Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • Val de Sambre
 • paard te water
 • vko Koekelare
 • oefening Zone1 Oostende
 • brand Poperinge
 • oefening Zone1 Oostende
 • oefening Zone1 Oostende
 • oefening Zone1 Oostende
 • vko Veurne
 • brand Langemark-Poelkapelle
 • oefening Zone1 Oostende
 • brand Kortemark
 • vko Zarren
 • vko Heuvelland
 • brand Ieper.
 • brand Ieper..
 • vko Ieper
 • vko Diksmuide/Lampernisse
 • brand Ieper
 • vko Elverdinge
 • brand Houthulst
 • redden van dier DIksmuide
 • vko Geluwe
 • vko A19 Geluveld
 • vko Bikschote Langemark
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  22-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Veurne

  Bestuurder zit uur lang gekneld na frontale botsing

  Rond 5.30 uur zijn twee wagens frontaal gebotst in het gehucht 's Heerwillems, op de weg tussen Veurne en Pervijze, bij Diksmuide. Een bestuurder zat een uur gekneld in zijn wagen. De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse, waaronder ook de brandweer. Een Britse bestuurder zat een uur lang gekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij is zwaar gewond. De andere bestuurder kon zelf zijn voertuig verlaten en is licht gewond. Beiden werden naar het ziekenhuis in Veurne overgebracht. Door het ongeval was er beurtelings verkeer op de plaats van de aanrijding. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk. Op het moment van het ongeval was het wel aan het regenen, wat het wegdek glad maakte.  JTV

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Alveringem

  Woning onbewoonbaar na zware brand in Izenberge

  Maandagavond werd de brandweer opgeroepen voor een zware brand in een woning in het centrum van Izenberge. De benedenverdieping van de woning is onbewoonbaar. Rond 18.30 uur belde een bewoner van het getroffen huis in deelgemeente Izenberge bij Alveringem de hulpdiensten op. De man merkte binnen plots hevige vlammen op en probeerde nog tevergeefs een bluspoging te ondernemen. Bij aankomst van de brandweerkorpsen van Veurne en Lo-Reninge had het vuur zich al verspreid over een groot stuk van de benedenverdieping. De brandweer kon nog net vermijden dat de brand zich ontwikkelde tot een uitslaande brand en had het vuur snel onder controle.

  De benedenverdieping van de woning is onbewoonbaar door zware brandschade. De bovenverdieping liep zware rookschade op en werd geventileerd door de brandweer. Door de hevige warmte sprongen enkele ramen stuk. De woning is onbewoonbaar. Het gezin krijgt opvang bij familie.

  De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht, maar het vuur ontstond vermoedelijk bij een inbouwspot in het plafond.  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Langemark-Poelkapelle
  Schoorsteenbrand in Langemark-Poelkapelle
  Dinsdagmorgen werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een schoorsteenbrand in Langemark-Poelkapelle. Een houtkachel veroorzaakte een kleine schoorsteenbrand. De brandweer kon de schade beperken. Het resterende hout werd uit de kachel gehaald en buiten geblust. Ook de kachel werd buiten geplaatst om het resterende vuur in de kachel te doven


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.modder
  Brandweer westhoek spuit modder van de weg in Lo-Reninge
  18-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Wervik/Geluwe

  Drie gewonden en enorme ravage na zoveelste ongeval.

  Op de intussen beruchte N58 bij Geluwe gebeurde donderdagavond andermaal een zwaar verkeersongeval, waarbij drie personen en evenveel voertuigen betrokken waren. Het leidde tot grote ravage op de “zwarte vlek” bij het op- en afrittencomplex van de A19. Een ontdubbeling van de weg moet de kans op ongevallen binnen een paar jaar verkleinen.  Volgens vaststellingen van politiezone Arro Ieper kwam een donkere Peugeot Rifter rond 18.30 uur de autosnelweg A19 afgereden bij Geluwe. De bestuurder, een 37-jarige man uit Menen, week om ongekende reden af van het rijvak, raakte een Renault Captur die door de klap begon te tollen, en botste frontaal op een andere Renault, die in de gracht werd geslingerd.

  Daar zat een Franse vrouw mechanisch gekneld, waarop interventieploegen van Brandweer Westhoek ter plaatse kwamen om haar uit het verhakkelde voertuig te bevrijden. Ze liep zware verwondingen op, maar was buiten levensgevaar. Een 51-jarige man uit Wevelgem raakte lichtgewond. De man uit Menen scheurde zijn milt en ligt op intensieve zorgen. Ze werden overgebracht naar ziekenhuizen in Menen en Roeselare.  foto's Thijs Pattyn  15-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Zonnebeke
  Vrouw en hondje tijdig buiten uit brand gered dankzij de buren
  Maandag rond 16:30 werd brandweer Westhoek gealarmeerd voor een brand van een woning in Zonnebeke. Bij aankomst van de brandweer werd een hevige rookontwikkeling vastgesteld op de bovenverdieping niet veel later sloegen de vlammen uit het raam. De bewoonster kon dankzij de buren de brandende woning veilig verlaten.De woning is tijdelijk onbewoonbaar de vrouw werd door de familie opgevangen.
  14-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Veurne/Houtem

  Drie zwaargewonden bij ongeval in Houtem

  Zondagavond is een zwaar ongeval gebeurd in een scherpe bocht tussen de Cobergherstraat en de Moeresteenweg in Houtem bij Veurne. Daar bij vielen drie zwaargewonden. Een wagen met drie inzittenden een koppel en een kind, reed er in de bocht rechtdoor en ramde een hoogspanningscabine van Fluvius. De cabine werd totaal vernield het dak werd weggeslingerd en alle leidingen werden afgerukt.

  Drie ziekenwagen brachten de zwaargewonden naar het ziekenhuis in Ieper en Veurne. De oorzaak is nog onbekend. Door het ongeval zat Houtem een tijd zonder stroom.

  11-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Ieper-Vlamertinge

  Chauffeur rijdt pardoes over rotonde en rukt daar boom uit de grond

  Langs de Noorderring in Vlamertinge is vrijdagmorgen in het donker een zwaar ongeval gebeurd. De materiële schade was aanzienlijk maar niemand raakte gewond. Een huurbestelwagen kwam om 6.45 uur uit de richting van Poperinge gereden. Aan de rotonde met de Bellestraat vertraagde de man niet en reed hij rechtdoor. Mogelijk gebeurde dat toen hij indommelde. De bestelwagen vloog de rotonde op, miste gelukkig het kunstwerk Agonie dat daar sinds jaar en dag staat opgesteld en botste aan de andere kant op de rotonde tegen een boom. Die werd uit de grond gerukt. Door de klap kantelde de bestelwagen, het voertuig kwam op z’n zij terecht op de rijbaan

  Beurtelings verkeer

  Omdat werd gedacht dat de bestuurder gekneld zat maar dat bleek niet het geval. Door het ongeval was een deel van de rotonde wel lange tijd onbruikbaar. De brandweer organiseerde beurtelings verkeer voor het vrachtvervoer. Automobilisten die richting Ieper wilden, moesten een kleine omleiding volgen via de Vijfgebodenstraat om vervolgens via de Rodenbachstraat weer aansluiting te vinden met de Noorderring.


  10-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Kortemark
  Vrachtwagen belandt in schuur nadat bestuurder onwel is geworden en richt daarbij zware ravage aan
  Omstreeks 11.27u werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor instortingsgevaar van een gebouw in Handzame. Kristof Louagie, communicatieambtenaar Brandweer Westhoek: "Bij aankomst van de eerste interventieploegen bleek een vrachtwagen door een drietal voortuinen te zijn gereden, om uiteindelijk tot stilstand te komen in een oude loods. De brandweer diende de chauffeur van de vrachtwagen te bevrijden. De medische diensten gingen over tot verzorging van de persoon en hebben de chauffeur in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis."
  Bij het ongeval werden twee woningen en een aantal geparkeerde voertuigen beschadigd. Na het onderzoek van de politiediensten, zal bij de takeling van de voertuigen de stabiliteit van de gebouwen worden bekeken. Er raakte niemand anders gewond.
  09-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Ieper
  Dronken bestuurder crasht op rotonde in Ieper
  Zondagavond rond 18.00u reed een bestuurder van een Opel Zafira met Franse nummerplaat reed zondagavond in de Ruuschaartstraat richting Vlamertinge toen het ter hoogte van de rotonde aan de Dikkebusseweg fout liep. De wagen reed eerst over de middengeleider net voor de rotonde en ramde daar enkele verkeersborden, daarna reed de wagen gedeeltelijk over de rotonde waarbij nog een verkeersbord en enkele vlaggenmasten werden neergemaaid. Eén vlaggenmast bleef vastzitten onder de wagen die net over de rotonde tot stilstand kwam. Brandweer Westhoek kwam ter plaatse om de brokstukken en de gelekte olie op te ruimen. Het verkeer moest beurtelings tot na de takel- en opruimingswerken langs één zijde van de rotonde voorbijrijden.
  Glenn Verdru, woordvoerder PZ Arro Ieper: "Het ongeval veroorzaakte heel wat schade aan verkeersborden, rond punt, vlaggenmasten en verkeersgeleiders. Niemand raakte gewond, maar bestuurder wel onder invloed van alcohol. Het parket besliste om het rijbewijs van de bestuurder in te trekken."  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeur bij Vanassche Firefighting Engineering
  Opendeur bij Vanassche Firefighting Engineering
  08-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeur bij Vanassche Firefighting Engineering
  Opendeur bij Vanassche Firefighting Engineering
  07-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Ieper
  Huisdieren overleven brand niet te Ieper
  Zondagavond om 17:20 werd brandweer Westhoek verwittigd voor een brand in gebouw te Ieper. Bij aankomst van de brandweer waren de meeste vlammen in de woonkamer geblust door de bewoner. Gelukkig waren de deuren van de ruimtes dicht zo heeft de brand zich maar beperkt tot de woonkamer.  Het gebouw liep wel lichte rookschade. De tussenkomst van de brandweer beperkte zich tot wat nablussen en controle. De kat en enkele vogels hebben de brand niet overleefd.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeur bij Vanassche Firefighting Engineering
  Opendeur bij Vanassche Firefighting Engineering
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeur bij Vanassche Firefighting Engineering
  .  06-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeur bij Vanassche Firefighting Engineering
  Opendeur bij Vanassche Firefighting Engineering
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeur bij Vanassche Firefighting Engineering
  .  05-11-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Nieuwpoort
  Woning tijdelijk onbewoonbaar na felle brand
  Vrijdag rond 14:30 uur brak er brand uit in een opslagplaats van een woning in Nieuwpoort de bewoners konden tijdig de woonst verlaten. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen ui de ramen van de opslagplaats ook stonden er gasflessen die het risico extra verhoogd. De brand was snel onder controle. 

  Een 58-jarige vrouw uit Oostduinkerke werd vrijdag opgepakt na een felle brand in een loods met bovengelegen woonhuis. De vrouw wordt ervan verdacht na een echtelijke ruzie de brand te hebben gesticht. Dat meldt het parket het onderzoek loopt verder.

  foto's D.M  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verdacht vat te water Diksmuide
  Brandweer haalt vat uit IJzer in Diksmuide
  Vrijdagvoormiddag werd Brandweer Westhoek opgeroepen om een vat uit de IJzer te halen langs de IJzerdijk in Sint-Jacobskapelle. Het was een politiepatrouille van de zone Polder die het vat zag drijven en de brandweer verwittigde. Er werd een boot van de brandweer ingezet om het vat naar de oever te brengen, waarna het met de ladderwagen naar boven werd gehesen.
  Daar er de voorbije maanden regelmatig vaten van drugsafval werden ontdekt in de Westhoek werd ook hier de link gelegd naar drugsafval. Het vat zou echter niet afkomstig zijn van drugsafval, maar zou ergens losgekomen zijn van een ponton.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Ieper/Boezinge
  Koelwagen belandt in gracht te Boezinge
  Vrijdag omstreeks 11.48u verloor de bestuurder van een Nederlandse koelwagen in de Langemarkseweg te Boezinge de controle over zijn stuur en kwam in de gracht tegen een elektriciteitspaal terecht. De politie sloot een deel van de Langemarkseweg af voor de takelwerken die zo'n 3u in beslag namen. Daarna kon Brandweer Westhoek-post Ieper de vrachtwagen en de rijweg proper maken en kon den de diensten van Fluvius starten met het vernieuwen van de elektriciteitspaal. Niemand raakte gewond en de koelwagen, die volgeladen was, liep slechts lichte schade op.


  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs