Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • vko Heuvelland
 • brand Ieper.
 • brand Ieper..
 • vko Ieper
 • vko Diksmuide/Lampernisse
 • brand Ieper
 • vko Elverdinge
 • brand Houthulst
 • redden van dier DIksmuide
 • vko Geluwe
 • vko A19 Geluveld
 • vko Bikschote Langemark
 • brand Houthulst/Jonkershove
 • reinigen openbare weg Diksmuide
 • brand Wervik
 • brand Diksmuide.
 • brand Diksmuide..
 • pensioen voor 60 jarige in Ieper
 • vko Diksmuide
 • vko De Panne
 • onweer Ieper
 • brand Ieper
 • brand Ieper
 • vko Vleteren
 • vko Ieper-Vlamertinge
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  29-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rouwbericht Diksmuide
  De brandweer post Diksmuide moet afscheid nemen van 
  Ere 1ste Sergeant  André Paepe
                                                                     
  27-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide/Esen
  Bestuurder met voorlopig rijbewijs raakt van de weg af in Diksmuide
  Zondagvoormiddag raakte in de Roeselarestraat te Diksmuide een bestuurder om nog onduidelijke reden van de weg af, reed over het fietspad, de grasberm, en kwam over de gracht tot stilstand in het veld, juist naast een elektriciteitspaal. De bestuurder, die volgens de vaststellingen van Politiezone Polder een voorlopig rijbewijs had, kon op eigen kracht het voertuig verlaten. Een ziekenwagen kwam wel ter plaatse, maar de bestuurder moest niet overgebracht worden naar het ziekenhuis.
  25-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.prettige kerstdagen
                           

  .

  24-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Diksmuide
  Wateroverlast Eierdreefje Woumen
  Vrijdagnamiddag werd Brandweer Westhoek - post Diksmuide opgeroepen voor wateroverlat in Woumen. Takken en gras belemmerde de doorgang van het water met de klein materiaal werd de vuil weg gehaald zodat het water terug door kon.
  23-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Veurne
  Bpost wagen beland tegen gevel in de Noordsraat
  Donderdagavond rond 18:30 botste een bestelwagen van Bpost en een Dacia met elkaar het was een zware aanrijding. De postwagen kwam uit de Noordstraat en reed het kruispunt over toe de andere wagen kwam. De bestuurder van de personenwagen moest door de brandweer bevrijd worden en werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Veurne.De postwagen kwam tot stilstand tegen de gevel van een woning die bestuurder werd niet gewond. er was een tijdje geen verkeer mogelijk.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Ieper

  Bestuurder belandt tegen woning en wordt uit wagen geslingerd, 

  gevel raakt zwaar beschadigd

  Bij het Ieperse dorp Dikkebus gebeurde donderdagnamiddag om 15.15 uur een ernstig verkeersongeval. Een auto raakte van de weg en knalde tegen een woning. Door de impact ontstond een gat in de voorgevel en raakten dakpannen los. Na de aanrijding werden het voertuig, een Ford Ka, weg van de woning gekatapulteerd en kwam op het rijvak aan de andere kant van de weg tot stilstand. De bestuurder zat niet gekneld, maar liep zware verwondingen op en is onder begeleiding van een MUG-team overgebracht naar het ziekenhuis. foto's Thijs Pattyn
  22-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gaslek Poperinge
  33 personen geëvacueerd na gaslek in Poperinge
  Woensdagvoormiddag omstreeks 10.12 werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een gaslek in een middendrukleiding in de Doornstraat te Poperinge die ontstaan was bij rioleringswerken. Er werd overgegaan tot preventieve evacuatie van de woningen en gebouwen in de onmiddellijke omgeving van het lek in de Veurnestraat en werd de elektriciteit lokaal afgesloten. 33 personen werden geëvacueerd naar WZC Proventier en de BIB. Omstreeks 11.23u werd het gaslek voorlopig gedicht. Na de middag werden de woningen en gebouwen door de brandweer gecontroleerd en konden de bewoners stelselmatig terug naar huis gaan.
  Omstreeks 14.27u was het lek definitief gedicht en konden alle bewoners terug naar huis. Ook de perimeters zijn terug vrijgegeven.


