werkplekleren
werkplekleren oktober 2015
26-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opsomming van de activiteiten op 26 oktober.
Om acht uur startte mijn eerste dag  in het bedrijf Mape nv. Bij aankomst werd ik warm ontvangen en stelde iedereen zich voor. Mijn eerste taak was de verkoopfacturen en creditnota's klaarmaken voor verzending. Dit hield in dat ik van elk document een kopie moest nemen en een versie daarvan moest klasseren in de boekhouding en de andere versie in een envelop vouwen. Na de enveloppen te sluiten heb ik deze laten frankeren door een frankeermachine. Een aantal minuten later kwam de postbode toe met een aantal brieven en magazines, deze heb ik mogen openen en mogen sorteren. Al snel werd het tien uur en hielden we een kleine pauze om iets te eten of iets te drinken. Hierna mocht ik de werkbonnen op nummer sorteren en deze hierna klasseren en aan het facturatie departement geven. Het werd twaalf uur en ik had dan mijn middagpauze van een uur. Bij het terug aankomen aan het bedrijf was mij gevraagd om de aankoopfacturen van juli tot begin oktober op nummer te klasseren. Na dit mocht ik de recentste aankoopfacturen in een excel bestand opnemen met informatie te vermelden zoals de naam van het bedrijf, adres, de aangekochte goederen, prijs van de goederen en het factuurnummer van het andere bedrijf. Bij deze recentste aankoopfacturen zaten er opnieuw werkbonnen tussen dus deze moest ik eruit halen en opnieuw kopiĆ«ren en de ene versie klasserenen de andere terug aan de facturatie verantwoordelijke geven. Door deze grotere taak werd het snel vier uur en mocht ik Els Meerman nog wat helpen met het sorteren en klasseren van documenten. Hierna heb ik wat meer uitleg gegeven aan mijn collega's over mijn gip-opdrachten. Dus nu heb ik al de jaarrrekeningen van de laatste vier boekjaren , de documenten die ik nodig had in verband met het bedrijf en meer informatie over het computersysteem dat zij gebruiken. Na het paraferen van mijn logboek was mijn eerste observatiedag gedaan om vijf uur s' avonds.


Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)Inhoud blog
 • Opsomming van de activiteiten op 30 oktober.
 • Opsomming van de activiteiten op 29 oktober.
 • Opsomming van de activiteiten op 28 oktober.
 • Opsomming van de activiteiten op 27 oktober.
 • Opsomming van de activiteiten op 26 oktober.
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Archief per week
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Klik hier
  om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!