werkplekleren
werkplekleren oktober 2015
30-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opsomming van de activiteiten op 30 oktober.
Om acht uur startte mijn laatste dagje bij Mape nv. Ik begon met de verkoopfacturen door te faxen naar de klant van toepassing. Hierna doorzocht ik de werkbonnen en nazorgen en legde ik deze samen bij elkaar als de referentienummer hetzelfde was. Deze documenten sorteerde ik dan nog eens op datum. Toen dit gedaan was nam ik kopieën van de nieuwe werkbonnen. Tussen tien en twaalf uur heb ik de werkbonnen voorzien van een etiket, is de postbode geweest en heb ik de bezorgde post geopend en gesorteerd, de aankoopfacturen klaargemaakt voor verzending met de post, werkbonnen geklasseerd, foto's genomen van mijn werkplek en apparaten die ik maandag gebruikt heb(gip-opdracht Duits),...

Na de middagpauze heb ik tot vier uur mij beziggehouden met mappen te sorteren en van elke leverancier die vernoemd wordt, in een lijst in excel te plaatsen en dat vooraan in elke map te steken, zodat het allemaal ordelijker werd. Het werd vier uur en heb afscheid genomen van de andere werknemers. 

Wou dat dit nog wat langer duurde dan maar 1 weekje!

30-10-2015 om 18:04 geschreven door yanafrancois  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opsomming van de activiteiten op 29 oktober.
Deze morgen begon ik om acht uur bij Mape nv met de brieven te frankeren zodat ze klaar zijn voor verzending met de post. Hierna mocht ik de bedragen op de aankoopfacturen controleren. Toen kwam de postbode aan bij het bedrijf en mocht ik de gekregen post openen en sorteren. Daarna kreeg ik de opdracht om alle werkbonnen van één klant te verzamelen van dit jaar. Toen ik alle werkbonnen had gevonden, mocht ik deze in een aparte map steken. Nadat dit gedaan was had ik nog juist gepast tijd om een plattegrond van het magazijn af te printen, hierna was het middagpauze. Vanaf één uur zette ik de aankoopfacturen in een Excel bestand, om zo een beter overzicht te hebben. Hierna volgde er een grotere taak waarbij ik alle aangekochte goederen die vermeld staan op de aankoopfacturen in een bestand van Filemaker pro zette. Dit was rond vier uur gedaan, ik startte dan met enkele brieven te frankeren zodat ze klaar zijn om morgen opgestuurd te worden. Hierna had ik nog even tijd om etiketten te maken voor codes van kleuren. Op naar morgen, mijn laatste dagje bij de onderneming!

29-10-2015 om 19:16 geschreven door yanafrancois  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opsomming van de activiteiten op 28 oktober.
Vandaag was het maar een half dagje werken, tot twaalf uur. Mijn eerste opdracht was het vervolg op de grotere taak van gisteren. Blijkbaar had ik twee facturen omgewisseld en dus verkeerd bij elkaar gehangen, die fout heb ik rechtgezet. Hierna mocht ik de werkbonnen klasseren en ingeven in een excel bestand. Na dat kreeg ik een opdracht om alle aankoopgoederen in te geven in een excel bestand. Om tien uur ging ik in gesprek met de aankoopverantwoordelijke om meer te weten te komen over de voorraad, de aankoopprocedures, de verkoopprocedures en de magazijnprocedures. Na dit interessante gesprek vroeg ik aan Els Meerman wat zoal haar taken zijn in het bedrijf, voor een Gip-opdracht voor het vak Engels. Na deze twee gesprekken mocht ik de aankoopfacturen klaarmaken voor verzending met de post. Toen deze taak gedaan was, werd het twaalf uur en betekende dat het einde van mijn werkdag.

28-10-2015 om 14:26 geschreven door yanafrancois  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opsomming van de activiteiten op 27 oktober.
Mijn tweede dag in Mape nv startte met het controleren van de  aankoopfacturen. Tussen deze aankoopfacturen zaten er werkbonnen, deze moest ik kopiëren en een versie klasseren en de andere versie afgeven aan de facturatie verantwoordelijke. Het werd tien uur en er was mij gevraagd om brieven klaar te maken voor verzending met de post, dat hield in dat ik er een kopie moest van nemen en de ene versie heb geklasseerd en de andere versie in de envelop heb gevouwen. Na het vouwen in de envelop heb ik de brieven weer laten frankeren zodat ze helemaal in orde zijn op morgen opgehaald te worden door de postbode. Na deze opdracht mocht ik orderbevestigingen, aankoopfacturen en verkoopfacturen sorteren op nummer. De tijd was weer voorbij gevlogen en ik had terug mijn middagpauze om twaalf uur. Om één uur kwam ik terug aan bij het bedrijf en kwam mevrouw De Medts een bezoekje brengen. Na dat was mijn opdracht om de recentste aankoopfacturen in  te geven in een excel bestand met, opnieuw zoals maandag, de belangrijkste gegevens er in te vermelden. Hierachter  klasseerde ik deze aankoopfacturen op nummer. Rond twee uur startte ik dan een grotere taak dat de aankoopfacturen controleren en de gepaste leveringsbonnen bij de facturen te vinden omvatte. Het laatste halfuur voordat ik mocht stoppen s' avonds heb ik nog prikkaarten gemaakt op naam, zodat de werknemers 's morgens zich kunnen inchecken bij het binnenkomen van Mape nv.

27-10-2015 om 18:54 geschreven door yanafrancois  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opsomming van de activiteiten op 26 oktober.
Om acht uur startte mijn eerste dag  in het bedrijf Mape nv. Bij aankomst werd ik warm ontvangen en stelde iedereen zich voor. Mijn eerste taak was de verkoopfacturen en creditnota's klaarmaken voor verzending. Dit hield in dat ik van elk document een kopie moest nemen en een versie daarvan moest klasseren in de boekhouding en de andere versie in een envelop vouwen. Na de enveloppen te sluiten heb ik deze laten frankeren door een frankeermachine. Een aantal minuten later kwam de postbode toe met een aantal brieven en magazines, deze heb ik mogen openen en mogen sorteren. Al snel werd het tien uur en hielden we een kleine pauze om iets te eten of iets te drinken. Hierna mocht ik de werkbonnen op nummer sorteren en deze hierna klasseren en aan het facturatie departement geven. Het werd twaalf uur en ik had dan mijn middagpauze van een uur. Bij het terug aankomen aan het bedrijf was mij gevraagd om de aankoopfacturen van juli tot begin oktober op nummer te klasseren. Na dit mocht ik de recentste aankoopfacturen in een excel bestand opnemen met informatie te vermelden zoals de naam van het bedrijf, adres, de aangekochte goederen, prijs van de goederen en het factuurnummer van het andere bedrijf. Bij deze recentste aankoopfacturen zaten er opnieuw werkbonnen tussen dus deze moest ik eruit halen en opnieuw kopiëren en de ene versie klasserenen de andere terug aan de facturatie verantwoordelijke geven. Door deze grotere taak werd het snel vier uur en mocht ik Els Meerman nog wat helpen met het sorteren en klasseren van documenten. Hierna heb ik wat meer uitleg gegeven aan mijn collega's over mijn gip-opdrachten. Dus nu heb ik al de jaarrrekeningen van de laatste vier boekjaren , de documenten die ik nodig had in verband met het bedrijf en meer informatie over het computersysteem dat zij gebruiken. Na het paraferen van mijn logboek was mijn eerste observatiedag gedaan om vijf uur s' avonds.

26-10-2015 om 19:40 geschreven door yanafrancois  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


Inhoud blog
 • Opsomming van de activiteiten op 30 oktober.
 • Opsomming van de activiteiten op 29 oktober.
 • Opsomming van de activiteiten op 28 oktober.
 • Opsomming van de activiteiten op 27 oktober.
 • Opsomming van de activiteiten op 26 oktober.
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Archief per week
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!