In 2016 komt er een nieuwe frequentie verdeling. Volgens planning ééntje op "zero base". Maar we kennen dat natuurlijk. Iedereen op gelijke voet gaat nooit gebeuren! Net zoals de vorige keer zullen er weer veel uit de boot vallen bij de lokale radio's die net wel hun best deden. Laten we er maar dat de vermogens van de radio's een beetje zullenl blijven zoals nu. Maar wie kan de volgende jaren rustig doorgaan met muziek en wie gaaat eruit?
Radio Laser speelde op dat ogenblik even solo verplicht door de Belgische wetgeving. Toch bleef de Contact-hand duidelijk boven hun radio hoofd hangen. Later sloot Laser zich gewoon weer aan bij de Contact-keten net zoals bijna alle andere radio's
info: Beheerder is de VZW Tele Randstad. Radio randstad is éénvan de oudste radiostations van Mechelen. Elk uur is er op het uur aandacht voor het nationaal en internationaal nieuws, op het half uur volgt een regionaal nieuwsbulletin. Viermaal per dag krijgen de verenigingen uit de regio de kans om in de lokale info hun activiteiten gratis te laten omroepen.
Weekdagen 06u Walter Broeckx 09u David Claes 12u Dee Willems 16u Bjorn Verhoeven 19u Michel Dewilde 22u Dirk Moerman 01u Nonstop
Zaterdag 07u Rob van Daele 10u Piet de Win 11u Piet de Win 13u Peter Decordier 16u Didier van Malder 19u David Claes & Bjorn Verhoeven 22u Piet de Win 01u Nonstop
Zondag 07u Mike Pitteljon 10u Piet de Win 11u Zwart of Wit met Jurgen Verstrepen 13u Super 50 met Johan Goyvaerts 16u Yves van Ooteghem 19u Koen Matthijs 22u Koen Vervremd 01u Nonstop
Zen FM is een Belgische radiozender, die voornamelijk loungemuziek draait. Het station is in Gent en wijde omstreken in de ether te ontvangen via 102.8 FM.
info: Als enige gesubsidieerde niet-openbare radio (tot midden 2004 werd al voor 2.347.000 euro aan subsidies toegekend) kreeg FM Brussel op 19 december 2003 een licentie voor de sterkste zender in Brussel.
Deze keten is eigenlijk afkomstig van de Limburgse provinciale radio en is eigendom van Mediahuis. Dit is de samensmelting van het vroegere Concentra en Corelio. Ook Nostalgie Vlaanderen is hier eigendom van.
We kunnen er niet omheen: Radio Maria. In een vorig leven Be One (van de Belgische Emmis groep. Die op zijn beurt een onderdeel was van Emmis communication uit de VS. Later werd dit Exqi (van Gabriel Feharvari). Dat was al niet zo best!
Maar dit...Dagelijks zendt Radio Maria de getijden, de eucharistieviering, programma's en muziek uit. De vraag alleen is wie luistert ernaar?
Adres: Radio Maria Nederland & Vlaanderen, Postbus 5045, 5201 GA 'S-Hertogenbosch, Nederland
De tijd dat de grote ketenradio's de plak zwaaide over radioland Vlaanderen ligt al een tijdje achter ons. Al hebben vele lokale het moeilijk toch verkiezen ze zo verder te doen i.p.v. in een ketenradiogroep te stappen.
Zoveel zijn er trouwens niet meer. We zetten ze even op een rijtje:
NEE! RTL HEEFT GEEN INTERESSE IN HET KLEINE VLAANDEREN
56 %
JA! DAT ZIJN ZE VERPLICHT!DAN MOETEN ZE ZOALS NU NIET AAN DE KUST MET DE FRANSTALIGE RADIO CONTACT KOMEN ZITTEN
22 %
NEE! WAT IN NEDERLAND HEBBEN ZE HUN RADIO AFGEVOERD EN HEBBEN GENOEG AAN HUN TV-STATIONS
0 %
JA! ZE DEDEN DAT WEL IN FRANKRIJK. AL WERD DIT MAAR GEDAAN DOOR EEN AANTAL AANDEELHOUDERS VAN DE RTL-GROUP
0 %
NEE! ALS DE NAAM MISSCHIEN VRIJKOMT IN 2020 IS HET VEEL TE LAAT.
17 %
JA! ALS ERIC ADELBRECHT,DIRECTEUR RADIO BLIJFT BIJ RTL. WANT DIE HEEFT EEN CONTACT VERLEDEN.
6 %
Volgens de meerderheid heeft RTL weinig interesse in Vlaanderen. Daar is natuurlijk wel iets van! RTL heeft al enkele kansen aan zich laten voorbijgaan om het Vlaamse land te veroveren. Denk maar aan de overname van VT4 en Vijftv. Maar nog meer was toen Contact Wallonië verkocht werd aan de RTL-groep . Toen bleken ze niet geïnteresseerd in Contact Vlaanderen. Toch bekijken we ook de positieve kant! Vlaanderen is natuurlijk niet 'interessant met deze frequentieverdeling' Ook een groot deel van de stemmers vinden dat RTL dat aan Vlaanderen verplicht is.
We hadden het de laatste weken al over radio Maeva. Maar ook die andere grote pionier radio Seven had een band met Contact.
De voltallige Nederlandstalige ploeg van radio Contact besloot in september 1981 op te stappen en hun eigen station op te starten. Radio Seven was in oprichting, echter het lange zoeken naar kapitaalkrachtige sponsors en het zoeken naar een gunstige uitzendlocatie hypothekeerde van in het begin reeds het station. Dat zoeken heeft weken aangesleept en dat was de reden dat een aantal mensen het vertrouwen in het Radio Seven-project kwijtraakten en aandrongen bij Radio Contact om Radio Contact 2 op te starten. Lemaire ging akkoord en begin november 1981 was Radio Contact 2 te beluisteren met een volledige programmatie. Maar ondertussen stond radio Seven er ook. Ziehier het verhaal :
Op 21 november 1981 ging er in Asse een persconferentie door, waarop Radio Seven werd voorgesteld. Een week voordien, op 14 november, was er zelfs een scoop in de kranten van de Standaard-Groep te lezen: "Nieuw vandaag: de radio die heel Vlaanderen bestrijkt". Radio Seven werkte samen met de Christen Democraten (CVP nu CD&V) en werd onder andere gesponsord door de toenmalige VUM.
Alhoewel er de intentie was onmiddellijk met een hoog vermogen gans Vlaanderen te bestrijken, liepen de eerste uitzendingen niet van een leien dakje. Er was wel een solide structuur uitgebouwd om van het hele project een succes te maken maar het station kende enkele startproblemen. Zo werd de bestelde 3kW-zender niet geleverd. Achteraf bleek dat Patrick Valain van Radio Maeva de leverancier een beetje bedreigde en/of omkocht. De leverancier was eigenlijk dezelfde als die van Radio Maeva. Die leverancier had er alle belang bij om goede klant te blijven van Patrick Valain.
De NV Seven werd geleid Jan D'Haese, Arnold Bouchez en de gebroeders Blijweert. De eerste "officiële" uitzenddag voor Radio Seven was 22 November 1981. Om 15 uur werd het eerste programma gepresenteerd door ex-Contact-DJ en programmaleider Luc De Groot. Om de ambities volledig waar te maken had men bij Radio Maeva Ron van der Plas, Jo Coene en Wout Wolkema weggeplukt. Verder kwamen Rudi Van Vlaanderen en Wiet van Bever over van Contact. Oorspronkelijk hadden ook Ton Schipper en Danny De Bruyn toegezegd maar omwille van de startproblemen keerden ze terug naar Radio Contact.
Radio Seven bleef niet gespaard van inbeslagnames en andere "ongelukken". De uitzendstudio's van Radio Seven waren toen gelegen aan de Gentsesteenweg 498 te Zellik. Op donderdagochtend 4 maart 1982 is de 48 meter hoge zendmast naar beneden gevallen. Een eerste onderzoek wees uit dat verschillende bouten die de mast op een betonnen blok rechthielden plots los zaten. Het gevaarte kwam terecht op een huis. Gelukkig werd niemand gewond. Enkel een dakgoot werd vernield en een elektriciteitsleiding werd doorbroken.
Vermits Radio Seven op dat eigenste moment sterk aan populariteit won, kwam het neerkomen van die mast andere concurrerende zenders niet slecht uit. Het vermogen van de zender moest immers gehalveerd worden. Van 4 kW ging het naar 2 kW. Dit was echter van zeer tijdelijke aard. De mast stak in 'no time' weer boven de vijftig meter uit, en werd enkele maanden later nogmaals verhoogd tot meer dan zeventig meter.
Een anekdote uit die periode is de volgende: Bij een RTT-raid werd de zender verzegeld. De volgende nacht kwamen "onbekenden" de verzegelde zender stelen. Even later doken andere technici op om een nieuwe zender te plaatsen die slechts enkele uren draaide want nog diezelfde dag werd de gestolen zender opeens teruggevonden zonder zegels. De originele zender werd opnieuw en opvol vermogen aangekoppeld. En uiteraard had Radio Seven die zegels niet verbroken, want de zender was immers gestolen. Men kon toen onmogelijk controleren of het om dezelfde zender ging. Intussen experimenteerde het station even op de 97,70 MHz en zelfs met een vermogen van 25 kW, waarmee men zelfs in Amsterdam was te ontvangen! Ook Contact 2 was toen even te beluisteren onder de 100 MHz. De RTT reageerde onmiddellijk en gaf het bevel om weer boven de 100 MHz met een "normaal" vermogen te gaan uitzenden. De nieuwe frequentie werd eerst 101,00 MHz. Later werd de zender afgesteld op 101,10 MHz. Dankzij hun goede politieke bindingen met de CVP (nu CD&V), bleef het bij deze vingerwijziging en werd er niks meer in beslag genomen.
Ondertussen had Rudi Van Vlaanderen de taak van programmaleider overgenomen. Dit resulteerde in enkele stunts zoals de populaire BRT-stem Wiet van Broeckhoven die werd aangetrokken en een dagelijks programma verzorgde. Ook was er Nederlandse inbreng van onder andere Peter Koelewijn en Joost den Draaier.
Het was niet eenvoudig om een nationale dekking te kunnen realiseren met een zender van 1 tot 2 kW. Daarom werd dit geprobeerd door een keten op te richten onder de noemer Magic Seven Music. Dit initiatief was een matig succes vermits er slechts twee radio's aan meewerkten namelijk Radio Plus te Gent en Radio Aktief uit Westerlo. Radio Plus heeft slechts kort de programma's van Radio Seven overgenomen omdat zij vermoedden dat een dergelijke samenwerking een obstakel zou zijn voor een legalisatie.
De term Magic Seven Music was eigenlijk de term die werd gebruikt om de programma's nationaal te verspreiden. Vele medewerkers verzetten zich tegen deze nieuwe manier van radio maken. Opeens moesten alle programma's worden opgenomen op cassette en niet iedereen was daar gelukkig mee. Enkele medewerkers namen toen even het initiatief om zich op te sluiten in de radiostudio en terug live programma's te verzorgen. Dit werd toen enkele uren uitgehouden tot de voordeur werd geforceerd. De initiatiefnemers konden toen net vluchten langs een venster.
Men vermoedde dat Radio Seven de allereerste erkenningronde niet zou halen. Hoofdreden was dat Radio Seven als N.V. werd opgericht terwijl iedereen wist dat een V.Z.W. toen een lokaal radiostation moest beheren in ien men de erkenning wilde. In de N.V. Radio Seven zat wel een V.Z.W. Er werd geopteerd voor een N.V. omdat er werd gepland om commerciële verrichtingen uit te voeren. Er werd onder andere het regionale advertentieblad Seven Express uitgegeven.
Radio Seven had zo haar eigen kijk op de legalisatie. Zij hadden dan ook op eigen initiatief een dossier voorgelegd aan verschillende politici. Hierin werd beschreven dat de FM-band moest worden verdeeld in drie stukken, namelijk een deel voor de nationale zenders (tussen 87,5 en 100 MHz), een stukje voor de regionale omroepen (tussen 100 en 102 MHz) en de rest voor de lokale omroepen (tussen 102 en 108 MHz). Verder werd er gesuggereerd om strenge toekenningvoorwaarden en een betaling op te leggen voor de licentie afhankelijk van het type station.
Eind 1982 werd duidelijk dat de N.V. vrijwel failliet was. Hoofdreden was dat de opbrengsten van Seven Express beneden alle verwachtingen waren. Ook werd Magic Seven Music aan een te hoge prijs verkocht aan de deelnemende stations. Het vertrouwen in de beheerraad was verdwenen en Radio Seven verdween uit de ether op 13 januari 1983. De zender werd toen door de ordediensten meegenomen omdat de luchtvaartband werd gestoord op 129 MHz.
Op 11 januari 1983 nam Radio Seven een nieuwe start onder leiding van Rudi van Vlaanderen. Een nieuwe VZW werd opgericht en een huursom per dag werd aan de curator betaald. Men opteerde om een beperkte DJ ploeg van 6 personen in dienst te nemen die 24u/24 gesproken programma's life presenteerden. Het project werd (terug) Magic Seven Music gedoopt en werd een razend succes. De luisteraars van toen herinneren zich nog de vaste programmablokken. Het ochtendblok (7:00 tot 11:00) werd achtereenvolgens door Luc de Groot, Peter Hoogland en Wim Vanderlinden verzorgd. In de voormiddag (11:00 tot 15:00) zat steevast Erik Vinck. Vervolgens kwam Rudi Van Vlaanderen aan de beurt (15:00 tot 19:00) en Ton Schipper was te horen tijdens de avond (19:00 tot 20:00 ). Na 19:00 uur werden de programma's de ganse nacht herhaald tot 7:00.
Op 6 juli 1983 werd bekend dat het ingediende dossier van Radio Seven niet voor erkenning in aanmerking kwam omdat de statuten van de VZW te laat werden ingediend.
Danny de Vriendt, Frank Alwin, John Baertsoen, Ron Vandepas, Koen Blijweert, Joost van Gelderen, Luc De Groote, Paul Turner, Hugo De Markies, Peter Blijweert,Wiet Van Bever, Ed van Veen,Dick Verduyn, Wout Wolkema en Jo Coenen.
Begin februari 1984 klonken de eerste klanken van een nieuw Brusselse zender die verdacht veel op Radio Seven leek. Vanuit de Louizalaan, waar ook de studio's van het Franstalige Radio SIS waren gehuisvest, begon SIS Unique zijn uitzendingen. Het programmaschema was praktisch identiek als dat van Magic Seven: Erik Vinck (7:00 tot 10:00), Ton Schipper (10:00 tot 11:00), Rudi van Vlaanderen (11:00 tot 14:00), Danny de Bruyn (14:00 tot 15:00), Peter Hoogland (15:00 tot 19:00) en vervolgens de vertrouwde herhaling de ganse nacht door. SIS Unique werd de voorloper van het beroemde SIS FM Brussel dat op zijn beurt een nieuw tegengewicht was voor Radio Contact. SIS FM Brussel lanceerde als eerste het fenomeen "Hitradio" en vormde in 1986 een complete nationale keten. De keten zou politiekonafhankelijk hebben geopereerd.
Radio Extra Gold op de 104.8 uit Koksijde wordt Familyradio. Dat liet Programmaleider Rudi Van Vlaanderen alvast weten op Facebook. Waarschijnlijk gebeurt dit vanaf morgen 1 oktober. Deze radio bestaat sinds 2004 en heeft al een bewogen geschiedenis achter de rug.
Er waren in het verleden verwoede pogingen om deze radio(die een kleine keten was)naar boven te stuwen. Ook o.a. door Rudi Van Vlaanderen.
Rond 2006 kreeg Contact Vlaanderen totaal geen financiële steun meer uit Wallonië. RTL was ondertussen baas van de zuidelijke Contact -keten. Francis Lemaire bleef baas van de Vlaamse radio's. Stilaan doken de eerste rumoeren op van een mogelijke verkoop. De programmatie had er dan ook zwaar onder te lijden.
We schreven opzettelijk geen streepje tussen Familyradio en Maeva in deze titel. De enige dag dat Familyradio het meest dicht bij radio Maeva stond was op 1 april 2000 . Toen haalde Familyradio een geslaagde aprilgrap uit, door Maeva voor één dag terug te laten keren. Er was zelfs een zogenaamde officiële website: http://www.allesgaatvoorbij.be/aprilgrap2000 (Deze bestaat nog steeds).
Aan de reacties te zien hadden ze die aprilgrap beter echt uitgevoerd!
Radio Maeva was eigenlijk het verlengde van de zeezender Mi Amigo.
Rudy Van Accoleyen (ex-Mi Amigo) zocht een ploeg samen in de zomer van 1980 om een Nationaal station op te richten. Op dat ogenblik was er al het grote succes van Radio Contact. Er was ook een tolerante houding vanuit Wallonië t.o.v. het nieuwe fenomeen en het laatste Mi Amigo avontuur vanop de Magdalena was een Flop. Deze drie factoren hebben Rudy zeker gemotiveerd om een landelijke piraat te beginnen. Hij deed beroep op Peter Hoogland, zijn broer Patrick Van Accoleyen(Patrick Valain) en ex-collega's zoals Ron Vanderplas en Ben Van Praag. Verder werd er een beroep gedaan op bekende platenruiters die in bekende discotheken aan het werk waren. Daarbij kregen ze de hulp van Noel D'Hondt die hen hielp voor een sterke zender van 1000 Watt. Op 24 Mei 2001 was er dan eindelijk de eerste uitzending vanop de 103.5. Na enkele maanden werd Maeva al de populairste vrije radio in Vlaanderen. De uitzendingen kwamen toen vanuit Ukkel. Er waren slechts 3 live-programma's. Tussen 6 en 9 was er Wekkerwacht. De Lunchexpress tussen 12 en 14u. Na middernacht was er dan nog de Nachtclub. Radio Maeva bewees door de tijd heen dat bijna 2 miljoen luisteraars gelukkig waren met zijn bestaan. Een nieuw fenomeen ontstond: Familieradio, ontspannende programmas voor iedereen, van jong tot oud.
Andere bekende presentatoren waren o.a. Frans Babbelaar, Bert De Groef, Arie Van Loon, Erwin Bergmans, Werner Michiels, Jo Coene en Benny Baeten, Eric Hofman, Marc Hermans, Fred Van Den Bosch.
Familyradio(van de Contact groep )pakte het helemaal anders aan in 1998. Er waren zeker een paar aanwijzingen naar radio Maeva met presentators zoals Ben Van Praag en Wout Wolkema. Maar bij Familyradio waren het vooral de B.V's die naar voren werden geschoven. Net als grote broer radio Contact dat toen ook met veel B.V's werkte.
6U-9U:BEN VAN PRAAG(DE WEKKER RADIO) 9U-11U:BEN VAN PRAAG(DE GOUDEN MORGEN 11U-12U:RANI DE CONINCK(RANI OP 'R BEST) 12U-14U:MARK UYLEBROECK(HE!HALLO,HET IS MIDDAG) 14U-15U:INGE MOERENHOUT(HITSTORY) 15U-16U:TOOS SMET(STERRENPRAAT) 16U-19U:MARK D'HOLLANDER(DE HITS IN DE SPITS) 19U-20U:MARK D'HOLLANDER(DE GOUDEN JAREN) 20U-22U:PETER DECORDIER(VLAANDEREN VERZOEKT) 22U-24U:TOM VAN WEZENDAELE(LIEFDE VOOR MUZIEK)
ZATERDAG:
-------------------
7U-10U:BEN VAN PRAAG(DE WEEKEND WEKKER RADIO) 10U-12U:WILLY SOMMERS(RENDEZ-VOUS) 12U-15U:MARK D'HOLLANDER(HE!HALLO,HET IS MIDDAG) 15U-18U:TON SCHIPPER(DE FAMILY TOP 40) 18U-20U:WOUD WOLKEMA(DE GOUDEN JAREN '60 EN '70) 20U-24U:JAN DE ROP(D'R OP OF D'R ONDER)
ZONDAG:
----------------
7U-11U:JOS DE GROEVE(DE WEEKEND WEKKER RADIO) 11U-12U:JOS DE GROEVE(TOP 15 VLAANDERENS POPULAIRSTE) 12U-13U:CHRIS VAN OPSTAL(WIJ ZULLEN DOORGAAN) 13U-14U:CHRIS VAN OPSTAL(DE VLAAMSE TOP 15) 14U-15U:CHRIS VAN OPHAL(TERUGBLIK NAAR EEN VROEGERE HITPARADE 15U-18U:JAN DE ROP(D'R OP OF D'R ONDER) 18U-20U:WOUD WOLKEMA(DE GOUDE JAREN '60 EN '70) 20U-22U:ROGER TROCH EN NICOLE DEWAELE(ASTRO) 22U-24U:ROGER TROCH(U VRAAGT,WIJ DRAAIEN)
In Frankrijk is er een radiostation met onrechtstreekse banden met de Belgische radio contact. Dat oorspronkelijke dance-station werd enkele jaren geleden overgenomen door mensen die ook aandeelhouder zijn bij de RTL-groep. Deze radio is nu omgedoopt tot Contact FM. Het nieuwe management van de zender koos het Brusselse Brandy van Diederik Decraene als imaging partner en klopte aan voor maatwerk. Hit Zone is het jongste op maat geproduceerde CHR-pakket van het Belgische Brandy Jingles. Het gaat om tien basisjingles en tientallen afgeleide mixes die je meteen plaatst in het eigentijdse hitspectrum. Het pakket is sinds maandag 1 september on air bij Contact FM (Frankrijk). Het jingles liggen trouwens zeer kort bij het vernieuwde Engelse klinkende pakket van Radio Contact.
Toen Peter Van Dam programmaleider werd gooide hij het contact-systeem overboord. Van Dam vond dat de programma's een naam moesten krijgen en dat er veel te weinig Vlaamse muziek gedraaid werd. Het ongenoegen van vele fans groeide en na een klein jaar werd er weer overgeschakeld naar het oude format. Zonder Peter Van Dam weliswaar. Zie hieronder de programmatie van november en december 2004.
PROGRAMMATIE NOVEMBER 2004 ______________________________________
MAANDAG
------------------
06:00 Contact Tornado (Piet De Win&Debby Termonia)
09:00 Contact Requestline (Jo Van Belle)
12:00 Contact Casino (Koen Vervremd)
14:00 Contact Self Service (Koen Vervremd)
15:00 Contact Routier (Peter Dcordier)
18:00 Hek van Van Dam (Peter Van Dam)
19:00 De Moerbie Therapie (Dirk Moerman)
23:00 Contact Romantica
01:00 Contact Nachtwacht
DINSDAG:
--------------
06:00 Contact Tornado (Piet De Win&Debby Termonia)
09:00 Contact Requestline (Jo Van Belle)
12:00 Contact Casino (Koen Vervremd)
14:00 Contact Self Service (Koen Vervremd)
15:00 Contact Routier (Peter Decordier)
18:00 Hek van Van Dam (Peter Van Dam)
19:00 De Moerbie Therapie (Dirk Moerman)
23:00 Contact Romantica
01:00 Contact Nachtwacht
WOENSDAG:
--------------------
06:00 Contact Tornado (Piet De Win&Debby Termonia)
09:00 Contact Requestline (Jo Van Belle)
12:00 Contact Casino (Koen Vervremd)
14:00 Skool's Out (Dirk Moerman&Johanna)
18:00 Hek van Van Dam (Peter Van Dam)
19:00 Contact Party Time (Koen Vervremd)
23:00 Contact Romantica
01:00 Contact Nachtwacht
DONDERDAG:
---------------------
06:00 Contact Tornado (Piet De Win&Debby Termonia)
09:00 Contact Requestline (Jo Van Belle)
12:00 Contact Casino (Koen Vervremd)
14:00 Contact Self Service (Koen Vervremd)
15:00 Contact Routier (Peter Decordier)
18:00 Hek van Van Dam (Peter Van Dam)
19:00 De Moerbie Therapie (Dirk Moerman)
23:00 Contact Romantica
01:00 Contact Nachtwacht
VRIJDAG:
---------------
06:00 Contact Tornado (Piet De Win&Debby Termonia)
09:00 Contact Requestline (Jo Van Belle)
12:00 Contact Casino (Koen Vervremd)
14:00 Contact Self Service (Koen Vervremd)
15:00 De Contact Super 50
19:00 Contact Party Time
23:00 Contact Romantica
01:00 Contact Nachtwacht
ZATERDAG:
-------------------
07:00 Contact Agenda
12:00 De Contact Super 50 (Didier Laporte&Johanna)
Op 14 september 1998 startte Radio Contact een tweede netwerk op, FamilyRadio genaamd, dat zijn naam later in 2001 veranderde in Contact 2.
Het ging om een voorlopige start.Pas in oktober zouden alle 35 stations operationeel zijn.De eerste medewerkers die hun handtekening zetten waren Rani De Coninck,Ben Van Praag en Mark D'Hollander. Ook Inge Moerenhout,Willy Sommers en Ton schipper zouden nog tekenen. Family radio wilde zich Maeva noemen,maar dat mocht niet omdat de naam eerder gedeponeerd was.Ze wilden wel een radiostation met hetzelde format starten met veel muziek en interactie van de luisteraar. Door het mediadecreet was Familyradio verplicht vier en een half uur lokale programma's te brengen.Dit kon gebeuren tussen 09 en 11 uur, tussen 12 en 14 uur en tussen 20 en 22 uur.Alle andere blokken werden gevuld door de keten. . Bij de voorlopige start ging het om deze radio's:Brussel=Contact Gold 102.5 Erembodegem=radio Aalst 104.2 Kuurne=radio KLO 104.9 Lochristie=radio You 106.6 Gent=radio Gent 105.3 Waregem=radio Diamant 103.5 Sint-Lievens-Essen=radio Uniek 105.4 Ternat=radio T.R.O 105.5 Maar het format werkte niet echt. Er werd nochtans veel publiciteit rond gemaakt. De programmatie werd dan ook dikwijls herschikt.Het niveau van Maeva werd nooit gehaald.
We hoorden programmaleider Rudi Van Vlaanderen van Familyradio in een interview eens zeggen: " wij lijken steeds meer op radio Maeva... maar dan in deze eeuw "
Waarschijnlijk zullen vele Maeva fans hun wenkbrauwen fronsen als ze dat lezen. Het te grote succes begin jaren '80 heeft ook het meteen het einde betekent wat eens zo een machtig station was. Het was zo een doorn in het oog van de toenmalige BRT dat deze er alles aan gedaan heeft om Maeva kapot te krijgen. We hoorden ook Danny De Bruyn(toenmalige programmadirecteur radio Contact) eens vertellen: "Het ging na de splitsing van de tweetalige radio Contact echt niet goed. Dit had veel te maken met het grote succes van radio Maeva. Het was begin jaren '80 kantje boordje voor de Nederlandstalige Contact. Gelukkig hebben we ons daarna herpakt " Weet u niet meer hoe Maeva klonk. Daarom laten we Maeva eens herleven via deze blog...
PETER VAN DEN BOSSCHE WERD NIEUWE CONTACT-HOOFDREDACTEUR IN 2004
PETER VAN DEN BOSSCHE WERD NIEUWE CONTACT-HOOFDREDACTEUR IN 2004
Opvolger van Geert Schalck aan het hoofd van ARD-nieuwsdienst
Peter Van den Bossche ARD, de nieuwsredactie voor het samenwerkingsverband Radio Contact en de regioradio Contact Vlaams-Brabant, heeft Peter Van den Bossche aangesteld als hoofdredacteur met ingang van 1 oktober. De naam van Peter Van den Bossche werd maandag al door iRadio getipt als mogelijke opvolger van Geert Schalck, die toen net zijn ontslag had bekendgemaakt. Peter Van den Bossche is geboren op 12 juni 1964, is een erkend journalist, is sinds 1984 betrokken geweest als journalist bij meerdere lokale radio's, en fungeerde als freelance redacteur voor Radio 2 sedert 1990. Ook werkte hij op de sportredactie van Het Volk van '88 tot '91 en sedert 1992 verzorgde hij de regionale redactie voor de Denderstreek voor Het Laatste Nieuws.Tot 2 jaar geleden was hij eveneens correspondent voor persagentschap Belga.
ARD ZAL LOKAAL EN REGIONAAL NIEUWS BRENGEN In een persmededeling gaf Contact zonet meer toelichting bij de plannen inzake haar nieuwsdienst: "Decretaal legde de wetgever vast dat er dagelijks minstens drie lokale bulletins dienen gebracht te worden voor de radio's van het lokale netwerk en minstens vier regionale bulletins voor de regiozenders. Daar waar ARD in het verleden hoofdzakelijk instond voor de nationale en internationale nieuwsjournaals op de Contactradio's, wordt nu de belangrijkste opdracht van de redactie het brengen van lokaal en regionaal nieuws op de Contact-stations. Voor Radio Contact zal dit nieuws worden aangebracht door lokale correspondenten die dagelijks de items doorsturen. Deze berichten worden gestroomlijnd door een eindredacteur. In de centrale redactie worden deze dan ingelezen door professionele stemmen en gemonteerd tot 'contactgetinte' bulletins die uitgezonden worden op vaste tijdstippen op elke lokale zender. Op de regiozender Vlaams-Brabant zullen de journaals ieder uur rechtstreeks worden gebracht vanuit de radiostudio. Daarenboven zal het nationaal en internationaal nieuws, zoals voorheen, niet ontbreken op de Contactfrequenties", aldus Contact.
GEERT SCHALCK VERLIET DAN WEER CONTACT
Hoofdredacteur Contact-nieuwsdienst stapt op na grondige overweging
Geert Schalck, de hoofdredacteur van Radio Contact Vlaanderen, verlaat het station. Dat deelde hij zelf mee in een e-mail aan diverse media. Naar eigen zeggen heeft hij deze beslissing niet in een opwelling genomen, maar na grondige overweging. Over de oorzaak voor zijn ontslag blijft hij vaag: "de redenen zijn voor de hand liggend, er is de laatste tijd te veel gebeurd". Geert Schalck blijft ook in de toekomst actief in de media- en nieuwssector. Wellicht zal Aalstenaar Peter Van den Bossche hem opvolgen als eindredacteur van het lokaal nieuws. Het Contact-nieuws, voorheen onder de vlag "ARD", heeft al een aantal hoofdredacteurs zien passeren. Achtereenvolgens waren dat Gerrit Six, Jo Buggenhout, Ludwig Verduyn, en sinds mei 2002 Geert Schalck.
Begin februari 2003 had Geert Schalck al eens zijn ontslag aangeboden als hoofdredacteur van de Contact-nieuwsdienst, maar blijkbaar heeft hij toen die beslissing na overleg weer ingetrokken. Geert Schalck is beroepsjournalist en was eerder actief bij VTM, VRT, Eurosport en Vitaya. Hij is ook al jarenlang freelance-medewerker van TV Brussel.
We blikken nog even terug op een reportage voor "Club FM on tour" die te gast was in Eeklo op 29 april 2012. Een spetterende roadshow met diverse vlaamse artiesten en animatie ! Presentatie van Filip D'Haez en Daphne Paelinck.
Vanaf september kan Tongeren kennismaken met Contact-Plus
Onze collega's van Limburgradio konden vernemen van Ludo Wijnen, directeur van Contact Vlaanderen, dat de groep vanaf 1 september van start gaat met de uitzendingen van Contact Plus in Tongeren. Dit alles zou gebeuren via de frequentie van Radio Zuid-Limburg op 106.6 MHz, die in het bezit zou zijn van... Ludo Wijnen. Voorheen waren op de frequentie de programma's van FM-Limburgte horen. Vermits de keten besloot zich voortaan enkel nog toe te spitsen op Hasselt en Genk, zijn de 6 in de steek gelaten radio's wel verplicht naar een andere oplossing te zoeken. Radio Contact Plus werd in Wallonië reeds met succes gelanceerd. Aanvankelijk begon de Contactgroep met haar uitzendingen in Brussel (104.3 MHz), terwijl de mini-keten er op dit moment al vertakkingen heeft in Luik en Bastogne. Het concept is even eenvoudig als uniek: oldiesradio brengen! Alhoewel Vlaanderen reeds in het bezit is van een oldiesradio uitsluitend via de kabel (Magdalena), ziet de toekomst van Contact Plus er toch rooskleurig uit. Deze talrijke doelgroep kan op dit ogenblik zo goed als nergens terecht op radiovlak en bovendien is kabelradio, in tegenstelling tot bv. Nederland, nog bijlange niet ingeburgerd bij het grote publiek. Opmerkelijk is dat de oudste stad van Vlaanderen hiermee, op vlak van lokale radio's die er gevestigd zijn, volledig in handen komt van de Contactgroep. Dit naast radio Tongeren dat Contact2 doorgeeft op 107.3 MHz en radio Rutten dat Contact doorgeeft voor de regio op 107.7 MHz.
6000 leden! Wow!!!! Geen krant wil jammer genoeg enige aandacht geven aan deze groep? Zelf niet na verschillende keren aanschrijven blijft men dit negeren. Men plaatst blijkbaar liever nutteloze artikels dan ons een plaatsje in hun krant te gunnen. Andere groepen met minder leden krijgen dan die aandacht wel weer. We wilen dat wel begrijpen natuurlijk. Eigenbelang natuurlijk! Elke krant zit wel ergens in een mediaholding waar een radio aan verbonden is. De enige die tot nu toe wilde reageren was de RTL-groep.De eigenaar van de naam "radio contact". Met de nodige steunbetuigingen en respect voor deze group. Natuurlijk wordt het moeilijker naarmate de tijd verstrijkt. Eind dit jaar is het namelijk al 5 jaar geleden dat de dolfijn in Vlaanderen te horen was. Hoe groot kan het contrast zijn ! Samen begonnen zij aan zij. Terwijl in wallonie bij de laatste luistercijfers de "dolfijn" weer de meest beluisterde was.
Radiomaken is meer dan plaatjes draaien... een belangrijk onderdeel is het onderhoud van het zenderpark en de technische installaties. Heb je een opleiding genoten in de richting electronica, ben je geboeid door zenders, stereocoders,... laat het ons dan weten en help ons ClubFM en FamilyRadio zo optimaal mogelijk in de lucht te houden.
Presentator/presentatrice (freelance):
Heb jij DE stem waar wij naar op zoek zijn ? Weet je hoe een mengtafel en een microfoon werken en heeft de radiomicrobe je al even te pakken ? Laat het ons weten en wie weet presenteer jij binnenkort wel bij ClubFM. We zijn op zoek naar presentatoren voor zowel live als opgenomen programma's.
Gemotiveerde sales- en event accounts (deeltijds/freelance):
ClubFM is op korte termijn op zoek naar verschillende sales & event accounts in verschillende Vlaamse regio's. Als SEA onderhoud je de contacten met de bestaande klanten en ga je doelgericht op zoek naar nieuwe partners. Je komt terecht in een dynamisch team waarbij je kan rekenen op een degelijke ondersteuning.
We hadden eerlijk gezegd nog een stijging verwacht bij Club FM na het wereldrecord radiomaken. Maar dat zat er dus niet meer in.
In Wallonie heeft radio contact terug de meeste luisteraars. Niet dat we nu naar deze Waalse dolfijn gaan luisteren zoals de radio directeur van RTL wel zou willen. Maar de jingles werden verengelst en klinken zo een stuk moderner.
Artikel uit 2003. Had het VCM zijn berekeningen wat eerlijker gemaakt dan... Of had radio contact(NV Vloro) geen goed programma- en zendschema voorgelegd? Hadden zij als enige uit de top 3 niet de nodige radio ervaring? In elk geval meer dan 4FM dat een 18/20 krijgt hierop. Ook meer dan de VMM trouwens! Dan nog maar te zwijgen over hun Buisiness-en financieel plan waar 4FM een 13/20 krijgen. Wat later bleek gemanipuleerd door snel wat aandelen te verhandelen. Ze bleken er helemaal niet zo financieel goed voor te zitten. Dan maar doorverkopen aan een Waalse mediagroep en later aan de VMM(werd JoeFM). Jammer genoeg wou het VCM niet meer op zijn beslissing terug komen. Ook de rechtbank wou de beslissing niet meer herroepen.
Gaat RTL nog iets ondernemen om radio contact terug te brengen in Vlaanderen. Ze zullen dat waarschijnlijk niet doen zonder een TV-station. Ook iets wat al jaren gesuggereerd wordt maar er niet van komt. Zelf toen VT4 en Vijf tv te koop stond hebben ze de kans niet gegrepen. In Nederland hadden ze zelf al een radio naast hun tv-stations. Toch vonden ze enkele jaren geleden dat een radiostation overbodig was. Dit alles geeft natuurlijk niet veel hoop! Toch beweren ze bij RTL dat ze het media gebeuren op de voet volgen in Vlaanderen en als de kans zich voordoet ze die niet onbenut zullen laten.
De programmas tijdens de weekdagen worden verzorgd door de presentators van Club FM nationaal: Jeroen Vercruysse, Steven Leemans, Frederik Geeroms, Lennart Creël, Steven Caulier en Patrick Van Den Heuvel.
Elke weekdag hoor je om 10u30, 14u30 en 18u30 de belangrijkste lokale nieuwsfeiten bij Club FM. Paul Deruyter en Kevin Dekyen staan in voor de redactie.
De activiteiten in Menen, Wervik, Wevelgem en Ledegem zet Olivier Ramont dagelijks op een rijtje om 7u30, 12u30 en 16u30 in Het Prikbord.
De medewerkers van Club FM Menen staan in voor de weekendprogrammatie.
Op zaterdag is Paul Deruyter gastheer voor Ontbijtradio (7u00-9u00).
Francis Devolder presenteert van 9u00 tot 11u00 De Zaterdagmarkt met tussendoor faits divers en een reportage over een lokale handelaar (De Handleiding).
In Club FM Actua (11u00-13u00) ontvangt en interviewt Kevin Dekyen wekelijks streekgenoten die zich lieten opmerken. Iedere week wordt er een sportvoorbeschouwing gehouden en Club FM Actua brengt ook verslag uit en duiding over de gemeenteraden in Menen, Wervik en Wevelgem.
Op zondagvoormiddag (8u00-12u00) draaien Didier Sinnaeve, Paul Deruyter en Lucien Eggermont vergeten pareltjes en golden oldies in De Wonderjaren.
Nadien houdt Geert Samyn de luisteraars gezelschap met lichtverteerbare muziek in Het Luistermoment (12u00-14u00).
Bart Vansteenhuyse palmt onze zondagnamiddag (14u00-18u00) in met Pure & Swing.
Luc Vandamme sluit het weekend af met de betere pophits in Club FM Classics (18u00-20u00). Omstreeks 18u30 verneem je via Tessa Licata de regionale voetbal-, volleybal- en basketbaluitslagen.
Zondag 17 augustus komt de Vrolijke Vriendenbus van FamilyRadio opnieuw naar Eeklo aan de Leopoldlaan 92 op de parking van Sfeercafé Bubbles. Wil jij gezellig mee smullen van onze overheerlijke BBQ met al je vrolijke vrienden. Schrijf je dan hier in ! Er zijn optredens van o.a. Trisha, Marjolein, David Vandyck, Tamara & Tom Davys, Michael Heaven, Wim Leys, Steve Tielens, Robby Longo...
EN OF... DE 103.1 EEN MACHTIGE FREQUENTIE IS...(ARTIKEL 24/07/2003)
BRUSSELSE CONTACT-FREQUENTIE VRIJGEMAAKT
103.1 MHz sedert middernacht tijdelijk niet in gebruik
De afgelopen dagen kregen de luisteraars van radio Contact Brussel (103.1 MHz) tijdens de lokale reclameblokken om de haverklap een melding te horen waarin men aankondigde dat radio Contact voor drie dagen niet te ontvangen zal zijn op de frequentie die grote delen van Vlaanderen voorziet van het dolfijne geluid. Aanleiding voor deze tijdelijke schorsing is een klacht die radio Antigoon Antwerpen (103.2 MHz) een tijd geleden indiende. Op 18 april van dit jaar werd Contact hiervoor veroordeeld tot een sanctie. De dolfijn diende tevergeefs een verzoekschrift in tot heroverweging, waardoor men nu de uitzendingen voor enkele dagen dient te staken.
Met de vrijmaking van de frequentie sinds stipt middernacht, valt op dat de 103.1 MHz echt wel een vrije frequentie is. In grote delen van Vlaanderen is er op de 103.1 MHz momenteel enkel ruis te horen. Ook kreeg onze redactie de melding dat radio Antigoon nu stukken beter te ontvangen zou zijn op de 103.2 MHz. In het nieuwe frequentieplan, dat op het einde van dit jaar ingaat, werd alvast rekening gehouden met deze problematiek. Contact dient dan haar 103.1 MHz af te geven aan Q-Music die er met liefst 50KW vanuit Sint-Pieters-Leeuw zal gaan 'blazen'. In Antwerpen zal de 103.2 MHz ook niet langer gebruikt worden. Het ziet er dus naar uit dat Antigoon binnenkort definitief zal verlost zijn van de hinder die Contact Brussel al een tijd lang veroorzaakt.
deze morgen heb ik een lied gehoord op contact + was een zangeres en denk dat het de titel is I Love You With All My Heart kan je mij zeggen van wie dit liedje is een trouwe luisteraar van uit Gent Gheskiere Eddy - 2009-09-08 18:18:32
hallo
het vroegere radio contact was inderdaad heel goed alle muziekgenres kwamen aan bod maar de contact+ van nu is ook goed hoor maar ze gaan nu en dan te diep in het verleden en dat is jammer
anders geef ik 10 op 10 hoor
ik luister in west-vlaanderen Gheskiere Eddy Richard Vandenbussche - 2009-08-20 17:39:44
Radio contact plus op 103.65 ontvangen te Blankenberge : Toffe zender !! Houden zo ! Zendbereik : Zeebrugge is op de limiet gelegen. Hopelijk blijven jullie tot 2050 ! Ikzelf was vroeger een zéér goeie DJ (oei! Maar allez...) in een toen zéér gekende en beroemde dancing keten in Vlaanderen en bijgevolg goed op de hoogte van vele muziekgenres. Vele zomergroeten, Richard Vanden bussche etienne - 2009-04-04 23:23:04
trouwens in antwerpen gaat radio contact voort ? en op binen kort ook trug in vlaanderen want er zijn genoeg boma radios etienne - 2009-04-04 23:16:02
radio contact moet terug komen want dit is nopes. wouter - 2009-02-17 22:03:52
Eindelijk nog eens een site met info over radio contact.
Spijtig dat een radio als deze moet verdwijnen nochtans vond ik dat ze de laatste maanden terug goed bezig waren.
Hopelijk komt hij nog terug onze dolfijn
We gaan hem missen met zijn today's best music
TomdeBruyn - 2009-01-02 13:52:25
Sinds 1 januari 2009 is er een einde gekomen aan een lange en fijne traditie in radioland : radio Contact is gestopt met gepresenteerde programma's en vanaf 1 maart zal het helemaal gedaan zijn met de blauwe dolfijn !
De laatste jaren was de aandacht voor deze radio al veel minder en dat om verschillende redenen. Voor mij persoonlijk is het toch een kleine ramp, omdat ik luisteraar was sinds 1987 en in Turnhout locale medewerker van 1987 tot 1994.
Het was een te gekke tijd, eerst even in de Vredestraat, later in de Victoriestraat onder de vleugels van Impakt Reklame van Jeroen Straeter. We hebben veel gelachen, onnozel gedaan, veel geld (vooral van Jeroen dan) opgebrast, maar vooral veel goeie muziek gedraait. Ik heb daar ook veel leuke mensen ontmoet.
Jammer dat Contact nu in alle stilte verdwijnt...eeuwige zonde !
Chris - 2008-12-16 12:25:50
Keep it up !!! De directie heeft er anders over beslist... Keep it off...... Jan Thans - zaterdag 22 november 2008
Hi guys!
Leuke site hebben jullie hier! Keep it up!
Greetz,
Jan Aaron - 2008-11-18 16:19:34
Hey,
Ben super content dat er toch nog luisteraars geven om Contact.
Contact mag nooit verdwijnen, want ze geven enkel en alleen "Today's best music!".
Keep going on!
Greetz, aaron Thomas - zondag 9 november 2008
Hey!
Proficiat met deze prachtige fansite! Hij oogt alvast mooier dan de echte site van Contact. En het doet deugd om te zien dat er toch nog mensen om Contact geven
CONTACT 2 PROGRAMMA'S VANAF 22 OKTOBER 2001 ______________________________________________________ WEEK: ----------- 06.00-09.00: De vroegmarkt(MARC DESCHUYTER)
09.00-12.00: 2 à volenté
12.00-14.00: broodje gezond(KRISTIN MOERS)
14.00-16.00: 2 à volentè
16.00-19.00: De avondmarkt(JAN VAN VINKENROYE)
19.00-20.00: Harem shuffle
20.00-22.00: Rocktown
22.00-24.00: Cooltown
24.00-06.00: 2 à volentè
WEEKEND: ----------------- 06.00-12.00: 2 à volentè
Rudi Van Vlaanderen is de programmaleider van Familyradio. Maar ook in 2001 werd Rudi al eens programmasamensteller van ....Familyradio. Deze laatste was natuurlijk die van de contact groep.
NIEUWSDIENST: ----------------- JO BUGGENHOUT MICHEAL DE SMET CHRISTEL VRANCKE STEF GITS GEERT VAN HASSEL LOUIS WENEN LUDO DAELMAN CARRY VAN HOORHIK PETER TIMMERMANS
Zondag 29 juni komt de Vrolijke Vriendenbus van FamilyRadio naar Eeklo aan de Leopoldlaan 92 op de parking van Sfeercafé Bubbles. Wil jij de zomer inzetten en mee smullen van onze overheerlijke BBQ met al je vrolijke vrienden. Schrijf je dan hier in ! Er zijn optredens van o.a. Trisha, Marjolein, David Vandyck, Tamara & Tom Davys, Swoop en Evelyn Cannoot...
Maandag-Vrijdag 06.00u Walter Broeckx 09.30u Dirk De Coster 12.00u Didier Van Malder 14.00u Peter De Wit 17.00u Jan Molenaar 20.00u Dirk Moerman 23.00u Tom Van Wezendaele (tot 02.00u)
Zaterdag 07.00u Didier Van Malder 10.00u Peter Decordier 13.00u Rudy Van Vlaanderen (Super 50) 16.00u Tom Van Wezendaele 20.00u Frederik Geeroms (tot 00.00u)
Zondag 07.00u Mike Pitteljon 11.00u Zwart of Wit 13.00u Peter De Wit 14.00u Yves Van Ooteghem 17.00u Rob Van Daele 20.00u Mario De Vuyst (tot 00.00u)
Radio Contact dingt met Contact 2 naar Vlaamse zendvergunning
Media & Cultuur Radio Contact dingt met een derde "format" onder de naam Contact 2 - naast Radio Contact en Family Radio - naar één van de twee landelijke commerciële zendvergunningen die de Vlaamse regering begin augustus zal toekennen. Daartoe is de naamloze vennootschap Vloro opgericht, die Contact 2 met een kapitaal van 110 miljoen frank (2,73 miljoen euro) snel wil opstarten, zo is donderdag op een persconferentie op de zetel van Radio Contact in Brussel bekendgemaakt.
Voorzitter Dominique Nédée van Vloro vatte de troeven van Radio Contact als volgt samen. De groep beschikt over ruim twintig jaar ervaring en kan terugvallen op de kennis van minderheidsaandeelhouder RTL Group. De zender heeft ook bewezen dat hij rendabel kan zijn. Voorts kan Radio Contact als derde speler, naast VRT en VTM, het pluralisme op de Vlaamse mediamarkt versterken. Francis Lemaire, afgevaardigd-bestuurder van Vloro en oprichter van Radio Contact had het terzake over het "duopolie" van VRT en VTM. Vloro aanvaardt voor Contact 2 reclame van alle spelers op de mediamarkt (VRT, VTM, de Persgroep, de VUM...). En het aandeelhouderschap staat open.
Radio Contact is momenteel de grootste privéradiozender in Vlaanderen met een marktaandeel van zo'n 7,3 procent en beschikt er over ruim 80 lokale radiozenders. Contact 2 zendt momenteel al in het Franstalige landsgedeelte uit en legt de nadruk op muziek en minder op het woord. In Vlaanderen wil de zender veel, maar wel kort verpakt nieuws brengen, aldus Dierickx. De lokale presentatoren, "die dicht bij de luisteraar staan", zullen begeleid worden door journalisten onder leiding van Ludwig Verduyn, voormalig adjunct-hoofredacteur van de krant De Morgen, aldus programmadirecteur Danny de Bruyn.
Professor Luk Boone (KUL) en Freddy Neyts (Radio Contact en Vebora) discussiëren over de vraag of niet-journalisten nieuws mogen brengen op de vrije radio. Tussendoor is Ugo Declercq van VEBE en Radio Scorpio te zien. Op het einde is een fragment te horen uit een grappige nieuwsuitzending op Radio Maeva, gepresenteerd door Ben van Praag.
Bron: BRT Panorama over het fenomeen "vrije radio", 1983.
Weer een stijging voor Club FM. We verwachten volgende keer trouwens nog een klim nu deze radio toch wel redelijk wat reclame kreeg dankzij de radiomarathon.
Dirk staat helemaal links voor wie hem niet herkent!
Radio Moniek was in de ether in Oudenaarde sinds 1984. Voor hij naar radio contact overkwam was daar iemand werkzaam die later zeer beroemd zou worden in radioland. Deze presentator was niemand minder dan Dirk Moerman. U hoort hem hier op radio Moniek in 1987.
Ben Van Praag werd in één klap beroemd en bekend als live-deejay aan boord van het zendschip de Magdalena, van waarop Radio Mi Amigo een come back probeerde te forceren in de zomer van 1979. Van Praag dook ook op in de Brusselse vrije radiowereld, waar hij voor stations als Radio Huguette, Radio Plus en vooral Radio Maeva ging werken. Via dit laatste station werd hij opnieuw landelijk bekend.
Van Praag als ochtendjock op Maeva. Wie herinnert zich dat niet meer! Begin jaren 80 als live-presentator tijdens de nooduitzendingen. Toen Maeva voor de zoveelste keer was opgepakt en alles uit de studio werd meegenomen.
Maar Ben was ook één van de pioniers toen radio contact in 1980 van start ging. Deze jingle is dan ook bijna een kopie van zijn latere Maeva jingle.
3FM-dj Giel Beelen wil wereldwijd aandacht krijgen door het wereldrecord radiomaken te verbreken. De Vlaamse ClubFM-dj Lennart Creël zette dat record afgelopen zondag op 190 uur.
3FM-dj Beelen gaat dus al proberen om het kersvers record te verbreken. Giel maakte de plannen bekend in zijn ochtendprogramma bij3FM. Dat programma bestaat 17 mei tien jaar en de radiomaker viert dat op z'n eigen manier. De 3FM-deejay wil ook in het Guinness Book of Records komen door achter elkaar meer dan 190 uur radio te maken op de landelijke publieke zender.
NIET MEER ONDER CONTROLE
Hij belde vanochtend met kersverse recordhouder Lennart Creël. Giel feliciteerde de Vlaamse dj maar kondigde ook aan dat Creël(foto ClubFM-Maddens)waarschijnlijk niet lang van zijn record kan genieten.
Op maandag 12 mei start zijn recordpoging. De andere dj's van 3FM steunen Giel door in hun eigen shows aan te schuiven als sidekick.
Radiopresentator Lennart Creël heeft zijn wereldrecordpoging 'radio maken' afgerond. Die poging begon vorige week zaterdag om 15 uur en eindigde vandaag om 13 uur na in totaal 190 uur presenteren op ClubFM, het vroegere Radio Contact. Twee jaar geleden had MNM-presentator Peter Van de Veire het record al op 185 uur gezet. Sindsdien werd nog twee keer geprobeerd om dat record te breken. De laatste poging gebeurde door Jeffrin Erkelens, een Nederlandse dj uit Rotterdam. Zijn poging van 187 uur werd tot op heden echter nog niet erkend door het Guinness Book of World Records.
Tegelijk met de wereldrecordpoging werd geld ingezameld voor Make-A-Wish Vlaanderen. "Het was ons vooral te doen om Make-A-Wish onder de aandacht te brengen", zegt Rony Ramaekers, die samen met Creël het initiatief nam. "Wat dat betreft zijn we best wel tevreden. Een week lang heeft ons goed doel in de aandacht gestaan. Het geld dat we ingezameld hebben, is mooi meegenomen. Voorlopig rekenen we op minstens 12.000 euro, maar daar moet onder meer de opbrengst van de sms'en en een veiling nog bijkomen."
Luisteraars konden naast platen aanvragen ook zelf acties op poten zetten. "In totaal waren er goed 500 acties: giften van bedrijven, wafelbakken, scholieren die moppen kwamen vertellen,..."
Creël volgde de door Guinness opgelegde regels, die ook Van de Veire twee jaar geleden volgde. Elk uur had hij recht op vijf minuten opspaarbare pauze. "Ik schat dat hij op die zeven dagen 6 à 7 uur echt geslapen heeft. Vandaag ging hij door op pure adrenaline, maar vannacht moet het echt zwaar geweest zijn." Ramaekers hoopt over een achttal weken te weten of Guinness de wereldrecordpoging erkent.
Sinds zaterdag 26 april smijt Lennart Creël van Club FM zich in de grote radiomarathon. Lennart wil immers 190 uur lang radio maken vanuit de Merchtemse Sint-Janstraat in Vlaams-Brabant.
Acht dagen lang (dat is 2 uur minder dan 8 volle dagen van 24 uur) is de winkelruimte van CompuTrade omgevormd tot een grote radiostudio. Met de recordpoging wil Lennart een goed doel promoten en financieel ondersteunen: Make A Wish, een organisatie die de dromen van zwaar zieke kinderen probeert waar te maken.
GASTEN
Sinds de startdag zaterdag kwamen wereldster Gala (Freed from desire) en Udo (foto links) naar de studio. Meer vedetten zijn aangekondigd. Ook Garcia Goodbye komt langs (op zaterdag 3 mei), zij maakten een song die je kan downloaden t.v.v. Make A Wish.
UW STEUN
Op vrijdag 2 mei is er in de namiddag op het pleintje voor de studiokindershow De Malle Molen. Ga eens langs, koop een polsbandje, vraag een paar plaatjes aan zo steun je Make A Wish en steek je Lennart een riem onder het hart.
Woensdagavond 30 april, de dag voor 1 mei, vieren we 3 jaar FamilyRadio II met een groots feest in het Feestpaleis in Beervelde. Al onze Vrolijke Vrienden zullen erbij zijn. Familyradio II bestaat dus dan al even lang als Familyradio I die van 1998 tot 2001 actief was. Bevestiging is er van Michael Lanzo, Marjolein, Kurt Lotigiers, Steve Tielens, Trisha, Tamara & Tom Davys, Elke Taelman, Evelin Cannoot, Swoop, David Vandyck,Wim Soutaer, Herbert Verhaeghe, Gwendolina, Danny Fabry, Luc Steeno... Kom mee feesten met optredens van al deze artiesten, onze presentatoren en natuurlijk... een pak FamilyRadio-luisteraars. Bestel hier je tickets !
P.S. Het gaat hier wel degelijk om radio contact. Die zond na de splitsing met de Franstalige een tijdje uit onder de naam contact 2. Deze heeft dus niets te maken met de in 2001 opgestarte contact 2.
Alle geluidsfragmenten blijven onder het copyright van radio contact. Deze fragmenten worden gewoon louter aangeboden als historisch en informatief.
Lennart Creël groeide op in Waarschoot, was lid van het lokale jeugdtheater en begon begin jaren negentig als 12-jarige bij de lokale radiozender M.O.S. (Meetjeslandse Omroep Stichting).
Hij doorliep het middelbaar onderwijs in de richting Woordkunst-Drama in Gent en studeerde Jeugd en Gehandicaptenzorg Opvoeder aan het VSPW aldaar. Hij werkte korte tijd als opvoeder in een middelbare school en bij het Rode Kruis Vlaanderen (dienst opvang asielzoekers).
Voor hij bij Club FM aan de slag ging werkte hij onderandere voor Topradio Eeklo, Spits FM en Hit FM Vlaanderen. Sinds 2012 presenteert Lennart de spits bij Club FM Vlaanderen.
Vandaag werd door onze bron eens geluisterd bij Marc Peersmans (CEO Hit FM) hoe het nu zit met de frequentie 105.8 FM in Hoeilaart waar ze een tijdje geleden ook op hebben gezeten,en verkocht aan Club FM.
Hij heeft bevestigd dat er wel degelijk Club FM op komt eerstdaags,en dat er nu een test programma op staat van Family radio om de zender goed te kunnen afstellen voor Club FM er te gaan opzetten.
Na lange tijd wachten is er eindelijk schot gekomen op de frequentie 105.8FM in Hoeilaart waar vroeger HitFM op zat.
Verbazend echter blijkt het niet Club FM te worden dat erop komt maar Family radio!! Momenteel lopen er nog test uitzendingen. Dit zou dan de 20ste frequentie worden voor Familyradio.
Club FM kondigde al enkele maanden aan dat zij op de 105.8 te horen zouden zijn.
Minister in de Brusselse regering Guy Vanhengel was in een ver verleden Informatieverantwoordelijke bij Radio Contact (1980-1982). Later werd dit vooral overgenomen door Louis Wenen.
In de Grote Radiomarathon van 26 april tot en met 4 mei 2014 sluit Lennart van ClubFM Vlaanderen zich voor minstens 190 uur op in de studio en probeert hij t.v.v. Make-A-Wish® Vlaanderen het wereldrecord 'radio maken' in België scherper te stellen. En ze hebben jouw hulp nodig.
Dagelijks worden heel wat kinderen en hun directe omgeving geconfronteerd met ernstige en levensbedreigende ziektes. Een confrontatie die voor heel wat ongemak, stress en onzekerheid zorgt. Make-A-Wish® Vlaanderen wil deze kinderen een hart onder de riem steken en hen moed geven in de onzekere periodes waar zij en hun familie voor staan.En dit op de misschien wel meest voor de hand liggende manier.
Door hun hartenwens te vervullen laten de vrijwilligers van Make-A-Wish deze kinderen heel even opnieuw kind zijnte midden van alle zorgen, twijfels, moedeloosheid en verdriet... Ver weg van ziekenhuizen, dokters en behandelingen.
Voor dit goed doel sluit Lennart Creël (foto) zich voor minstens 190 uur op en probeert hij op ClubFM Vlaanderen het wereldrecord 'radio maken' te verbreken, dit record werd onlangs verbroken door een Amerikaanse DJ. Om deze actie te doen slagen hebben we jouw hulp nodig. ClubFM en Make-A-Wish® Vlaanderen gaan de komende weken opzoek naar verenigingen, organisaties, bedrijven, scholen en individuele initiatiefnemers die deze actie mee willen ondersteunen en hiervoor een actie willen opzetten.
Dit kan op de volgende manieren:
1. Het aanvragen van een plaat
Vraag samen met je vereniging, bedrijf of organisatie platen aan en doe hier een donatie voor. Tijdens de marathonuitzending wordt een contactpersoon telefonisch gecontacteerd en krijgt je organisatie of vereniging heel even aandacht tijdens onze nationale uitzending.
Wens je met jouw vereniging enkele platen aan te vragen dan kan je contact opnemen met de Grote Radiomarathon viaredactie@radiomarathon.be.
2. Het verkopen van wensbandjes.
De Grote Radiomarathon van ClubFM Vlaanderen (en Make-A-Wish®) stellen wensbandjes (polsbandjes) ter beschikking die door verenigingen en organisaties verkocht kunnen worden. Alle nodige info rond de werking en verkoopsprijs hiervan kan bekomen worden viatimothy@radiomarathon.be.
3. Het organiseren van een originele actie.
Denk je origineel genoeg te zijn om met je organisatie, vereniging, bedrijf of school een leuke actie op poten te zetten? Bedenk dan je eigen actie waarmee je geld kan inzamelen voor Make-A-Wish® Vlaanderen en doe je voorstel en neem contact op mettimothy@radiomarathon.be. Voor tijdens of na de actie wordt je telefonisch gecontacteerd voor een interview en krijgt je actie de nodige aandacht onair.
Tijdens de uitzendingen van de Grote Radiomarathon (van 26 april tot en met 4 mei) wordt jullie vereniging, organisatie of school uitgenodigd in de studio voor een interview. Jullie vereniging wordt dan even nationaal in de kijker gezet!
Wens je een actie te organiseren en mee te werken aan De Grote Radiomaratoh tvv Make-A-Wish® Vlaanderen? Surf danhiervoor meer info of mailtimothy@radiomarathon.be.
*De Grote Radiomarathon loopt van 26 april tot en met 4 mei 2014 en loopt ten voordele van Make-A-Wish® Vlaanderen. De uitzendingen zijn nationaal te beluisteren in Vlaanderen en Brussel op alle frequenties van ClubFM Vlaanderen, via je telenet digibox (kanaal 919 in Vlaanderen en 939 in Brussel) of je INDI-box (kanaal 520).
VLAAMSE REGERING GAAT ZICH PLOTS MET KETENRADIO'S BEZIG HOUDEN
Of de Vlaamse Regering zichzelf inzake lokale radiolicenties weer een vinger in de pap geeft weten we morgen dinsdag.Zijn die aanpassingen in het mediadecreet voor de zogenoemde samenwerkingsverbanden een goede zaak?
Laat het ons maar één van de lopende zaken noemen. Mogelijk wordt "bij verandering van samenwerkingsverband met andere lokale radio-omroeporganisaties" immers de regeringsfiat nodig, bovenop de melding aan de Mediawaakhond VRM (Vlaamse Mediaregulator). De sector reageerde oponze eerdere publicatie over het voorstel van decoalitiepartners:
"Men vraagt zich toch af met wat men bezig is in Brussel", zo reageert Bruno Heyndrickx, stichter vande Vlaamse RadioVereniging(ondermeer TOPradio). "Plots is dit het grote probleem dat dringend moet aangepakt worden voor de verkiezingen". Ook medelid RGR FM, niet langer in enig samenwerkingsverband, sluit zich aan : "Het is mij ook een raadsel waarom dit plots moet aangepast worden aan het decreet", zegt manager Marc Holemans.
Over de eventuele beslissingen van de Vlaamse Regering en de uitvoering wordt sowiso nog het advies ingewonnen van de Raad van State. Overstappen kon zoals bekend sinds een vijftal jaar zomaar. Bijvoorbeeld rijfde het Nostalgie- of Radio Marianetwerk frequenties binnen die oorspronkelijk aan de stadsradio's van Be One waren vergund. Maar nu draait Vlaanderen straks waarschijnlijk de klok terug inzake het vrije initiatief, de private radio's.
Op de uitgesteldeagenda van de commissie Mediamorgen 18 maart staan tussen haakjes nog vragen over de publieke omroep voor de bevoegde viceminister-president Ingrid Lieten.
NAAR FREQUENTIEPLAN '16
Aan haar kabinetard vroeg RadioVisie welk voortgang is er intussen in hervormingsplannen van het radiolandschap. Met andere woorden of er intussen een aanzet is om een technisch studie voor een nieuw frequentieplan te laten uitwerken naar aaanleiding van de beleidsvoorbereidingen van het nieuwe radiolandschap in 2016.
FamilyRadio groeit iedere dag bij onze vrolijke vrienden, zegt programmamanager en muzieksamensteller Rudi Van Vlaanderen. In Noord-Limburg is het netwerk FamilyRadio ook te ontvangen op FM 99.3, die klinkt er vanuit Bree in plaats van HIT fm sinds kort. We kunnen luisteraars blijmaken met zon product neer te zetten en krijgen erkenning van het publiek en de mensen in het vak. Showbeest Kurt Frederickx zat in de Aperitiefshow op FamilyRadio vorige zondag om 10:00 uur als vervangend medepresentator. Als Romeos-manager krijgt hij nieuwtjes over bvs natuurlijk vanop de eerste rij.
bron: Radiovisie
Elke zondag, tussen 10u00 en 12u00 kan je op Family Radio luisteren naar De Aperitief Show met Rudi Van Vlaanderen en Patrick Vandyck. Een boeiend programma met leuke muziekjes.
1 JANUARI 2002 ----------------------------- Vandaag dient Radio Contact bij het parket van Antwerpen een klacht in tegen Frank Verstraeten. Die houdt verband met de erkenning van 4FM tot landelijk commercieel radiostation. Volgens het benadeelde netwerk kende het aandeel van Think Media, dat voor 50% eigenaar van 4FM is, één dag voor de toekenning van de licenties een spectaculaire koersstijging met 20%. Zodoende bestaan er, volgens het perscommuniqué, aanwijzingen dat de aandeelhouder bij Think Media, Frank Verstraeten, in voorkennis handelde.
10 JANUARI 2001 ------------------------------ Radio Contact werft journalist Ludwig Verduyn aan om een nieuwsdienst uit te bouwen. Hij werkte eerder voor de kranten de Financieel Economische Tijd en De Morgen.
20 JANUARI 1982 --------------------------- Bij Radio Contact valt de beslissing om het Nederlandstalige en het Waalse station opnieuw samen te voegen.
20 JANUARI 2006 --------------------------------- Radio Contact sluit een samenwerkingsakkoord met FG DJ Radio. De Parijse house- en technozender brengt hoofdzakelijk DJ-sets met onder meer Bob Sinclar, David Guetta en Antoine Claraman terwijl men tussendoor aandacht aan de Belgische producers schenkt.
29 JANUARI 2004 ----------------------------- Het Brusselse Contact-Inter stopt om 19.00uur op 94.5 MHz. Het station dat zich op de Arabische bevolking richtte, ontsnapt zo aan een boete van 20.000 euro. Zes medewerkers worden ontslagen. In 2003 kreeg Francis Lemaire(baas van Contact) het idee om een station in het Brusselse op te richten voor de Arabische gemeenschap. Eerst was dat op de frequentie 94.5.Later werd dat de 94.6.Lemaire zag het zoals steeds groot want van in het begin ging het zendgebied veel verder dan alleen Brussel.Ook bij ons ging het tot in Aalst en Antwerpen.
Club FM stijgt weer naar 19.600 luisteraars. Dit komt ongeveer overeen met het resultaat van mei 2013. Duidelijk dat Frederik Geeroms hier een hand in heeft. Radio contact Wallonië blijft de tweede populairste radio in Wallonië na BEL RTL.
5000 LEDEN VOOR" WIJ WILLEN RADIO CONTACT TERUG IN DE VLAAMSE ETHER"
Verleden weekend haalde de facebookgroep " Wij willen radio contact terug in de Vlaamse ether" de drempel van 5000 leden.
Wie had dat ooit gedacht! Een magisch aantal!Toen we aan 200 leden waren dacht we al "Nu zal het wel ver alles zijn" Maar het stopte niet! Vijf jaar is radio contact in Vlaanderen nu niet meer te beluisteren. Maar de reacties blijven komen. Een radio die niet vergeten is. Verschillende generaties konden dan ook van de dolfijn genieten. De magische drempel van 5000 leden zorgde dan ook voor een kleine boost. Zodat we nu weeral aan 5040 zitten.
NIEUWE POLL: WAAROM VINDEN LOKALE EN KETENRADIO'S GEEN NIEUWE TALENTEN?
Vroeger zaten de lokale en ketenradio's vol met personen met geweldige stemmen.Denk maar even aan het "Superweekend" van radio contact.Nu worden er amper mensen gevonden om een weekprogrammatie mee te vullen.Wat is de reden hiervan?
GEEN INTERESSE VAN DE JONGEREN WEL INTERESSE!MAAR TE BEPERKTE KANSEN EIGENAARDIG! WANT TEGENWOORDIG IS RADIOMAKEN OP EEN PC WERKEN.WAT DE JONGERE GENERATIE TOCH LEUK VINDT. NORMAAL! VEEL PERSONEN KUNNEN MET DE MODERNE APPERATUUR GEEN RADIO MEER MAKEN WEL INTERESSE VAN DE JONGEREN. MAAR ER ZIJN NU ZOVEEL MANIEREN OM MUZIEK TE MAKEN WEL INTERESSE! MAAR ALLES IS ZO VERANDERD.ER ZIJN LEUKERE DINGEN OM TE DOEN GEEN GOEDE STEMMEN MEER
Stemmen kan zoal steeds in de linkerkolom van deze site.
Zoals we eerder al meldden doet Lennart Creël, presentator bij ClubFM, eind april een gooi naar het wereldrecord radio maken, dat nu nog in handen is van Peter van de Veire (MNM). Maar Lennart heeft samen met z'n collega blijkbaar nog meer in petto...
Naar aanloop van deze recordpoging hebben Lennart en zijn collega Nils zich geangageerd om een week lang records te proberen verbreken. Deze week probeert het duo dagelijks een bestaand record te verbreken of een nieuw record neer te zetten in hun programma tussen 16:00 en 19:00 uur.
Het radioduo riep de afgelopen dagen hun luisteraars al op om zoveel mogelijk nieuwe records of bestaande records door te sturen, dat kan via e-mail naarlennart@clubfm.be.
Alle opbrengsten van de recordpogingen gaan naar het goede doel, namelijk Make-A-Wish Vlaanderen.
Op de tentoonstelling "Gezien op de Radio - 100 jaar Radio in België" valt ook eigentijdse radio mee te maken. Radio Contact uit het Franstalige landsgedeelte heeft er zijn tenten opgeslagen. Ook blik je er terug op radio van 1914 tot nu op de plaats waar het allemaal begon, in Brussel.
'Feel Good' Radio Contact zendt er 's ochtends wel eens live uit, bijvoorbeeld maandag 3 februari met 'Le Good Morning' van 06:00 tot 10:00. Een duo dj's neemt er plaats achter de Contactmicrofoons. Vorige woensdagvoormiddag waren ze ook al present in Tour & Taxis
Radio contact heeft trouwens in het zuiden samen met Q-music bij ons " Het Geluid "
Radio contact Wallonië kwam deze week ook in het nieuws door IP. Die de reclameregie verzorgt voor o.a. radio contact Wallonië en Club FM. Bijna 7 op de 10 jonge Belgen (12-34 jaar) luistert dagelijks naar de radio, zo blijkt uit de survey in Franstalig België.
IP kijkt met de studie enigsinds naar haar eigen navel, men commercialiseert zenders als Club FM, Contact of Fun Radio. Maar ook adult-radio's Nostalgie en Bel RTL staan er onder contract. De directeurs van de grootste Waalse radiogroepen zijn zich maar al te goed bewust van ie toename van luistermogelijkheden. Ze doen er dan ook alles aan om de radio aantrekkelijker te maken op nieuwe dragers zoals de smartphone of de televisie.
VISUAL RADIO
"Als je te horen bent op een digitaal tv-toestel met een logo en een zwart scherm, dan is dat verre van aantrekkelijk. Dus moet je daar beelden, data, downloads, interactiviteit aan toevoegen", zegt Eric Adelbrecht, Directeur radio / Directeur muzikale strategie bij RTL Belgium. Vanuit dat inzicht is de televisiezender Radio Contact Vision ontstaan. Een product dat het trouwens goed doet, want de zender telt ondertussen meer dan 100.000 'kijkers' per dag.
Op 2 februari zendt FamilyRadio zijn tweede prachtplatenzondag uit vanaf 14:00 uur. RadioVisie ging alvast de sfeer opsnuiven bij de opnames voor een livepubliek, met optredens van tien artiesten. Ze brachten hun prachtplaat, zeg maar plugplaten van eigen bodem, uit 2013.
'Hou me vast' van Bobby Prins (foto) was door luisteraars van het netwerk FamilyRadio verkozen tot de populairste onder de prachtplaten in 2013. Dat hoorden we toen we te gast waren tijdens de opnames in Eeklo op zondag 26 januari.De Oost-Vlaamse charmezanger bracht het er ten berde.
10 PRACHTPLAATEN OM TE ZIEN
Family Radio steunt wel ADYA en Manuel Palomo (foto), die House of the rising sun en Uberall auf der Welt covert. FamilyRadio draait Manuel Palomo al meer dan een jaar, zegt programmaleiderRudi Van Vlaanderen.Eerder merkte manager Adriaan Van Landschoot(foto 5 rechts)hier al op dat zijn muziek bij de VRT niet aan de bak komt.
BVs als Laura Lynn en talrijke andere gasten die aanwezig waren stonden garant voor een hele schare aanhangers met spandoek van vooral schlagermuziek, tot genoegen van de Vlaamse 'muziekindustrie'. "FamilyRadio heeft op korte tijd iets moois opgebouwd", horen we van Dirk Coens, de tourmanager van Marjolein en Laura Lynn (foto). Zelf zegt la Lynn voor de Family-microfoon dat artiesten dankbaar zijn met zenders als FamilyRadio, of ook bijvoorbeeld Menttv.
Verder passeren ondermeer Elke, Evelyn Cannoot (foto 4), Steve Thielens en Elfy de revue in sfeercafé Bubbles. Ze lieten ieder twee hits horen. Het is presentator Filip Dhaeze (foto 1 & 3 rechts) van de Vlaamse 15 die met de vedetten een 'vrolijk' praatje maakt onder collega's,. Zelf zingt hij zoals bekend bij Swoop.
FAMILY'S "VLAAMSE KAART"
Collega dj's Rudi Van Vlaanderen en Patrick Van Dijk waren anders dan begin vorig jaar eerder naast het podium van de partij. Die zullen volgens plan in maart dan weer een aperitiefshow voor een livepubliek inblikken. Er was wat gesleuteld aan het concept in vergelijking met het evenement van vorig jaar. "Een Bewuste keuze om het zo aan te pakken, zegt radiomanager Christophe Moens (foto 3 & 5 links). Als we ernaar peilen of de crisis invloed heeft op de reclamewerving klinkt het: "Daar hebben we geen last van, integendeel".
De prachtplaat werd op versie 1.0 van FamilyRadio gelanceerd, toen nog van aan de Oorlogskruisenlaan in Brussel(radio contact), aan het begin van de jaren '00, naar een een concept van Radio Maeva uit de pioniersjaren. De uitzending van interviews en prachtplaten volgt om 14:00 uur aanstaande zondag. Voor de liefhebbers van playlists: op facebook staat het lijstje van de zogenaamde A-hits van FamilyRadio deze week online.
Promospot uit 1981 van de radio contact drive in show op 31 januari '81 met Wiet Van Bever in Ninove en op 4 februari '81 met Rudi Van Vlaanderen in Brussel.
In 2004 op 27 mei werden alle radio verplicht om van frequentie te veranderen. Zo ook radio contact! Met meer nadelen dan voordelen. Zo moesten ze b.v. in Brussel de machtige 103.1 afgeven aan Q-music.
De herverdeling van de frequenties stond ook te lezen op de website toen van radio contact.
Sinds afgelopen maandag is de avondspits tussen 16:00 en 19:00 uur bij radio ClubFM helemaal vernieuwd. Dj Lennart Creël, zelf ruim een jaar bij het netwerk, wordt sinds maandag bijgestaan door twee sidekicks.
Het nieuwe trio bestaat voortaan niet alleen uit Lennart en sidechick Helen, maar ook Nils (foto). Ze plannen enkele nieuwe items de komende weken en maanden en daarnaast tal van originele acties.
Ondanks de belofte dat het eind verleden jaar nog ging in orde komen is er nog steeds geen Club FM te horen in Hoeilaart. Wat zou de reden hiervan kunnen zijn?
De watertoren van Hoeilaart staat al een tijdje te koop, vandaar dat de antenne van ClubFM er niet meer mag staan omdat die watertoren niet meer van Hoeilaart (gemeente) is.
Om deze reden dat ze waarschijnlijk nog niet uitzenden op deze frequentie van Hoeilaart, de 105.8. Ze zullen waarschijnlijk een andere locatie moeten zoeken nu!
Zondagmiddag 12 en 26 januari, van 15u tot 18u, ontvangt sfeercafé Bubbles, Eeklo onze vrolijke zingende vrienden die het goed deden met hun prachtplaat in 2013. Filip Dhaeze maakt er programma en ontvangt diverse Vlaamse artiesten. Wie wil er bij zijn ? Er kunnen telkens 100 vrolijke vrienden bij. Toegangsprijs 5 euro.
De tickets voor de opnames van de beste prachtplaten van 2013 kunnen vanaf nu gereserveerd worden via http://www.familyradiowebshop.be/
Ik ben Boon Firmin
Ik ben een man en woon in Dworp (Belgie) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 21/12/1963 en ben nu dus 61 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Het zal ergens het najaar van 1980 geweest hebben....of ik al eens geluisterd had naar die radio contact uit Brussel...i