Inhoud blog
 • EINDPLEIDOOI: AFSCHEID....ZONDER DOLFIJN EINDE
 • FINAL UPDATE JINGLES(54)
 • FINAL UPDATE JINGLES(53)
 • FINAL UPDATE JINGLES(52)
 • FINAL UPDATE JINGLES(51)
  Foto
  Zoeken in blog

  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Foto
  Rondvraag / Poll
  WIE IS JOU FAVORIETE CONTACT STEM ALLER TIJDEN
  RUDY VAN VLAANDEREN
  WALTER BROECKX
  DANNY DE BRUYN
  DIDIER LAPORTE(VAN MALDER)
  ERIK VINCK
  DIRK MOERMAN
  LUC DE GROOT
  TON SCHIPPER
  BJORN VERHOEVEN
  MARC HUYLEBROECK
  JEROEN GORUS
  PIET DEWIN
  DIRK DE COSTER
  JO VAN BELLE
  WIET VAN BEVER
  JONATHAN SEAGULL
  LUC VAN KAPPELEN
  YVES VAN OOTEGHEM
  DAVY DE BRUYN
  PETER DECORDIER
  Bekijk resultaat

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  DE RADIO CONTACT GROEP
  contact nieuws van vroeger en nu
  09-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE LANGE WEG(DE CONTACT GESCHIEDENIS)1980 - .......
   Klik op de afbeelding om de link te volgen                                   


  1980
  --------------
  -Alles begon toen drie vrienden ,Pierre Houtmans,Francis Lemaire en Freddie Neyts besloten om hun eigen radio op te richten.Toen was het nog een piraat.....
  -op 9 februari beleefde Brussel de eerste uitzending.16 uur per dag werd non-stop uitgezonden op 101.3 fm.
  -In België wordt ‘Vebora-Grib’ (‘Vereniging van de Belgische Onafhankelijke Radio’s’ – ‘Groupement des Radios indépendents Belges’) opgericht, onder de hoede van Radio Contact. 
  -Vandaag starten de officiële tweetalige uitzendingen van Radio Contact in stereo via 101,3 MHz. De voormalige Vlaamse medewerkers van  Radio Plus en van Radio Huguette stappen naar het nieuwe station over. De programma's waren tweetalig en werden uitgezonden via dezelfde frequentie.Er waren dus afwisselend programma's in het Frans(2/3) en het Nederlands(1/3).
  -De Nederlandse presentators waren afkomstig van radio Huguette zoals Rudy Van Vlaanderen en Ben Van Praag.Anderen kwamen van radio plus zoals Luc De Groot,Ton schipper en Danny De Bruyn.Deze werden nog aangevuld met Wiet Van Bever en Jan Van Dijck.Er werd uitgezonden vanop de Mettewie, met één studio'tje met een klein mengpaneel, op een 'chambre de bonne'. Later werd er verhuisd naar de Laddersstraat (aan de KVS); later naar Vorst op de Mettewielaan.
  -daar de Fm-band weinig bevolkt was werd met een zender van 50 watt een groot stuk van Vlaanderen en wallonie bereikt.
  -Op 28 juni is er het eerste feest van Radio Contact in Sint-Agatha-Berchem en lokt 1200 fans. Met o.a.Eddie Grant en Adamo.
  -Op 20 september houdt Radio Contact in Vorst Nationaal het tweede grote fanfeest. Zevenduizend toeschouwers zien er optredens van diverse nationale en buitenlandse artiesten. Dé stunt is echter de televisie-uitzending. Brussel en een deel van de omgeving kunnen alles in kleur volgen via "Tele-Contact".De uitzending was éénmalig.
  -Op 1 oktober was er voor radio contact de eerste inbeslagname.Het was een begin van een reeks van 17 keer die zouden doorgaan tot 1987.Het jaar van de wettelijke erkenning.

  1981
  ----------
  -In de zomer werd er uigepakt met een mobiele studio vanop de King Beach te Blankenberge met een radio Contact aan-zee-actie.
  -Vanaf september besloot de volledige Nederlandse ploeg te stoppen uit onvrede omdat ze te weinig uitzendtijd kregen t.o.v. de Franstalige ploeg.Ze besloten dan maar een nieuw radiostation op te richten maar dat zou nog een tijdje aanslepen(radio Seven).
  -Vanaf november zou de Franstalige Contact zijn oorspronkelijke frequentie 101.3 fm behouden terwijl z'n Nederlandstalige tegenhanger gebruik zou maken van de 104 fm.Programmaleiders waren de ondertussen teruggekomen Danny De Bruyn en Ton Schipper.Verder werd de ploeg gevormd door Serge Van Gisteren,Wiet Van Bever,Kaz Robijn,Ad Van Zeyl,Eric Hofman,Luc Van Kapellen,Will Van Vliet,Jan De Ruyter en Filip Vandenbergh.

  1982
  -----------
  -Bij Radio Contact valt de beslissing om het Nederlandstalige en het Waalse station opnieuw samen te voegen.
  -Op 1 juni om 06.30 uur wordt er gestart met het eerste journaal bij Radio Contact.
  Het station start bovendien met publiciteit. Dat werd verzekerd door een bedrijf dat volledig onafankelijk werkt van radio Contact:De afdeling radio van reclameregie IP Belgium.

  1983:
  ------------
  -Op het einde van het jaar deed de informatica zijn intede bij het station.de programmaleiding,informatieverwerking,publiciteit,muziekdatabase en boekhouding gebeurde vanaf dan op de computer.
  -In die zelfde periode zou radio contact beginnen uit te breiden doorheen Belgie om op deze manier een netwerk te vormen dat later het grootste van het land zou zijn.

  1986:
  ----------
  -Op 1 oktober richt Radio Contact  de Franchisinggroep op. Radio Annick uit Antwerpen, Radio Free uit Gent, Radio WLS in Kortrijk en Radio Borinage uit Mons zijn de eerste leden.

  1987:
  ----------
  -Het jaar van de erkenning als private radio voor radio Contact.terwijl het op dat ogenblik een netwerk van 18 stations vormde,van Oostende tot Bastogne,won het station een moeizaam gevecht dat 7 jaar eerder begonnen was.

  1988:
  -----------
  -Voor de gelegenheid van de 8ste verjaardag van radio contact besluit het station een dolfijn in de Antwerpse zoo te sponseren,Het dolfijntje Pat.
  -In oktober wijst een cim-studie uit dat radio contact 500.000 luisteraars had over heel Belgie.Overduidelijk een groot succes voor een jong station.

  1989:
  --------
  - het begin van dat jaar werd er verhuist naar een nieuw gebouw,aan de Telemachuslaan 33.Dit gebouw bood plaats voor de administratie en management,marketing en promotie,zeven studio's waarvan 5 live studio's en 2 productiestudio's,dat alles op een totale oppervlakte van 650m2 verdeeld over vier verdiepingen.Het netwerk omvatte toen al 32 station's.

  1990
  ----------
  -Een belangrijk jaar voor Contact.Inderdaad!In maart vierde het station zijn tiende verjaardag.
  -Voor deze tiende verjaardag besloot de radio om het beroemde Manneke Pis van Brussel zijn 486 ste kostuum te schenken.Het kostuum van een vrije radio-maker.Het ensemble bestond uit een koptelefoon met een microfoon op de borst en een dolfijn geborduurd op het t-shirt.
  -Dat jaar was er ook de val van het tottalitaire regime in Roemenie,dat van kracht was sinds de opkomst in 1974 van Ceausescu als president van de republiek.Radio contact maakte gebruik van de liberalitatie van dit land om zijn eerste radio buiten de landsgrenzen te introduceren.
  -op 1 juni besloot radio Contact te gaan uitzenden in stereo,met als gevolg een betere geluidskwaliteit.Maar ook de 18de inbeslagname door het bipt op 6 juni.Na politiek overleg werd stereo dan toch toegelaten op de fm-band.

  1991
  ----------
  -Vanaf 1 september werden de uitzendingen ook uitgezonden via sateliet.Daartoe werden de programma's opgestraald in Brussel en heruitgezonden via Eutelsat naar de verschillende stations in Belgie.Het was op dit ogenblik dat conact de grens van 1 miljoen luisteraas doorbrak.
  -In deze periode verkeerde de private radio's in slchte papieren.Netwerken werden verboden in Vlaanderen door het decreet Van Rompuy.Het protest en de marathon uitzending haalden niets uit.Enkel Brussel mocht nog de naam Contact dragen.Men omzeilde de beperkingen door advertentie tijd op te kopen op lokale radio's die onafankelijk bleven.

  1992
  -----------
  -Om zijn 12de verjaardag te vieren lanceerde het statio in samenwerking met het WWF de operatie"red de dolfijnen"gesponserd door de zanger Pierre Rapsat.
  -Op 1 november telde radio Contact anderhalf miljoen luisteraars.Nooit had een private radio zoveel succes.

  1993
  ----------
  -Vanaf 1 september schakelt men over naar digitale satelietuitzendingen.
  -De radio gebruikt haar "know-how" ten gunste van de Belgische troepen die gelegerd waren op de grens tussen Servie en Kroatie in het kader van de missie van de Verenigde Naties.Radio Blue sky wordt opgestart in het gebied van Krajina tot januari 98,de datum waarop de operaties beeindigd werden.

  1994
  ---------
  -De naam radio Contact wordt weer in heel Vlaanderen gebruikt.

  1995
  ----------
  -Voor de vijftiende verjaardag organiseerd Contact op 8 en 9 april een groots muzikaal evenement.Het "music festival by radio Contact" in paleis 5 op de Heizel.Sterren zoals Sap,Soulsister,Edwyn Collins en 2 unlimeted werden uitgenodigd.
  -radio Contact besloot een andere koers te varen en er werden B.V. binnen gehaald.Vanaf nu waren de stemmen te horen van o.a. Gina Lisa,Kurt Roggiers en Veronique De Cock.Het netwerk benadrukte ook zijn ontkoppelingen liever kwijt te zijn.

  1997
  ---------
  -Op 1 januari werd COBELFRA opgericht(Contact belge Francophone).Vanaf 1 oktober werd dit uitgebreid naar alle partners in de Contact groep.
  -Op 15 december verhuisden alle radio's van de groep naar het gebouw aan de Oorlogkruisenlaan in Neder-Over-Heembeek.

  1998:
  ----------
  -In augustus zijn er promo’s op de frequentie van Radio Contact Gold (102.5 MHz) nabij Brussel .Ze kondigen de start aan op 12 september van een nieuw netwerk. De initiatiefnemers willen graag onder de naam Maeva werken. Dit voornemen stuit echter op talrijke juridische problemen.
  -Op 14 september  starten de officiële uitzendingen van ‘Family Radio’, het tweede netwerk van Radio Contact starten. In oktober zullen alle 35 aangesloten stations het signaal overnemen. 

  1999
  ---------
  Radio contact telt nu 81 frequenties over heel belgie.Waarvan 43 in het noorden en 37 in het zuiden,en ook 1 in de oostkantons.Daarbuiten zijn er nog verschillende stations in het Buitenland.

   2000
  ---------
  - niet alleen wordt het stoppen van Family Radio aangekondigd maar men meldt tevens interesse te hebben in de oprichting van een landelijke commerciële radio. 

   2001
   ---------
  - Contact 2 start als opvolger van het geflopte Family Radio.
   Door het programmeren van een brede muziekbasis en met het opvoeren
   van het percentage informatie wil men evolueren tot een lifestylestation
  -De Contactgroep besluit om de beslissing van het Vlaamse Commissariaat voor de Media niet aan te vechten bij de Raad van State.
  Het dossier van Contact 2 werd nipt derde bij de toekenning van de licenties. Q Music en 4FM mochten starten. 

  2002
  ----------
  -Vandaag dient Radio Contact bij het parket van Antwerpen een klacht in tegen Frank Verstraeten. Die houdt verband met de erkenning van 4FM tot landelijk commercieel radiostation. Volgens het benadeelde netwerk kende het aandeel van ‘Think Media’, dat voor 50% eigenaar van 4FM is, één dag voor de toekenning van de licenties een spectaculaire koersstijging met 20%. Zodoende bestaan er, volgens het perscommuniqué, aanwijzingen dat de aandeelhouder bij ‘Think Media’, Frank Verstraeten, in voorkennis handelde. 
  -Francis Lemaire, één van de drie stichters van de groep rond Radio Contact wordt met 50,1% hoofdaandeelhouder. RTL, dat al 35% bezat, koopt de aandelen van Pierre Houtmans en van Freddy Neyts en komt zo op 49,9%. 
  -Radio Contact-Inter, dat Franstalige en Arabische programma’s verzorgt, start op 94.5 MHz. 
  -Het interactieve talkradio- en televisieprogramma ‘Zwart of Wit’ met Jurgen Verstrepen gaat op 15 september van start bij Radio Contact Vlaanderen en tegelijk op LibertyTV. 

   2003
   -----------
  -De Vlaamse mediaminister Marino Keulen maakt de lijst met vergunningen voor de lokale radio’s bekend. Grote winnaar is de Amerikaanse    mediagroep Emmis terwijl Contact 2, het tweede netwerk van Radio Contact in één klap negentien stations verliest.
  -Het verdict valt over de regionale radiostations.
  De "vzw vrije golf" haalt de vergunning binnen voor Vlaams-Brabant.
  Dit was de kanitatuur van de contact groep.
  -Radio Contact Vlaanderen werft Bjorn Verhoeven als programmadirecteur aan.
  -Het hogere beroep van Radio Contact, dat door het Vlaamse Commissariaat voor de Media als gevolg van een klacht door Radio Antigoon voor drie dagen werd geschorst, wordt onontvankelijk verklaard. Daarom moet het station op maandag 28 juli 2003 gedurende drie dagen in Brussel de uitzendingen onderbreken.

