Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    18-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salsa saus voor bij tortillachips of toastjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Eenmaal deze salsasaus geproeft dan ga je nooit nog een potje kopen in de winkel. Deze saus kan zowel in de turbochef, turbomax als ook in de quickchef zeer vlug gemaakt worden. Ik heb dit recept zelfs ingestuurd voor een wedstrijd naar de Heinz ketschup en ook daar kan je het dus vanaf nu nalezen op hun site.
    Wat heb je nodig :

    - 1/4 rode paprika
    - 1/2 sjalot
    - 1 teentje knoflook
    - 1/2 rood pepertje
    - 1 stengel van het groen van selder
    - 3 zure augurkjes
    - 1 soeplepell tomatenpuree
    - 200 ml tomatenketchup
    - enkele druppels worshstershiresaus

    Werkwijze :

    Hak de groente 1 voor 1 in de turbo chef of turbomax, breng ze over in een serveerschaal en voeg de ketchup, tomatenpuree en de worshestersaus toe. Meng goed en laat nog enkele uurtjes in de koelkast trekken.  Serveer met nancho, tortilla. Ook toastjes of broodstengels kunnen hier goed bij.

     


    18-05-2011 om 13:44 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (18 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini pizza in de nieuwe mini tartelettevorm van tupperware



    Heerlijk kleine mini pizzaatje voor als er bezoek is of gewoon voor je eigen gezin. In een oogwenk klaar, heel gemakkelijk en bovendien niet duur. Met 1 pizzadeeg uit de koeling kan je 30 kleine pizzaatjes maken.
    Nodig :
    - 1 pizzadeeg uit de koeling (we willen het vooral snel laten gaan)
    - 1 bokaaltje pizzasaus (verkrijgbaar bij Lidl of gelijk welke supermarkt)
    - geraspte kaas (hoeveelheid naar eigen smaak)
    - provencekruiden

    Steek met de mini tartelette uitsteekvorm 30 deeglapjes uit. Leg ze in de siliconen tartelettevormen. Doe een soeplepel tomatensaus op het deeg. Strooi er eventueel wat gesnipperde hesp over. Hierboven de geraspte kaas en tenslotte wat provencekruiden. Zet de siliconentartelettevorm 15 min in een voorverwarmde oven van 180 °c. Indien niet voorverwarm dan moet je 20 min. tellen.

    Succes verzekerd !




    18-05-2011 om 13:27 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    15-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vingerkoekjes (boudoirs)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen












    Dikswijls gedacht dat moet ik eens zelf proberen en uiteindelijk is het er dan toch van gekomen.  En het is zo goed meegevallen dat het niet bij deze ene keer zal blijven.  Zeer vlug klaar, luchtig en lekker.

    Nodig :

    - 3 eieren
    - 35+55 gr suiker
    - 30 gr zelfrijzende bloem + 30 gr maïzena
    - 1 koffielepel vloeibare vanillearoma.

    Werkwijze :

    Mix de 3 eigelen samen met de suiker tot het mengsel bijna wit ziet. Voeg dan de bloem en maïzena toe en het vanillearoma.
    Klop in een andere kom de eiwitten, na een tijdje kloppen nog 55 gr suiker toevoegen en verder stijfkloppen. Voeg deze massa dan bij het andere eimengsel.  Doe alles in een spuitzak en spuit lijntjes van ong. 5 cm op een  met bakpapier beklede bakplaat. Bepoeder het deeg met wat bloemsuiker alvorens in de oven te gaan. Bak 15 à 20 min. op 170°C. Wanneer men de koekjes uit de oven neemt nogmaals bepoederen met bloemsuiker.

    15-05-2011 om 20:41 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    16-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoomde paprika met gehakt, couscous en tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Heerlijk licht eten met warm weer en nog super vlug klaar ook.











    Nodig :
    4 rode paprika
    500 gr gehakt
    2 eieren
    peper en zout
    beetje chapelure
    couscous

    Voor de tomatensaus:
    1 ajuintje
    enkele tomaten
    1 kruidenblokje
    wat provençaalse kruiden

    Werkwijze :

    De paprika reinigen en het hoedje eraf snijden. De zaden aan de binnenkant verwijderen en vullen met het opgemaakte gehakt. (Gehakt bereiden met peper en zout, chapelure en 2 eieren. Alles zeer goed mengen).  Hoedje terug op de paprika zetten en ze dan in de microgourmet plaatsen. Het onderste schaaltje vullen met 400 ml koud water. Deksel erop en 20 min. op 800 Watt in de microgolf plaatsen om ze te stomen. Op deze manier gaat alle vetten die in het gehakt zaten weg stomen en niet onderaan in de paprika blijven zitten zoals dat zou zijn wanneer men de paprika in de oven klaar maakt. Ondertussen water opzetten en aan de kook brengen. Dan couscous toevoegen en 1 min. onder deksel laten gaar worden. Als dit gebeurt is deksel van de pot en dadelijk met 2 vorken boter onderroeren zodat de korrels niet aan elkaar gaan kleven. Verhouding water/couscous is 2 tassen water voor 1 tas couscous. De tomatensaus bereiden we in de microgolfschenkkan. Ajuin in de schenkkan doen en 2 min. op 800 watt zetten in de microgolf. Tomatenconcassés toevoegen vers of een blik samen met het kruidenblokje en de kruiden. Nog 4 min. terug op 800 Watt zetten in de microgolf en provençaalse kruiden overstrooien. 
    Op klein half uurtje kan men aan tafel.

    Tip : 
    Indien de kinderen niet zo graag couscous lusten kan je gemakkelijk nog enkele aardappelen in de bovenste schaal van de microgourmet plaatsen zodat ze gelijktijdig klaar zijn met de paprika's.


    16-04-2011 om 21:10 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (18 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerecht
    >> Reageer (0)
    15-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe aanwinst kookboekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ondertussen is het al een weekje stil op mijn blogje vanwege mijn vakantie in het zuiden.  Toch heb ik hier niet stil gezeten. Maar had niet de tijd om mijn receptjes neer te schrijven maar wel om ze in uitvoering te brengen voor al het bezoek. 
    Tevens hebben we hier vorige zondag nog een vide grenier bezocht in het dorpje waarop ik 5 nieuwe kookboekjes heb gevonden van de hand van Sofie Dudemaine.  In België beter bekend als "Sofie's cakes". Ik ben heel blij met mijn nieuwe aanwinst. Het zijn vooral zeer praktische kookboekjes met veel foto's erbij en dat voor heel weinig geld. Dat is altijd fijn.


    15-04-2011 om 09:36 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snel hartig hapje voor bij een lekker wijntje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Nodig:

    1 camembert
    witloofblaadjes

    Werkwijze :

    Neem de mooiste blaadjes van de witloofstronkjes. Schik deze op een rond bord. Neem de camembert en snij de bovenste korst er af met behulp van een mes. Laat de camembert in zijn doosje zitten maar zonder bovendeksel. Zet hem nu in de microgolf op de hoogste stand : 800 W gedurende 2 à 3 min.  Zet de kaas in het midden van het ronde bord waarrond de witloofblaadjes liggen.

    De bedoeling is dat de mensen met de witloofblaadjes een schepje nemen van de gesmolten camembert.  

    Tip :  Men kan ook een camenbert in gesloten doosje laten en hem een tiental min. op de barbecue leggen. Heerlijk met stokbrood.

    15-04-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    07-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker cakewafeltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Nodig :


    250 gr boter
    250 gr zelfrijzende bloem
    250 gr suiker
    5 eieren

    Werkwijze:

    Boter romig roeren samen met de suiker.  De eieren er één voor één aan toevoegen.  Als laatste de gezeefde bloem eronder mengen.
    Best is om uw deeg een uurtje te laten rusten. Uw bakresultaat zal alleen maar beter zijn. Dit doe ik trouwens ook altijd met mijn pannekoekenbeslag. 

    Bovenstaand recept is juist goed voor ong. 18 wafels.

    07-04-2011 om 22:48 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    06-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baklava
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Baklava met noten











    Nodig :

    • 15 velletjes filodeeg (verkrijgbaar in de koeling van de supermarkt)
    • 100 + 50 gr gesmolten boter
    • 250 gr gepelde walnoten
    • 150 gr gepelde en gehakte pistachenootjes
    • 100 gr gehakte hazelnoten
    • 150 gr suiker
    • 4 soeplepels oranjebloesemwater
    • 100 gr gepelde amandelen
    • 50 gr vloeibare honing

    Werkwijze :

    Roer de gehakte walnoten, de pistachenootjes, de hazelnoten en 2 soeplepels oranjebloesemwater samen met 100 gr gesmolten boter en de suiker in een grote kom door elkaar.

    Snij de velletjes filodeeg op maat voor een rechthoekige vorm. Neem 5 van de velletjes filodeeg voor de bodem. Leg er één in de vorm en bestrijk met de gesmolten boter. Leg er een tweede velletje op en bestrijk weer met gesmolten boter. Ga zo door tot 5. Leg er nu een laagje notenvulling op en spreid dit goed uit over de overvlakte. Doe terug 5 velletjes één voor één beboteren en weer vulling opdoen. Tenslotte de laatste 5 velletjes één voor één beboteren met gesmolten boter zodat het gebak wordt afgesloten. Snijd het gebak met een scherp mes in rechthoekige stukken en vervolgens in ruiten. Leg op elke ruit een amandel. Verwarm de oven voor op 200 °C zet het gebak er 20 minuten in. Verwarm de honing in een pannetje en voeg het resterende oranjebloesemwater toe. Besprenkel het gebak als het uit de oven komt met warme honing. Laat het goed in het gebak trekken

    Nota: Baklava is een specialiteit uit Turkije, Griekenland , Marokko, Tunesië en Libanon. De basis is heel dun deeg met een vulling die eindeloos veel variaties kent. Doordat wij graag de “marokanenmarkt” bezoeken in Zuid-Frankrijk zijn we zo in contact gekomen met deze mierzoete gebakjes. Ik stond hier eerst nogal huiverig tegenover maar doordat mijn man deze zoete gebakjes al eerder had leren kennen in Bangladesh tijdens een inleefreis voor de Damiaanaktie en hij hier goeie herinneringen aan over had gehouden was de grens al niet meer zo hoog. Dankzij hem heb ik dus deze gebakjes leren kennen. En natuurlijk ben ik zelf op zoek gegaan hoe deze lekkernijen worden gemaakt en ik denk wel hier in geslaagd te zijn. Ik heb mijn gezin niet horen klagen.

    06-04-2011 om 18:54 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (1)
    05-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Financiers in een wip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Financiers in siliconen bakvormen van tupperware












    Nodig :

    • 50 ml bloem
    • 80 gr suiker
    • 40 gr amandelpoeder
    • 1 ml vanilleessence
    • 2 eiwitten
    • 70 gr gesmolten boter
    • 25 gr amandelschilfers

    Werkwijze :

    Oven voorverwarmen op 180°. Meng bloem, suiker, amandelpoeder, vanille essence en de eiwitten in een tupperware mengkom. Laat de boter smelten in de microgolf (microschenkkan tupperware). Voeg dan de boter toe aan de rest van het mengsel en meng goed. Doe het deeg in de siliconen multifex mini cakevorm van tupperware en doe de amandelschilfers bovenop. Laat 13 min. Bakken op 180 °C. Na afkoeling eventueel bestrooien met poedersuiker.

    Tip : Ideaal om eitwitten op te werken die anders blijven staan nadat u bv. Creme brulée heeft gemaakt. Ook even meegeven dat eiwitten ook steeds in de diepvriezer in een afgesloten potje kunnen worden bewaard.

    Bijlagen:
    P1010392 (Small).JPG (38.9 KB)   

    05-04-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Siliconen bakvormen recept
    Tags:silicone muffinvormen
    >> Reageer (0)
    04-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu met aardbeien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dessert dat vlug klaar is en bijna altijd in de smaak valt. Deze keer is geen tiramisu met koffie en amaretto maar met heerlijke aardbeien.








    Nodig:
    250 gr aardbeien
    beetje witte suiker
    250 gr mascarpone
    2 eieren
    50 gr poedersuiker
    aardbeienlikeur
    enkele lepelkoekjes (boudoirs)

    Werkwijze :

    De aardbeien in kleine stukjes snijden en bestrooien met witte suiker. Afgedekt enige tijd in de koelkast bewaren of goed te laten trekken.
    De eidooiers samen met 50 gr poedersuiker goed mixen zodat het geheel wat bleker van kleur wordt en ook luchtiger. Voeg dan wat aardbeienlikeur toe ook niet te veel.  Voeg de mascarpone toe aan het eiermengsel en meng goed. Als laatste de stijfgeklopte eiwitten eronder roeren.  Neem kleine glaasjes en doe op de bodem wat aardbeien mengsel dan een beetje mascarponemengsel, dan een beetje boudoirs in kleine stukjes terug wat aardbeienstukjes en terug wat mascarponemengsel. Eindigen met een aardbeitje als versiering of een stuk van een boudoirkoekje, eventueel wat chocoladevlokjes.

    04-04-2011 om 18:53 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    02-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van 6/4 tot en met 9/4 : Komen eten
    Voor wie het tv programma "Komen eten" reeds kent. Aanstaande maandag t/m donderdag komt er bij "Komen eten" iemand koken met alleen maar tupperwarenprodukten. Waarom weet ik dit reeds ?  Omdat die mevrouw genaamd Kristel Bekkers onze consessiehoudster is van Hasselt. Alhoewel ik reeds weet wat ze klaarmaakt ben ik toch zeer benieuwd hoe alles in beeld komt en ook of ze wel zal winnen ja of nee.
    Want dat is nog een verrassing. Bent u net zo benieuwd als mij : zeker kijken dan.

    02-04-2011 om 21:22 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nasi Goreng
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Nodig :



    2 tassen rijst
    4 tassen water
    1 groentenpakket (fijngesneden wortel, ui, sojascheuten, prei, paprika, 1 rode chilipeper, fijngesneden witte kool)
    2 eieren als roeromelet gebakken
    400 gr varkensvlees in kleine blokjes
    1 pakje van 250 gr gerookte spekblokjes
    1 zakje mix voor nasi van Knor of ander merk

    Werkwijze:

    De tassen rijst samen met de tassen water in de tupperware rijstkoker doen en 12 min op 800 watt koken. Na die tijd de rijstkoker nog even afgesloten op het aanrecht laten staan gedurende 4 min.   Ondertussen de wok voorverwarmen met een beetje olie en hierin het vlees samen met de gerookte spekblokjes aanbakken. Dan het groentepakket toevoegen en in enkele minuten en onder voortdurend roeren de groenten opbakken. Los nu de kruidenmix voor de nasi op in een beetje lauw water en voeg toe aan de rest. De roeromelet in kleine stukjes erbij voegen en als laatste de rijst eronder roeren. 

    Een vlugge maar lekkere en ook gezonde maaltijd.
    Gewoonlijk eten wij hier thuis er ook graag zoetzure saus bij die we kopen in flessen in het grootwarenhuis.

    02-04-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (15 Stemmen)
    Categorie:Rijstgerecht
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstpap in de ultra pro en in de microgolfoven

    Benodigdheden:

    • - 1l melk
    • - 125 gr dessert rijst
    • - 1 potje saffraan
    • - 3 soeplepels suiker.

    Bereidingswijze:

    • - Doe al de ingrediënten samen in de ultra pro en laat aan de kook komen in de ultra pro gedurende 10 min op 700w.met gesloten    deksel.    Je moet er zeker van zijn dat alles gekookt heeft en dat kan je zien als er vezeltjes zijn boven het melkoppervlak.
    • - Dan roer je de rijst los en plaats het gedurende 30 min op 250w. in de microgolf met gesloten deksel.
    • - Roer nog eens en zet het gedurende terug 30 min op 250w.terug in de microgolf met gesloten deksel .
    • - Kijk nu hoe de rijstpap uit ziet, is er nog vocht op dan is het goed als de rijstpap afgekoeld is. Lijkt u de dikte van de rijstpap nu al goed dan is het nodig om vocht bij te doen. Roer er dan room of melk onder anders gaat ze te stijf zijn als ze afgekoeld is.

    Heb de rijstpap gisteren nog gemaakt maar helaas vergeten een foto te maken. En vanmorgen was alles al op.  Ik kwam dus te laat om als nog een foto te maken.  Maar ik beloof dat ik er spoedig nog wel ééntje zal bij plaatsen.
    Grote voordeel van rijstpap te maken in de ultra pro:  mijn kookpot van vroeger durfde nog al eens aan te koeken van onder en dat is nu gelukkig verleden tijd.  Ik heb er helemaal geen omkijken meer naar en ondertussen kan ik nog wat ander werk doen.

    02-04-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (1)
    01-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.San Remo dessert
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Lievelingsdessert van onze oudste zoon Bram.  Van zodra er aardbeien te verkrijgen zijn ben ik bijna verplicht er een San Remo dessertje mee te maken.
    Wat heb je hiervoor nodig :
    • 250 gr aardbeien
    • 3 à 5 soeplepels witte suiker
    Voor de saus :
    • 3 eierdooiers
    • 1 pakje vanillesuiker
    • 3 soeplepels witte suiker
    • nootmuskaat
    • 3 koffielepels cognac
    • 250 ml room
    Voor de versiering : chocoladeschilfers of hagelslag samen met een aardbei waar het kroontje nog aan zit.

    Werkwijze :

    Snijd de aardbeien in schijfjes en strooi er wat suiker overheen. Dek af en zet een tijdje in de koelkast.
    Doe ondertussen de 3 eierdooiers in een tupperware mengkom samen met de suiker en vanillesuiker. Klop dit stevig op tot dat het mengsel wat bleker van kleur is geworden. Voeg tevens een snuifje nootmuskaat toe samen met de cognac.  De room klopt u apart stijf met de speedychef.
    Meng tenslotte de room onder het eiermengsel. In mooie glazen doet u wat aardbeien op de bodem en overgiet nu met de saus. Zet de glazen in de koelkast zodat de bekomen creme nog wat kan opstijven. Juist voor het serveren afwerken met een hele aardbei en wat chocoladeschilfers.

    01-04-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    31-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beetje experimenteren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Morgen ga ik zeker nog eens een receptje posten. Vandaag ben ik druk in de weer geweest om nog eens mijn cursus publisher en powerpoint te bekijken. Reden daarvoor is dat onze Wessel binnen enkele weken zijn Pl. Communie doet en ik zelf graag zijn kaartje wil ontwerpen.
    De foto's moeten we nog wel nemen en dan hoop ik natuurlijk op stralend weer in Frankrijk. De kleding en schoenen zijn pas aangekocht, vandaag is hij nog naar de kapper geweest. Alleen nog de dagen  aftellen om naar Frankrijk te mogen vertrekken en dan op zoek naar leuke plekjes om mooie foto's te maken.

    In bijlage al een fotootje met een mogelijk ideetje voor zijn kaartje.  Niet Wessel op het kaartje momenteel maar wel wat gerechtjes. Het gaat hem gewoon om de compositie.

    31-03-2011 om 22:23 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Energiekoekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit recept van een mengeling muesli-havermoutkoekjes wordt door onze kinderen goed gesmaakt. Wat heb je ervoor nodig.












    Benodigdheden voor ong. 15 koeken:

    • 100 gr margarine
    • 125 gr suiker + 1 pakje vanillesuiker
    • 100 gr zelfrijzende bloem
    • 100 gr havermout
    • 75 gr muesli met rozijnen
    • 1 groot ei
    • cranberry's naar eigen smaak
    Werkwijze :

    Laat de boter zacht worden op het aanrecht. Of bij weinig tijd : doe ze in de Kenwood met kneedhaken en laat even draaien.  Dan mengen met de suiker en vanillesuiker.  Doe het gehele ei erbij.  Als ook de zelfrijzende bloem + havermout en muesli.  Desgewenst nog een extra portie rozijnen en de cranberry's naar smaak.  Goed mengen.  Stop met mengen als het deeg aan elkaar aan klonteren.  Bekleed de bakplaat met bakpapier of de siliconen tupperware bakmat en vorm met 2 soeplepels hoopjes deeg.  Druk plat met de lepel of een vork.  Verwarm de oven even voor op 175 °C.  De deeghoopjes mogen niet dikker zijn dan 1 cm.  Bak de koekjes af ong. 15 min. à 20 min. op 175°C.    Na afkoeling bewaren in een luchtledige tupperwaredoos.

    Smakelijk.

    30-03-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:Koekjes/Dessert
    >> Reageer (0)
    29-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panamataart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Waar de naam vandaan komt, zou ik u niet kunnen zeggen. Het is een recept van meer dan 20 jaar geleden toen ik mijn eerste avondonderwijs ging volgen in huishoudelijk koken te Mol.  Maar het gebak is altijd in mijn herinnering gebleven en omdat het zo heerlijk smaakt, maak ik het af en toe nog eens opnieuw zoals afgelopen weekend.













    Benodigdheden  voor het beslag :
    • 75 gr melkchocolade ( deze keer had ik eens pralinoisechocolade genomen als afwisseling)
    • 150 gr gemalen amandelen
    • 6 eierdooiers
    • 150 gr suiker
    • 6 eiwitten
    • snufje zout
    • 100 gr bloem en klein beetje bakpoeder
    Voor de boterroom :
    • 75 gr melkchocolade
    • 200 gr suiker
    • 250 gr hoeveboter
    • 1.5 dl water
    • 2 eieren
    Garnering : 75 gr geschaafde amandelen naar wens

    Werkwijze :

    Klop de eierdooiers met de suiker tot een schuimige massa, roer daardoor de geraspte chocolade.(raspmolentje)
    Klop de eiwitten met een snuf zout zeer stijf, leg dit bovenop de dooier-chocolademassa,  zeef daarop de bloem en voeg nu ook de gemalen amandelen toe.
    Schep alles heel luchtig door elkaar.
    Bak in een goed ingevette en bebloemde springvorm op 180°C. ongeveer 45 à 50 min.
    Laat afkoelen.
    Voor de chocoladeroom: breek de chocolade in stukje en doe in de microschenkkan en laat 2 min. smelten op laten wattage in de microgolfoven.  Roer de boter schuimig en roer er de licht afgekoelde chocolade onder.  Klop de eieren schuimig en maak ondertussen een suikersiroop.  Laat deze laatste ook eventjes afkoelen en klop die dan onder de eiermassa tot volledige afkoeling.
    Dan deze massa onder de boter roeren en in de ijskast nog even laten opstijven.

    Snijd de taart overlangs door met het tupperware broodmes en besmeer de binnenkant met de chocoladeroom. Doe de taart terug dicht en besmeer ook de bovenkant en zijkanten. Garneer naar wens met licht geroosterde amandelschilfers en of toefjes boterroom en chocoladekoffiebonen.

    29-03-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    27-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocopasta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Vermits hier elke morgen nogal wat chocopasta verdwijnt op de boterhammen van onze jongste dacht ik eraan eens zelf op zoek te gaan om dit te kunnen maken.  Ik had reeds vroeger nog eens een poging gedaan maar die veel toen niet zo in de smaak. Deze keer heb ik meer succes. Heerlijke chocopasta en in een wip klaar.

    Nodig :

    • 250 gr melkchocolade of voor de liefhebbers puur kan ook
    • 250 gr goei boter
    • 1 blikje gecondenseerde gesuikerde melk
    Werkwijze :

    Breek de chocolade in stukken en doe deze samen met de goei boter  in de microgolfschenkkan van tupperware. Zet in de microgolf op de laagste stand gedurende 2 min. Roer eens om. Zet nog twee minuten terug. Roer terug om.  Voeg nu het blikje gecondenseerde gesuikerde melk toe en roer goed door. Vul glazen confituurpotjes met de choco. En zet in de ijskast om te laten opstijven. Deze hoeveelheid is goed om 3 potjes te vullen. Het potje dat ik in gebruik hebben om te consumeren zet ik buiten de ijskast omdat de pasta dan beter smeerbaar is.
    Onze Wessel hoor je alvast niet klagen.



    27-03-2011 om 15:10 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Home made cookies
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wil je graag eens iemand verrassen met een culinair geschenkje. Dan is onderstaande tip misschien wel eens leuk. Ik heb dit niet zelf bedacht maar gevonden op een franse blog. Omdat ik het idee zo leuk vond, heb ik er mij natuurlijk ook aan gewaagd en er al iemand mee verrast.














    Hoe maak je dit :

    Neem een glazen bokaal van 1 liter. Niet groter of kleiner. En vul met volgende ingrediënten en in dezelfde volgorde :

         -   250 gr bloem
         -   1 koffielepel bicarbonaat
         -   1 koffielepel bakpoeder
         -   1 mespuntje zout   

    Deze bovenstaande ingrediënten goed mengen en onderaan in de bokaal doen vervolgens

         -  100 gr havermoutvlokken

         -  125 gr chocoladeparels (bakvaste verkrijgbaar bij o.a. aveve en colruyt 

         - 100 gr bruine rietsuiker

         - 100 gr witte suiker

         -  50 gr notenmengeling of 50gr muesli naar keuze

         -  50 gr gedroogde rozijnen of cranberry's naar keuze

    De bokaal zeer goed sluiten zodat de lagen niet door elkaar kunnen geraken. Dit oogt namelijk veel mooier.

    Voorzien van een mooi etiket met volgende opschrift : 

    Werkwijze :

    Doe alle ingrediënten in een tupperware mengkom en voeg 1 ei toe en 125 gr zachte boter.  Meng alles heel goed door elkaar. Voor kleine hoopjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.  Laat 12 à 15 min. bakken op 180 ° C.              Smakelijk !

    Wil je een leuk etiket zelf op een gemakkelijk manier maken. Ga dan naar de site van www.leparfait.fr en hier kan je naar hartelust zelf je eigen etiketten ontwerpen.
     

        



    Bijlagen:
    Frankrijk kerstvakantie 2010-2011 277.JPG (2.7 MB)   

    25-03-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:Home made cookies
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verveine : heerlijk aperitiefdrankje
    Verveine: één van mijn lievelingsdrankjes.








      +/- 50 blaadjes
    - ½ liter pure alcohol
    - één week(mag ook langer) laten trekken op een donkere plaats,af en toe schudden
    - filteren
    - maak suikerwater van 750ml water en 300g suiker
    - laat afkoelen
    - voeg bij het verveineaftreksel
    - goed mengen
    - in flessen doen
    - en...dégusteren maar

    Werking van Verveine is alomvattend, meest gebruikt tegen griep. IJzerhard gewone wilde plant in Zuid-Frankrijk met kleine rose bloempjes.
    Elk jaar breng ik opnieuw een plantje mee naar België want het overleeft helaas de vrieskou hier niet.
    Men kan van dit plantje eveneens thee maken of olijfolie mee aromatisern. Ook heerlijk in de dressings bij salades.









    25-03-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    Tags:Drankjes en likeuren
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs