Inhoud blog
  • Dominomoppen
  • Moelleux van chocolade
  • Pepernoten
  • Halvemaantjes met amandel
  • Chocoladevingers
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Pdcm

    06-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dominomoppen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag iedereen !
    En hier weer een heerlijk recept voor dominomoppen 

    Ingrediënten                                          Bereiding 

    - 200g boter                                                 1) Meng alle ingrediënten – behalve het cacaopoeder – met elkaar tot een deeg.
    - 100g bloemsuiker                                     2) Verdeel het bekomen deeg in twee helften. De ene helft opbergen in de koelkast.
    -  200g tarwebloem                                     3) Verwerk het cacaopoeder door de andere deeghelft en laat deze daarna eveneens hard worden in de koelkast.
    - 100g zelfrijzend bakmeel                         4) Snijd de beide deeghelften even dik uitrollen en in reepjes. Wissel die reepjes af op elkaar leggen, er maak er                                                                         een rol van en laat die opstijven in de koelkast.
    - 1 eierdooier                                              5) Snijd er vervolgens dunne plakjes van: die vertonen dus een domino- of schaakbordmotief.
    - 20g cacaopoeder                                      6) Leg de plakjes op een ongeboterde plaat en bakken in een oven van 170 à 180° C af.
    - 0.5 vanillesuiker                                      
    - Snuifje zout 

    06-10-2017 om 20:25 geschreven door Y.Mdn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moelleux van chocolade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag iedereen ! 
    Hier weer een nieuw recept voor een heerlijke moelleux van chocolade .
    Smakelijk ! 


    Ingrediënten:                                                  Bereiding : 

    - 100g chocoladepoeder                                         1) Meng het pudding powder, de Topping chocolade en de gesmolten boter onder elkaar.
    - 65g Chocoladetopping                                        2) Meng in een ander recipiënt het bakmeel met de suiker en de eieren.
    - 115g gesmolten boter                                          3) Spatel de 2 mengsels voorzichtig onder elkaar en verdeel dit over beboterde en bebloemde bakvormpjes.
    - 45g zelfrijzend bakmeel                                      4) Bak dit ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 à 200°C.
    - 100g suiker                                                          5) Laat afkoelen alvorens uit de vormpjes te halen.
    - 3 eieren 

    06-10-2017 om 20:16 geschreven door Y.Mdn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pepernoten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag iedereen 
    Hier weer een nieuw recept voor jullie 
    Smakelijk 

    Ingrediënten                                                Bereiding : 

    - 90g donkere cassonadesuiker                          1) Mix alle ingrediënten met de mixer tot een homogene massa.
    - 1 zakje vanillesuiker                                        2) Leg dit deeg gedurende een uur in de koelkast.
    - 40ml honing                                                     3) Rol het deeg vervolgens tot een lange sigaar.
    - 35ml water                                                       4) Snijd de sigaar in blokjes van 1 bij 1 cm.
    - 35g boter                                                          5) Verwarm de oven voor op 220°C
    - 250g Zelfrijzend bakmeel                                6) Leg de blokjes op een vel bakpapier en bak ze in de oven op 220°C gedurende 8 à 10 minuten tot ze                                                                                    lichtbruin zijn.
    - 7g anijszaad                                                     7) Laat afkoelen 

    06-10-2017 om 20:09 geschreven door Y.Mdn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halvemaantjes met amandel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag iedereen ! 
    En weer een heerlijk recept voor halvemaantjes met amandelen 
    Smakelijk !

    Ingrediënten                                     Bereiding : 

    - 2g kaneel                                              1) Verwarm de oven voor op 230°C.
    - 100g suiker                                          2) Meng alle ingrediënten (behalve de amandelschilfers) tot een homogene massa.
    - 100g amandelschilfers                         3) Rol uit op een met bloem bestoven werkblad.
    - 10g vanillesuiker                                 4) Steek halvemaantjes uit het deeg en bak in de oven gedurende 15 minuten.
    - 20g eiwitten                                         5) Bestrooi de koekjes met amandelschilfers.

    06-10-2017 om 19:59 geschreven door Y.Mdn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladevingers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo iedereen !
    Hier een heerlijk recept voor chocoladevingers.
    Smakelijk !

    Ingrediënten:                                                        Bereiding: 

    - 200g zachte boter                                                       1) Verwarm de oven op 180°C 
    - 150g bloemsuiker                                                       2) Klop de boter en de suiker licht en luchtig. Voeg 50 g gesmolten chocolade toe.
    - 1 zakje vanillesuiker                                                  3) Meng de eieren stuk voor stuk onder. Spatel het bakmeel kort onder.
    - 250g pure chocolade                                                  4) Doe alles in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit lange repen op bakpapier.
    - 2 eieren                                                                       5) Bak ongeveer 12 min op 180° C af.
    - 300g zelfrijzende bakmeel                                         6) Dop de afgekoelde koekjes aan beide zijden in de resterende 200 gram gesmolten chocolade.

    06-10-2017 om 19:38 geschreven door Y.Mdn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokante marshmallowreepjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey allemaal !
    Hier een nieuw recept voor lekkere krokante marshmallowreepjes 


    Ingrediënten:                                     Bereiding : 

    - 50g boter                                               1) Een bakvorm van bv 22 x 33 cm met olie of boter invetten.
    - 1 zakje vanillesuiker                             2) In een grote sauspan op laag vuur de boter smelten. Vanillesuiker toevoegen.
    - 200g marshmallow                               3) Marshmallows al roerend in de boter smelten. Pofrijst toevoegen als de marshmallows zijn gesmolten en roeren                                                                    tot de rijst een marshmallowlaagje heeft.
    - 100g gepofte rijst                                  4) Snel over de ingevette bakvorm verdelen en het mengsel met een stuk vetvrij papier egaliseren.
                                                                     5)  Bestrooien met bloemsuiker.
                                                                     6) 2 tot 3 uur stevig laten worden en vervolgens in vierkantjes snijden.

    06-10-2017 om 19:23 geschreven door Y.Mdn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade truffels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag iedereen!

    Hier weer een leuke recept voor chocolade truffels.

    Ingrediënten:                                                Bereiding :

    -  200g mascarpone                                              1) Meng met een klopper de suikers met de mascarpone.
    - 300g bloemsuiker                                              2)  Voeg de gesmolten chocolade toe.
    - Vanillesuiker                                                      3) Laat een uurtje in de ijskast opstijven 
    - 500g gesmolten chocolade                                4) Maak kleine bolletjes van het beslag 
    - Cacaopoeder                                                      5) Haal de bolletjes door het cacao poeder en leg ze op een bord.
                                                                                 6) Laat de bolletjes terug 15 minuten opstijven in de ijskast
                                                                          7) Altijd koud serveren 

    06-10-2017 om 19:12 geschreven door Y.Mdn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag iedereen ! 
    Hier weer een leuke recept voor peperkoekjes 
    Smakelijk !

    Ingrediënten:                                           Bereiding:

    - Zelfrijzende bakmeel                                  1) Verwarm de honing en de stroop op een laag vuur met de suiker en de boter, roer af en toe totdat de suiker gesmolten is 
    - Droge gist                                                   2) Meng het gezeefde bakmeel met alle kruiden , het baking powder en de soda 
    - Bicarbonaat                                                3) Voeg het losgeklopte ei en het honingsmensel toe
    - Luikse Stroop                                             4) Kneed alles goed door elkaar 
    - Honing                                                       5) Verwarm de oven op 180°C
    - Bruine suiker                                             6) Rol het deeg uit tot een lap van 0,4 cm steek daar de gewenste vormpjes uit
    - Boter                                                          7) Leg de vormpjes op een bakplaat , bekleed met bakpapier en bak ze gedurende 12 min
    - Ei 
    - Kaneelpoeder 
    - Gemberpoeder 
    - Gemalen kruidnagel 
    - Snuifje nootmuskaat 
    - Cacaopoeder 

    05-10-2017 om 20:25 geschreven door Y.Mdn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vruchtenbrochette met marsepijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo allemaal ! 
    Hier weer een nieuw recept voor lekkere vruchtenbrochette met marsepijn.

    Ingrediënten:                                             Bereiding: 

    - 8 aardbeien                                                   1) Meng het poedersuiker met het eiwit 
    - 8 druiven                                                      2) Wikkel dit in een plasticfolie en laat minstens een uur opstijven in de koelkast 
    - verse ananas                                                 3) Snij lange bananen van ongeveer 6cm lengte en 2cm breed
    - banaan                                                          4) Wikkel het fruit in met deze linten van marsepijn
    - appel                                                            5) Steek het fruit in een brochettestok 
    - 200g amandelpoeder 
    - 150g bloemsuiker 
    - 1 eiwit 

    05-10-2017 om 20:06 geschreven door Y.Mdn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vruchtenbrochette met marsepijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo allemaal ! 
    Hier weer een nieuw recept voor lekkere vruchtenbrochette met marsepijn.

    Ingrediënten:                                             Bereiding: 

    - 8 aardbeien                                                   1) Meng het poedersuiker met het eiwit 
    - 8 druiven                                                      2) Wikkel dit in een plasticfolie en laat minstens een uur opstijven in de koelkast 
    - verse ananas                                                 3) Snij lange bananen van ongeveer 6cm lengte en 2cm breed
    - banaan                                                          4) Wikkel het fruit in met deze linten van marsepijn
    - appel                                                            5) Steek het fruit in een brochettestok 
    - 200g amandelpoeder 
    - 150g bloemsuiker 
    - 1 eiwit 

    05-10-2017 om 20:06 geschreven door Y.Mdn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs