We hadden het de laatste weken al over radio Maeva. Maar ook die andere grote pionier radio Seven had een band met Contact.
De voltallige Nederlandstalige ploeg van radio Contact besloot in september 1981 op te stappen en hun eigen station op te starten. Radio Seven was in oprichting, echter het lange zoeken naar kapitaalkrachtige sponsors en het zoeken naar een gunstige uitzendlocatie hypothekeerde van in het begin reeds het station. Dat zoeken heeft weken aangesleept en dat was de reden dat een aantal mensen het vertrouwen in het Radio Seven-project kwijtraakten en aandrongen bij Radio Contact om Radio Contact 2 op te starten. Lemaire ging akkoord en begin november 1981 was Radio Contact 2 te beluisteren met een volledige programmatie. Maar ondertussen stond radio Seven er ook. Ziehier het verhaal :
Op 21 november 1981 ging er in Asse een persconferentie door, waarop Radio Seven werd voorgesteld. Een week voordien, op 14 november, was er zelfs een scoop in de kranten van de Standaard-Groep te lezen: "Nieuw vandaag: de radio die heel Vlaanderen bestrijkt". Radio Seven werkte samen met de Christen Democraten (CVP nu CD&V) en werd onder andere gesponsord door de toenmalige VUM.
Alhoewel er de intentie was onmiddellijk met een hoog vermogen gans Vlaanderen te bestrijken, liepen de eerste uitzendingen niet van een leien dakje. Er was wel een solide structuur uitgebouwd om van het hele project een succes te maken maar het station kende enkele startproblemen. Zo werd de bestelde 3kW-zender niet geleverd. Achteraf bleek dat Patrick Valain van Radio Maeva de leverancier een beetje bedreigde en/of omkocht. De leverancier was eigenlijk dezelfde als die van Radio Maeva. Die leverancier had er alle belang bij om goede klant te blijven van Patrick Valain.
De NV Seven werd geleid Jan D'Haese, Arnold Bouchez en de gebroeders Blijweert. De eerste "officiële" uitzenddag voor Radio Seven was 22 November 1981. Om 15 uur werd het eerste programma gepresenteerd door ex-Contact-DJ en programmaleider Luc De Groot. Om de ambities volledig waar te maken had men bij Radio Maeva Ron van der Plas, Jo Coene en Wout Wolkema weggeplukt. Verder kwamen Rudi Van Vlaanderen en Wiet van Bever over van Contact. Oorspronkelijk hadden ook Ton Schipper en Danny De Bruyn toegezegd maar omwille van de startproblemen keerden ze terug naar Radio Contact.
Radio Seven bleef niet gespaard van inbeslagnames en andere "ongelukken". De uitzendstudio's van Radio Seven waren toen gelegen aan de Gentsesteenweg 498 te Zellik. Op donderdagochtend 4 maart 1982 is de 48 meter hoge zendmast naar beneden gevallen. Een eerste onderzoek wees uit dat verschillende bouten die de mast op een betonnen blok rechthielden plots los zaten. Het gevaarte kwam terecht op een huis. Gelukkig werd niemand gewond. Enkel een dakgoot werd vernield en een elektriciteitsleiding werd doorbroken.
Vermits Radio Seven op dat eigenste moment sterk aan populariteit won, kwam het neerkomen van die mast andere concurrerende zenders niet slecht uit. Het vermogen van de zender moest immers gehalveerd worden. Van 4 kW ging het naar 2 kW. Dit was echter van zeer tijdelijke aard. De mast stak in 'no time' weer boven de vijftig meter uit, en werd enkele maanden later nogmaals verhoogd tot meer dan zeventig meter.
Een anekdote uit die periode is de volgende: Bij een RTT-raid werd de zender verzegeld. De volgende nacht kwamen "onbekenden" de verzegelde zender stelen. Even later doken andere technici op om een nieuwe zender te plaatsen die slechts enkele uren draaide want nog diezelfde dag werd de gestolen zender opeens teruggevonden zonder zegels. De originele zender werd opnieuw en opvol vermogen aangekoppeld. En uiteraard had Radio Seven die zegels niet verbroken, want de zender was immers gestolen. Men kon toen onmogelijk controleren of het om dezelfde zender ging. Intussen experimenteerde het station even op de 97,70 MHz en zelfs met een vermogen van 25 kW, waarmee men zelfs in Amsterdam was te ontvangen! Ook Contact 2 was toen even te beluisteren onder de 100 MHz. De RTT reageerde onmiddellijk en gaf het bevel om weer boven de 100 MHz met een "normaal" vermogen te gaan uitzenden. De nieuwe frequentie werd eerst 101,00 MHz. Later werd de zender afgesteld op 101,10 MHz. Dankzij hun goede politieke bindingen met de CVP (nu CD&V), bleef het bij deze vingerwijziging en werd er niks meer in beslag genomen.
Ondertussen had Rudi Van Vlaanderen de taak van programmaleider overgenomen. Dit resulteerde in enkele stunts zoals de populaire BRT-stem Wiet van Broeckhoven die werd aangetrokken en een dagelijks programma verzorgde. Ook was er Nederlandse inbreng van onder andere Peter Koelewijn en Joost den Draaier.
Het was niet eenvoudig om een nationale dekking te kunnen realiseren met een zender van 1 tot 2 kW. Daarom werd dit geprobeerd door een keten op te richten onder de noemer Magic Seven Music. Dit initiatief was een matig succes vermits er slechts twee radio's aan meewerkten namelijk Radio Plus te Gent en Radio Aktief uit Westerlo. Radio Plus heeft slechts kort de programma's van Radio Seven overgenomen omdat zij vermoedden dat een dergelijke samenwerking een obstakel zou zijn voor een legalisatie.
De term Magic Seven Music was eigenlijk de term die werd gebruikt om de programma's nationaal te verspreiden. Vele medewerkers verzetten zich tegen deze nieuwe manier van radio maken. Opeens moesten alle programma's worden opgenomen op cassette en niet iedereen was daar gelukkig mee. Enkele medewerkers namen toen even het initiatief om zich op te sluiten in de radiostudio en terug live programma's te verzorgen. Dit werd toen enkele uren uitgehouden tot de voordeur werd geforceerd. De initiatiefnemers konden toen net vluchten langs een venster.
Men vermoedde dat Radio Seven de allereerste erkenningronde niet zou halen. Hoofdreden was dat Radio Seven als N.V. werd opgericht terwijl iedereen wist dat een V.Z.W. toen een lokaal radiostation moest beheren in ien men de erkenning wilde. In de N.V. Radio Seven zat wel een V.Z.W. Er werd geopteerd voor een N.V. omdat er werd gepland om commerciële verrichtingen uit te voeren. Er werd onder andere het regionale advertentieblad Seven Express uitgegeven.
Radio Seven had zo haar eigen kijk op de legalisatie. Zij hadden dan ook op eigen initiatief een dossier voorgelegd aan verschillende politici. Hierin werd beschreven dat de FM-band moest worden verdeeld in drie stukken, namelijk een deel voor de nationale zenders (tussen 87,5 en 100 MHz), een stukje voor de regionale omroepen (tussen 100 en 102 MHz) en de rest voor de lokale omroepen (tussen 102 en 108 MHz). Verder werd er gesuggereerd om strenge toekenningvoorwaarden en een betaling op te leggen voor de licentie afhankelijk van het type station.
Eind 1982 werd duidelijk dat de N.V. vrijwel failliet was. Hoofdreden was dat de opbrengsten van Seven Express beneden alle verwachtingen waren. Ook werd Magic Seven Music aan een te hoge prijs verkocht aan de deelnemende stations. Het vertrouwen in de beheerraad was verdwenen en Radio Seven verdween uit de ether op 13 januari 1983. De zender werd toen door de ordediensten meegenomen omdat de luchtvaartband werd gestoord op 129 MHz.
Op 11 januari 1983 nam Radio Seven een nieuwe start onder leiding van Rudi van Vlaanderen. Een nieuwe VZW werd opgericht en een huursom per dag werd aan de curator betaald. Men opteerde om een beperkte DJ ploeg van 6 personen in dienst te nemen die 24u/24 gesproken programma's life presenteerden. Het project werd (terug) Magic Seven Music gedoopt en werd een razend succes. De luisteraars van toen herinneren zich nog de vaste programmablokken. Het ochtendblok (7:00 tot 11:00) werd achtereenvolgens door Luc de Groot, Peter Hoogland en Wim Vanderlinden verzorgd. In de voormiddag (11:00 tot 15:00) zat steevast Erik Vinck. Vervolgens kwam Rudi Van Vlaanderen aan de beurt (15:00 tot 19:00) en Ton Schipper was te horen tijdens de avond (19:00 tot 20:00 ). Na 19:00 uur werden de programma's de ganse nacht herhaald tot 7:00.
Op 6 juli 1983 werd bekend dat het ingediende dossier van Radio Seven niet voor erkenning in aanmerking kwam omdat de statuten van de VZW te laat werden ingediend.
Danny de Vriendt, Frank Alwin, John Baertsoen, Ron Vandepas, Koen Blijweert, Joost van Gelderen, Luc De Groote, Paul Turner, Hugo De Markies, Peter Blijweert,Wiet Van Bever, Ed van Veen,Dick Verduyn, Wout Wolkema en Jo Coenen.
Begin februari 1984 klonken de eerste klanken van een nieuw Brusselse zender die verdacht veel op Radio Seven leek. Vanuit de Louizalaan, waar ook de studio's van het Franstalige Radio SIS waren gehuisvest, begon SIS Unique zijn uitzendingen. Het programmaschema was praktisch identiek als dat van Magic Seven: Erik Vinck (7:00 tot 10:00), Ton Schipper (10:00 tot 11:00), Rudi van Vlaanderen (11:00 tot 14:00), Danny de Bruyn (14:00 tot 15:00), Peter Hoogland (15:00 tot 19:00) en vervolgens de vertrouwde herhaling de ganse nacht door. SIS Unique werd de voorloper van het beroemde SIS FM Brussel dat op zijn beurt een nieuw tegengewicht was voor Radio Contact. SIS FM Brussel lanceerde als eerste het fenomeen "Hitradio" en vormde in 1986 een complete nationale keten. De keten zou politiekonafhankelijk hebben geopereerd.
Radio Extra Gold op de 104.8 uit Koksijde wordt Familyradio. Dat liet Programmaleider Rudi Van Vlaanderen alvast weten op Facebook. Waarschijnlijk gebeurt dit vanaf morgen 1 oktober. Deze radio bestaat sinds 2004 en heeft al een bewogen geschiedenis achter de rug.
Er waren in het verleden verwoede pogingen om deze radio(die een kleine keten was)naar boven te stuwen. Ook o.a. door Rudi Van Vlaanderen.
Rond 2006 kreeg Contact Vlaanderen totaal geen financiële steun meer uit Wallonië. RTL was ondertussen baas van de zuidelijke Contact -keten. Francis Lemaire bleef baas van de Vlaamse radio's. Stilaan doken de eerste rumoeren op van een mogelijke verkoop. De programmatie had er dan ook zwaar onder te lijden.
We schreven opzettelijk geen streepje tussen Familyradio en Maeva in deze titel. De enige dag dat Familyradio het meest dicht bij radio Maeva stond was op 1 april 2000 . Toen haalde Familyradio een geslaagde aprilgrap uit, door Maeva voor één dag terug te laten keren. Er was zelfs een zogenaamde officiële website: http://www.allesgaatvoorbij.be/aprilgrap2000 (Deze bestaat nog steeds).
Aan de reacties te zien hadden ze die aprilgrap beter echt uitgevoerd!
Radio Maeva was eigenlijk het verlengde van de zeezender Mi Amigo.
Rudy Van Accoleyen (ex-Mi Amigo) zocht een ploeg samen in de zomer van 1980 om een Nationaal station op te richten. Op dat ogenblik was er al het grote succes van Radio Contact. Er was ook een tolerante houding vanuit Wallonië t.o.v. het nieuwe fenomeen en het laatste Mi Amigo avontuur vanop de Magdalena was een Flop. Deze drie factoren hebben Rudy zeker gemotiveerd om een landelijke piraat te beginnen. Hij deed beroep op Peter Hoogland, zijn broer Patrick Van Accoleyen(Patrick Valain) en ex-collega's zoals Ron Vanderplas en Ben Van Praag. Verder werd er een beroep gedaan op bekende platenruiters die in bekende discotheken aan het werk waren. Daarbij kregen ze de hulp van Noel D'Hondt die hen hielp voor een sterke zender van 1000 Watt. Op 24 Mei 2001 was er dan eindelijk de eerste uitzending vanop de 103.5. Na enkele maanden werd Maeva al de populairste vrije radio in Vlaanderen. De uitzendingen kwamen toen vanuit Ukkel. Er waren slechts 3 live-programma's. Tussen 6 en 9 was er Wekkerwacht. De Lunchexpress tussen 12 en 14u. Na middernacht was er dan nog de Nachtclub. Radio Maeva bewees door de tijd heen dat bijna 2 miljoen luisteraars gelukkig waren met zijn bestaan. Een nieuw fenomeen ontstond: Familieradio, ontspannende programmas voor iedereen, van jong tot oud.