  2004:
  ---------
  -Radio Contact licht de bezoekers van hun website in dat men de uitzendingen van het tweede netwerk definitief zal staken.Radio Contact 2 wordt opgedoekt.  De luisteraars worden voor het vertrouwen bedankt. De Hitradio neemt ondertussen in Egem de frequentie 93.6 MHz met een vermogen van 5 kW in gebruik.
  -Bjorn Verhoeven wordt als programmaleider bij Radio Contact door Peter Van Dam vervangen.

  2005
  ----------
  -Radio Contact blijft vernieuwen. De inlijving van het Antwerpse Multipop en een nieuw jinglepakket,
  geïnspireerd op het Duitse Megaradio, moeten 2006 krachtig inzetten.
  "One world,one radio"is de slogan die Jeroen Straeter uit Antwerpen meebrengt.
  Zoals later zou blijken zouden deze jingles amper enkele weken draaien.
  -Radio Contact neemt afscheid van de populaire avondpresentator Dirk Moerman. Zijn interactief programma komt op 30 juni 2005 een laatste keer op antenne.
  -Contact Dance verdwijnt na amper enkele maanden terug van de Contact stations. Men wil vanaf 1 november ambihitmuziek uitzenden tussen 20.00 en 05.00 uur.

  2006
  ------------
  -Radio Contact sluit een samenwerkingsakkoord met FG DJ Radio. De Parijse house- en technozender brengt hoofdzakelijk DJ-sets met onder meer Bob Sinclar, David Guetta en Antoine Claraman terwijl men tussendoor aandacht aan de Belgische producers schenkt.

  2007
  ----------
  -Nadat er vorig jaar veel non-stop muziek gedraaid werd op Contact is er vanaf dit jaar weer een volwaardige horizontalige progammatie te horen.

  2008
  ---------
  Op 12 december 2008 werd aangekondigd dat Radio Contact ermee stopt in Vlaanderen.


  2009
  --------
  Tot het eind van het jaar werd nog non-stop gouwe ouwen uitgezonden op de frequenties van het netwerk onder de noemer Contact+.


  09-12-2007 om 00:00 geschreven door firmin  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  08-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JINGLE CONTACT 35
  TIJDSEIN RADIO CONTACT


  Alle geluidsfragmenten blijven onder het copyright van Radio Contact en zijn aanverwanten. Deze fragmenten worden gewoon louter aangeboden als historisch en informatief.
  Voor alle informatie betreffende het huidige Radio Contact, surf naar: http://www.radiocontact.be

  08-12-2007 om 00:00 geschreven door firmin  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  05-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AUDIOFRAGMENT(12)
  MARLIES EN WIM CORNEILLIE  Alle geluidsfragmenten blijven onder het copyright van Radio Contact en zijn aanverwanten. Deze fragmenten worden gewoon louter aangeboden als historisch en informatief.
  Voor alle informatie betreffende het huidige Radio Contact, surf naar: http://www.radiocontact.be

  05-12-2007 om 11:59 geschreven door firmin  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIN DE DVD "CLOSE ENCOUNTERS OF THE THIRD KIND
  Naar aanleiding van de relase 30 jaar geleden van "Close Encounters of the Third Kind " Kan je de special edition op DVD deze week op radio contact winnen.Luisteren dus!

  Verenigde Staten / Groot Brittannië
  Science-Fiction / Drama
  132 minuten

  geregisseerd door Steven Spielberg
  met Richard Dreyfuss, François Truffaut en Teri Garr

  HET VERHAAL:
  -------------------------
  Roy Neary heeft een "close encounter" met een buitenaards ruimteschip. De Amerikaanse overheid komt er achter dat de aliens op een bepaalde plek zullen landen, en verzinnen een dekmantel-verhaal om het publiek op een afstand te houden. Een groep mensen, waaronder Neary, heeft echter een visioen van de precieze plek, en gaan ernaar op zoek.

  03-12-2007 om 11:50 geschreven door firmin  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  CONTACT GESCHIEDENIS
   (klik op afbeelding)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Foto

  Foto

  Archief per jaar
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 1976

  Foto

  Foto


  Foto

  Foto

  Over mijzelf
  Ik ben Boon Firmin
  Ik ben een man en woon in Dworp (Belgie) en mijn beroep is .
  Ik ben geboren op 21/12/1963 en ben nu dus 54 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: .
  Het zal ergens het najaar van 1980 geweest hebben....of ik al eens geluisterd had naar die radio contact uit Brussel...i
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Foto

  This is your place to be

  Blog als favoriet !

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!