Yorick's Blog
Inhoud blog
 • Stoelendans
 • Hup Holland Hup
 • Weekoverzicht 17/2 tot 23/2
 • Weekoverzicht 10/2 tot 16/2
 • Weekoverzicht 2/2 tot 9/2
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   

  Beste bezoekers,
  indien U een item in de krant ziet staan, of op het journaal iets merkwaardigs hoort,
  stuur het door via de knop ' Email  mij'
  Bedankt,

  08-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoelendans
  De Tour is begonnen. Vanaf nu zitten we allemaal vanaf half drie tot half zes gekluisterd aan ons beeldscherm te kijken hoe de renners zich afbeulen.

  De Tour begon in Rotterdam, city of all places. Een korte proloog van 8.9 km trok de hele Tourkaravaan op gang. Best een korte afstand hoor ik u  denken. Inderdaad, maar kan u hem fietsen op 10 minuutjes rond? Want dat is wat de heer Fabian Cancellara uit z'n hoedje toverde. Van deze kerel zijn we al wat gewoon, maar met 53 km/u over een halfnat wegdek scheuren, nee, dat is andere koek dan door een stoffige hel rijden. Over die hel straks meer. Wat we onthouden is dat Lance Armstrong 5 seconden nam op Contador en 47 op A. Schleck.

  De eerste rit voerde ons naar Belgisch grondgebied, meer bepaald Brussel. Op de  koninklijke Houba de Strooperlaan leek alles op een sprint uit te draaien, tot ene Mark Cavendish op 2.5 km van de streep dacht 'ik rij even gewoon rechtdoor' in een bocht. Resultaat : Cavendish en Freire op de grond, bye bye groene trui. Op 800 meter van de meet gaat zowaar het hele peloton er bijna bij gaan liggen, voornaamste slachtoffers zijn nu de klassementsmannen en Cancellara. Een groepje van 14 zal sprinten om de zege, met daarbij nog kleppers als Hushovd, Farrar, McEwen en Petacchi Maar Lloyd Mondory, een Franse sprinter van de 2e orde, vond 14 wat veel en liet zich prompt vallen voor de wielen van Tyler Farrar. Ondertussen stomen er nog 12 naar de meet, jawel. Nadat hij alle versnellingsapparaten, stukken wiel, afgerukte ledematen en putten ontweken had, stak zowaar Petacchi zijn handen in de lucht, straf. Straffer nog, hij was ook nog als 1e binnen gekomen.

  Als u de eerste rit al spectaculair vond, dan is de 2e rit pas écht de moeite waard. Van Brussel naar Spa over een heuvelachtig parcours. Niet genoeg bergop om klassementsrijders te verontrusten, niet vlak genoeg voor sprinters om te overleven. Vlis dus, vlees noch vis. In kliedernatte omstandigheden baant het peloton zich een weg naar Spa , tot in een afdaling 71 renners tegelijk het asfalt knuffelen. Grootste slachtoffers zijn... tja , eigenlijk iedereen die verwacht werd voor ofwel geel ofwel groen. Cancellara legt de koers stil, iedereen komt terug, een gezellig koffiekletsje en o, daar  is de meet al. Ze waren alleen vergeten dat ene Sylvain Chavanel nog voor hen reed. Die pakt geel, groen en de ritzege. Dikke pech voor de stakers.

  Rit 2 is er eentje om naar relatieve precedenten rap te vergeten. Wat kasseitjes, ok, maar voor de rest zo plat als Justine Henin. Cancellara rijdt zo hard dat Frank Schleck bolletjes ziet voor zijn ogen ( rode op witte trui waarschijnlijk) en verfrissing zoekt  in de beekjes aan de kant. Alleen lagen er geen beekjes maar kasseien. Boem pats, sleutelbeen gebroken en koers gedaan voor de oudste Schleck-brother. De jongste zat in het wiel van de Grootmeester en gleed netjes naar de finish, waar hij geklopt werd door Thor Hushovd, nog zo'n kasseienvreter. Thor pakt het groen en zal dat waarschijnlijk houden tot in Parijs , let op onze woorden. Cancellara trekt zijn gele plunje weer aan want Chavanal valt en rijdt 2x lek op 3 km. Dat moet zowat een wereldrecord zijn. Contador verliest een minuutje op de kop en Lance Armstrong mag er (voorlopig) een kruis over maken : 2 minuten 7.

  De rit daags nadien is gelukkig kort maar stevig. En met stevig bedoelen we wel degelijk oersaai. Een klassieke vlucht wordt op 3300 meter van de meet gepakt, na er 148000 op kop te hebben gereden. O ironie ! Petacchi toont zich ditmaal weer de sterkste, Cavendish is nog geen schim van zichzelf en mag groen definitief nu wel vergeten, temeer omdat Hushovd 9e eindigde en dus weer punten pakte.

  Bent U ook benieuwd naar de volgende dagen ?

  08-07-2010, 11:39 Geschreven door Yorick L.  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hup Holland Hup
  De Wereldvoetbalbeker loopt alweer op zijn laatste benen. Zaterdag nog even de 'losers'finale tussen Uruguay en Duitsland meepikken, maar zondag is er het grote werk tussen - zoals verwacht - Spanje en ... onze noorderburen. Wie dat op zijn pronostiek heeft ingevuld, is nu ongetwijfeld een centje rijker. Nederland heeft - in tegenstelling tot hun concurrenten - een feilloos parcours afgelegd in Zuid - Afrika, tegen toch niet de minste tegenstanders.

  Even ons blaadje erbij pakken, en men noteert : Denemarken, Kameroen, Japan, Slowakije, Brazilië en Uruguay. Oeps! Misschien toch even 2 maal nadenken voor we nog iets zeggen want behalve Brazilië staat geen enkel land op de FIFA - ranking in de top 15. Uruguay vinden we op 16 en voor de volgende moeten we al afdalen naar 36, om daar Denemarken te vinden. Dan kun je toch wel stellen dat de overmacht van Oranje precies toch niet zo groot is als sommigen maar al te graag willen beweren. Om u een idee te geven, België staat 59e.

  Nederland speelt bij wijlen bijzonder saai en ongeïnspireerder dan je voor mogelijk zo houden. Met spelers als Robben (al was deze geblesseerd in de groepsfase), Van Persie, Sneijder, Van der Vaart en nog meer Kuyten zou je toch iets meer mogen verwachten, al liegt het doelsaldo niet : 10 - 4. Als ik evenwel mocht kiezen tussen Nederland Japan of Chili - Honduras, zapte ik direct naar de Latijns-Amerikaanse clash.

  Gelukkig voor Nederland hoeft het in de finale het spel niet te maken, dat zullen de Spanjaarden wel op zich nemen. Dat kunnen ze ginder wel, geloof me vrij, ik zag de 5-0 overwinning tegen België. Tegen Chili had Spanje op een moment 71% balbezit ( op 90 minuten is dat 64 minuten de bal in Spaanse voeten en amper 25 minuten in Chileense voeten), dat zegt genoeg. Alleen kunnen de Spanjaarden o zo moeilijk scoren, ze maakten 7 doelpunten tot zover. Om u even mee te geven : in de 8e finale wonnen ze van Portugal, dat toen al 7 doelpunten had gemaakt.

  Als conclusie kun je dus wel zeggen dat beide ploegen mekaar fantastisch aanvullen. De een saai en doeltreffend, de ander sprankelend en onefficiënt. Allen voor de buis zondag voor een spektakelstukje.

  Yorick


   


  08-07-2010, 11:19 Geschreven door Yorick L.  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  20-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekoverzicht 17/2 tot 23/2
  Hallo allemaal ! Er stonden toch weer knotsgekke dingen in de kranten de afgelopen week. Echt ongelooflijk ! Laten we maar beginnen, mijn handen jeuken...

  Grote shok door de medische wereld : wetenschappers uit Amerika hebben na veel oefeningen ( getuige George W. Bush ) de manier gevonden om mensen te ' maken '. Zoals Frankenstein. Alleen beter dus. Een kind met de hersenen van Einstein en de looks van Brad Pitt is mogelijk. Dat bestond al : namelijk ik. Genoeg ego, nu serieus.
  Maar ja, die Amerikanen waarschuwen ook dat ze totale monsters kunnen maken. Te laat zou ik zo zeggen, als ik zie wat onze huidige toppolitici zijn ... Dat zijn gewoon regelrechte monsters !

  Een heel recent bericht vanuit Duitsland. Naar aanleiding van carnaval stond er te lezen dat een naakte Angela Merkel niet door de stad Keulen mocht paraderen. Voor een goed begrip : een beeld van haar. Dit bevel is afgevaardigd door de Minister van Volksgezondheid. Er werd gevreesd dat de ziekenhuizen in de nabije omgeving de vele geshoqueerde mensen niet zouden aankunnen. Kan ik volledig inkomen. Waarschijnlijk is het beeld gecreërd door Frankenstein. Denkt U niet ? Als ik me niet vergis is dat een Duitser, pardon , was. Of misschien ? Nee... laat maar...