Andere bekende presentatoren waren o.a. Frans Babbelaar, Bert De Groef, Arie Van Loon, Erwin Bergmans, Werner Michiels, Jo Coene en Benny Baeten, Eric Hofman, Marc Hermans, Fred Van Den Bosch.
Familyradio(van de Contact groep )pakte het helemaal anders aan in 1998. Er waren zeker een paar aanwijzingen naar radio Maeva met presentators zoals Ben Van Praag en Wout Wolkema. Maar bij Familyradio waren het vooral de B.V's die naar voren werden geschoven. Net als grote broer radio Contact dat toen ook met veel B.V's werkte.
6U-9U:BEN VAN PRAAG(DE WEKKER RADIO) 9U-11U:BEN VAN PRAAG(DE GOUDEN MORGEN 11U-12U:RANI DE CONINCK(RANI OP 'R BEST) 12U-14U:MARK UYLEBROECK(HE!HALLO,HET IS MIDDAG) 14U-15U:INGE MOERENHOUT(HITSTORY) 15U-16U:TOOS SMET(STERRENPRAAT) 16U-19U:MARK D'HOLLANDER(DE HITS IN DE SPITS) 19U-20U:MARK D'HOLLANDER(DE GOUDEN JAREN) 20U-22U:PETER DECORDIER(VLAANDEREN VERZOEKT) 22U-24U:TOM VAN WEZENDAELE(LIEFDE VOOR MUZIEK)
ZATERDAG:
-------------------
7U-10U:BEN VAN PRAAG(DE WEEKEND WEKKER RADIO) 10U-12U:WILLY SOMMERS(RENDEZ-VOUS) 12U-15U:MARK D'HOLLANDER(HE!HALLO,HET IS MIDDAG) 15U-18U:TON SCHIPPER(DE FAMILY TOP 40) 18U-20U:WOUD WOLKEMA(DE GOUDEN JAREN '60 EN '70) 20U-24U:JAN DE ROP(D'R OP OF D'R ONDER)
ZONDAG:
----------------
7U-11U:JOS DE GROEVE(DE WEEKEND WEKKER RADIO) 11U-12U:JOS DE GROEVE(TOP 15 VLAANDERENS POPULAIRSTE) 12U-13U:CHRIS VAN OPSTAL(WIJ ZULLEN DOORGAAN) 13U-14U:CHRIS VAN OPSTAL(DE VLAAMSE TOP 15) 14U-15U:CHRIS VAN OPHAL(TERUGBLIK NAAR EEN VROEGERE HITPARADE 15U-18U:JAN DE ROP(D'R OP OF D'R ONDER) 18U-20U:WOUD WOLKEMA(DE GOUDE JAREN '60 EN '70) 20U-22U:ROGER TROCH EN NICOLE DEWAELE(ASTRO) 22U-24U:ROGER TROCH(U VRAAGT,WIJ DRAAIEN)
In Frankrijk is er een radiostation met onrechtstreekse banden met de Belgische radio contact. Dat oorspronkelijke dance-station werd enkele jaren geleden overgenomen door mensen die ook aandeelhouder zijn bij de RTL-groep. Deze radio is nu omgedoopt tot Contact FM. Het nieuwe management van de zender koos het Brusselse Brandy van Diederik Decraene als imaging partner en klopte aan voor maatwerk. Hit Zone is het jongste op maat geproduceerde CHR-pakket van het Belgische Brandy Jingles. Het gaat om tien basisjingles en tientallen afgeleide mixes die je meteen plaatst in het eigentijdse hitspectrum. Het pakket is sinds maandag 1 september on air bij Contact FM (Frankrijk). Het jingles liggen trouwens zeer kort bij het vernieuwde Engelse klinkende pakket van Radio Contact.
Toen Peter Van Dam programmaleider werd gooide hij het contact-systeem overboord. Van Dam vond dat de programma's een naam moesten krijgen en dat er veel te weinig Vlaamse muziek gedraaid werd. Het ongenoegen van vele fans groeide en na een klein jaar werd er weer overgeschakeld naar het oude format. Zonder Peter Van Dam weliswaar. Zie hieronder de programmatie van november en december 2004.
PROGRAMMATIE NOVEMBER 2004 ______________________________________
MAANDAG
------------------
06:00 Contact Tornado (Piet De Win&Debby Termonia)
09:00 Contact Requestline (Jo Van Belle)
12:00 Contact Casino (Koen Vervremd)
14:00 Contact Self Service (Koen Vervremd)
15:00 Contact Routier (Peter Dcordier)
18:00 Hek van Van Dam (Peter Van Dam)
19:00 De Moerbie Therapie (Dirk Moerman)
23:00 Contact Romantica
01:00 Contact Nachtwacht
DINSDAG:
--------------
06:00 Contact Tornado (Piet De Win&Debby Termonia)
09:00 Contact Requestline (Jo Van Belle)
12:00 Contact Casino (Koen Vervremd)
14:00 Contact Self Service (Koen Vervremd)
15:00 Contact Routier (Peter Decordier)
18:00 Hek van Van Dam (Peter Van Dam)
19:00 De Moerbie Therapie (Dirk Moerman)
23:00 Contact Romantica
01:00 Contact Nachtwacht
WOENSDAG:
--------------------
06:00 Contact Tornado (Piet De Win&Debby Termonia)
09:00 Contact Requestline (Jo Van Belle)
12:00 Contact Casino (Koen Vervremd)
14:00 Skool's Out (Dirk Moerman&Johanna)
18:00 Hek van Van Dam (Peter Van Dam)
19:00 Contact Party Time (Koen Vervremd)
23:00 Contact Romantica
01:00 Contact Nachtwacht
DONDERDAG:
---------------------
06:00 Contact Tornado (Piet De Win&Debby Termonia)
09:00 Contact Requestline (Jo Van Belle)
12:00 Contact Casino (Koen Vervremd)
14:00 Contact Self Service (Koen Vervremd)
15:00 Contact Routier (Peter Decordier)
18:00 Hek van Van Dam (Peter Van Dam)
19:00 De Moerbie Therapie (Dirk Moerman)
23:00 Contact Romantica
01:00 Contact Nachtwacht
VRIJDAG:
---------------
06:00 Contact Tornado (Piet De Win&Debby Termonia)
09:00 Contact Requestline (Jo Van Belle)
12:00 Contact Casino (Koen Vervremd)
14:00 Contact Self Service (Koen Vervremd)
15:00 De Contact Super 50
19:00 Contact Party Time
23:00 Contact Romantica
01:00 Contact Nachtwacht
ZATERDAG:
-------------------
07:00 Contact Agenda
12:00 De Contact Super 50 (Didier Laporte&Johanna)
Op 14 september 1998 startte Radio Contact een tweede netwerk op, FamilyRadio genaamd, dat zijn naam later in 2001 veranderde in Contact 2.
Het ging om een voorlopige start.Pas in oktober zouden alle 35 stations operationeel zijn.De eerste medewerkers die hun handtekening zetten waren Rani De Coninck,Ben Van Praag en Mark D'Hollander. Ook Inge Moerenhout,Willy Sommers en Ton schipper zouden nog tekenen. Family radio wilde zich Maeva noemen,maar dat mocht niet omdat de naam eerder gedeponeerd was.Ze wilden wel een radiostation met hetzelde format starten met veel muziek en interactie van de luisteraar. Door het mediadecreet was Familyradio verplicht vier en een half uur lokale programma's te brengen.Dit kon gebeuren tussen 09 en 11 uur, tussen 12 en 14 uur en tussen 20 en 22 uur.Alle andere blokken werden gevuld door de keten. . Bij de voorlopige start ging het om deze radio's:Brussel=Contact Gold 102.5 Erembodegem=radio Aalst 104.2 Kuurne=radio KLO 104.9 Lochristie=radio You 106.6 Gent=radio Gent 105.3 Waregem=radio Diamant 103.5 Sint-Lievens-Essen=radio Uniek 105.4 Ternat=radio T.R.O 105.5 Maar het format werkte niet echt. Er werd nochtans veel publiciteit rond gemaakt. De programmatie werd dan ook dikwijls herschikt.Het niveau van Maeva werd nooit gehaald.
We hoorden programmaleider Rudi Van Vlaanderen van Familyradio in een interview eens zeggen: " wij lijken steeds meer op radio Maeva... maar dan in deze eeuw "
Waarschijnlijk zullen vele Maeva fans hun wenkbrauwen fronsen als ze dat lezen. Het te grote succes begin jaren '80 heeft ook het meteen het einde betekent wat eens zo een machtig station was. Het was zo een doorn in het oog van de toenmalige BRT dat deze er alles aan gedaan heeft om Maeva kapot te krijgen. We hoorden ook Danny De Bruyn(toenmalige programmadirecteur radio Contact) eens vertellen: "Het ging na de splitsing van de tweetalige radio Contact echt niet goed. Dit had veel te maken met het grote succes van radio Maeva. Het was begin jaren '80 kantje boordje voor de Nederlandstalige Contact. Gelukkig hebben we ons daarna herpakt " Weet u niet meer hoe Maeva klonk. Daarom laten we Maeva eens herleven via deze blog...
PETER VAN DEN BOSSCHE WERD NIEUWE CONTACT-HOOFDREDACTEUR IN 2004
PETER VAN DEN BOSSCHE WERD NIEUWE CONTACT-HOOFDREDACTEUR IN 2004
Opvolger van Geert Schalck aan het hoofd van ARD-nieuwsdienst
Peter Van den Bossche ARD, de nieuwsredactie voor het samenwerkingsverband Radio Contact en de regioradio Contact Vlaams-Brabant, heeft Peter Van den Bossche aangesteld als hoofdredacteur met ingang van 1 oktober. De naam van Peter Van den Bossche werd maandag al door iRadio getipt als mogelijke opvolger van Geert Schalck, die toen net zijn ontslag had bekendgemaakt. Peter Van den Bossche is geboren op 12 juni 1964, is een erkend journalist, is sinds 1984 betrokken geweest als journalist bij meerdere lokale radio's, en fungeerde als freelance redacteur voor Radio 2 sedert 1990. Ook werkte hij op de sportredactie van Het Volk van '88 tot '91 en sedert 1992 verzorgde hij de regionale redactie voor de Denderstreek voor Het Laatste Nieuws.Tot 2 jaar geleden was hij eveneens correspondent voor persagentschap Belga.
ARD ZAL LOKAAL EN REGIONAAL NIEUWS BRENGEN In een persmededeling gaf Contact zonet meer toelichting bij de plannen inzake haar nieuwsdienst: "Decretaal legde de wetgever vast dat er dagelijks minstens drie lokale bulletins dienen gebracht te worden voor de radio's van het lokale netwerk en minstens vier regionale bulletins voor de regiozenders. Daar waar ARD in het verleden hoofdzakelijk instond voor de nationale en internationale nieuwsjournaals op de Contactradio's, wordt nu de belangrijkste opdracht van de redactie het brengen van lokaal en regionaal nieuws op de Contact-stations. Voor Radio Contact zal dit nieuws worden aangebracht door lokale correspondenten die dagelijks de items doorsturen. Deze berichten worden gestroomlijnd door een eindredacteur. In de centrale redactie worden deze dan ingelezen door professionele stemmen en gemonteerd tot 'contactgetinte' bulletins die uitgezonden worden op vaste tijdstippen op elke lokale zender. Op de regiozender Vlaams-Brabant zullen de journaals ieder uur rechtstreeks worden gebracht vanuit de radiostudio. Daarenboven zal het nationaal en internationaal nieuws, zoals voorheen, niet ontbreken op de Contactfrequenties", aldus Contact.
GEERT SCHALCK VERLIET DAN WEER CONTACT
Hoofdredacteur Contact-nieuwsdienst stapt op na grondige overweging
Geert Schalck, de hoofdredacteur van Radio Contact Vlaanderen, verlaat het station. Dat deelde hij zelf mee in een e-mail aan diverse media. Naar eigen zeggen heeft hij deze beslissing niet in een opwelling genomen, maar na grondige overweging. Over de oorzaak voor zijn ontslag blijft hij vaag: "de redenen zijn voor de hand liggend, er is de laatste tijd te veel gebeurd". Geert Schalck blijft ook in de toekomst actief in de media- en nieuwssector. Wellicht zal Aalstenaar Peter Van den Bossche hem opvolgen als eindredacteur van het lokaal nieuws. Het Contact-nieuws, voorheen onder de vlag "ARD", heeft al een aantal hoofdredacteurs zien passeren. Achtereenvolgens waren dat Gerrit Six, Jo Buggenhout, Ludwig Verduyn, en sinds mei 2002 Geert Schalck.
Begin februari 2003 had Geert Schalck al eens zijn ontslag aangeboden als hoofdredacteur van de Contact-nieuwsdienst, maar blijkbaar heeft hij toen die beslissing na overleg weer ingetrokken. Geert Schalck is beroepsjournalist en was eerder actief bij VTM, VRT, Eurosport en Vitaya. Hij is ook al jarenlang freelance-medewerker van TV Brussel.
We blikken nog even terug op een reportage voor "Club FM on tour" die te gast was in Eeklo op 29 april 2012. Een spetterende roadshow met diverse vlaamse artiesten en animatie ! Presentatie van Filip D'Haez en Daphne Paelinck.
Vanaf september kan Tongeren kennismaken met Contact-Plus
Onze collega's van Limburgradio konden vernemen van Ludo Wijnen, directeur van Contact Vlaanderen, dat de groep vanaf 1 september van start gaat met de uitzendingen van Contact Plus in Tongeren. Dit alles zou gebeuren via de frequentie van Radio Zuid-Limburg op 106.6 MHz, die in het bezit zou zijn van... Ludo Wijnen. Voorheen waren op de frequentie de programma's van FM-Limburgte horen. Vermits de keten besloot zich voortaan enkel nog toe te spitsen op Hasselt en Genk, zijn de 6 in de steek gelaten radio's wel verplicht naar een andere oplossing te zoeken. Radio Contact Plus werd in Wallonië reeds met succes gelanceerd. Aanvankelijk begon de Contactgroep met haar uitzendingen in Brussel (104.3 MHz), terwijl de mini-keten er op dit moment al vertakkingen heeft in Luik en Bastogne. Het concept is even eenvoudig als uniek: oldiesradio brengen! Alhoewel Vlaanderen reeds in het bezit is van een oldiesradio uitsluitend via de kabel (Magdalena), ziet de toekomst van Contact Plus er toch rooskleurig uit. Deze talrijke doelgroep kan op dit ogenblik zo goed als nergens terecht op radiovlak en bovendien is kabelradio, in tegenstelling tot bv. Nederland, nog bijlange niet ingeburgerd bij het grote publiek. Opmerkelijk is dat de oudste stad van Vlaanderen hiermee, op vlak van lokale radio's die er gevestigd zijn, volledig in handen komt van de Contactgroep. Dit naast radio Tongeren dat Contact2 doorgeeft op 107.3 MHz en radio Rutten dat Contact doorgeeft voor de regio op 107.7 MHz.
6000 leden! Wow!!!! Geen krant wil jammer genoeg enige aandacht geven aan deze groep? Zelf niet na verschillende keren aanschrijven blijft men dit negeren. Men plaatst blijkbaar liever nutteloze artikels dan ons een plaatsje in hun krant te gunnen. Andere groepen met minder leden krijgen dan die aandacht wel weer. We wilen dat wel begrijpen natuurlijk. Eigenbelang natuurlijk! Elke krant zit wel ergens in een mediaholding waar een radio aan verbonden is. De enige die tot nu toe wilde reageren was de RTL-groep.De eigenaar van de naam "radio contact". Met de nodige steunbetuigingen en respect voor deze group. Natuurlijk wordt het moeilijker naarmate de tijd verstrijkt. Eind dit jaar is het namelijk al 5 jaar geleden dat de dolfijn in Vlaanderen te horen was. Hoe groot kan het contrast zijn ! Samen begonnen zij aan zij. Terwijl in wallonie bij de laatste luistercijfers de "dolfijn" weer de meest beluisterde was.
Ik ben Boon Firmin
Ik ben een man en woon in Dworp (Belgie) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 21/12/1963 en ben nu dus 61 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Het zal ergens het najaar van 1980 geweest hebben....of ik al eens geluisterd had naar die radio contact uit Brussel...i