Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 55 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • MUG Heli in Diksmuide
 • vko Diksmuide
 • vko Geluwe
 • brand Houthulst
 • stormschade Diksmuide
 • vko Diksmuide/Esen
 • Opendeurdag Lo-Reninge
 • vko Ieper
 • brand Ieper
 • stormschade
 • vko Kortemark
 • nieuw voertuig voor de zone Westhoek
 • redden van dier Roeselare
 • brand Diksmuide
 • beenhesp.
 • vko Heuvelland
 • brand Ieper/Elverdinge
 • brand Koksijde/Wulpen
 • Aziatische Hoornaar
 • nieuw voertuig voor de zone Westhoek
 • oefening ladderwagen
 • vko Diksmuide
 • vko Alveringem
 • brand Houthulst
 • ongeval Alveringem
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  15-01-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.redden van dier Moorslede
  Dieren Redding Team (DRT) red paard uit de modder
  Zondagvoormiddag werden de hulpdiensten van brandweer MidWest zone 2  opgeroepen voor het redden van een paard. De brandweer post Moorlede die ter plaatse kwam riep vrij snel de hulp in van het dierenreddingteam in uit brandweer Westhoek. Door het slechte weer de afgelopen week zakte het paard diep in de modder in een veld in Slypskapelle bij Moorslede.  Het dierenreddingteam die gespecialiseerd materiaal mee heeft kon het 17 jarig paard op het droge gezet worden. Na de reddingsactie zette het paard terug enkele pasjes.

  Het is de derde keer dat DRT deze week uitrukt voor het redden van dieren  12-01-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide

  Nederlandse vrachtwagen rijd zich vast onder spoorwegbrug in Diksmuide

  Donderdagmiddag werd brandweer Westhoek gealarmeerd voor een vrachtwagen die vast stond onder de spoorweg brug thv de IJzertoren in Diksmuide. De vrachtwagen die de omleiding volgde (verboden voor meer dan 3,5 ton dus niet voor hem) haperde aan de hoogte balk die op zijn beurt tussen de cabine en de aanhanger viel. De brandweer moest de balk demonteren om het gevaarte op een veilige plaats te leggen Onlangs gebeurde 16 dec het zelfde ongeval maar dan de andere kant van de brug. De schade aan de vrachtwagen bleef beperkt tot een paar luchtleidingen die afgebroken waren en een bluts aan de aanhanger.


  10-01-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dier in nood Houthulst en Diksmuide

  Zeven varkens gered uit mestkelder op hoeve in Houthulst

  In Houthulst zijn negen varkens onder een stalvloer gezakt. Twee dieren overleefden dat niet. De overige zeven varkens konden door de brandweer Westhoek gered worden. De eigenaar van de boerderij merkte omstreeks 15 uur op dat de varkens in de mestkelder waren gezakt. De dieren zelf redden bleek niet mogelijk, waarop de brandweer werd opgetrommeld en besliste om versterking te vragen . Het speciale dierenreddingsteam kon uiteindelijk zeven varkens redden. 

  8 biggen zakken door stalvloer op een hoeve in Leke

  Brandweer Westhoek post Leke is dinsdagochtend uitgerukt  in Leke nadat acht biggen in een mestput waren gevallen. De landbouwer merkte dat omstreeks 8.30 uur op. De biggen zaten onder de drek onder de stalvloer. Zeven biggen konden gered worden, een overleefde het niet. Ook weer kwam het Dieren redding Team in actie.


  07-01-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brandweer Diksmuide
  Het voertuig van het Dieren Redding Team  kreeg nieuwe blauwe lichten en sirene
  Deze week werd en aanpassing gedaan op DRT voertuig dit werd gedaan in het kader van beter zichtbaar te zijn in het verkeer. Door het beroeps personeel kreeg het voertuig een nieuwe blauwe LED balk en een betere sirene. 

  05-01-2023
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide

  Bewoner neemt brandgeur waar en belt de brandweer 

  Brandweer Westhoek post Diksmuide en de politie werden woensdagavond om 22 uur opgeroepen naar een woning in Diksmuide  Een bewoner rook een brandgeur en merkte bij de zekeringskast dat er daar een vonk was ontstaan. Hij vreesde dat de kast zou branden en belde de brandweer.  Wel was alle elektriciteit in het huis uitgevallen. De brandweer deed een controle maar kon verder weinig doen. In de loop van de dag zou er iemand komen om de elektriciteit te herstellen.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chemische afval in Zonnebeke
  Fietser ontdekt opnieuw gedumpte vaten in gracht
  Woensdag omstreeks 17.30u merkte een fietser in een gracht op de grens van Zonnebeke en Ieper ter hoogte van de brug over de A19 langs de Zonnebeekseweg gedumpte vaten op. De politie werd op de hoogte gebracht en bij het ter plaatse komen werd ook Brandweer Westhoek post Zonnebeke opgeroepen omdat men dacht dat het om gevaarlijke stoffen (mogelijks van drugsafval) zou gaan.
  Bij nader onderzoek bleken de vaten leeg te zijn en zou het gaan om lege vaten van een bijtende Alkali vloeistof, een reinigings- en ontsmettingsproduct die gebruikt wordt bij melkveehouders. In september vorig jaar werden ook al gelijkaardige vaten aangetroffen in Houthulst.
  De lege vaten werden door de brandweer meegenomen om nadien af te voeren naar het containerpark.
  29-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rouwbericht Diksmuide
  De brandweer post Diksmuide moet afscheid nemen van 
  Ere 1ste Sergeant  André Paepe
                                                                     
  27-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide/Esen
  Bestuurder met voorlopig rijbewijs raakt van de weg af in Diksmuide
  Zondagvoormiddag raakte in de Roeselarestraat te Diksmuide een bestuurder om nog onduidelijke reden van de weg af, reed over het fietspad, de grasberm, en kwam over de gracht tot stilstand in het veld, juist naast een elektriciteitspaal. De bestuurder, die volgens de vaststellingen van Politiezone Polder een voorlopig rijbewijs had, kon op eigen kracht het voertuig verlaten. Een ziekenwagen kwam wel ter plaatse, maar de bestuurder moest niet overgebracht worden naar het ziekenhuis.
  25-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.prettige kerstdagen
                           

  .

  24-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wateroverlast Diksmuide
  Wateroverlast Eierdreefje Woumen
  Vrijdagnamiddag werd Brandweer Westhoek - post Diksmuide opgeroepen voor wateroverlat in Woumen. Takken en gras belemmerde de doorgang van het water met de klein materiaal werd de vuil weg gehaald zodat het water terug door kon.
  23-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Veurne
  Bpost wagen beland tegen gevel in de Noordsraat
  Donderdagavond rond 18:30 botste een bestelwagen van Bpost en een Dacia met elkaar het was een zware aanrijding. De postwagen kwam uit de Noordstraat en reed het kruispunt over toe de andere wagen kwam. De bestuurder van de personenwagen moest door de brandweer bevrijd worden en werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Veurne.De postwagen kwam tot stilstand tegen de gevel van een woning die bestuurder werd niet gewond. er was een tijdje geen verkeer mogelijk.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Ieper

