Inhoud blog
  • Heeft uw website een lek?
  • Hoe huur je een expert voor het optimaliseren van je website?
  • Websites uit indexen van Google door verborgen tekst
  • Succesvol omgaan met internet marketing
  • 10 tips voor topposities bij Google
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • Email Marketing (1)
  • Google Adwords (0)
  • Scoren bij Google (5)
  • Internet Marketing
    Succesvol ondernemen met uw website
    15-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Websites uit indexen van Google door verborgen tekst
    Dat Google niet duldt dat je technieken gebruikt om hun indexen te beïnvloeden is al langer geweten. Eén van die technieken is het gebruik van verborgen tekst op een webpagina.

    Waarom zou je verborgen tekst willen gebruiken? Wel, zoals je misschien al weet kijkt Google naar de inhoud van je website om te bepalen of deze over een bepaald onderwerp gaat en welke positie jouw pagina bijgevolg krijgt in de zoekresultaten. Wanneer je verborgen tekst gebruikt zou je dus hele teksten met trefwoorden kunnen voorschotelen aan Google, zonder dat de menselijke bezoeker deze teksten zelf te zien krijgt. Je zou dan je website kunnen boven krijgen in de zoekmachines met trefwoorden welke verder niets met je website te maken hebben maar welke wel veel bezoekers lokken.

    Een andere reden is dat veel websites gebruik maken van Flash. Daar maak je weliswaar mooie websites mee, maar de zoekmachines kunnen de inhoud van deze websites niet indexeren omdat ze geen leesbare tekst vinden. Google zou nu wel bepaalde elementen uit Flash als tekst kunnen lezen maar ik ben tot nu toe nog geen enkele website tegengekomen welke in Flash is gemaakt en spontaan even goed scoort als een niet-Flash website. Maar goed, om Flash te kunnen gebruiken moet deze, zoals elke website, starten vanaf een pagina met HTML-code. Een truk welke dan weleens toegepast werd was het plaatsen van 'verborgen' tekst in het HTML-gedeelte van de website, waar je dan verder ging in Flash.

    Google houdt hier dus niet van. Google beschouwt elke tekst in een te klein lettertype, teksten welke dezelfde voorgrondkleur hebben als de achtergrond, of waarvan het contrast tussen de voorgrondkleur en de achtergrondkleur niet hoog genoeg is (bvb. lichtgrijze tekst op een witte achtergrond), als verborgen tekst.

    Misschien weet je al dat je websites ook kan opbouwen op de normale manier en dat je dan met zogenaamde style sheets (CSS-bestanden) de opmaak van de website volledig kan beheersen. Zo kan je zeggen dat in de hele website alle titels in een bepaalde kleur, lettertype en tekstgrootte kan tonen. Een aantal slimmeriken beweert dat, wanneer je tekst in de HTML-pagina van jouw website plaatst welke voldoet aan de opmaakregels van Google, en je dan in de style sheet deze tekst zodanig opmaakt dat deze 'verborgen' is, Google dit niet kan zien omdat hij hiervoor in de style sheets moet gaan kijken. 

    Wel niets is minder waar! Google kijkt wel degelijk naar de style sheets. Elke website wordt regelmatig op dit soort technieken gescand. Het kan zijn dat je met dit soort praktijken een paar maanden weg kan, maar vroeg of laat detecteert Google jouw pogingen om de zoekresultaten te beïnvloeden. 

    De gevolgen zijn niet mis: je krijgt een waarschuwingsmailtje van Google, maar je wordt op dat moment al meteen uit de indexen verbannen. Gevolg: potentiële klanten vinden je website niet meer in de zoekresultaten. De enige remedie om dit op te lossen is onmiddellijk alle verborgen teksten te verwijderen (of ervoor zorgen dat ze als zichtbare tekst getoond worden), en een mailtje naar Google sturen om op je blote knieën je excuses aan te bieden en te smeken om je zo snel mogelijk terug in de indexen op te nemen. En dan maar hopen dat ze snel reageren en je website geen drie maanden uit de indexen werd geschrapt!

    Gebruik bij het maken en optimaliseren van je website dus geen technieken welke op het scherp van de snee balanceren, maar gebruik slechts technieken welke volgens de richtlijnen van Google geen problemen opleveren.

    Wie ben ik dan om te beweren dat de truk met de style sheets niet werkt? Wel dat is heel simpel. Als SEO-bedrijf test ik zulke zaken uit. Niet met een website van mijn klanten natuurlijk. En het is ook niet de bedoeling om Google te bedriegen, maar als je ergens een opening ziet welke je kan benutten zou het redelijk stom zijn om niet uit te proberen tot waar je kan gaan. Niet met technieken om de boel te belazeren maar als je een techniek kan toepassen welke de belangrijke trefwoorden nog even extra in de verf kan zetten dan moet je deze kans ook niet laten liggen natuurlijk. En door te testen weet ik precies wat ik met websites van mijn klanten kan doen en wat niet. Dat komt hun resultaten alleen maar ten goede.


    15-10-2009 om 15:47 geschreven door Christian Pické (www.seosites.eu)  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Scoren bij Google

    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 30/11-06/12 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • webdesign & seo


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs