg voor de varkensoortjes en leg die bovenaan op het deeg zoals op de foto. Snij nog kleine rondjes voor de neus en leg die onderaan en tenslotte gebruik je 2 bakvaste chocoladeparels als oogjes.
    Kluts een eitje en  strijk met behulp van het patisserieborsteltje de bovenkant ermee in.
    Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten. 

    Nota: ben vergeten een foto te nemen van de stukjes appel en van de rondjes deeg, maar ik geloof dat het duidelijk genoeg is.

    En laat het smaken !




    06-04-2013 om 14:52 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:mini tartelettevorm, patisserieborstel, mini tartelettesnijder
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs