Je pakt het acrylblok dat in verschillende formaten te koop is. Dan pak je een Clear Stamp waar je mee aan het werk wilt, die plak je dan op het acrylblok en pakt dan een kleur stempelinkt en dat dep je dan rustig op clear stamp zodat er voldoende inkt op zit, dan pak het acrylblok draait het om en drukt het op een stuk papier. Daarna de clear stamp schoonmaken met een babydoekje.
50 g margarine of boter 50 g suiker mespunt zout ¼ zakje vanillesuiker of geraspte schil van ¼ citroen 1 ei 50 g zelfrijzend bakmeel 1 eetlepel melk 7 papieren cakebakjes (caisses)
Margarine zacht roeren. Suiker toevoegen en roeren tot de massa licht van kleur is. Zout, vanillesuiker of geraspte citroenschil en ei toevoegen en roeren tot een luchtig, licht gekleurd mengsel is ontstaan, waarin de suiker niet meer knarst. De melk door de massa roeren. Zelfrijzend bakmeel zeven en luchtig door het beslag scheppen. Papieren vormpjes (caisses) op de bakplaat zetten en voor de helft met het beslag vullen. De bakplaat in een richel boven het midden van de oven schuiven. Baktijd 15 à 20 minuten bij 175º C. De oven de eerste 10 minuten niet openen.
Boterkoek ( vorm met een middellijn van 17 cm)
100 g bloem 60 g basterdsuiker 100 g magarine ( of 50 g margarine + 50 g roomboter) ½ ei ¼ theelepel zout geraspte schil van ¼ citroen
Vorm dun insmeren met margarine. Bloem en basterdsuiker zeven. Margarine (roomboter), ¼ ei, geraspte citroenschil en zout toevoegen. Met een vork magarine (boter) grof verdelen door bloem en suiker. Het mengsel met de vork of een koele hand (met aaneengesloten vingers) vlug tot een bal kneden. Deeg in de vorm overbrengen (naar het midden iets oplopend) en glad strijken met een natgemaakte metalen lepel. Een garnering in ruitvorm aanbrengen met de achterkant van een mes. Met de rest van het losgeklopte ei ( per ei 1 eetlepel water toevoegen) de bovenkant bestrijken. De vorm op het rooster op, op één na de hoogste richel, in de oven schuiven. Baktijd 15 à 20 minuten bij 225º C.
Zo nodig de oven hoog zetten wanneer na het verstrijken van de baktijd de koek niet bruin is. Boterkoek mag niet door en door gaar zijn.
De boterkoek wordt fijner van smaak, wanneer alleen roomboter (100 g) wordt gebruikt. Door het boterkoekdeeg kunnen 2 eetlepels gesneden gember worden gekneed.
Cake (vorm van ± 18 cm lengte)
100 g margarine of roomboter 100 g suiker ¼ theelepel zout 1 zakje vanillesuiker of geraspte schil van een ½ citroen 2 eieren 100 g zelfrijzend bakmeel 2 eetlepels melk
Cakevorm dun insmeren met margarine en bestrooien met bloem. Overtollige bloem uit de vorm kloppen. Margarine zacht roeren. Suiker toevoegen; roeren tot de massa licht van kleur is. Zout, vanillesuiker of geraspte citroenschil erdoor roeren. Eén voor één de eieren toevoegen (het tweede ei er bij doen nadat het vorige geheel is weggeroerd). Roeren tot een licht gekleurd mengsel is ontstaan, waarin de suiker niet meer knarst. De melk door de massa roeren. Zelfrijzend bakmeel zeven en luchtig door het beslag scheppen. De cakevorm met het beslag vullen. Zet de cake op het rooster in het midden van de oven. Baktijd ± 1 uur bij 150º C. De oven het eerste halfuur niet openen. De cake even laten bekoelen, voordat de vorm gekeerd wordt. Het gebak dadelijk inpakken in aluminiumfolie, plastic of vetvrij papier ( de cake blijft dan zachter).
De helft van het cakebeslag kan vermengd worden met 1 eetlepel cacao. Het beslag om en om in lagen in de vorm leggen, waarbij onderste en bovenste laag uit licht gekleurd beslag moet bestaan (marmercake).
1 hardgekookt ei enige blaadjes sla takje peterselie 1 à 2 eetlepels mayonaise tomatenketchup, paprikapoeder, peper, zout, azijn.
Sla wassen, droogslaan, nerf verwijderen en in stukjes plukken. Peterselie wassen, droogslaan en fijnsnijden of -knippen. Het ei pellen en in plakjes snijden. Schotel met sla bedekken; hierop dakpansgewijs de plakes ei leggen. Mayonaise vermengen met peper, zout en azijn. Over het ei gieten en schotel garneren met gesneden peterselie, tomatenketchup en paprikapoeder.
Gevulde tomaat (met ei) voor 1 persoon
1 tomaat mespunt zout mespunt peper 1 hardgekookt ei ± 1 eetlepel mayonaise enige blaadjes sla
Tomaat wassen. Aan de ronde kant een kapje van de tomaat snijden. De tomaat uithollen, van binnen bestrooien met zout en peper en dit enige tijd laten intrekken. De tomaat omkeren en laten uitlekken. Sla wassen, droog slaan en klein plukken. Ei in stukjes snijden en vermengen met mayonaise. Het mengsel op smaak afmaken met zout, peper, citroensap. De tomaat zo vullen met de eiersla dat de vulling er boven uitsteekt. Het kapje op de tomaat zetten en de tomaat opdoen op een schotel met enige slablaadjes.
In plaats van ei, kunnen 25 g garnalen, 50 g gemengde koude groenten, blokjes komkommer, 25 g gare champignons, 25 g in blokjes gesneden kaas of een combinatie van bovengenoemde produkten gebruikt worden.