Inhoud blog
  • Dominomoppen
  • Moelleux van chocolade
  • Pepernoten
  • Halvemaantjes met amandel
  • Chocoladevingers
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Pdcm

    06-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moelleux van chocolade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag iedereen ! 
    Hier weer een nieuw recept voor een heerlijke moelleux van chocolade .
    Smakelijk ! 


    Ingrediënten:                                                  Bereiding : 

    - 100g chocoladepoeder                                         1) Meng het pudding powder, de Topping chocolade en de gesmolten boter onder elkaar.
    - 65g Chocoladetopping                                        2) Meng in een ander recipiënt het bakmeel met de suiker en de eieren.
    - 115g gesmolten boter                                          3) Spatel de 2 mengsels voorzichtig onder elkaar en verdeel dit over beboterde en bebloemde bakvormpjes.
    - 45g zelfrijzend bakmeel                                      4) Bak dit ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 à 200°C.
    - 100g suiker                                                          5) Laat afkoelen alvorens uit de vormpjes te halen.
    - 3 eieren 

    06-10-2017 om 20:16 geschreven door Y.Mdn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pepernoten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag iedereen 
    Hier weer een nieuw recept voor jullie 
    Smakelijk 

    Ingrediënten                                                Bereiding : 

    - 90g donkere cassonadesuiker                          1) Mix alle ingrediënten met de mixer tot een homogene massa.
    - 1 zakje vanillesuiker                                        2) Leg dit deeg gedurende een uur in de koelkast.
    - 40ml honing                                                     3) Rol het deeg vervolgens tot een lange sigaar.
    - 35ml water                                                       4) Snijd de sigaar in blokjes van 1 bij 1 cm.
    - 35g boter                                                          5) Verwarm de oven voor op 220°C
    - 250g Zelfrijzend bakmeel                                6) Leg de blokjes op een vel bakpapier en bak ze in de oven op 220°C gedurende 8 à 10 minuten tot ze                                                                                    lichtbruin zijn.
    - 7g anijszaad                                                     7) Laat afkoelen 

    06-10-2017 om 20:09 geschreven door Y.Mdn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halvemaantjes met amandel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag iedereen ! 
    En weer een heerlijk recept voor halvemaantjes met amandelen 
    Smakelijk !

    Ingrediënten                                     Bereiding : 

    - 2g kaneel                                              1) Verwarm de oven voor op 230°C.
    - 100g suiker                                          2) Meng alle ingrediënten (behalve de amandelschilfers) tot een homogene massa.
    - 100g amandelschilfers                         3) Rol uit op een met bloem bestoven werkblad.
    - 10g vanillesuiker                                 4) Steek halvemaantjes uit het deeg en bak in de oven gedurende 15 minuten.
    - 20g eiwitten                                         5) Bestrooi de koekjes met amandelschilfers.

    06-10-2017 om 19:59 geschreven door Y.Mdn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladevingers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo iedereen !
    Hier een heerlijk recept voor chocoladevingers.
    Smakelijk !

    Ingrediënten:                                                        Bereiding: 

    - 200g zachte boter                                                       1) Verwarm de oven op 180°C 
    - 150g bloemsuiker                                                       2) Klop de boter en de suiker licht en luchtig. Voeg 50 g gesmolten chocolade toe.
    - 1 zakje vanillesuiker                                                  3) Meng de eieren stuk voor stuk onder. Spatel het bakmeel kort onder.
    - 250g pure chocolade                                                  4) Doe alles in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit lange repen op bakpapier.
    - 2 eieren                                                                       5) Bak ongeveer 12 min op 180° C af.
    - 300g zelfrijzende bakmeel                                         6) Dop de afgekoelde koekjes aan beide zijden in de resterende 200 gram gesmolten chocolade.

    06-10-2017 om 19:38 geschreven door Y.Mdn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokante marshmallowreepjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey allemaal !
    Hier een nieuw recept voor lekkere krokante marshmallowreepjes 


    Ingrediënten:                                     Bereiding : 

    - 50g boter                                               1) Een bakvorm van bv 22 x 33 cm met olie of boter invetten.
    - 1 zakje vanillesuiker                             2) In een grote sauspan op laag vuur de boter smelten. Vanillesuiker toevoegen.
    - 200g marshmallow                               3) Marshmallows al roerend in de boter smelten. Pofrijst toevoegen als de marshmallows zijn gesmolten en roeren                                                                    tot de rijst een marshmallowlaagje heeft.
    - 100g gepofte rijst                                  4) Snel over de ingevette bakvorm verdelen en het mengsel met een stuk vetvrij papier egaliseren.
                                                                     5)  Bestrooien met bloemsuiker.
                                                                     6) 2 tot 3 uur stevig laten worden en vervolgens in vierkantjes snijden.

    06-10-2017 om 19:23 geschreven door Y.Mdn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade truffels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag iedereen!

    Hier weer een leuke recept voor chocolade truffels.

    Ingrediënten:                                                Bereiding :

    -  200g mascarpone                                              1) Meng met een klopper de suikers met de mascarpone.
    - 300g bloemsuiker                                              2)  Voeg de gesmolten chocolade toe.
    - Vanillesuiker                                                      3) Laat een uurtje in de ijskast opstijven 
    - 500g gesmolten chocolade                                4) Maak kleine bolletjes van het beslag 
    - Cacaopoeder                                                      5) Haal de bolletjes door het cacao poeder en leg ze op een bord.
                                                                                 6) Laat de bolletjes terug 15 minuten opstijven in de ijskast
                                                                          7) Altijd koud serveren 

    06-10-2017 om 19:12 geschreven door Y.Mdn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag iedereen ! 
    Hier weer een leuke recept voor peperkoekjes 
    Smakelijk !

    Ingrediënten:                                           Bereiding:

    - Zelfrijzende bakmeel                                  1) Verwarm de honing en de stroop op een laag vuur met de suiker en de boter, roer af en toe totdat de suiker gesmolten is 
    - Droge gist                                                   2) Meng het gezeefde bakmeel met alle kruiden , het baking powder en de soda 
    - Bicarbonaat                                                3) Voeg het losgeklopte ei en het honingsmensel toe
    - Luikse Stroop                                             4) Kneed alles goed door elkaar 
    - Honing                                                       5) Verwarm de oven op 180°C
    - Bruine suiker                                             6) Rol het deeg uit tot een lap van 0,4 cm steek daar de gewenste vormpjes uit
    - Boter                                                          7) Leg de vormpjes op een bakplaat , bekleed met bakpapier en bak ze gedurende 12 min
    - Ei 
    - Kaneelpoeder 
    - Gemberpoeder 
    - Gemalen kruidnagel 
    - Snuifje nootmuskaat 
    - Cacaopoeder 

    05-10-2017 om 20:25 geschreven door Y.Mdn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vruchtenbrochette met marsepijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo allemaal ! 
    Hier weer een nieuw recept voor lekkere vruchtenbrochette met marsepijn.

    Ingrediënten:                                             Bereiding: 

    - 8 aardbeien                                                   1) Meng het poedersuiker met het eiwit 
    - 8 druiven                                                      2) Wikkel dit in een plasticfolie en laat minstens een uur opstijven in de koelkast 
    - verse ananas                                                 3) Snij lange bananen van ongeveer 6cm lengte en 2cm breed
    - banaan                                                          4) Wikkel het fruit in met deze linten van marsepijn
    - appel                                                            5) Steek het fruit in een brochettestok 
    - 200g amandelpoeder 
    - 150g bloemsuiker 
    - 1 eiwit 

    05-10-2017 om 20:06 geschreven door Y.Mdn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vruchtenbrochette met marsepijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo allemaal ! 
    Hier weer een nieuw recept voor lekkere vruchtenbrochette met marsepijn.

    Ingrediënten:                                             Bereiding: 

    - 8 aardbeien                                                   1) Meng het poedersuiker met het eiwit 
    - 8 druiven                                                      2) Wikkel dit in een plasticfolie en laat minstens een uur opstijven in de koelkast 
    - verse ananas                                                 3) Snij lange bananen van ongeveer 6cm lengte en 2cm breed
    - banaan                                                          4) Wikkel het fruit in met deze linten van marsepijn
    - appel                                                            5) Steek het fruit in een brochettestok 
    - 200g amandelpoeder 
    - 150g bloemsuiker 
    - 1 eiwit 

    05-10-2017 om 20:06 geschreven door Y.Mdn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canelés de Bordeaux
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey allemaal ! 
    En hier weer een nieuw recept!

    Ingrediënten:                                           Bereiding : 

    - 1L melk                                                        1) Breng de melk aan de kook
    - 250g zelfrijzend bakmeel                            2) Voeg de suiker toe en vervolgens de eieren, de eidooiers en de rum.
    - 500g suiker                                                  3) Klop als laatste met een garde het zelfrijzend bakmeel onder het mengsel.
    - 4 eieren                                                        4) Giet het deeg in een vorm en bak in de oven op 170°C gedurende 15 minuten.
    - 2 eierdooiers 
    - 1 scheur rum

    05-10-2017 om 19:05 geschreven door Y.Mdn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cornflakes Cups
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo allemaal ! 
    Hier ben ik dan weer met een nieuw recept. 

    Ingrediënten:                                          Bereiding :

    - 100g Cornflakes                                         1) Meng de cornflakes met de chocolade
    - 50g gesmolten chocolade                           2) Maak balletjes van dit mengsel en zet ze op een bakplaat 
                                                                          3) Laat de balletjes stijven op de bakplaat

    05-10-2017 om 18:56 geschreven door Y.Mdn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boter Koekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag allemaal ! 
    Hier een lekkere recept voor heerlijke koekjes. 
    Hopelijk vinden het jullie goed!

    Ingrediënten                                                             De bereiding 

    - 100g suiker                                                                     1) Meng de boter en de suiker mals met je handen in een kom 
    - 100g boter                                                                      2) Voeg het ei toe en leng goed
    - 200g zelfrijzende bakmeel                                             3) Zeef de bloem eronder en laat afgedekt opstijven in de koeling minstens 2 uur
    - 1 ei                                                                                 4) Verwarm de oven op 180°C
    - 1 zakje vanillesuiker                                                      5) Rol het eeg uit en op ongeveer 0,5 centimeter dikte en steek er rondjes uit
                                                                                             6) Leg op een bakplaat met bakpapier en bak ze op 180°C in de voorverwarmde oven gedurende 20 a 25 min en
                                                                                             laat afkoelen 

    05-10-2017 om 18:49 geschreven door Y.Mdn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom !
    Dag allemaal en welkom op mijn blog! Very Happy
    Hier vinden jullie allemaal leuke recepten voor lekkere gebakjes en nog veel meer.
    Er zal elke dag een nieuwe recept online staan voor jullie .
    Hopelijk leren jullie hier veel van en zo amuseren we zich allemaal samen.
    Veel kusjessss XX

    05-10-2017 om 18:33 geschreven door Y.Mdn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op https://www.bloggen.be/yasss

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar https://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar https://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op https://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    29-09-2017 om 13:08 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs