Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • vko Heuvelland
 • brand Ieper.
 • brand Ieper..
 • vko Ieper
 • vko Diksmuide/Lampernisse
 • brand Ieper
 • vko Elverdinge
 • brand Houthulst
 • redden van dier DIksmuide
 • vko Geluwe
 • vko A19 Geluveld
 • vko Bikschote Langemark
 • brand Houthulst/Jonkershove
 • reinigen openbare weg Diksmuide
 • brand Wervik
 • brand Diksmuide.
 • brand Diksmuide..
 • pensioen voor 60 jarige in Ieper
 • vko Diksmuide
 • vko De Panne
 • onweer Ieper
 • brand Ieper
 • brand Ieper
 • vko Vleteren
 • vko Ieper-Vlamertinge
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  14-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Veurne/Houtem

  Drie zwaargewonden bij ongeval in Houtem

  Zondagavond is een zwaar ongeval gebeurd in een scherpe bocht tussen de Cobergherstraat en de Moeresteenweg in Houtem bij Veurne. Daar bij vielen drie zwaargewonden. Een wagen met drie inzittenden een koppel en een kind, reed er in de bocht rechtdoor en ramde een hoogspanningscabine van Fluvius. De cabine werd totaal vernield het dak werd weggeslingerd en alle leidingen werden afgerukt.

  Drie ziekenwagen brachten de zwaargewonden naar het ziekenhuis in Ieper en Veurne. De oorzaak is nog onbekend. Door het ongeval zat Houtem een tijd zonder stroom.

  11-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Ieper-Vlamertinge

  Chauffeur rijdt pardoes over rotonde en rukt daar boom uit de grond

  Langs de Noorderring in Vlamertinge is vrijdagmorgen in het donker een zwaar ongeval gebeurd. De materiële schade was aanzienlijk maar niemand raakte gewond. Een huurbestelwagen kwam om 6.45 uur uit de richting van Poperinge gereden. Aan de rotonde met de Bellestraat vertraagde de man niet en reed hij rechtdoor. Mogelijk gebeurde dat toen hij indommelde. De bestelwagen vloog de rotonde op, miste gelukkig het kunstwerk Agonie dat daar sinds jaar en dag staat opgesteld en botste aan de andere kant op de rotonde tegen een boom. Die werd uit de grond gerukt. Door de klap kantelde de bestelwagen, het voertuig kwam op z’n zij terecht op de rijbaan

  Beurtelings verkeer

  Omdat werd gedacht dat de bestuurder gekneld zat maar dat bleek niet het geval. Door het ongeval was een deel van de rotonde wel lange tijd onbruikbaar. De brandweer organiseerde beurtelings verkeer voor het vrachtvervoer. Automobilisten die richting Ieper wilden, moesten een kleine omleiding volgen via de Vijfgebodenstraat om vervolgens via de Rodenbachstraat weer aansluiting te vinden met de Noorderring.


  10-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Kortemark
  Vrachtwagen belandt in schuur nadat bestuurder onwel is geworden en richt daarbij zware ravage aan
  Omstreeks 11.27u werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor instortingsgevaar van een gebouw in Handzame. Kristof Louagie, communicatieambtenaar Brandweer Westhoek: "Bij aankomst van de eerste interventieploegen bleek een vrachtwagen door een drietal voortuinen te zijn gereden, om uiteindelijk tot stilstand te komen in een oude loods. De brandweer diende de chauffeur van de vrachtwagen te bevrijden. De medische diensten gingen over tot verzorging van de persoon en hebben de chauffeur in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis."
  Bij het ongeval werden twee woningen en een aantal geparkeerde voertuigen beschadigd. Na het onderzoek van de politiediensten, zal bij de takeling van de voertuigen de stabiliteit van de gebouwen worden bekeken. Er raakte niemand anders gewond.
  09-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Ieper
  Dronken bestuurder crasht op rotonde in Ieper
  Zondagavond rond 18.00u reed een bestuurder van een Opel Zafira met Franse nummerplaat reed zondagavond in de Ruuschaartstraat richting Vlamertinge toen het ter hoogte van de rotonde aan de Dikkebusseweg fout liep. De wagen reed eerst over de middengeleider net voor de rotonde en ramde daar enkele verkeersborden, daarna reed de wagen gedeeltelijk over de rotonde waarbij nog een verkeersbord en enkele vlaggenmasten werden neergemaaid. Eén vlaggenmast bleef vastzitten onder de wagen die net over de rotonde tot stilstand kwam. Brandweer Westhoek kwam ter plaatse om de brokstukken en de gelekte olie op te ruimen. Het verkeer moest beurtelings tot na de takel- en opruimingswerken langs één zijde van de rotonde voorbijrijden.
  Glenn Verdru, woordvoerder PZ Arro Ieper: "Het ongeval veroorzaakte heel wat schade aan verkeersborden, rond punt, vlaggenmasten en verkeersgeleiders. Niemand raakte gewond, maar bestuurder wel onder invloed van alcohol. Het parket besliste om het rijbewijs van de bestuurder in te trekken."  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeur bij Vanassche Firefighting Engineering
  Opendeur bij Vanassche Firefighting Engineering
  08-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeur bij Vanassche Firefighting Engineering
  Opendeur bij Vanassche Firefighting Engineering
  07-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Ieper
  Huisdieren overleven brand niet te Ieper
  Zondagavond om 17:20 werd brandweer Westhoek verwittigd voor een brand in gebouw te Ieper. Bij aankomst van de brandweer waren de meeste vlammen in de woonkamer geblust door de bewoner. Gelukkig waren de deuren van de ruimtes dicht zo heeft de brand zich maar beperkt tot de woonkamer.  Het gebouw liep wel lichte rookschade. De tussenkomst van de brandweer beperkte zich tot wat nablussen en controle. De kat en enkele vogels hebben de brand niet overleefd.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeur bij Vanassche Firefighting Engineering
  Opendeur bij Vanassche Firefighting Engineering
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeur bij Vanassche Firefighting Engineering
  .  06-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeur bij Vanassche Firefighting Engineering
  Opendeur bij Vanassche Firefighting Engineering
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeur bij Vanassche Firefighting Engineering
  .  05-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Nieuwpoort
  Woning tijdelijk onbewoonbaar na felle brand
  Vrijdag rond 14:30 uur brak er brand uit in een opslagplaats van een woning in Nieuwpoort de bewoners konden tijdig de woonst verlaten. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen ui de ramen van de opslagplaats ook stonden er gasflessen die het risico extra verhoogd. De brand was snel onder controle. 

  Een 58-jarige vrouw uit Oostduinkerke werd vrijdag opgepakt na een felle brand in een loods met bovengelegen woonhuis. De vrouw wordt ervan verdacht na een echtelijke ruzie de brand te hebben gesticht. Dat meldt het parket het onderzoek loopt verder.

  foto's D.M  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verdacht vat te water Diksmuide
  Brandweer haalt vat uit IJzer in Diksmuide
  Vrijdagvoormiddag werd Brandweer Westhoek opgeroepen om een vat uit de IJzer te halen langs de IJzerdijk in Sint-Jacobskapelle. Het was een politiepatrouille van de zone Polder die het vat zag drijven en de brandweer verwittigde. Er werd een boot van de brandweer ingezet om het vat naar de oever te brengen, waarna het met de ladderwagen naar boven werd gehesen.
  Daar er de voorbije maanden regelmatig vaten van drugsafval werden ontdekt in de Westhoek werd ook hier de link gelegd naar drugsafval. Het vat zou echter niet afkomstig zijn van drugsafval, maar zou ergens losgekomen zijn van een ponton.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Ieper/Boezinge
  Koelwagen belandt in gracht te Boezinge
  Vrijdag omstreeks 11.48u verloor de bestuurder van een Nederlandse koelwagen in de Langemarkseweg te Boezinge de controle over zijn stuur en kwam in de gracht tegen een elektriciteitspaal terecht. De politie sloot een deel van de Langemarkseweg af voor de takelwerken die zo'n 3u in beslag namen. Daarna kon Brandweer Westhoek-post Ieper de vrachtwagen en de rijweg proper maken en kon den de diensten van Fluvius starten met het vernieuwen van de elektriciteitspaal. Niemand raakte gewond en de koelwagen, die volgeladen was, liep slechts lichte schade op.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Langemark-Poelkapelle
  Brandweer ruimt oliespoor nadat wagen middengeleider raakt
  Woensdagavond werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor het reinigen van een oliespoor t.h.v. de Houthulstsesteenweg te Langemark-Poelkapelle. "Een bestuurster was er de controle over haar stuur verloren waarbij de wagen gedeeltelijk over de middengeleider is gereden, hierdoor raakte de carterpan gescheurd waarbij de olie op de rijweg terecht kwam." Aldus Glenn Verdru van PZ Arro Ieper.
  De brandweer ruimde de olie eerst op met absorberende korrels waarna met sproeiers autopomp wegdek met water en detergent werd gereinigd. Het verkeer moest een tijdlang over één rijstrook.


  04-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide/Vladslo

  Zeldzame Amerikaanse kampeerauto van gezin brandt volledig uit

  Een zeldzame Amerikaanse GMC Savana kampeerauto van een gezin met drie kinderen uit Vladslo (Diksmuide) brandde vrijdagochtend helemaal uit langs straat. De brandweer moest de brand voorzichtig aanpakken door de LPG-tank, maar de kampeerauto was bij aankomst al reddeloos verloren. “Spijtig, want we hebben er best leuke momenten mee gehad”, zegt eigenaar Jurgen (40). Rond 9.20 uur wilde eigenaar Jurgen de GMC Savana starten om er ergens mee naar toe te rijden. De man woont met zijn gezin met drie kinderen in Beerst. “Ik merkte meteen op dat de auto moeilijk opstartte”, zegt Jurgen. “Toen ik het een tweede keer probeerde, kwam er meteen rook vanonder de motorkap. Daarna ging het snel. Meteen daarna ontstond er vuur en belden we de hulpdiensten. Zelf een bluspoging ondernemen hield te veel risico’s is, door de hevige vlammen en het feit dat de auto op LPG rijdt. Hoe graag ik de kampeerauto ook heb, het blijft een auto.”

  LPG-tank koelen

  De brandweerposten van Leke en Koekelare kwamen ter plaatse en tijdens de bluswerken werd de Wijnendalestraat voor alle verkeer afgesloten. “Bij onze aankomst stond het voertuig al in lichterlaaie”, zegt brandweerkapitein Filip Vandenberghe. “Het was toen al duidelijk dat de auto reddeloos verloren was. We wisten dat het om een auto ging die op LPG rijdt en daarom concentreerden we ons meteen op het koelen van de LPG-tank achteraan. Als die in brand zou vliegen, zou dat grotere risico’s kunnen inhouden. Gelukkig was dat niet het geval. De kampeerauto stond ook in de nabijheid van een woning maar er was geen sprake van overslag. JHM  02-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Kortemark/Zarren
  Garage uitgebrand in Zarren
  Maandag omstreeks 18.45u werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een uitslaande brand in Zarren. Bij aankomst bleek een garage van +/- 30 m2 in brand te staan. Kort nadat de brandweer was beginnen blussen was er een ontploffing, vermoedelijk van een gasfles. De brand was vrij snel onder controle, maar de garage brandde volledig uit. De nabijgelegen woning kon gevrijwaard worden. Niemand raakte gewond.


  30-10-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reinigen openbare weg Diksmuide
  Reinigen wegdek IJzerlaan Diksmuide
  Vrijdagnamiddag was een tijdje verkeershinder in de IJzerlaan in Diksmuide Brandweer Westhoek, post Diksmuide werd opgeroepen voor het reinigen van het wegdek.


  26-10-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide/Esen

  70-jarige vrouw via koffer bevrijd na kop-staartbotsing

  In de Roeselarestraat in Esen, vlakbij de grens met Zarren, kwam het dinsdag in de voormiddag tot een kop-staartbotsing tussen twee voertuigen. Een 70-jarige vrouw uit Kortemark raakte door de klap niet zelf uit de wagen en moest door de brandweer via de koffer bevrijd worden. Het ongeval gebeurde rond 10.30 uur in de Roeselarestraat ter hoogte van het kruispunt met de Steenstraat aan het Roggeveld in Esen. Volgens de politiezone Polder, die ter plaatse kwam voor de nodige vaststellingen, wou een 70-jarige vrouw uit Kortemark de Steenstraat indraaien. Op dat ogenblik stond een vrachtwagen in de Steenstraat om de omgekeerde beweging te maken. Er ontstond een aarzeling en toen de vrouw wilde vertrekken werd haar wagen achteraan aangereden door een bestuurder uit Diksmuide. De bestelauto van de vrouw werd daardoor vooruit gekatapulteerd en eindigde tegen de vrachtwagen.

  Beide bestuurders raakten lichtgewond, maar de 70-jarige vrouw was in shock. Een toegesnelde MUG-arts diende haar de eerste zorgen toe en oordeelde dat het voor de veiligheid van de vrouw, gelet op eventuele rugletsels, beter was dat ze door de brandweer bevrijd werd. Haar deur kon immers niet meer geopend worden na de klap. De brandweer knipte daarom de achterdeur van de bestelauto weg om de vrouw zo te kunnen bevrijden. Daarna werd ze naar het ziekenhuis van Roeselare gebracht.

  Door het ongeval was er een uur lang verkeershinder.


  25-10-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Langemark-Poelkapelle
  Dak woning landbouwbedrijf beschadigd na zolderbrand
  Maandagnamiddag omstreeks 16.08u werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een woningbrand te Langemark-Poelkapelle. Brandweer Westhoek - post Langemark, Brandweer Houthulst-Merkem en Brandweer Zonnebeke kwamen ter plaatse. Toen de eigenaar van de woning merkte dat er rook uit het dak van zijn woning kwam verwittigde hij de hulpdiensten. In afwachting van de komst van de brandweer nam de man een ladder en een tuinslang waarna hij het vuur probeerde onder controle te houden tot de brandweer ter plaatse was. Intussen was ook een dakwerker die net voorbij kwam het dak opgekropen, toen zich een ontploffing voordeed (mogelijks van een batterij) en de rook nog heviger werd. Gelukkig kwamen beiden er met de schrik vanaf en was de brandweer kort nadien ter plaatse. Na korte tijd was het vuur onder controle en werd een gat gemaakt in het dak zodat men de vuurhaard, die zich op de zolderverdieping bevond, volledig kon doven.
  Naast de schade aan het dak liep de woning ook water- en rookschade op, maar blijft wel bewoonbaar.


  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs