Y 2385
Inhoud blog
 • de voorbereiding
 • het feestje
 • de eerste kennismaking
 • deel 2 : twee dagen eerder
 • het ontwaken
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  12-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de voorbereiding

  De voorbereiding :

   

  Het open venster blijkt een doorgang te zijn naar andere werelden andere tijdzones zowel het verleden of het heden. De meiden die blijkbaar allen buiten bloedmooi ook superbegaafd blijken te zijn hebben dit geheim  via hun afkomst meegekregen.

   

  Het is een open venster die van alle tijden is en maar door een beperkt genootschap gekend en gebruikt wordt. Vandaag mag Dorine blijkbaar een trip maken.

   

  Nadat Dorine een keuze gemaakt heeft welke opening ze zal nemen dient ze blijkbaar ook aangepaste kledij en elektronica mee te hebben. “Dorine” zegt Fatima “voor deze trip zal je outfit ‘UTP 588’ moeten aandoen” en zo geschiedde.

  Het blijkt een compleet aangepast grijsblauw pak te zijn met special watch zoals ze het noemen, het horloge blijkt ook de verklikker te zijn wanneer ze terug moeten keren in het open venster.

   

  Het is namelijk zo dat het open venster eigenlijk niet altijd toegankelijk is. Het gaat maar om de x aantal dagen open en bepaalde openingen komen maar heel zelden terug.

  Zo blijkt er een opening te zijn naar een andere planeet ver van hier die maar om de 7859 dagen terug keert, dus éénmaal je daar in stapt ben je voor een tijdje weg blijkbaar. De opening van Dorine keert  terug na 151 uur of ongeveer een weekje.

   

  Zo’n trip door een opening is ook nogal een hachelijke onderneming. Het is een soort wormgat waar materie en antimaterie met elkander versmelten en terug  dienen te ontsmelten. Waarschijnlijk gebeurt dit allemaal niet zonder risico.

   

  Er worden dan ook blijkbaar goeie voorbereidingen getroffen. De meiden wensen Dorine allemaal veel geluk, veel fun en veel informatie…

   

  Want het zijn echter geen plezieruitstapjes die ze daar maken. Ze gebruiken het vooral om kennis op te doen en deze in het heden te gebruiken om zo fouten uit de toekomst te voorkomen of te herstellen. Het verleden kunnen of willen ze niet wijzigen?

   

  Maar wat moet Dorine eigenlijk te weten komen???

   

  Het is blijkbaar iets over haar vriend David namelijk over  David‘s ouders ….

   

  Blijkbaar is ze er zelf niet zo gelukkig mee maar wilde ze het onderzoek volledig op haar nemen : “Ik hoop dat ik zal vinden wat nodig is, het is belangrijk voor ons bondgenootschap maar vooral ook voor David en onwansmaklijk daar aan verbonden dus ook mijn relatie” zegt Dorine …… “ wanneer kan ik” vraag Dorine  “om 02.15” zegt Fatima “ nog vijf minuutjes en weg ben ik”………..

  12-10-2007, 11:27 Geschreven door neveil  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  09-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het feestje

  Het feestje :

   

  Daar aangekomen op het feestje beginnen de meisjes te socializen en de gebruikelijke cocktails te drinken…. “voor ons drietjes elk een dubbele gin tonic” zegt Imag tegen de ober. Het lijkt een normaal feestje. Wat opvalt is dat er meer meiden zijn of mannen maar ja dat is toch geen probleem zeker. Hier en daar een koppeltje of ééntje in wording maar voor de rest ziet het er vrij normaal uit goeie eighties muziek human league… soft sell en ga zo maar door.

   

  Tot op een bepaald moment de drie meiden samen met nog een stuk of 4 meiden de trap naar boven nemen en zich afzonderen van de rest van het bonte gezelschap op het feestje.

   

  Ze gaan een donkere kamer binnen waar allemaal pakken hangen het is een groot soort dressing. De meiden beginnen eerst een soort van vergadering te beleggen.

  Iedereen neemt plaats aan een grote ovalen tafel. Eentje blijkt duidelijk het voortouw te nemen het blijkt ene Fatima te zijn ze blijkt duidelijk de leiding te hebben en zegt

   

   “Meiden we zijn weer samen met ons bondgenootschap ‘RELICTA FILIA’ vandaag zal de eer te beurt vallen aan Dorine om een uitstapje te doen”.

   

   Relicta Filia blijkt bij nader onderzoek het Latijn te zijn voor ‘nagelaten dochter’.

   
  Achter de ovalen tafel hangt een groot schilderij met een reproductie Da Vinci’s Mona Lisa.


  Fatima drukt op een knop, het schilderij schuift weg, en wat we dan te zien krijgen is iets fenomenaal……… ik heb er geen woorden voor ….. ik viel gewoon achterover….

  Het was een soort venster, deur, opening met continue verschillende beelden je kon er precies in stappen maar ja ik denk om de 10 seconden was het precies een andere wereld, tijdzone, er was van alles te beleven – oorlog, destructie, vernieling, het niets, de ruimte, andere wezens beelden van ja ik denk zowel het verleden als de toekomst het was ja onbeschrijflijk mooi, maar tegelijk beangstigend wat was dit, waar leidt dit toe? ………

  09-10-2007, 11:47 Geschreven door neveil  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
  05-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de eerste kennismaking

  De eerste kennismaking :

  Dorine, Imag en Hekuk kennen mekaar al lang, ze zijn alle drie 27 jaar oud en werden in het zelfde ziekenhuis geboren op dezelfde dag.

  Namelijk 28 februari 1958 om precies te zijn en praktisch op het zelfde tijdstip.

  Eerst was er Hekuk om 05.55hr in de ochtend en nog geen twee minuten later om 05.57hr was er Imag en effe later om 06.13 was er Dorine.

  Volgens de verhalen was er nog een vierde kindje geboren om 06.15 maar de geruchten deden de ronde dat het dood geboren was, een jongetje naar het schijnt.

  Hun ouders waren vrienden van elkaar en allen woonden ze in dezelfde buitenwijk nabij de stad Aipotu. Het meest opmerkelijke aan die wijk was dat alle kinderen meisjes waren, de mama’s niet uit gingen werken en de papa’s, ja dat waren eigenlijk ook allemaal bollebozen alsof het lot hen daar allemaal samengebracht had…. toeval …neen … toeval bestaat toch niet? ….of toch?

  Samen met z’n drietjes hadden ze hun jeugd doorgebracht, hun eerste vriendjes leren kennen, samen de lagere en middelbare school doorlopen en er universiteit gedaan.

  Elk een andere richting, ik geloof Imag iets met fysica (kwantumleer of zoiets) en Hekuk ja, die volgde twee richtingen tegelijk ook iets met fysica en dan nog iets met geneeskunde (brain churgery) of zoiets, ook Dorine is een bolleboos zij had iets met ruimtevaart technieken gestudeerd en was net zoals haar vriendinnen enorm gepassioneerd in wat ze deed.

  Alle drie gingen ze werken in een bedrijf dat Yretsym noemde in andere buitenwijk nabij de stad Aipotu. Het was een bedrijf waar volgens de buitenwereld hoogwaardig speelgoed werd gemaakt, maar iedereen vond het een beetje raar bedrijf. Zo’n bedrijf hoeft toch niet continue met hekkens omringd te zijn met elektriciteit op tegen de veiligheid als ook bewapende veiligheidsmensen in en rond het gebouw.

  Je kon er niet zo maar binnen maar toch zelf heb ik er es een keer op bezoek geweest met school en inderdaad er werd daar enkel speelgoed gemaakt……

  05-10-2007, 15:28 Geschreven door neveil  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.deel 2 : twee dagen eerder

  Twee dagen eerder.

  Dorine maakt zich klaar om te vertrekken naar een feestje.

  “Hé schatje weet je zeker dat je niet mee gaat vanavond” zegt ze tegen haar vriend David “Ja ik weet het wel zeker” zegt hij,

  “je weet dat ik het zo niet heb met dat zootje ongeregeld van wetenschappers, dat is maar raar volk vind ik bolleke” de bel rinkelt en Dorine’s vriendinnen Igam en Hekuk staan voor de deur.

  “Schààààt ga jij es open doen, en zeg dat ik direct klaar ben, moet nog kiezen welk topje ik moet aandoen, hmm je weet wel hé k kom direct hoor”

  David laat de meiden binnen….. het zijn Igam en Hekuk twee meisjes van Afrikaanse origine een mix van blank en zwart, beide ongelooflijk slimme bollebozen maar bovenal bloedmooi.

  “hmm misschien moet ik toch maar beter meegaan” denkt David “wat een vrouwen….hot hot, verdorie m’n hormonen slaan op hol bij die twee, maar ja wat ben ik ermee, met mijn intellect kan ik daar geen 2 deftige zinnen tegen vertellen…..”.

  “Kom binnen” Zegt David, “zet je, nog iets te drinken want Dorine is nog een topje aan ’t kiezen en haar kennende kan dat nog een tijdje duren vrees ik”. “ Wel Iman, een gin-tonic zoals gewoonte” zegt Hekuk “ Ja doe, maar en he … David doe maar twee dubbele want we zullen het nodig hebben voor vanavond” “oké” zegt David “ en ga je mee met ons vanavond, we doen een speciaal experiment op de party, ’t zal fun worden David” vraagt Imag “Neen toch maar niet Imag, ‘k ga een potje biljarten met vrienden en daarna ja je kent dat hé wat pinten pakken zeker”

  Ondertussen komt Dorine de living binnen “Whaaahw moeten er ook mannen verleid worden vanavond bolleke voor het experiment” zegt David “Je ziet er altijd zo sexy uit met dat kanten rode topje”
  ‘hmm” zegt Dorine en ze bloost….

  Imag en Hekuk moeten lachen “ ooohh mannen hé, die denken ook aan niets anders als ze een vrouw zien” zegt Imag.
  “Kom we zijn weg” zegt Dorine “ en niet te laat thuis hé schat zoals vorige keer, toen was het kwart over zes in de ochtend … en … twee dagen later thuiskomen, misschien doe ik da ook wel es schatje”

  Dorine geeft David nog een dikke pakkerd en weg zijn de meiden naar het feestje………..

  05-10-2007, 14:55 Geschreven door neveil  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het ontwaken

  Dorine kijkt op haar horloge “hmm het is nu 109.501..07.28 die 07.28 dat zal het uur zijn zeker!?... toch nog effe knijpen…. neen dit is geen droom ….dit is levensecht, op de een of andere manier moet ik in andere tijd terecht gekomen zijn”

  En Dorine kijkt nog es goed rond. Niemand lijkt aandacht te hebben voor haar alsof ze deel uitmaakt van het geheel.

  Hier en daar lopen “mensen” die hun gezicht bedekken met een soort van sluier die gelijk deel uitmaakt van hun lichaam. “Raar, nou als ik droom laat ik maar eens meegaan met m’n droom” bedenkt Dorine zich.

  “’k ga maar eens op avontuur” denkt ze.

  “Maar eerst eens kijken waar ik juist ben, want als het toch echt is moet ik deze plek kunnen terugvinden” en op de hoek van de steeg staat een merkteken “MAGIKUKEH” “hmm rare naam magikukeh, magikukeh, of zoiets toch proberen van te onthouden magikukeh…magikukeh…magikukeh..” ……..

  05-10-2007, 13:49 Geschreven door neveil  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.deel 1 : het ontwaken

  05 september 1985, Dorine ontwaakt, ze is wat beduusd, de ochtendzon schittert in haar ogen en tot haar eigen verbazing bemerkt ze dat ze wakker wordt in een steegje, ze hoort het geraas van auto's, bussen, vliegtuigen, mensen en zo veel meer.

   Ze denkt " potverdorie wat doe ik hier, waar ben ik, en die kleren.... die horloge wat een raar ding... die geluiden... van waar komt dat, hoe laat is het ?........"  ze kijkt op haar horloge  "hmm tiens 109.501..06.15 wat is dat eigenlijk......"

  Dorine probeert op te staan, ze is wat stijf maar verder is alles oké, “ Oei wat voor kleren zijn dit, grijs verdorie dat is niet van mij, een broek èèhh niks voor mij, wat is hier eigenlijk gaande”.

  En Dorine gaat het steegje uit. Ze ziet enkel hele grote gebouwen maar dan ook hele grote gebouwen “tiens, ik droom waarschijnlijk, dit kan niet echt zijn, vliegende auto’s, rare appartementsgebouwen zwevende doorschijnende reclamepanelen, hmm effe knijpen, tiens is mijn droom nu zo levensecht of wat.. hé en iedereen draagt hetzelfde grijze pak, oh ja hm ik ook, ah daar iemand met een krant of zoiets, ja ik ga er naar toe, oeps hij doet ze weg in die groene ja wat is dat een soort vuilnisbak of zo”

  Dorine kan nog net de krant bemachtigen voor ze ergens naar weggezogen wordt. “Maar dit, neen dit dit kan niet sterdag -109.501 of het jaar 2385, 05 sept – dat betekent dan de toekomst of nee toch ik droom zeker….. of niet ……..”

  05-10-2007, 11:38 Geschreven door neveil  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  Archief per week
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Startpagina !

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  joggerke
  www.bloggen.be/joggerk
  Blog als favoriet !

  Laatste commentaren

  Mijn favorieten
 • bloggen.be


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!