  21-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Ieper
  Bestuurder bijna anderhalf uur gekneld na zware klap tegen geparkeerde oplegger met meeneemheftruck
  Zondagmorgen omstreeks 06.05u werd Brandweer Westhoek -post Ieper opgeroepen voor een gekneld persoon in voertuig net voor het kruispunt met de Pilkemseweg, op de Noorderring te Ieper. Een twintiger reed er met zijn Renault Modus richting Poperinge, toen hij om nog onduidelijke reden van zijn rijvak afweek en achteraan op een geparkeerde oplegger met mee meeneemheftruck knalde, die reglementair geparkeerd stond. De klap moet enorm geweest zijn, de motor van het voertuig was volledig ingedrukt en de brandweer had bijna anderhalf uur nodig om het slachtoffer uit zijn verhakkelde voertuig te bevrijden en dit bij temperaturen van -5°. Uiteindelijk verliep alles vlot en leverde de brandweer uitstekend werk in deze moeilijke omstandigheden.
  Volgens Kristof Louagie, woordvoerder Brandweer Westhoek was de bestuurder vlot aanspreekbaar bij aankomst van de hulpdiensten en werd hij door een MUG-arts in slaap gedaan voor de pijn en een vlotte bevrijding. Hiervoor moest men heel omzichtig te werk gaan, om de bestuurder, die tussen de zetel en het ingedrukte motorblok gekneld zat, te bevrijden en geen extra letsels te veroorzaken. De bestuurder werd met dekens afgedekt zodat hij niet zou onderkoeld raken.
  De meeneemheftruck achteraan op de vrachtwagen heeft ervoor gezorgd dat de wagen niet onder de oplegger terecht kwam, dat zou een heel ander verhaal geweest zijn.
  De 24-jarige bestuurder uit Veurne werd, na het stabiliseren, met zware verwondingen afgevoerd naar het Jan Yperman Ziekenhuis.
  Tweede zwaar ongeval op 5 maanden
  Op 31 juli gebeurde even verder op de Noorderring, ter hoogte van Vlamertinge, ook al een gelijkaardig zwaar ongeval waarbij een bestuurder tegen een geparkeerde oplegger crashte. Ook toen werd de bestuurder zwaargewond.
  De Noorderring bleef tot na de takelwerken afgesloten tussen de A19 en de Pilkemseweg in de richting van Poperinge

  17-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Oostende
  Zware brand op jacht in Oostende
  Vrijdagavond brak brand uit aan boord van een jacht in het Mercatordok in Oostende. De eigenaar ondernam nog een poging om het vuur te blussen, maar daarvoor was het vuur te hevig. De boot is compleet verloren. De brandweer kreeg kort na 22 uur een melding van rookontwikkeling aan boord van een jacht dat aangemeerd lag in het Mercatordok, vlakbij het Oostendse Stadhuis, in het centrum van de badstad. “Al van ver zagen we dat de situatie ernstig was”, duidt luitenant Van Cleven van de Oostendse brandweer. “Enorm veel rook steeg vanuit de boot op en toen we vlakbij het jacht kwamen sloegen de vlammen al naar buiten.” 

  Het vuur woedde hevig en de brandweer had alle moeite om de vlammen te blussen. “Het gaat om een polyester boot en dat is niet simpel om blussen”, vervolgt Van Cleven. “We zijn al snel overgeschakeld van water naar schuim.”


  13-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide/Esen
  Woning volledig vernield door brand
  Dinsdagvoormiddag is brand ontstaan in een woning in Esen, deelgemeente van Diksmuide. Bij aankomst van de brandweer bleek het om een hevige uitslaande woningbrand te gaan. De brand was vrij snel onder controle, maar de nablussingswerken duurden nog een hele tijd omdat het vuur zich via de dakisolatie had verspreid. Een deel van de dakbedekking moest worden weggenomen om de vuurhaard te kunnen doven.
  De bewoonster, die op het moment van het ontstaan van de brand aanwezig was in de woning, liep rookintoxicatie op en werd eerst opgevangen bij de overburen en daarna overgebracht naar het ziekenhuis. Zij zou deze avond het ziekenhuis opnieuw mogen verlaten.
  Een hond overleefde de brand niet en werd tijdens de nablussingswerken teruggevonden in de woning.
  Opvang
  Burgemeester Lies Laridon (CD&V) kwam zich ter plaatse van de ernst van de situatie te vergewissen en zal samen met de diensten van de stad Diksmuide de mogelijke opvang voor het getroffen gezin opvolgen. Een doorgangswoning staat ter beschikking voor het geval er geen opvang bij vrienden of familie kan gevonden worden.
  De brandweer kon voorkomen dat de brand zich verspreidde naar de aanpalende woning.
  12-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Ieper
  Brandweer heeft handen vol met hardnekkige schouwbrand niet ver van kazerne
  Op een boogscheut van de Ieperse brandweerkazerne steeg maandagochtend een rookpluim op. In een rijwoning was een schouwbrand uitgebroken, die vrij hardnekkig bleek: de brandweerlieden hadden urenlang werk om het gebouw volledig brandvrij te maken. 
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Koksijde
  Appartement volledig vernield door uitslaande brand 
  In Koksijde heeft zaterdagnamiddag een zware uitslaande brand gewoed in een appartement. De volledige woning ging in vlammen op. Ook een bovenliggend pand liep lichte schade op. Gelukkig raakte niemand gewond. foto's Tim Lescrauwaet  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Staden
  Lichtgewonde bij zware botsing in Staden
  Vrijdagavond omstreeks 20.16u gebeurde een zware aanrijding in de Colliemolenstraat te Oostnieuwkerke, deelgemeente van Staden. Een bestuurder die uit een zijstraat kwam verleende geen voorrang waardoor een wagen die richting Roeselare reed kon de wagen niet meer ontwijken en het kwam tot een zware botsing. Initieel was er sprake van een gekneld persoon, maar bij aankomst van de brandweer bleek dit niet het geval. Eén van de wagens belandde na de botsing op zijn zijde in de gracht. Eén bestuurder liep lichte verwondingen op. De andere bestuurder en één inzittende raakten niet gewond.


  10-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uit de oude doos
  De brandweer kazerne van Diksmuide in de beginjaren 2000 
  Op de foto staan van links naar recht de wagens 

  Commandowagen Citroën Evasion , Halfzware autopomp Scania 94D260 Rosenbauer, Snelle hulpwagen Mercedes TN310D Vanasche, 
  Tankwagen 8000L Renault GR231 Rosebauer, Ladderwagen Iveco 150e 27GL Rosenbauer/Magirus, Materiaalwagen M.A.N 10.153AF Rosenbauer, Lichte autopomp mercedes 1124F Vanassche.  Personeelswagen Ford Transit 4

  08-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand koekelare/bovekerke
  Uitslaande brand vernielt helft van grote maar leegstaande varkensstal
  Woensdagavond was er een hevige uitslaande brand in Bovekerke deelgemeente van Koekelare.  de bewoners merkte rond 20 u wat rook rond de stalling hij belde meteen de hulpdiensten bij aan komst van Brandweer Westhoek sloegen de vlammen al door het dak. Er werd versterking bij gevraagd van 3 extra tankwagen en 2 autopompen. De brandweer kon erger vermijden de leegstaande varkensstal brandde voor de helft uit.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ongeval Oostkamp
  Bouwvakker raakt vast onder paneel en wordt via brancard aan hijskraan geëvacueerd

  Een 40-jarige Spaanse bouwvakker die aan de slag was op de werf van de bedrijvencampus O-Forty in Oostkamp raakte maandagochtend bedolven onder een leeg bekistingspaneel. De man moest uit de werfput bevrijd worden. Dat gebeurde door de man in een brancard vast te zetten en met de hijskraan omhoog te tillen. “Gelukkig was het een leeg paneel en raakte hij niet zwaargewond”, zegt een van de werfleiders ter plaatse. 

