Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 55 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • explosie gevaar Zonnebeke
 • reinigen openbare weg Diksmuide
 • vko Diksmuide/Kaaskerke
 • vko Diksmuide/Leke
 • vko Diksmuide/Esen
 • brand koekelare
 • vat op de IJzer Diksmuide
 • brand Diksmuide
 • oefening Diksmuide.
 • oefening Diksmuide..
 • oefening Diksmuide...
 • brand Diksmuide
 • milieuvervuiling Diksmuide & Langemark
 • reinigen openbare weg Diksmuide
 • tijdelijk buitendienst
 • brand Gistel
 • brand Gistel .
 • reinigen openbare weg Kortemark/Zarren
 • brand Houthulst
 • Nieuwe voertuigen brandweer Westhoek poost Veurne
 • incedent Boezinge
 • brand Houthulst en Kortemark
 • vko Diksmuide
 • boot maak water Diksmuide
 • brand Ieper
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  10-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uit de oude doos
  De brandweer kazerne van Diksmuide in de beginjaren 2000 
  Op de foto staan van links naar recht de wagens 

  Commandowagen Citroën Evasion , Halfzware autopomp Scania 94D260 Rosenbauer, Snelle hulpwagen Mercedes TN310D Vanasche, 
  Tankwagen 8000L Renault GR231 Rosebauer, Ladderwagen Iveco 150e 27GL Rosenbauer/Magirus, Materiaalwagen M.A.N 10.153AF Rosenbauer, Lichte autopomp mercedes 1124F Vanassche.  Personeelswagen Ford Transit 4

  08-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand koekelare/bovekerke
  Uitslaande brand vernielt helft van grote maar leegstaande varkensstal
  Woensdagavond was er een hevige uitslaande brand in Bovekerke deelgemeente van Koekelare.  de bewoners merkte rond 20 u wat rook rond de stalling hij belde meteen de hulpdiensten bij aan komst van Brandweer Westhoek sloegen de vlammen al door het dak. Er werd versterking bij gevraagd van 3 extra tankwagen en 2 autopompen. De brandweer kon erger vermijden de leegstaande varkensstal brandde voor de helft uit.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ongeval Oostkamp
  Bouwvakker raakt vast onder paneel en wordt via brancard aan hijskraan geëvacueerd

  Een 40-jarige Spaanse bouwvakker die aan de slag was op de werf van de bedrijvencampus O-Forty in Oostkamp raakte maandagochtend bedolven onder een leeg bekistingspaneel. De man moest uit de werfput bevrijd worden. Dat gebeurde door de man in een brancard vast te zetten en met de hijskraan omhoog te tillen. “Gelukkig was het een leeg paneel en raakte hij niet zwaargewond”, zegt een van de werfleiders ter plaatse. 

  Een ambulance en MUG-team waren als eerste ter plaatse om de man de eerste zorgen toe te dienen. Omdat de man zelf niet mocht bewegen werd de brandweer opgeroepen. Zij kwamen ter plaatse met het gespecialiseerde RED-GRIMP team om een redding op hoogte of diepte uit te voeren. “We werden in bijstand geroepen door de MUG-arts”, zegt majoor Filip Vlaeminck. “De man werd beneden voorzichtig op een schepbrancard gelegd en daarna via de hijskraan omhoog gehesen. Zo kon hij zonder trekken en sleuren uit de put worden gehaald.”

  Eenmaal boven werd de man in een ambulance naar het ziekenhuis gehesen. “Hij stelt het normaal goed, maar we gaan nu naar het ziekenhuis om de resultaten van de tests te bekijken”, besluit de werfleider. De politie deed ter plaatse de nodige vaststellingen.     Jelle Houwene Houwen

  05-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand De Panne
  Verwarmingselement zet tafel brand
  In een restaurant in De Panne is er brand uitgebroken een verwarmingselement viel uit het plafon op een tafel en zette op zijn buurt de tafel in brand. Er was een grote rookontwikkeling de schade bleef beperkt die door de rook ontstaan is.   foto's JTV
  02-12-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuw voertuig voor de zone Westhoek
  Nieuwe ambulance voertuig voor brandweerpost Nieuwpoort
  Deze week werd de tweede ambulances van meerdere leveringen voor Brandweer Westhoek in ontvangst genomen. Voortaan kiest Brandweer Westhoek er voor een MAN met containeropbouw. De ambulances zijn uitgevoerd naar eigen opgemaakt lastenboek van de dienst Aankoop.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brandweer Langemark-Poelkapelle
  Brandweer post Langemark-Poelkapelle krijgen andere voertuigen 
  Voortaan zal brandweer Westhoek post Langemark-Poelkapelle uitrukken met twee andere voertuigen. De week werd een officierenwagen geleverd het voertuig stond oorspronkelijk in Nieuwpoort en was een personeelswagen het voertuig kreeg een tweede leven en werd in het rood gestoken en gestript ook voorzien van blauwe lichten en sirene. Het tweede voertuig is de tankwagen 8000 Liter deze zal de oude tankwagen vervangen die in de tijd aangekocht van de gemeentelijk brandweer Kortemark het nieuwere voertuig komt van de post Oostduinkerke die zij op hun beurt kregen van Koksijde. 
  28-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Lo-Reninge
  Zware brand in stal kost 70 tal varkens het leven
  In Reninge, een deelgemeente van het West-Vlaamse Lo-Reninge, woedde zondagavond een zware brand in een varkensstal. Het vuur heeft het leven gekost aan een zeventigtal varkens. Het vuur werd door de landbouwers van de boerderij opgemerkt rond 17.30 uur. Op dat moment sloegen de vlammen al door het dak van de varkensstal. De brandweer kwam met meerdere korpsen ter plaatse.

  “Het vuur situeerde zich in de isolatie in het dak en was voor de brandweer moeilijk te blussen”, zegt kapitein Guido Snick, overste van brandweerpost Lo-Reninge. Er werd een ladderwagen ingezet om het vuur van bovenaf te kunnen bestrijden. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. Gelukkig zat de wind in de juiste richting en dreef de rookwolk weg van de dorpskern van Reninge. Na een uur blussen had de brandweer het vuur onder controle. De brand heeft het leven gekost aan een 70-tal varkens die in de stal aanwezig waren. Een veearts beoordeelt de toestand van de nog levende dieren. De stal is zwaar beschadigd en een deel van het dak is ingestort. Over de oorzaak van de brand is nog niets duidelijk. De straat was gedurende de interventie afgesloten voor het verkeer. foto's D.M  27-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IGS oefening Diksmuide...
  IGS oefening Diksmuide
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IGS oefening Diksmuide..
  IGS oefening Diksmuide.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IGS oefening Diksmuide.
  Inzetoefening IGS bij Deceuninck plastiek te Diksmuide
  Zaterdagvoormiddag was er een brandweeroefening bij Deceuninck Plastiek op het industrie terrein. Op het tweede en het vijfde verdiep bevonden zich slachtoffers die geëvacueerd moesten worden. Brandweermannen in chemiepakken deden de verkenning later werd beslist om de verdere inzet in gaspakken te doen met behulp van een ladderwagen werden de slachtoffers geëvacueerd. Voor deze oefening werd het gaspakken team uit de zone Westhoek bij geroepen. Tegen de middag was de oefening beëindigd.


  24-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reinigen openbare weg Diksmuide
  Reinigen fietspad Diksmuide
  Woensdagmiddag werd Brandweer Westhoek post Diksmuide opgeroepen voor het reinigen van een fietsoversteek ter hoogte van de rotonde in de Eikhofstraat. Daar moest een soort vloeibare mest opgeruimd worden.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milieuvervuiling Diksmuide
  Olievervuiling in Diksmuide
  Maandagmorgen moest Brandweer Westhoek, post Diksmuide, een gracht afdammen nadat er olievervuiling werd vastgesteld in een beek langs de Oostkerkestraat. De milieuinspectie kwam ter plaatse en volgens schepen van Milieu Marc Deprez kwam de vervuiling van een bedrijf uit de buurt.


  22-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Veurne

  Bestuurder zit uur lang gekneld na frontale botsing

  Rond 5.30 uur zijn twee wagens frontaal gebotst in het gehucht 's Heerwillems, op de weg tussen Veurne en Pervijze, bij Diksmuide. Een bestuurder zat een uur gekneld in zijn wagen. De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse, waaronder ook de brandweer. Een Britse bestuurder zat een uur lang gekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij is zwaar gewond. De andere bestuurder kon zelf zijn voertuig verlaten en is licht gewond. Beiden werden naar het ziekenhuis in Veurne overgebracht. Door het ongeval was er beurtelings verkeer op de plaats van de aanrijding. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk. Op het moment van het ongeval was het wel aan het regenen, wat het wegdek glad maakte.  JTV

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Alveringem

  Woning onbewoonbaar na zware brand in Izenberge

  Maandagavond werd de brandweer opgeroepen voor een zware brand in een woning in het centrum van Izenberge. De benedenverdieping van de woning is onbewoonbaar. Rond 18.30 uur belde een bewoner van het getroffen huis in deelgemeente Izenberge bij Alveringem de hulpdiensten op. De man merkte binnen plots hevige vlammen op en probeerde nog tevergeefs een bluspoging te ondernemen. Bij aankomst van de brandweerkorpsen van Veurne en Lo-Reninge had het vuur zich al verspreid over een groot stuk van de benedenverdieping. De brandweer kon nog net vermijden dat de brand zich ontwikkelde tot een uitslaande brand en had het vuur snel onder controle.

  De benedenverdieping van de woning is onbewoonbaar door zware brandschade. De bovenverdieping liep zware rookschade op en werd geventileerd door de brandweer. Door de hevige warmte sprongen enkele ramen stuk. De woning is onbewoonbaar. Het gezin krijgt opvang bij familie.

  De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht, maar het vuur ontstond vermoedelijk bij een inbouwspot in het plafond.  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Langemark-Poelkapelle
  Schoorsteenbrand in Langemark-Poelkapelle
  Dinsdagmorgen werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een schoorsteenbrand in Langemark-Poelkapelle. Een houtkachel veroorzaakte een kleine schoorsteenbrand. De brandweer kon de schade beperken. Het resterende hout werd uit de kachel gehaald en buiten geblust. Ook de kachel werd buiten geplaatst om het resterende vuur in de kachel te doven


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.modder
  Brandweer westhoek spuit modder van de weg in Lo-Reninge
  18-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Wervik/Geluwe

  Drie gewonden en enorme ravage na zoveelste ongeval.

  Op de intussen beruchte N58 bij Geluwe gebeurde donderdagavond andermaal een zwaar verkeersongeval, waarbij drie personen en evenveel voertuigen betrokken waren. Het leidde tot grote ravage op de “zwarte vlek” bij het op- en afrittencomplex van de A19. Een ontdubbeling van de weg moet de kans op ongevallen binnen een paar jaar verkleinen.  Volgens vaststellingen van politiezone Arro Ieper kwam een donkere Peugeot Rifter rond 18.30 uur de autosnelweg A19 afgereden bij Geluwe. De bestuurder, een 37-jarige man uit Menen, week om ongekende reden af van het rijvak, raakte een Renault Captur die door de klap begon te tollen, en botste frontaal op een andere Renault, die in de gracht werd geslingerd.

  Daar zat een Franse vrouw mechanisch gekneld, waarop interventieploegen van Brandweer Westhoek ter plaatse kwamen om haar uit het verhakkelde voertuig te bevrijden. Ze liep zware verwondingen op, maar was buiten levensgevaar. Een 51-jarige man uit Wevelgem raakte lichtgewond. De man uit Menen scheurde zijn milt en ligt op intensieve zorgen. Ze werden overgebracht naar ziekenhuizen in Menen en Roeselare.  foto's Thijs Pattyn  15-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Zonnebeke
  Vrouw en hondje tijdig buiten uit brand gered dankzij de buren
  Maandag rond 16:30 werd brandweer Westhoek gealarmeerd voor een brand van een woning in Zonnebeke. Bij aankomst van de brandweer werd een hevige rookontwikkeling vastgesteld op de bovenverdieping niet veel later sloegen de vlammen uit het raam. De bewoonster kon dankzij de buren de brandende woning veilig verlaten.De woning is tijdelijk onbewoonbaar de vrouw werd door de familie opgevangen.
  14-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Veurne/Houtem

  Drie zwaargewonden bij ongeval in Houtem

  Zondagavond is een zwaar ongeval gebeurd in een scherpe bocht tussen de Cobergherstraat en de Moeresteenweg in Houtem bij Veurne. Daar bij vielen drie zwaargewonden. Een wagen met drie inzittenden een koppel en een kind, reed er in de bocht rechtdoor en ramde een hoogspanningscabine van Fluvius. De cabine werd totaal vernield het dak werd weggeslingerd en alle leidingen werden afgerukt.

  Drie ziekenwagen brachten de zwaargewonden naar het ziekenhuis in Ieper en Veurne. De oorzaak is nog onbekend. Door het ongeval zat Houtem een tijd zonder stroom.

  11-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Ieper-Vlamertinge

  Chauffeur rijdt pardoes over rotonde en rukt daar boom uit de grond

  Langs de Noorderring in Vlamertinge is vrijdagmorgen in het donker een zwaar ongeval gebeurd. De materiële schade was aanzienlijk maar niemand raakte gewond. Een huurbestelwagen kwam om 6.45 uur uit de richting van Poperinge gereden. Aan de rotonde met de Bellestraat vertraagde de man niet en reed hij rechtdoor. Mogelijk gebeurde dat toen hij indommelde. De bestelwagen vloog de rotonde op, miste gelukkig het kunstwerk Agonie dat daar sinds jaar en dag staat opgesteld en botste aan de andere kant op de rotonde tegen een boom. Die werd uit de grond gerukt. Door de klap kantelde de bestelwagen, het voertuig kwam op z’n zij terecht op de rijbaan

  Beurtelings verkeer

  Omdat werd gedacht dat de bestuurder gekneld zat maar dat bleek niet het geval. Door het ongeval was een deel van de rotonde wel lange tijd onbruikbaar. De brandweer organiseerde beurtelings verkeer voor het vrachtvervoer. Automobilisten die richting Ieper wilden, moesten een kleine omleiding volgen via de Vijfgebodenstraat om vervolgens via de Rodenbachstraat weer aansluiting te vinden met de Noorderring.
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!