1 ei 1 eetlepel melk mespunt peper mespunt zout 10 g margarine takje peterselie
Ei loskloppen, daarna vermengen met melk, zout en peper. Margarine smelten. Eimassa toevoegen en op matig vuur verwarmen. Prikken in de eimassa tot het ei niet meer vloeibaar is. Omelet aan de onderkant lichtbruin laten worden. Deksel op de pan zetten, wanneer de onderkant bruin wordt voordat de bovenkant gestold is. De omelet dubbel of in drieën vouwen. Het gerecht opdoen op een verwarmde schotel en garneren met een takje peterselie.
De omelet kan gevuld worden met champignons-, garnalen- of vleesragoût. De vulling wordt op de omelet gelegd voordat ze wordt opgevouwen. Omelet kan gegeven worden als broodbeleg, voorgerecht, bij de warme maaltijd ter vervanging van vlees, bij voorbeeld bij spinazie.
Omelet met champignons voor 1 persoon
25 g champignons 1 ei 1 eetlepel melk mespunt zout mespunt peper 15 g margarine takje peterselie
Onderste stukje van de champignonsteel verwijderen, champignons wassen en in plakjes snijden. Ei loskloppen, daarna vermengen met melk, zout en peper. Margarine smelten, champignons toevoegen en ± 3 minuten vlug bakken. Eimassa toevoegen. Prikken in het eimengsel, totdat het ei niet meer vloeibaar is. Omelet aan de onderkant lichtbruin laten worden. Deksel op de pan zetten wanneer de onderkant bruin wordt voordat de bovenkant is gestold. De omelet dubbelvouwen, het gerecht opdoen op een verwarmde schotel en garneren met een takje peterselie.
Omelet kan gegeven worden als broodbeleg, voorgerecht, bij de warme maaltijd ter vervanging van vlees.
Boerenomelet voor 1 persoon
50 g resten van groenten en/of aardappelen stukje ui takje peterselie takje selderij (10 g vlees, bij voorbeeld restje vleeswaar, spek of koud vlees) 1½ ei 1 eetlepel melk mespunt zout mespunt peper 25 g margarine
Groenten en/of aardappelen in stukjes snijden. Peterselie en selderij wassen en fijnsnijden. Ui klein snijden. Eventueel vlees in stukjes snijden. Het ei loskloppen en melk, zout en peper toevoegen. De helft van de margarine smelten in de koekepan en hierin de ui smoren. Groenten en vlees toevoegen en omscheppen. Rest van de margarine toevoegen; eimassa er bij gieten. Prikken in de eimassa tot het ei niet meer vloeibaar is. De omelet aan de onderkant lichtbruin laten worden. Een deksel op de pan zetten, wanneer de onderkant bruin wordt voordat de bovenkant gestold is. Het gerecht opdoen op een verwarmde schotel. In plaats van restjes gare groenten kan 50 g gemengde, rauwe groenten gebruikt worden. De schoongemaakte kleingesneden groenten in de margarine gaar smoren ± 10 minuten. Boerenomelet is een geschikt gerecht om er restjes in op te maken. Aangevuld met sla en brood kan de omelet als hoofdmaaltijd dienen.
30 g gebraden vlees of gekookt vlees of cornedbeef ½ kleine biet ¼ appel 1 koude gekookte aardappel gesnipperde stukje ui 2 augurkjes 3 zilveruitjes ½ hardgekookt ei ½ eetlepel azijn 1 theelepel olie mespunt zout mespunt peper mespunt mosterd enige slablaadjes 1½ eetlepel mayonaise aroma
Biet en appel schoonmaken en in blokjes snijden. Aardappel en vlees klein snijden. Rauwe ui, 1 augurk en 1 zilveruitje snipperen. Een sausje maken van azijn, olie, zout, peper en mosterd. Alle bestanddelen door het sausje scheppen en de massa op smaak afmaken met azijn, olie, zout, peper, mosterd, aroma. Slablaadjes wassen, droog slaan, nerf verwijderen en op een schotel leggen. Het slamengsel hierop, in het midden iets hoger overbrengen en gladstrijken. Met mayonaise bedekken en garneren met ei, augurk en uitjes.
Voor garnering van slaatjes kunnen tomatenketchup, paprikapoeder, petersliepoeder of verse peterselie, reepjes biet en reepjes paprika gebruikt worden.
Zalmsla voor 1 persoon
¼ van een klein blikje zalm 1 gekookte aardappel 1 eetlepel doperwten 1 eetlepel klein gesneden, gekookte worteltjes ¼ zure appel 1 theelepel olie ½ eetlepel azijn mespunt zout mespunt peper enige slablaadjes ½ tomaat 1½ eetlepel mayonaise 1 augurk 3 zilveruitjes ½ hardgekookt ei
Zalm in stukjes verdelen en velletjes en graten verwijderen. Een stukje apart houden voor garnering. Aardappel en appel klein snijden. Een sausje maken van olie, azijn, zout, peper en een gesnipperd zilveruitje toevoegen. Zalm, aardappel, doperwten, wortel en appel door het sausje scheppen. De sla op smaak afmaken met zout, peper azijn. Slabladen wassen, droogslaan, nerf verwijderen en op een schotel leggen. Het slamengsel hierop overbrengen en gladstrijken. De massa met mayonaise bedekken en garneren met achtergehouden stukje zalm, plakjes ei, tomaat, augurk en zilveruitjes.
Voor het garneren van slaatjes kunnen tomatenketchup, paprikapoeder, peterseliepoeder of verse peterselie gebruikt worden.
Zalmsla II voor 1 persoon
¼ van een blikje zalm enige blaadjes sla 1½ eetlepel mayonaise ½ hardgekookt ei 1 tomaat 1 augurk 2 zilveruitjes peterseliepoeder, paprikapoeder
Zalm laten uitlekken, in stukjes verdelen, vellen en graten verwijderen. Slablaadjes wassen, droog slaan, nerf verwijderen en op een schotel leggen. (Grote bladen kleiner plukken.) Zalm als een bergje op de sla leggen en bedekken met mayonaise. De zalmsla garneren met plakjes ei, tomaat, tot waaiertjes gesneden augurk, roosjes van zilveruitjes. Een mespunt groen van peterseliepoeder of rood van paprikapoeder op ei of uitje leggen.
In plaats van zalm kunnen 50 g garnalen gebruikt worden of 50 g gekookte vis of een mengsel van 75 g gekookte koude groenten (doperwtjes, worteltjes, bloemkool, asperges, sperzieboontjes, champignons, blokjes komkommer, tomaat, dunne reepjes knolselderij).
Bietensla voor 1 persoon
1 middelgrote biet van ± 75 g ¼ zure appel 1 theelepel olie + ½ eetlepel azijn of ½ eetlepel slasaus stukje ui mespunt zout mespunt peper (mespunt suiker)
Olie en azijn of slasaus vermengen met gesnipperde ui, zout, peper en eventueel suiker. Gekookte biet onder de kraan stropen (d.w.z. tussen duim en wijsvinger de schil verwijderen). Appel wassen, schillen en klokhuis verwijderen. Biet en Appel grof raspen of tot blokjes snijden. Blokjes biet en appel door het sausje scheppen. Bietensla op smaak afmaken met zout, azijn, aroma, suiker.
In het sausje kunnen gesnipperde zilveruitjes, augurkjes en mosterd verwerkt worden.
Maizena met suiker en cacao door elkaar roeren en met 2 eetlepels van de koude melk dun aanmengen. Rest van de melk aan de kook brengen in omgespoelde pan. Pan van het vuur nemen. Onder goed roeren cacaomengsel in de melk gieten. Vla al roerend 1 minuut laten koken. Vla laten afkoelen; af en toe roeren.
Custardvla voor 1 persoon
1½ dl melk 1 eetlepel custard ¾ eetlepel suiker
Custard met suiker door elkaar roeren en met 2 eetlepels van de melk aanmengen. Rest van de melk in omgespoelde pan aan de kook brengen. Pan van het vuur nemen. Onder goed roeren custardmengsel in de melk gieten. De vla al roerend 1 minuut laten koken. Vlapan in een bakje met koud water zetten. Tijdens het afkoelen af en toe roeren.
Caramelvla voor 1 persoon
1½ dl melk 1 eetlepel maizena ½ eetlepel suiker 1 eetlepel suiker om te branden
Maizena en een ½ eetlepel suiker door elkaar roeren en met 2 eetlepels van de koude melk aanmengen. Suiker zacht verwarmen, in pan met dikke bodem, tot ze gesmolten is. Roeren tot de suiker begint te schuimen. Pan het vuur nemen en alle melk in één keer toevoegen. Wachten tot de caramel is opgelost. Onder goed roeren maizenamengsel in de melk gieten. De vla al roerend 1 minuut laten koken. Vla laten afkoelen; af en toe roeren.
Maizena, suiker en koffie door elkaar roeren en met 2 eetlepels van de koude melk aanmengen. Rest van de melk in omgespoelde pan aan de kook brengen. Pan van het vuur nemen. Maizenamengsel, onder goed roeren, in de melk gieten. De vla al roerend 1 minuut laten koken. Vla laten afkoelen; af en toe roeren.
Custard- en chocoladevla moeten even dik zijn. Beide soorten vla tegelijk in vlaschaaltje uitgieten, zodat ze in het midden tegen elkaar vloeien.
Twee-kleurenvla is ook te maken van andere soorten vla.
Vanillevla voor 1 persoon
1½ dl melk 1 eetlepel maizena ¼ eierdooier 1 eetlepel suiker ½ cm van een vanillestokje
Eierdooier met suiker, maizena en 2 eetlepels van de koude melk aanmengen. Rest van de melk met opengesneden vanillestokje in omgespoelde pan aan de kook brengen. Pan van het vuur nemen. Onder goed roeren hete melk bij het eiermengsel gieten. Alles terugschenken in de pan en 1 minuut laten koken; goed blijven roeren. Vanillestokje verwijderen. Vla laten afkoelen; af en toe roeren.
Gegarneerde banaan voor 1 persoon
1 banaan 15 g margarine 1 eetlepel rum of likeur poedersuiker 1 eetlepel slagroom
Banaan schillen en in de lengte doormidden snijden. Margarine licht bruin laten worden. Banaan aan beide kanten vlug licht bruin laten worden. Banaan warm opdoen en besprenkelen met rum of likeur. Bestrooien met poedersuiker en opspuiten met slagroom.
De banaan kan ook ongebakken verwerkt worden. Tegen verkleuren de banaan met citroen besprenkelen, daarna op de zelfde wijze verwerken. Warm of koud verwerkte banaan kan worden bestrooid met gemalen cocos of chocoladevlokken.
De betekenis is eigenlijk stapelkaarten, je plakt de plaatjes op elkaar zodat er een Pyramide ontstaat.
Pyramideplaatjes, zijn heel erg gemakkelijk om uit te knippen het is niet zo ingewikkeld als bij 3D plaatjes. Het gaat hier meestal om vierkantjes, cirkels, ovaaltjes etc. Als je de plaatjes hebt uitgeknipt plak je klein stukjes dubbelzijdig tape op het plaatje. Het is wel een heel precies werkje om de plaatjes op elkaar te plakken.
Scrappen is eigenlijk niets anders dan het creatief inplakken van foto's in een fotoalbum. In Amerika is het al een hele rage en nu is het overgewaaid naar Nederland. Iedereen maakt wel eens foto's, maar de meeste verdwijnen in een schoenendoos of worden in plasticmapjes gestopt, en vervolgens wordt er niet meer naar om gekeken. Als je eenmaal met het scrappen bezig bent is dat wel anders. Je creëert rond je foto's een bepaalde sfeer.
Je kunt bij het scrappen van verschillende technieken gebruik maken. Veel mensen maken kaarten en al die technieken kunnen in het fotoboek verwerkt worden. Ga je op vakantie of ergens naar toe, verzamel dan zoveel mogelijk folders of andere dingen die je in je boek kunt plakken zodat de pagina nog persoonlijker wordt.
Wees niet bang om je foto's te beschadigen door ze te knippen of te scheuren, want er is meestal een negatief. Door het te veel aan ruimte om de foto's weg te halen creëer je een foto. Denk wel eerst goed na wat je precies wilt doen! Plak de foto's pas op wanneer je helemaal tevreden bent over je layout.
Als je eenmaal met het scrappen bezig bent ga je ook anders fotograveren. Je maakt bijvoorbeeld foto's van borden, voeten in het zand, de cadeautjes die je voor je verjaardag hebt gehad of een mooie bos bloemen. Alle onderwerpen kunnen benut worden: de vakantie, een verjaardag, een dagje naar bos of strand, de eerste keer naar school, noem maar op. Je zult merken dat als je goed bezig bent je ook meer foto's gaat maken.
Waar ik voornamelijk over ga scrappen zijn mijn mooie Maine Coons, ook is het mogelijk als je bij mij een kitten aanschaft dat je daar een klein scrapbook bij kunt kopen.
Fotograveer en scraps ze, want je kunt altijd wel een nieuw onderwerp vinden om te scrappen. Wees creatief!
Hieronder staan de materialen die je nodig hebt voor het maken van kralen:
♦ Fimoklei of andere keukenovenklei ♦ Gladde tegel om op te boetseren of glasplaat ♦ Babylotiondoekjes ♦ Cocktailprikkers en satéprikkers ♦ Fimo snijset 3-delig ♦ Pastamachine ♦ Fimoglanslak ♦ Tri-bead roller ♦ Keuken oven ♦ Stuk oase
En het materiaal dat je nodig hebt voor het maken van de sieraden met de fimokralen:
♦ Gecoat metaaldraad, in diverse kleuren ♦ Waxkoord in verschillende diktes ♦ Imitatiesuède veters ♦ Knijpkralen ♦ Kalotjes ♦ Karabijnslotjes en oogjes ♦ Koordklemmen ♦ Kapittelslotjes ♦ Diverse metalen tussenkralen in zilver-, goud-, en bronskleur
Kralen: Glitter lila (8020 - 602) Cane: Kersenrood (8020 - 26), Wit (8020 - 0) en Dolfijngrijs (8020 - 80). Je pakt drie strookjes van de kleuren Kersenrood (8020 - 26), Wit (8020 - 0) en Dolfijngrijs (8020 - 80). Die kleuren kneed je zacht en haal je op stand 6 door de pastamachine. Dan plaats je de drie kleuren op elkaar en snijd je overtollig klei weg. Dan rol je drie kleuren tesamen op, en dan rol je de klei verder uit. Dit noemen ze een Cane. Dan pak je een kleur voor de kralen, in dit geval is het de kleur Glitter lila (8020 - 602) en hier pak je ook drie strookjes van. Ook deze kleur kneed je weer totdat de klei zacht is, en dan ga je hem verder uitrollen. Dan snijd je ± anderhalve centimeter af, iedere keer opnieuw om je kralen van te maken. En van de Cane snijd je dan flinter dunne plakjes af, en die plak je op de kraal en dan draai je ze in je handpalmen tot een mooie egale kraal. Dan maak je met een cocktailprikker een gaatje in je kraal. En dan gaan ze de oven in, de oven niet voorverwarmen, de klei in een koude oven zetten. De oven 30 minuten op 110° zetten. De klei laten afkoelen in de oven. Duurt ongeveer 30 minuten. Na het afkoelen kun je ervoor kiezen om de kralen te lakken met speciale Fimolak. Dit geeft extra glans en bescherming aan je mooie kralen. Laat de kralen na het lakken goed drogen. Duurt ± 30 minuten. De makkelijkste manier om de kralen goed te laten drogen is, door ze op een cocktailprikker te prikken en die in de oase te steken.
Fimoklei Soft is een makkelijk kneedbare klei, waardoor het mogelijk is om er je eigen kralen van te maken. De klei wordt pas hard als het in de oven is geweest.
De oven niet voorverwarmen, maar de klei in een koude oven zetten. De oven op 110° zetten. De klei laten afkoelen in de oven. Duurt ongeveer 30 minuten.
Na het afkoelen kun je ervoor kiezen om de kralen te lakken met speciale Fimolak. Dit geeft extra glans en bescherming aan je mooie kralen. Laat de kralen na het lakken goed drogen ± 30 minuten.
Waarover is informatie te vinden, mijn Maine Coons, sieraden maken en de materialen die er voor nodig zijn, Scrappen, kaarten maken en niet te vergeten het receptenhoekje.
I.v.m. de privacy van onze leden, is het forum pas zichtbaar na registratie.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!