  Er is een vleesetende bacterie op pad ! Sluit uw deuren, close the windows ! Het aantal slachtoffers zou verdubbeld zijn. Even de cijfertjes erbij halen. Verschiet niet, ze zijn erg. Van 11 BESMETTE mensen naar 23 besmette mensen. Pfff, ze zijn niet eens allemaal dood. Flauwe zever. Detail is de naam : Staphylococcus pyogenes. Tegen dat je dat uitspreekt zonder haperen, ben je dood naar het schijnt... Het duurt maar 2 uur vooraleer ze je onder de grond mogen stoppen. Zelfs Michael Jackson zou het hebben. Tiens, en ik maar denken dat hij degene was die de bacterie uitgevonden had... Raar maar waar, Michael leeft nog ! Met de nadruk op nog.

  Nieuwsflashen : Mammoet in New York. Cool, volgens mij wouden ze Keulen achterna, die mammoet komt aardig in de buurt, vind U niet ?Man opgepakt na fluiten van Adams Family-Tune naar buurvrouw gedurende 4 jaar. Een Duitser genaamd Victor F. Hij zou een wetenschapper zijn.

  Tot volgende week vrijdag,
  Yorick L.

  20-02-2009, 21:00 Geschreven door Yorick L.  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  13-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekoverzicht 10/2 tot 16/2
  Weer een fantastische week die erop zit ! De spotlights stonden deze keer natuurlijk op Fortis Holding, Jeff Hoeyberghs en natuurlijk de altijd populaire, toffe, kameraadschappelijke politici. En niet te vergeten, pas op voor vrijdag de 13e

  Vrijdag de 13e. Een datum. Meer niet, echt waar mensen. Ooit al gehoord van friggatriskaidekafobie ? Wel , dat is dus een mooi woord om te zeggen dat je op die dag niet onder een ladder loopt, alle zwarte katten mijdt enzovoort. Uitgevonden door een lijder van de kwaal trouwens. Moest die van schrik niet beginnen stotteren zijn, het woord was veel makkelijker geweest. Ach ja, vijgen na vrijdag. Ik geloof er niet in, anders had ik dit wel morgen geschreven. Vandaar dat ik het raar vond dat de Fortis Holding gisteren werd gehouden.

  Eerste merkwaardige nieuws, ergens in het begin van de week. De Heer Herman Van Rompuy wil Yves Leterme terug in de regering.
  Komaan zeg, dan doen we al die moeite om ervan af te geraken, haalt de bompa hem weer terug ! Moest het de vrijdag in de krant gestaan hebben, zou ik echt begonnen zijn met mijn bijgeloof.

  Merkwaardig maar onbelangrijk artikel eigenlijk : Kwal gevonden met eeuwig leven. Amai, dat is om van achterover te vallen zeg ! Het zou gaan over de kwaliteit om cellen te herprogrammeren, wat totaal niet terzake doet natuurlijk. Stel je voor, eeuwig kunnen leven, eeuwig kunnen op het gezicht van de koning moeten kijken. Geef dan toch maar de sterfelijkheid, sire ! Even nog een leuke opmerking :
  Dit artikel stond onder dat van Yves Leterme, zoek de link...

  Man zegt na trouw dat hij lotto gewonnen heeft. Kom het als vrouw maar eens tegen ! Tijdens het trouwfeest komt die doodleuk even, tussen 2 dansen door, zeggen dat hij 11 miljoen in the pocket heeft. Hij heeft dat geld al 3 jaar ! 3 jaar dames en heren. Weten jullie wel wat dat is ? Dat is even lang als de tijd dat Yves Leterme nodig heeft om een regering te vormen he !

  Top Gear. Voor de niet-weters : een autoprogramma. Vooral bekend van de testrijder :  DE STIG, iemand die een verborgen identiteit heeft. Nu, vroeger was er de zwarte stig, maar die werd ontmaskerd en er kwam een witte. Lekker origineel niet ? Nu, die zwarte stig vloog als laatste stunt met een auto van een vliegdekschip. Althans, hij vloog 10 meter, dan stortte hij neer in het water. Nooit meer iets van gehoord. Tot deze week dus, hij zou in Engeland uit het water zijn gewandeld, nu ook de witte stig vorige week ontmaskerd was. Er bestaat zelfs een filmpje van. Leg opnieuw de link naar de kwal met eeuwig leven, Yves Leterme. Geef toe, Ieper ligt niet  onvermijdelijk ver van de kust...

  Nieuwflashen om mee af te sluiten : Man sterft na eten van sausje. Voor de liefhebbers, het gerecht was vis met aspergesaus. Dit terzijde natuurlijk.Nu stel ik mij eigenlijk de volgende vraag. Heeft er iemand eigenlijk recentelijk nog iets gehoord van prins Laurent ????
  4 op de 5 e-mails is spam. Dat is veel. Voor de mensen die spam niet kennen, hier een voorbeeld :
  Stel, je kopieert deze blog ( wat niet mag, piraterij !) en zet hem in een mail, en je stuurt die door naar al je kennissen ( nogmaals, het mag niet !), dan is dat ongewenste post voor die mensen, dus spam. 4/5 is 80%. Dat mensen dit tolereren. In een normale wereld was dit zeker niet mogelijk. PS : als je dit kan lezen, staat je spamfilter niet goed afgesteld

  Next week, I'll be here again, with more spam !
  Yorick L.

  13-02-2009, 18:01 Geschreven door Yorick L.  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  07-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekoverzicht 2/2 tot 9/2
  Deze week is erg opgewonden geweest op vele gebieden. Zo was er onder meer de MIA's, de finale van het tv-spelletje ' De slimste Mens ter Wereld' en natuurlijk de ziekenhuisbacterie genaamd Fabiola.

  Maar eerst even terug komen op wat me vandaag in het oog sprong : "Minstens 1 verkrachting per week op school" en "Moeder bevalt van achtling".
  Die mevrouw heeft nu toch heel veel pech dat ze 8x verkracht is, in dezelfde school. Kunnen die mensen nu niet eens afspreken ? Schaamteloos...

  Even over de MIA's die gisternavond zijn uitgereikt. Milow werd de grote overwinnaar, 5 keer dezelfde miniwasmachine naar huis. Moeder de vrouw zal blij zijn. Zet de potjes Dash maar klaar. Vindt U trouwens niet dat die Dash veel op cocaïne lijkt ? Ik wel, en er waren er gisteren die duidelijk teveel Dash hadden genomen, chance dat ze op het eind nog een wasmachine meekregen.

  VRT-journalist Freek Braeckman is vanaf nu de Slimste mens ter Wereld. Weg met Einstein, de vuilbak in met die Edison, op de schroothoop met Rudolf Diesel. Er is er maar een echte : den Freek. Hij was exact 1 seconde beter dan Bart De Wever. Ik had het wel verwacht. Als je B-H-V niet kunt splitsen in 2 JAAR, dan ga je ook niet de Slimste Mens worden in exact 63072999 seconden minder tijd. Zelfs Lewis Hamilton is sneller ... Freek heeft aangekondigd dat hij gewoon wil voortdoen met het journaal. Begrijpelijk. Er was immers geen financieel steuntje in de rug voor de winnaar. Wel was er Rik Torfs, de troostprijs. Eerder iets om van te huilen niet ? Erik Van Looy zal op aanvraag van De Wever voor kaartjes van Loft zorgen, Torfs voor de schoenen om er naar toe te gaan.

  Tom Boonen heeft de Ronde van Qatar gewonnen, boerenbedrog. Mark Cavendish wint 2x en wordt geen eindwinnaar, 't zou in de Ronde van België geen waar geweest zijn ! Wie hier 1x wint, is een God. Ginder denken de toeschouwers toch dat het een fata morgana is door de hitte. Weg roem. Arme Mark Cavendish. Is het U trouwens ook opgevallen dat Boonen minder rap reed dan anders ? De cocaïne was op, een of andere zot uit België die 5 wasmachines had gewonnen, had zich miskocht ...

  Tot volgende week,
  Yorick L.





  07-02-2009, 00:00 Geschreven door Yorick L.  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom

  Hallo allemaal en welkom,

  Op deze blog zult U onder meer topics over sport, muziek en actualiteit kunnen vinden.
  Voor nieuws van het Koningshuis of echte politiek moet U niet hier zijn.
  U moet dit zien als een column. Ik uit hier mijn bedenkingen bij dingen die ik opvang over de dag.

  Groetjes,

  07-02-2009, 00:00 Geschreven door Yorick L.  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 05/07-11/07 2010
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!