  Bestuurder belandt tegen woning en wordt uit wagen geslingerd, 

  gevel raakt zwaar beschadigd

  Bij het Ieperse dorp Dikkebus gebeurde donderdagnamiddag om 15.15 uur een ernstig verkeersongeval. Een auto raakte van de weg en knalde tegen een woning. Door de impact ontstond een gat in de voorgevel en raakten dakpannen los. Na de aanrijding werden het voertuig, een Ford Ka, weg van de woning gekatapulteerd en kwam op het rijvak aan de andere kant van de weg tot stilstand. De bestuurder zat niet gekneld, maar liep zware verwondingen op en is onder begeleiding van een MUG-team overgebracht naar het ziekenhuis. foto's Thijs Pattyn
  22-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gaslek Poperinge
  33 personen geëvacueerd na gaslek in Poperinge
  Woensdagvoormiddag omstreeks 10.12 werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een gaslek in een middendrukleiding in de Doornstraat te Poperinge die ontstaan was bij rioleringswerken. Er werd overgegaan tot preventieve evacuatie van de woningen en gebouwen in de onmiddellijke omgeving van het lek in de Veurnestraat en werd de elektriciteit lokaal afgesloten. 33 personen werden geëvacueerd naar WZC Proventier en de BIB. Omstreeks 11.23u werd het gaslek voorlopig gedicht. Na de middag werden de woningen en gebouwen door de brandweer gecontroleerd en konden de bewoners stelselmatig terug naar huis gaan.
  Omstreeks 14.27u was het lek definitief gedicht en konden alle bewoners terug naar huis. Ook de perimeters zijn terug vrijgegeven.


  21-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Ieper
  Bestuurder bijna anderhalf uur gekneld na zware klap tegen geparkeerde oplegger met meeneemheftruck
  Zondagmorgen omstreeks 06.05u werd Brandweer Westhoek -post Ieper opgeroepen voor een gekneld persoon in voertuig net voor het kruispunt met de Pilkemseweg, op de Noorderring te Ieper. Een twintiger reed er met zijn Renault Modus richting Poperinge, toen hij om nog onduidelijke reden van zijn rijvak afweek en achteraan op een geparkeerde oplegger met mee meeneemheftruck knalde, die reglementair geparkeerd stond. De klap moet enorm geweest zijn, de motor van het voertuig was volledig ingedrukt en de brandweer had bijna anderhalf uur nodig om het slachtoffer uit zijn verhakkelde voertuig te bevrijden en dit bij temperaturen van -5°. Uiteindelijk verliep alles vlot en leverde de brandweer uitstekend werk in deze moeilijke omstandigheden.
  Volgens Kristof Louagie, woordvoerder Brandweer Westhoek was de bestuurder vlot aanspreekbaar bij aankomst van de hulpdiensten en werd hij door een MUG-arts in slaap gedaan voor de pijn en een vlotte bevrijding. Hiervoor moest men heel omzichtig te werk gaan, om de bestuurder, die tussen de zetel en het ingedrukte motorblok gekneld zat, te bevrijden en geen extra letsels te veroorzaken. De bestuurder werd met dekens afgedekt zodat hij niet zou onderkoeld raken.
  De meeneemheftruck achteraan op de vrachtwagen heeft ervoor gezorgd dat de wagen niet onder de oplegger terecht kwam, dat zou een heel ander verhaal geweest zijn.
  De 24-jarige bestuurder uit Veurne werd, na het stabiliseren, met zware verwondingen afgevoerd naar het Jan Yperman Ziekenhuis.
  Tweede zwaar ongeval op 5 maanden
  Op 31 juli gebeurde even verder op de Noorderring, ter hoogte van Vlamertinge, ook al een gelijkaardig zwaar ongeval waarbij een bestuurder tegen een geparkeerde oplegger crashte. Ook toen werd de bestuurder zwaargewond.
  De Noorderring bleef tot na de takelwerken afgesloten tussen de A19 en de Pilkemseweg in de richting van Poperinge

  17-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Oostende
  Zware brand op jacht in Oostende
  Vrijdagavond brak brand uit aan boord van een jacht in het Mercatordok in Oostende. De eigenaar ondernam nog een poging om het vuur te blussen, maar daarvoor was het vuur te hevig. De boot is compleet verloren. De brandweer kreeg kort na 22 uur een melding van rookontwikkeling aan boord van een jacht dat aangemeerd lag in het Mercatordok, vlakbij het Oostendse Stadhuis, in het centrum van de badstad. “Al van ver zagen we dat de situatie ernstig was”, duidt luitenant Van Cleven van de Oostendse brandweer. “Enorm veel rook steeg vanuit de boot op en toen we vlakbij het jacht kwamen sloegen de vlammen al naar buiten.” 

  Het vuur woedde hevig en de brandweer had alle moeite om de vlammen te blussen. “Het gaat om een polyester boot en dat is niet simpel om blussen”, vervolgt Van Cleven. “We zijn al snel overgeschakeld van water naar schuim.”


  13-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide/Esen
  Woning volledig vernield door brand
  Dinsdagvoormiddag is brand ontstaan in een woning in Esen, deelgemeente van Diksmuide. Bij aankomst van de brandweer bleek het om een hevige uitslaande woningbrand te gaan. De brand was vrij snel onder controle, maar de nablussingswerken duurden nog een hele tijd omdat het vuur zich via de dakisolatie had verspreid. Een deel van de dakbedekking moest worden weggenomen om de vuurhaard te kunnen doven.
  De bewoonster, die op het moment van het ontstaan van de brand aanwezig was in de woning, liep rookintoxicatie op en werd eerst opgevangen bij de overburen en daarna overgebracht naar het ziekenhuis. Zij zou deze avond het ziekenhuis opnieuw mogen verlaten.
  Een hond overleefde de brand niet en werd tijdens de nablussingswerken teruggevonden in de woning.
  Opvang
  Burgemeester Lies Laridon (CD&V) kwam zich ter plaatse van de ernst van de situatie te vergewissen en zal samen met de diensten van de stad Diksmuide de mogelijke opvang voor het getroffen gezin opvolgen. Een doorgangswoning staat ter beschikking voor het geval er geen opvang bij vrienden of familie kan gevonden worden.
  De brandweer kon voorkomen dat de brand zich verspreidde naar de aanpalende woning.
  12-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Ieper
  Brandweer heeft handen vol met hardnekkige schouwbrand niet ver van kazerne
  Op een boogscheut van de Ieperse brandweerkazerne steeg maandagochtend een rookpluim op. In een rijwoning was een schouwbrand uitgebroken, die vrij hardnekkig bleek: de brandweerlieden hadden urenlang werk om het gebouw volledig brandvrij te maken. 
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Koksijde
  Appartement volledig vernield door uitslaande brand 
  In Koksijde heeft zaterdagnamiddag een zware uitslaande brand gewoed in een appartement. De volledige woning ging in vlammen op. Ook een bovenliggend pand liep lichte schade op. Gelukkig raakte niemand gewond. foto's Tim Lescrauwaet  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Staden
  Lichtgewonde bij zware botsing in Staden
  Vrijdagavond omstreeks 20.16u gebeurde een zware aanrijding in de Colliemolenstraat te Oostnieuwkerke, deelgemeente van Staden. Een bestuurder die uit een zijstraat kwam verleende geen voorrang waardoor een wagen die richting Roeselare reed kon de wagen niet meer ontwijken en het kwam tot een zware botsing. Initieel was er sprake van een gekneld persoon, maar bij aankomst van de brandweer bleek dit niet het geval. Eén van de wagens belandde na de botsing op zijn zijde in de gracht. Eén bestuurder liep lichte verwondingen op. De andere bestuurder en één inzittende raakten niet gewond.


  10-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uit de oude doos
  De brandweer kazerne van Diksmuide in de beginjaren 2000 
  Op de foto staan van links naar recht de wagens 

  Commandowagen Citroën Evasion , Halfzware autopomp Scania 94D260 Rosenbauer, Snelle hulpwagen Mercedes TN310D Vanasche, 
  Tankwagen 8000L Renault GR231 Rosebauer, Ladderwagen Iveco 150e 27GL Rosenbauer/Magirus, Materiaalwagen M.A.N 10.153AF Rosenbauer, Lichte autopomp mercedes 1124F Vanassche.  Personeelswagen Ford Transit 4  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!