  Een ambulance en MUG-team waren als eerste ter plaatse om de man de eerste zorgen toe te dienen. Omdat de man zelf niet mocht bewegen werd de brandweer opgeroepen. Zij kwamen ter plaatse met het gespecialiseerde RED-GRIMP team om een redding op hoogte of diepte uit te voeren. “We werden in bijstand geroepen door de MUG-arts”, zegt majoor Filip Vlaeminck. “De man werd beneden voorzichtig op een schepbrancard gelegd en daarna via de hijskraan omhoog gehesen. Zo kon hij zonder trekken en sleuren uit de put worden gehaald.”

  Eenmaal boven werd de man in een ambulance naar het ziekenhuis gehesen. “Hij stelt het normaal goed, maar we gaan nu naar het ziekenhuis om de resultaten van de tests te bekijken”, besluit de werfleider. De politie deed ter plaatse de nodige vaststellingen.     Jelle Houwene Houwen

  05-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand De Panne
  Verwarmingselement zet tafel brand
  In een restaurant in De Panne is er brand uitgebroken een verwarmingselement viel uit het plafon op een tafel en zette op zijn buurt de tafel in brand. Er was een grote rookontwikkeling de schade bleef beperkt die door de rook ontstaan is.   foto's JTV
  02-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuw voertuig voor de zone Westhoek
  Nieuwe ambulance voertuig voor brandweerpost Nieuwpoort
  Deze week werd de tweede ambulances van meerdere leveringen voor Brandweer Westhoek in ontvangst genomen. Voortaan kiest Brandweer Westhoek er voor een MAN met containeropbouw. De ambulances zijn uitgevoerd naar eigen opgemaakt lastenboek van de dienst Aankoop.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brandweer Langemark-Poelkapelle
  Brandweer post Langemark-Poelkapelle krijgen andere voertuigen 
  Voortaan zal brandweer Westhoek post Langemark-Poelkapelle uitrukken met twee andere voertuigen. De week werd een officierenwagen geleverd het voertuig stond oorspronkelijk in Nieuwpoort en was een personeelswagen het voertuig kreeg een tweede leven en werd in het rood gestoken en gestript ook voorzien van blauwe lichten en sirene. Het tweede voertuig is de tankwagen 8000 Liter deze zal de oude tankwagen vervangen die in de tijd aangekocht van de gemeentelijk brandweer Kortemark het nieuwere voertuig komt van de post Oostduinkerke die zij op hun beurt kregen van Koksijde. 
  28-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Lo-Reninge
  Zware brand in stal kost 70 tal varkens het leven
  In Reninge, een deelgemeente van het West-Vlaamse Lo-Reninge, woedde zondagavond een zware brand in een varkensstal. Het vuur heeft het leven gekost aan een zeventigtal varkens. Het vuur werd door de landbouwers van de boerderij opgemerkt rond 17.30 uur. Op dat moment sloegen de vlammen al door het dak van de varkensstal. De brandweer kwam met meerdere korpsen ter plaatse.

  “Het vuur situeerde zich in de isolatie in het dak en was voor de brandweer moeilijk te blussen”, zegt kapitein Guido Snick, overste van brandweerpost Lo-Reninge. Er werd een ladderwagen ingezet om het vuur van bovenaf te kunnen bestrijden. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. Gelukkig zat de wind in de juiste richting en dreef de rookwolk weg van de dorpskern van Reninge. Na een uur blussen had de brandweer het vuur onder controle. De brand heeft het leven gekost aan een 70-tal varkens die in de stal aanwezig waren. Een veearts beoordeelt de toestand van de nog levende dieren. De stal is zwaar beschadigd en een deel van het dak is ingestort. Over de oorzaak van de brand is nog niets duidelijk. De straat was gedurende de interventie afgesloten voor het verkeer. foto's D.M

  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs