Heerlijk 4 uurtje. Niet te moeilijk en bijzonder lekker. Bovendien kan je de vulling zelf bepalen door gewoon een andere soort confituur te gebruiken.
Nodig :
- 250 gr bloem
- 100 gr blonde suiker
- 150 gr boter
- 1 ei
- 1 mespunt bakpoeder
- 1 mespunt zout
- 1 soeplepel vanille extract
- 1 pot viervruchtenconfituur
- 2 eetlepels amandelschilfers
- 60 gr amandelpoeder
Werkwijze :
Alles mengen in een mengkom tot het een bol vormt behalve de confituur en de amandelschilfers.
3/4 de deel van het deeg in een bakvorm naar keuze doen en bedekken met confituur. De rest van het deeg in knobbels erover heen strooien. De amandelschilfers er ook over heen doen. Bakken in een voorverwarmde oven van 175 °C gedurende 35 à 40 minuten.
Cake zonder eieren, zonder boter, zonder melk en tevens zonder mixer te maken. Vele mensen zullen wellicht heel blij zijn met dit super gemakkelijke receptje en tevens bijzonder luchtig en smeuiig. Waar wacht u nog op om van start te gaan. Wellicht heeft u reeds alle ingrediënten in huis.
Nodig :
- 130 gr suiker
- 1/2 koffielepel zout
- 235 ml lauw water
- 5 eetlepels olie (de maat die wij gebruiken om soep mee te eten)
- 2 eetlepels cacaopoeder ( die niet gesuikerd is) de pure versie dus
- 1 koffielepel bicarbonade ( ook wel zuiveringszout genoemd)
- 1 koffielepel vanille extract
- 1 koffielepel azijn
- 195 gr bloem
Werkwijze:
Doe alle droge ingrediënten in een kom (dwz bloem, suiker, zout, cacaopoeder) en voeg dan het extract toe, azijn, olie en als laatste het lauwwarme water. Meng met de Tupperware siliconen spatel goed onder elkaar en doe het deeg in een vorm naar keuze. Ik gebruikte deze keer een vierkante vorm van 20 x 20 cm. Bakken in een voorverwarmde oven van 175 °C gedurende 25 minuten.