Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • paard te water
 • vko Koekelare
 • oefening Zone1 Oostende
 • brand Poperinge
 • oefening Zone1 Oostende
 • oefening Zone1 Oostende
 • oefening Zone1 Oostende
 • vko Veurne
 • brand Langemark-Poelkapelle
 • oefening Zone1 Oostende
 • brand Kortemark
 • vko Zarren
 • vko Heuvelland
 • brand Ieper.
 • brand Ieper..
 • vko Ieper
 • vko Diksmuide/Lampernisse
 • brand Ieper
 • vko Elverdinge
 • brand Houthulst
 • redden van dier DIksmuide
 • vko Geluwe
 • vko A19 Geluveld
 • vko Bikschote Langemark
 • brand Houthulst/Jonkershove
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  30-01-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Houthulst/Klerken
  Jongeren handelen alert na rookontwikkeling in jeugdhuis
  Zondagmiddag werd door enkele aanwezige jongeren van jeugdhuis De Rijkswacht in Klerken, deelgemeente van Houthulst, rookontwikkeling vastgesteld in het jeugdhuis. Burgemeester Joris Hidryckx: "De leiders roken iets en controleerden het stooklokaal. Daar was er veel rook. Ze hebben dan de brandweer gebeld en de verwarming uitgeschakeld.
  Uiteindelijk hoefde de brandweer niet tussen te komen en konden de jongeren opnieuw het jeugdhuis binnen.
  Goeie beslissing van onze jongeren."


  29-01-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Torhout

  In het centrum van Torhout werden vrijdagavond op drie plaatsen drie auto’s in brand gestoken. 

  “Terwijl de bluswerken aan de Mini net gestart waren en de tankwagen uitgereden was naar de brandende bestelwagen kregen we van omstaanders nog een melding binnen van een brandende Mercedes op de parking Koer Vanthuyne in de Blekerijstraat”, zegt brandweerkapitein Matthieu Vanwalleghem van post Torhout. “Daarvoor riepen we een extra autopomp op om ook die brand te baas te kunnen. De branden situeren zich telkens op een honderdtal meter van elkaar. Het is aan de politie om uit te zoeken wat er gaande is maar het lijkt duidelijk dat dit om brandstichting gaat.” De politie is alvast een onderzoek gestart en ook het parket werd verwittigd. Er zullen zeker camerabeelden van in de buurt bekeken worden.

  De drie wagens, een Mini, een Peugeot Partner en Mercedes C-klasse zijn volledig uitgebrand. In het laadruim van de Peugeot Partner zaten verschillende bidons die gevuld waren met een vloeistof maar dat heeft wellicht niets met de brand te maken. De grootste vuurhaard van de Peugeot bevond zich vooraan, dat van de Mini en de Mercedes achteraan. Gelet op het feit dat de Mini de zwaarst ontwikkelde brand was lijkt het aannemelijk dat die wagen het eerst in brand werd gestoken, waarna de daders naar de parking van het Ravenhofpark gingen en zo binnendoor liepen tot aan de parking in de Blekerijstraat. Het verdere onderzoek moet evenwel meer duidelijkheid brengen.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Houthulst/Jonkershove
  Schoorsteenbrand breidt uit en zet deel van dak in brand
  In Houthulst is een hoevewoning onbewoonbaar verklaard na een korte, maar hevige brand. De brand werd omstreeks 19.16u opgemerkt en bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen reeds door het dak. De brandweer had het vuur, die was begonnen als schoorsteenbrand, vrij snel onder controle, maar kon niet verhinderen dat een deel van het dak en de bovenverdieping uitbranden. Zowel het dak als de bovenverdieping liepen zware brandschade op. De benedenverdieping liep voornamelijk rook-en waterschade op. De woning is dan ook onbewoonbaar verklaard. De bewoner raakte niet gewond, maar werd tijdens de bluswerken bevangen door emoties en naar het ziekenhuis overgebracht.


  26-01-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide
  Auto gaan in vlammen op te Diksmuide
  Op het kruispunt de Woumenweg en de Cardijnlaan ging donderdagavond rond 18:00 een personenwagen in vlammen op. Bij aankomst van de hulpdiensten stond de wagen in lichte laaie met schuim werd uiteindelijk geblust er was tijdens de bluswerken verkeershinder op de Woumenweg.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide

  Bewoners denken dat hun dakbrand en bellen brandweer

  Bewoners in Esen bij Diksmuide zagen donderdag rond 11:20 rook in het daken de woning. Er werd gevreesd voor een dakbrand brandweer Westhoek werd gealarmeerd. Op hun beurt werd een controle in de woning gedaan een brand kon niet aangetroffen worden. Vanwaar de rook uit kwam is een raadsel de brandweer bleef nog een tijdje ter plaatse om nog extra controle te doen. Uiteindelijk bleek er niks aan de hand.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Houthulst
  Oververhitte remschijven veroorzaken brand bij dieplader
  Dinsdagmorgen merkte een vrachtwagenbestuurder rook op achteraan zijn dieplader in de Poelkapellestraat te Houthulst. Mogelijks hadden oververhitte riemschijven aan de oorzaak van een brand aan de achterband. Brandweer Westhoek kon verhinderen dat het vuur zich verder verspreidde naar de dieplader en de machine op de dieplader.
  De machine moest worden overgeladen op een andere dieplader wat zorgde voor tijdelijke verkeershinder.  17-01-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Regio Westhoek.
  Drukke dag voor brandweer Westhoek
  Maandag was het een drukke dag voor brandweer Westhoek met meer dag 70 interventies voor wateroverlast. Vooral de regio Alveringen, Kortemark, Koekelare en Leke kwam het water hoog te staan. Door de regen van afgelopen dagen  is de gracht zodanig verzadigd en staan vele grachten redelijk hoog. De IJzer is ook ondertussen uit zijn oevers getreden. De brandweer ging ieder adres af om te zien wat de noden zijn pompwerk af zandzakken.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Regio Westhoek..
  Drukke dag voor brandweer Westhoek
  15-01-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.redden van dier Moorslede
  Dieren Redding Team (DRT) red paard uit de modder
  Zondagvoormiddag werden de hulpdiensten van brandweer MidWest zone 2  opgeroepen voor het redden van een paard. De brandweer post Moorlede die ter plaatse kwam riep vrij snel de hulp in van het dierenreddingteam in uit brandweer Westhoek. Door het slechte weer de afgelopen week zakte het paard diep in de modder in een veld in Slypskapelle bij Moorslede.  Het dierenreddingteam die gespecialiseerd materiaal mee heeft kon het 17 jarig paard op het droge gezet worden. Na de reddingsactie zette het paard terug enkele pasjes.

  Het is de derde keer dat DRT deze week uitrukt voor het redden van dieren  12-01-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide

  Nederlandse vrachtwagen rijd zich vast onder spoorwegbrug in Diksmuide

  Donderdagmiddag werd brandweer Westhoek gealarmeerd voor een vrachtwagen die vast stond onder de spoorweg brug thv de IJzertoren in Diksmuide. De vrachtwagen die de omleiding volgde (verboden voor meer dan 3,5 ton dus niet voor hem) haperde aan de hoogte balk die op zijn beurt tussen de cabine en de aanhanger viel. De brandweer moest de balk demonteren om het gevaarte op een veilige plaats te leggen Onlangs gebeurde 16 dec het zelfde ongeval maar dan de andere kant van de brug. De schade aan de vrachtwagen bleef beperkt tot een paar luchtleidingen die afgebroken waren en een bluts aan de aanhanger.


  10-01-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dier in nood Houthulst en Diksmuide

  Zeven varkens gered uit mestkelder op hoeve in Houthulst

  In Houthulst zijn negen varkens onder een stalvloer gezakt. Twee dieren overleefden dat niet. De overige zeven varkens konden door de brandweer Westhoek gered worden. De eigenaar van de boerderij merkte omstreeks 15 uur op dat de varkens in de mestkelder waren gezakt. De dieren zelf redden bleek niet mogelijk, waarop de brandweer werd opgetrommeld en besliste om versterking te vragen . Het speciale dierenreddingsteam kon uiteindelijk zeven varkens redden. 

  8 biggen zakken door stalvloer op een hoeve in Leke

  Brandweer Westhoek post Leke is dinsdagochtend uitgerukt  in Leke nadat acht biggen in een mestput waren gevallen. De landbouwer merkte dat omstreeks 8.30 uur op. De biggen zaten onder de drek onder de stalvloer. Zeven biggen konden gered worden, een overleefde het niet. Ook weer kwam het Dieren redding Team in actie.


  07-01-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brandweer Diksmuide
  Het voertuig van het Dieren Redding Team  kreeg nieuwe blauwe lichten en sirene
  Deze week werd en aanpassing gedaan op DRT voertuig dit werd gedaan in het kader van beter zichtbaar te zijn in het verkeer. Door het beroeps personeel kreeg het voertuig een nieuwe blauwe LED balk en een betere sirene. 

  05-01-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide

  Bewoner neemt brandgeur waar en belt de brandweer 

  Brandweer Westhoek post Diksmuide en de politie werden woensdagavond om 22 uur opgeroepen naar een woning in Diksmuide  Een bewoner rook een brandgeur en merkte bij de zekeringskast dat er daar een vonk was ontstaan. Hij vreesde dat de kast zou branden en belde de brandweer.  Wel was alle elektriciteit in het huis uitgevallen. De brandweer deed een controle maar kon verder weinig doen. In de loop van de dag zou er iemand komen om de elektriciteit te herstellen.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chemische afval in Zonnebeke
  Fietser ontdekt opnieuw gedumpte vaten in gracht
  Woensdag omstreeks 17.30u merkte een fietser in een gracht op de grens van Zonnebeke en Ieper ter hoogte van de brug over de A19 langs de Zonnebeekseweg gedumpte vaten op. De politie werd op de hoogte gebracht en bij het ter plaatse komen werd ook Brandweer Westhoek post Zonnebeke opgeroepen omdat men dacht dat het om gevaarlijke stoffen (mogelijks van drugsafval) zou gaan.
  Bij nader onderzoek bleken de vaten leeg te zijn en zou het gaan om lege vaten van een bijtende Alkali vloeistof, een reinigings- en ontsmettingsproduct die gebruikt wordt bij melkveehouders. In september vorig jaar werden ook al gelijkaardige vaten aangetroffen in Houthulst.
  De lege vaten werden door de brandweer meegenomen om nadien af te voeren naar het containerpark.
  29-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rouwbericht Diksmuide
  De brandweer post Diksmuide moet afscheid nemen van 
  Ere 1ste Sergeant  André Paepe
                                                                     
  27-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide/Esen
  Bestuurder met voorlopig rijbewijs raakt van de weg af in Diksmuide
  Zondagvoormiddag raakte in de Roeselarestraat te Diksmuide een bestuurder om nog onduidelijke reden van de weg af, reed over het fietspad, de grasberm, en kwam over de gracht tot stilstand in het veld, juist naast een elektriciteitspaal. De bestuurder, die volgens de vaststellingen van Politiezone Polder een voorlopig rijbewijs had, kon op eigen kracht het voertuig verlaten. Een ziekenwagen kwam wel ter plaatse, maar de bestuurder moest niet overgebracht worden naar het ziekenhuis.
  25-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.prettige kerstdagen
                           

  .

  24-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Diksmuide
  Wateroverlast Eierdreefje Woumen
  Vrijdagnamiddag werd Brandweer Westhoek - post Diksmuide opgeroepen voor wateroverlat in Woumen. Takken en gras belemmerde de doorgang van het water met de klein materiaal werd de vuil weg gehaald zodat het water terug door kon.
  23-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Veurne
  Bpost wagen beland tegen gevel in de Noordsraat
  Donderdagavond rond 18:30 botste een bestelwagen van Bpost en een Dacia met elkaar het was een zware aanrijding. De postwagen kwam uit de Noordstraat en reed het kruispunt over toe de andere wagen kwam. De bestuurder van de personenwagen moest door de brandweer bevrijd worden en werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Veurne.De postwagen kwam tot stilstand tegen de gevel van een woning die bestuurder werd niet gewond. er was een tijdje geen verkeer mogelijk.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Ieper

  Bestuurder belandt tegen woning en wordt uit wagen geslingerd, 

  gevel raakt zwaar beschadigd

  Bij het Ieperse dorp Dikkebus gebeurde donderdagnamiddag om 15.15 uur een ernstig verkeersongeval. Een auto raakte van de weg en knalde tegen een woning. Door de impact ontstond een gat in de voorgevel en raakten dakpannen los. Na de aanrijding werden het voertuig, een Ford Ka, weg van de woning gekatapulteerd en kwam op het rijvak aan de andere kant van de weg tot stilstand. De bestuurder zat niet gekneld, maar liep zware verwondingen op en is onder begeleiding van een MUG-team overgebracht naar het ziekenhuis. foto's Thijs Pattyn


  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs