.
Serax is
één van mijn vaste leveranciers. Gewoonlijk worden er tweemaal per jaar nieuwe
collecties voorgesteld. Zo was ik er ook in het voorjaar om mijn assortiment
aan te vullen. Van Serax weten we ook dat ze graag samen werken met
toonaangevende designers en ontwerpers.
Toen ik
eind augustus opnieuw werd gebeld of ik graag even langs kwam voor een extra
Opendeurdag, dacht ik : Alweer? Ik heb toch al een bestelling geplaatst? Maar
ik werd vriendelijk gevraagd of ik zin had om Pascale Naessens te onmoeten. Zij
zou er dus ook zijn. Op dat moment liep ik al een tijdje met de gedachte rond deze
vrouw zou ik toch eens willen ontmoeten, of zou ik haar eens contacteren? Ik
wou meer van haar weten en zeker in het kader van haar servieslijn. Hoe is die
tot stand gekomen, waarom net deze kleuren, waarom deze vormgeving, waarom is
die collectie zo populair en succesvol? Als dit het meest populaire produkt is
dat je verkoopt, dan moet je daar absoluut meer van weten en zeker van de
persoon achter deze collectie.

Ondanks het
feit dat het de eerste schooldag was en ik hoopte thuis te zijn om mijn kroost
op te wachten tegen de middag, kon ik dit niet afslaan. Natuurlijk zou ik er
zijn! Eindelijk zou ik eens een BV life ontmoeten. Maar OK, een BV ontmoeten
lijkt misschien wat gewoontjes, ik had gerichte vragen, eerst en vooral over de principes die
ze toepast voor gezond eten maar in mijn geval dus vooral naar haar
servieslijn toe, haar Pure collectie.
Het was
even wachten op haar komst, ze werd verwacht tegen de middag om te signeren.
Maar ja, het kookboek had ik niet bij, dus voor mij kon ze al niet signeren. Mijn
camera had ik wél meegebracht, ik zou toch wel ergens een glimp van haar
opvangen. Tot ik hem bij de hand nam : geheugenkaart ontbrak! Dat heb je dus als
je dagelijks fotos moet inladen en posten.
Dus dat kon ik al vergeten!
Hoe later
het werd en dus bijna middag, werd het steeds drukker in de showroom. Ik neem
aan dat de meeste mensen zich aanmelden vlak voor er lunch wordt geserveerd,
mensen pikken nu éénmaal graag een graantje mee...Maar daarvoor kwam ik niet.
Ik kwam om deze madame te ontmoeten.
Ik zag haar
binnenwandelen in de showroom, ze haalde een drankje aan de bar en ging naast
me zitten. Ik dacht : nu spreek ik haar aan, maar iemand was me voor. Het
gesprek duurde nogal lang, ik kon niet langer blijven. Toen zag ik ergens in
een hoekje iemand wat kookboeken neerleggen. Mijn contactpersoon bij Serax bood
me een boek aan, om door haar te laten signeren. Tof! Want dit boek had ik nog
niet en ik had er écht niet op gerekend van er één te krijgen.
Ik wou
gaan, dus stapte ik als eerste naar haar toe, onderbrak beleefd haar gesprek en
vroeg ik of ze voor mij een woordje wou schrijven. Het werd een interessant
gesprek. Ik neem aan dat er na mij nog meer mensen volgden met het boek onder
de arm. Alleen hadden die wél een camera. Wat ze toen voor mij heeft neergepend, dat zie je in onderstaande foto.

Wat ik uit het gesprek heb onthouden is dat voor wat haar gezonde keuken betreft, ze telkens terug komt bij dezelfde belangrijke principes : natuurlijke ingrediënten en goede voedselcombinaties. En bovenal : forceer niemand in het veranderen van zijn eetgewoontes , laat iedereen de keuze, maar serveer niet alles samen. Zet je groenten, vlees, en koolhydraten apart, en experimenteer met een aantal combinaties.
De kracht voor de creatie van keramiekstukken haalde ze uit een gesprek en ontmoeting met een Tunesische vrouw tijdens haar zeilreis met Paul Jambers. Waarom deze serviescollectie en haar boeken zo populair zijn, wist ze zelf eigenlijk niet. Het was zeker niet verwacht, want ja : hoeveel kookboeken liggen er al niet in de boekhandel? Hieronder een mooie foto van haar servieslijn zoals die wordt gepresenteerd bij Serax.

Maar één gedachte heeft ze steeds voor ogen : Ik doe of maak wat ik mooi vind, waar ik me goed bij voel, zonder een achterliggende commerciële gedachte van zal dit wel verkopen?, aldus Pascale. Komt daarbij haar voorliefde voor natuurlijke materialen, aarde, vuur en water, organische vormen, warme kleuren en pure vormen, en je begrijpt helemaal het resultaat.
Of ze echt niet weet waarom ze zo succesvol is, dat geloof ik toch niet echt. Iedereen in Vlaanderen kent haar naam, de media volgt haar, we kennen haar ook als de vrouw van...
Maar ze blijft volgens mij wel zichzelf, ze doet wat ze graag doet, ze gedraagt haar niet opvallend, heel natuurlijk, het is ook niet al pracht en praal rondom haar, althans niet wat ze toont. En dat bewonder ik wel in haar, daar kan ik het mee eens zijn.
Als u de keramieklijn van Pascale Naessens nog niet kent, ga dan gauw eens kijken in de webshop en ervaar wat Puur Genieten is.
De borden en schalen heb ik al in mijn keuken, haar boek (zoals hieronder afgebeeld) heb ik nu dus ook en van de gezonde eetgewoontes ga ik nu toch wat werk maken.

|