Yorick's Blog
Inhoud blog
 • Stoelendans
 • Hup Holland Hup
 • Weekoverzicht 17/2 tot 23/2
 • Weekoverzicht 10/2 tot 16/2
 • Weekoverzicht 2/2 tot 9/2
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   

  Beste bezoekers,
  indien U een item in de krant ziet staan, of op het journaal iets merkwaardigs hoort,
  stuur het door via de knop ' Email  mij'
  Bedankt,

  08-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoelendans
  De Tour is begonnen. Vanaf nu zitten we allemaal vanaf half drie tot half zes gekluisterd aan ons beeldscherm te kijken hoe de renners zich afbeulen.

  De Tour begon in Rotterdam, city of all places. Een korte proloog van 8.9 km trok de hele Tourkaravaan op gang. Best een korte afstand hoor ik u  denken. Inderdaad, maar kan u hem fietsen op 10 minuutjes rond? Want dat is wat de heer Fabian Cancellara uit z'n hoedje toverde. Van deze kerel zijn we al wat gewoon, maar met 53 km/u over een halfnat wegdek scheuren, nee, dat is andere koek dan door een stoffige hel rijden. Over die hel straks meer. Wat we onthouden is dat Lance Armstrong 5 seconden nam op Contador en 47 op A. Schleck.

  De eerste rit voerde ons naar Belgisch grondgebied, meer bepaald Brussel. Op de  koninklijke Houba de Strooperlaan leek alles op een sprint uit te draaien, tot ene Mark Cavendish op 2.5 km van de streep dacht 'ik rij even gewoon rechtdoor' in een bocht. Resultaat : Cavendish en Freire op de grond, bye bye groene trui. Op 800 meter van de meet gaat zowaar het hele peloton er bijna bij gaan liggen, voornaamste slachtoffers zijn nu de klassementsmannen en Cancellara. Een groepje van 14 zal sprinten om de zege, met daarbij nog kleppers als Hushovd, Farrar, McEwen en Petacchi Maar Lloyd Mondory, een Franse sprinter van de 2e orde, vond 14 wat veel en liet zich prompt vallen voor de wielen van Tyler Farrar. Ondertussen stomen er nog 12 naar de meet, jawel. Nadat hij alle versnellingsapparaten, stukken wiel, afgerukte ledematen en putten ontweken had, stak zowaar Petacchi zijn handen in de lucht, straf. Straffer nog, hij was ook nog als 1e binnen gekomen.

  Als u de eerste rit al spectaculair vond, dan is de 2e rit pas écht de moeite waard. Van Brussel naar Spa over een heuvelachtig parcours. Niet genoeg bergop om klassementsrijders te verontrusten, niet vlak genoeg voor sprinters om te overleven. Vlis dus, vlees noch vis. In kliedernatte omstandigheden baant het peloton zich een weg naar Spa , tot in een afdaling 71 renners tegelijk het asfalt knuffelen. Grootste slachtoffers zijn... tja , eigenlijk iedereen die verwacht werd voor ofwel geel ofwel groen. Cancellara legt de koers stil, iedereen komt terug, een gezellig koffiekletsje en o, daar  is de meet al. Ze waren alleen vergeten dat ene Sylvain Chavanel nog voor hen reed. Die pakt geel, groen en de ritzege. Dikke pech voor de stakers.

  Rit 2 is er eentje om naar relatieve precedenten rap te vergeten. Wat kasseitjes, ok, maar voor de rest zo plat als Justine Henin. Cancellara rijdt zo hard dat Frank Schleck bolletjes ziet voor zijn ogen ( rode op witte trui waarschijnlijk) en verfrissing zoekt  in de beekjes aan de kant. Alleen lagen er geen beekjes maar kasseien. Boem pats, sleutelbeen gebroken en koers gedaan voor de oudste Schleck-brother. De jongste zat in het wiel van de Grootmeester en gleed netjes naar de finish, waar hij geklopt werd door Thor Hushovd, nog zo'n kasseienvreter. Thor pakt het groen en zal dat waarschijnlijk houden tot in Parijs , let op onze woorden. Cancellara trekt zijn gele plunje weer aan want Chavanal valt en rijdt 2x lek op 3 km. Dat moet zowat een wereldrecord zijn. Contador verliest een minuutje op de kop en Lance Armstrong mag er (voorlopig) een kruis over maken : 2 minuten 7.

  De rit daags nadien is gelukkig kort maar stevig. En met stevig bedoelen we wel degelijk oersaai. Een klassieke vlucht wordt op 3300 meter van de meet gepakt, na er 148000 op kop te hebben gereden. O ironie ! Petacchi toont zich ditmaal weer de sterkste, Cavendish is nog geen schim van zichzelf en mag groen definitief nu wel vergeten, temeer omdat Hushovd 9e eindigde en dus weer punten pakte.

  Bent U ook benieuwd naar de volgende dagen ?

  08-07-2010, 11:39 Geschreven door Yorick L.  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hup Holland Hup
  De Wereldvoetbalbeker loopt alweer op zijn laatste benen. Zaterdag nog even de 'losers'finale tussen Uruguay en Duitsland meepikken, maar zondag is er het grote werk tussen - zoals verwacht - Spanje en ... onze noorderburen. Wie dat op zijn pronostiek heeft ingevuld, is nu ongetwijfeld een centje rijker. Nederland heeft - in tegenstelling tot hun concurrenten - een feilloos parcours afgelegd in Zuid - Afrika, tegen toch niet de minste tegenstanders.

  Even ons blaadje erbij pakken, en men noteert : Denemarken, Kameroen, Japan, Slowakije, Brazilië en Uruguay. Oeps! Misschien toch even 2 maal nadenken voor we nog iets zeggen want behalve Brazilië staat geen enkel land op de FIFA - ranking in de top 15. Uruguay vinden we op 16 en voor de volgende moeten we al afdalen naar 36, om daar Denemarken te vinden. Dan kun je toch wel stellen dat de overmacht van Oranje precies toch niet zo groot is als sommigen maar al te graag willen beweren. Om u een idee te geven, België staat 59e.

  Nederland speelt bij wijlen bijzonder saai en ongeïnspireerder dan je voor mogelijk zo houden. Met spelers als Robben (al was deze geblesseerd in de groepsfase), Van Persie, Sneijder, Van der Vaart en nog meer Kuyten zou je toch iets meer mogen verwachten, al liegt het doelsaldo niet : 10 - 4. Als ik evenwel mocht kiezen tussen Nederland Japan of Chili - Honduras, zapte ik direct naar de Latijns-Amerikaanse clash.

  Gelukkig voor Nederland hoeft het in de finale het spel niet te maken, dat zullen de Spanjaarden wel op zich nemen. Dat kunnen ze ginder wel, geloof me vrij, ik zag de 5-0 overwinning tegen België. Tegen Chili had Spanje op een moment 71% balbezit ( op 90 minuten is dat 64 minuten de bal in Spaanse voeten en amper 25 minuten in Chileense voeten), dat zegt genoeg. Alleen kunnen de Spanjaarden o zo moeilijk scoren, ze maakten 7 doelpunten tot zover. Om u even mee te geven : in de 8e finale wonnen ze van Portugal, dat toen al 7 doelpunten had gemaakt.

  Als conclusie kun je dus wel zeggen dat beide ploegen mekaar fantastisch aanvullen. De een saai en doeltreffend, de ander sprankelend en onefficiënt. Allen voor de buis zondag voor een spektakelstukje.

  Yorick


   


  08-07-2010, 11:19 Geschreven door Yorick L.  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 05/07-11/07 2010
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!