Tijdens een lunch bij Anita, at ik zoetzuur bij het brood. Heerlijk!!!!
"Een fluitje van een cent"was de reactie van Anita. "Recept gekregen van Marika", een gezamenlijke kennis, zegt ze.
Zoetzuur van uien*
2 kg uien
50g zout
½ l azijn
1thl kurkuma
½ thl mosterdpoeder
2 teentjes knoflook(fijngesneden)
6thl inmaakkruiden(Versteegen)
400g suiker
1 rode paprika in blokjes
1 handjevol rozijnen
- *kunnen ook andere groenten zijn bv;wortelen,pompoen,paprika,komkommer,zilveruitjes.
*kan ook n mix van groenten zijn.
Gesneden uien 2 uur met zout wegzetten.
Afspoelen.
Nog 2 uur in een vergiet laten staan.
Azijn,suiker,knoflook,paprika,uien en kruiden koken.
Na 3 minuten rest toevoegen en 5 minuten koken.
Mengsel heet in de potjes en meteen afsluiten.
Lekker bij brood,maar ook bij stamppot,paté,kaas of als onderdeel van een hors d'oevre.
07-03-2009, 21:50
Geschreven door gilmar 
|