Inhoud blog
  • EEN TIP VAN DE SLUIER
  • Kookkunsten
  • Funny Italy
  • Olijfolie, het groene goud
  • Koffietje ?
  • De zabaione van San Bayon
  • Tricolore
  • Het weer !
  • Bedenkingen van Wim
  • capuccinokleur
  • een italiaans symbool : de cinquecento
  • pizza margherita....pizza wie ?
  • Bedenkingen van Wim
  • Tartufo of truffels in het Vlaams
  • toerisme en zo
  • een beetje geschiedenis
  • ons huisje
  • voorwoord
  • slow food - de kunst van het 'traag eten'
  • in één oogopslag : uw reisgenoten
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    piemonte 2008
    vakantieverhaal
    15-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ons huisje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We verblijven dus in “Cascina 47 “, het  ligt op loopafstand van het dorpje San Donato (Mango) in het zuidelijk deel van Piemonte op een hoogte van ongeveer 600 meter.

    De glooiende heuvels van de Langhe e Roero bieden een fascinerend panorama met de Alpen op de achtergrond. De streek kenmerkt zich vooral door de vele zeer oude dorpjes waar de bewoners vooral leven van de wijn en hazelnoten. De beroemde Italiaanse wijnen zoals de Barolo en Barbaresco worden hier geproduceerd. Het spreekt voor zich dat de Piemontese keuken eveneens voortreffelijk is.

    Het dorpje San Donato  is te bereiken via de verharde weg (1,5 km) en via een voetpad (1 km) dat achter het terrein langs loopt. In San Donato vindt je naast de onvermijdelijke kerk, een tabacchi (een kleine supermarkt waar ze ook vers brood verkopen) en een restaurant/bar.

    Het heuvelachtige gebied kent een zeer wisselend landschap. De vele wijnvelden en hazelnotenplantages liggen verscholen tussen ruige bossen en open velden. Wilde bomen, struiken en planten staan van het vroege voorjaar tot de winter in bloei. Natuurliefhebbers zullen verder versteld staan van de vele vogels en vlinders. Wie wat verder het dal in loopt moet niet verbaasd zijn een ree, zwijn of vos op zijn pad te vinden. Dit is ook het gebied waar in het najaar de 'witte truffel' van Alba wordt gevonden.

    15-06-2008 om 13:04 geschreven door bart  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorwoord
     

    Voorwoord

    We hadden een idee. Op stap gaan met een groep vrienden. Niet zomaar wat eten en drinken, nee, het mocht een tijdje duren. En het mocht zelfs in het buitenland zijn. En omdat city-trips in het verleden toch goed meegevallen waren, durfden we nu plannen te maken voor een weekuitstap. En na wikken en wegen, zou het Italie worden, meer bepaald Piemonte, wat letterlijk "aan de voet van de berg" betekent. Het is het land van de wijn, truffels en kastelen en boeiende landschappen.  We zullen deze streek ontdekken en proeven. Geniet ervan en laat de Italiaanse elegantie en stijl tot u komen.

    Gert en Bart

    15-06-2008 om 12:30 geschreven door bart  


    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slow food - de kunst van het 'traag eten'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt.  Het is gewoon zoals je het zélf wenst.  Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed.  Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.

    Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat.  Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard. 

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door bart  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in één oogopslag : uw reisgenoten

    Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig.  Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.

    Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.

    Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".

    Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen.  In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.

    Nu is uw blog aangemaakt.  Maar wat nu???!

    Lees dit in het volgende bericht hieronder!

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door bart  




    Archief per week
  • 14/07-20/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs