Inhoud blog
  • werk zoeken
  • progressieve tewerkstelling
  • 15 minuten soep
  • snelle vis
  • basisbenodigdheden in de keuken
    Categorieën
  • kinderen (1)
  • koken (4)
  • papierwerk (0)
  • vrije tijd (1)
  • werkloos zijn (1)
  • winkelen (1)
  • ziek zijn (2)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Samen sterker

    08-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 minuten soep
    Ingredienten:
    diepvrieskervel, bouillonblokjes, 2 ajuinen, 1 blikje erwtjes, eventueel vermicelli en bolletjes

    zet water op ( ik meestal 3 liter) doe de kervel en erwtjes erin samen met de bouillon. snij de ajuin fijn en voeg hem erbij.
    laat even opkoken en klaar.

    08-09-2013 om 09:42 geschreven door Kosmopoliet  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:koken
    21-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.snelle vis
    nodig voor 2 personen:
    1 ajuin
    3 tomaten (ofwel voor een feestelijker effect een halve kg minitomaatjes)
    1 teentje look
    visbouillon
    witte vis naar keuze

    snipper de ajuin, laat zachtjes bakken in de pan ( ik kies voor olijjfolie maar boter is net zo goed) terwijl je de tomaten in grove stukken snijd en bij in de pan gooit even omroeren, visbouillon bijstrooien ( ik kies voor poedervorm en neem 2 koffielepels) de look fijnpersen of in fijne schijfjes als je van look houdt. Nu moet je een beetje water toevoegen als je droge tomaten had anders zou er nog voldoende vocht moeten zijn om een sausje te vormen. de vis in stukken snijden en op de saus leggen deksel erop en 10 minuten laten smullen maar.
    Dit is lekker met tagiatelli of torselli 
    ook puree (en ja als je ni graag kookt de diepvriespuree van lutosa en ook die van de aldi zijn lekker) is een succes.
    smakelijk

    21-08-2013 om 19:35 geschreven door Kosmopoliet  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:koken
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.simpele paprikasoep
    voor 4 liter:

    6 paprika's rood geel of oranje (geen groene die zijn in soep wat bitterder)
    2 ajuinen
    2 courgettes
    2 teentjes look
    6 blokjes bouillon (eigen keuze ik hou van kip)
    peper ( ik kies voor gemalen zwarte peper)

    De zaadlijsten uit de paprika's halen voor wie een gevoelige maag heeft ze schillen (makkelijkste met een dunschiller) in grote stukken in de pot.
    Ajuinen schillen en in 8 snijden in de pot, look schillen en in de pot samen met de bouillonblokjes.
    courgetten schillen in stukken in de pot nu alles onder water zetten en 25 min laten koken, mixer erin en klaar.

    extra: 
    1) een beetje currypoeder maakt dat deze soep je sneller opwarmt op koude dagen.
    2) bij het afkoelen ze invriezen in porties die je werkelijk gebruikt per keer (bv hier eet ik een kleine kom men dochter ook en men man een grote dus ik vries per liter in.
    3) als we direct van de soep willen eten gebruiken we vaak vermicelli en balletjes in de soep dan neem ik 1 liter uit de grote pot zodat die al kan afkoelen en kook ik in een kleinere pan de soep nog even op met soepballetjes en vermicelli.
    4) als je vermicelli op is kan je evengoed gewone spagetti in stukjes breken.


    21-08-2013 om 13:16 geschreven door Kosmopoliet  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:koken
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.seizoensgroenten
    Nu zijn we augustus en als je in de grote supermarkten rondkijkt kan je bijna alles altijd krijgen.
    Hoe weet je nu wat een seizoensgroente is en wat niet? http://www.groentekalender.be/ is al een goede start.

    Ik ben een voorstander van seizoensgroenten, niet omdat ik de trend wil volgen maar als je op je geld moet letten is dit een handige manier om te besparen.
    Persoonlijk kijk ik graag rond naar promoties, bulkaankopen, en groentenpakketten.

    In groenten en fruitwinkels zoals vb Cools zie je dat er hard wordt ingespeeld op deze groenten en dat deze in het hoogseizoen spotgoedkoop zijn. Ook boeremarkten spelen hierop in kijk dan vooral naar die kleine kraampjes waar ze maar een paar soorten bijhebben.  Dit zijn vaak lokale kwekers die een centje bijverdienen op de productiepiek van bepaalde groenten.

    bv als ik een promo zie van paprika 1€ kilo koop ik een paar kilo. paprika is een groente die goed bewaard in de groentenschuif van de koelkast. vergeet niet je koelkast op 4 of 5 graden te zetten, dit verlengt de bewaarperiode van alle voedingswaren.
    Ik maak soep van de paprika, en nog een seizoensgroente op deze moment is courgette. deze combineren goed in soep en gemixt merk je niet eens dat er courgette inzit. Een ander deel van de paprika versnijd ik in stukken en vries ik in.
    zo heb je de volle smaak en kwaliteit waar je de rest voor het jaar veel geld voor betaald. 



    21-08-2013 om 11:13 geschreven door Kosmopoliet  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:koken


    Archief per week
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013

    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Bona Dea
  • weggeefgroep Herentals
  • gratis kinderspullen
  • weggeefwinkel Leuven

  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    domeinen
    www.bloggen.be/domeine

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs