Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • Val de Sambre
 • paard te water
 • vko Koekelare
 • oefening Zone1 Oostende
 • brand Poperinge
 • oefening Zone1 Oostende
 • oefening Zone1 Oostende
 • oefening Zone1 Oostende
 • vko Veurne
 • brand Langemark-Poelkapelle
 • oefening Zone1 Oostende
 • brand Kortemark
 • vko Zarren
 • vko Heuvelland
 • brand Ieper.
 • brand Ieper..
 • vko Ieper
 • vko Diksmuide/Lampernisse
 • brand Ieper
 • vko Elverdinge
 • brand Houthulst
 • redden van dier DIksmuide
 • vko Geluwe
 • vko A19 Geluveld
 • vko Bikschote Langemark
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  30-10-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reinigen openbare weg Diksmuide
  Reinigen wegdek IJzerlaan Diksmuide
  Vrijdagnamiddag was een tijdje verkeershinder in de IJzerlaan in Diksmuide Brandweer Westhoek, post Diksmuide werd opgeroepen voor het reinigen van het wegdek.


  26-10-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide/Esen

  70-jarige vrouw via koffer bevrijd na kop-staartbotsing

  In de Roeselarestraat in Esen, vlakbij de grens met Zarren, kwam het dinsdag in de voormiddag tot een kop-staartbotsing tussen twee voertuigen. Een 70-jarige vrouw uit Kortemark raakte door de klap niet zelf uit de wagen en moest door de brandweer via de koffer bevrijd worden. Het ongeval gebeurde rond 10.30 uur in de Roeselarestraat ter hoogte van het kruispunt met de Steenstraat aan het Roggeveld in Esen. Volgens de politiezone Polder, die ter plaatse kwam voor de nodige vaststellingen, wou een 70-jarige vrouw uit Kortemark de Steenstraat indraaien. Op dat ogenblik stond een vrachtwagen in de Steenstraat om de omgekeerde beweging te maken. Er ontstond een aarzeling en toen de vrouw wilde vertrekken werd haar wagen achteraan aangereden door een bestuurder uit Diksmuide. De bestelauto van de vrouw werd daardoor vooruit gekatapulteerd en eindigde tegen de vrachtwagen.

  Beide bestuurders raakten lichtgewond, maar de 70-jarige vrouw was in shock. Een toegesnelde MUG-arts diende haar de eerste zorgen toe en oordeelde dat het voor de veiligheid van de vrouw, gelet op eventuele rugletsels, beter was dat ze door de brandweer bevrijd werd. Haar deur kon immers niet meer geopend worden na de klap. De brandweer knipte daarom de achterdeur van de bestelauto weg om de vrouw zo te kunnen bevrijden. Daarna werd ze naar het ziekenhuis van Roeselare gebracht.

  Door het ongeval was er een uur lang verkeershinder.


  25-10-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Langemark-Poelkapelle
  Dak woning landbouwbedrijf beschadigd na zolderbrand
  Maandagnamiddag omstreeks 16.08u werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een woningbrand te Langemark-Poelkapelle. Brandweer Westhoek - post Langemark, Brandweer Houthulst-Merkem en Brandweer Zonnebeke kwamen ter plaatse. Toen de eigenaar van de woning merkte dat er rook uit het dak van zijn woning kwam verwittigde hij de hulpdiensten. In afwachting van de komst van de brandweer nam de man een ladder en een tuinslang waarna hij het vuur probeerde onder controle te houden tot de brandweer ter plaatse was. Intussen was ook een dakwerker die net voorbij kwam het dak opgekropen, toen zich een ontploffing voordeed (mogelijks van een batterij) en de rook nog heviger werd. Gelukkig kwamen beiden er met de schrik vanaf en was de brandweer kort nadien ter plaatse. Na korte tijd was het vuur onder controle en werd een gat gemaakt in het dak zodat men de vuurhaard, die zich op de zolderverdieping bevond, volledig kon doven.
  Naast de schade aan het dak liep de woning ook water- en rookschade op, maar blijft wel bewoonbaar.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.redden van dier Kortemark

  Brandweer redt stier uit zwembad in Kortemark: "Dier was op zoek naar vrouwelijk schoon"

  De brandweer van Kortemark heeft een ontsnapte stier moeten redden uit het zwembad van een villa. Het dier bleek onderkoeld, maar stelt het goed. "Er zijn er drie ontsnapt deze nacht, op zoek naar vrouwelijk schoon. En deze dacht die in het zwembad te vinden", vertelt eigenaar Luc.    Deze namiddag moeten de bewoners van een grote villa in Kortemark stevig geschrokken zijn. Een jonge stier bleek in hun zwembad gesukkeld te zijn en lag te spartelen om boven te blijven. De bewoners vreesden dat het stiertje zou verdrinken en belden in allerijl de brandweer op. Die kon het dier snel redden. "Een brandweerman sprong in het zwembad en bevestigde enkele brandweerslangen rond het dier", zegt brandweerkapitein Filip Vandenberghe. "Met vereende krachten konden we het dier zo uit het water redden. In een kleine tien minuten kregen we het dier terug op het droge." Dierenarts Sander Moerman werd opgetrommeld om het stiertje te onderzoeken. "Het gaat om een jong stiertje van zo'n 350 kilogram", zegt hij. "Het dier was al verzwakt en lag dus wellicht al een hele tijd te spartelen. Het had een temperatuur van 35,5 graden terwijl het normaal 38 moet zijn. Gelukkig was het anders gezond. Even opwarmen in de zon was voldoende."
  Bronstige stieren
  In een open weide achter het huis waren nog twee andere stieren aan het rondlopen. Allen bleken ze afgelopen nacht ontsnapt te zijn. De politie achterhaalde dat de ontsnapte stiertjes afkomstig zijn van boer Luc Dewitte (71) in de straat. Hij kwam meteen kijken naar zijn dieren. "In tegenstelling tot de koeien zijn de stiertjes veel bronstiger. Wellicht zijn ze ontsnapt op zoek naar vrouwelijk schoon", vertelt Luc.                 "Weet je trouwens dat ze ontsnapt zijn met behulp van herten?", vraagt hij. "Afgelopen zomer ontsnapte in de buurt een kudde herten en met hun geweien maakten ze de stroomdraden rond mijn weide kapot. En daarvan hebben die stiertjes nu geprofiteerd." Nadat de dieren op krachten waren gekomen, bracht Luc ze over naar zijn weide.

  Radio 2, Jarne Pollie

  21-10-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Watou
  Brand in kippenloods in Watou

  Donderdagavond heeft het gebrand in een kippenloods. Brandweer Westhoek werd rond 18:30 opgeroepen voor een brand in Watou de loods gevuld met ongeveer 18.000 kuikens. Door de hevige warmte en een beperkte watervoorraad werden preventief extra tankwagens opgeroepen. 
  De brandweer gebruikte een bijzonder techniek om te blussen. Er werd een Piercing Nozzel ingezet " Door een klein gat te boren kan er geblust worden en kan de omgeving afgekoeld worden zonder dat er extra zuurstof toegevoegd word. Na ongeveer 1:30 was de situatie onder controle

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pensioen na 27 jaar
  Brandweervrouw uit Merkem met pensioen na 27 jaar: 
  "We waren bij de eerste vrouwen om dit werk te doen"
  Lucrèce Sap uit Merkem, bij Houthulst, gaat binnenkort met pensioen als brandweervrouw. Ze is 61 ondertussen en heeft er een carrière opzitten van bijna 30 jaar. Toen ze begon, in 1995, was ze een van de eerste brandweervrouwen in ons land.

  Toen Lucrèce Sap midden de jaren negentig begon bij de brandweer was dat nog een echte mannenwereld. "Vrouwen waren een uitzondering", zegt ze, "we werden dan ook soms vreemd bekeken. Zeker als moeder van drie, vonden een aantal mensen het een vreemde stap. Ook bij de brandweer zelf was niet iedereen altijd even enthousiast over onze komst. Gelukkig werd ik op mijn stageplaats zeer goed begeleid door één van de ambulanciers. En ook mijn latere commandant in het korps van Houtulst-Merkem heeft mij altijd gesteund. 
  Lucrèce schopte het tot korporaal en werkte de laatste zestien jaar van haar carrière op de ambulancedienst. Maar ze wil meer tijd doorbrengen met haar familie. "Bovendien beginnen de diensten steeds meer op mij te wegen", zegt ze. "Fysiek is het een zware job. Ik ben mij dat vorig jaar meer dan ooit beginnen realiseren na een zware brand in een houthandel in Lo-Reninge. Na daar enkele uren te hebben geblust, kon ik twee dagen amper nog vooruit."

  De band blijft
  Met haar pensioen knipt Lucrèce de banden met de brandweer nog niet volledig door. Ze blijft actief in het feestcomité en heeft ook aangeboden om te helpen op de dienst noodplanning van de gemeente.   vrt news

  17-10-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Ieper
  Afvalbrand bij Garwig
  Zaterdagavond werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een afvalbrand bij de firma Garwig, een bedrijf dat afval recycleert en verwerkt. Door zelfontbranding was afval er beginnen smeulen. Het afval werd opengetrokken zodat de brandweer het kon nat spuiten. Schade was er niet.
  16-10-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milieuvervuiling Zonnebeke
  Dumpen van vaten met vermoedelijk drugsafval in de Westhoek blijft duren
  Vrijdagmorgen ontdekte een wandelaar langs de landelijke Ravestraat in Passendale, deelgemeente van Zonnebeke, in een gracht een zestal vaten op. Toen die dichterbij ging kijken merkte die dat de vaten een indringende geur verspreiden waarop de politie op de hoogte werd gebracht die daarna brandweer Zonnebeke ter plaatse liet komen.
  Milieuvervuiling
  Vermoedelijk is bij het dumpen één van de vaten gelekt waardoor er vloeistof in de gracht is terecht gekomen waardoor een deel van de gracht zal moeten gesaneerd worden.
  Vorige maand werden ook in Langemark-Poelkapelle in een gracht langs een landelijke weg vaten met vermoedelijk drugsafval gevonden en deze zomer was dat ook het geval in de IJzer, waar tweemaal vaten uit het water werden gehaald.
  Net als in Langemark-Poelkapelle kwam de Protection civile - Civiele Bescherming de vaten ophalen.


  13-10-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Vleteren
  Bejaarde bestuurder in levensgevaar na zware klap tegen boom
  Woensdagnamiddag werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een gekneld persoon in voertuig in Vleteren. Op de Eikhoekstraat, juist voor het kruispunt met de Pottestraat, kwam een 88-jarige bestuurder met zijn VW Golf uit de richting van Poperinge en kwam na een lichte bocht aan de linkerkant van de rijweg tegen een boom terecht. De bestuurder moest door de brandweer bevrijd worden en werd volgens de PZ Arro Ieper in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet duidelijk of de man onwel is geworden en zo tegen de boom is terecht gekomen. De weg tussen Westvleteren en Poperinge werd gedurende de hulpverleningsactie volledig afgesloten, nadien werd er één richting vrijgemaakt tot na de takelwerken.
  12-10-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuw voertuig voor de zone Westhoek
  Nieuwe ambulance voertuig voor brandweerpost De Panne
  Vandaag werd de eerste van drie ambulances voor dit jaar overhandigd. Dit is meteen ook een primeur voor België waarbij er voor het eerst een MAN met containeropbouw werd afgeleverd. De ambulances zijn uitgevoerd naar eigen opgemaakt lastenboek van de dienst Aankoop.
  09-10-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide
  Motorrijder gewond na botsing in Diksmuide
  Donderdagnamiddag raakte een 19-jarige motorrijder gewond nadat hij frontaal in botsing kwam met een wagen die ter hoogte van het tankstation in de Kaaskerkestraat wou afdraaien. De wagen, bestuurd door een dame uit Nieuwpoort, kwam uit de tegenovergestelde richting en had de motorrijder niet opgemerkt toen ze wou afslaan. De bestuurder van de motorfiets kwam hierbij zwaar ten val en werd, na het toedienen van de eerste zorgen door een MUG-arts, overgebracht naar het ziekenhuis. De man zou niet in levensgevaar zijn.


  07-10-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuw voertuig voor de zone Westhoek
  Nieuw Commando voertuig voor zone Westhoek
  Vandaag werd een nieuwe commandowagen voor Brandweer Oostduinkerke afgeleverd. De Volkswagen Transporter kreeg een volledige inrichting op al centraal brandcommando op een incident te fungeren. Een batterijpakket ( Clayton LPS 3000 ) met omvormer ter vervanging van een klassieke stroomgroep, voorziet de kantoorruimte van elektriciteit op de plaats van interventie.
  28-09-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opendeurdag brandweer post Houthulst.
  opendeurdag brandweer post Houthulst


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opendeurdag brandweer post Houthulst..
  opendeurdag brandweer post Houthulst


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opendeurdag brandweer post Houthulst...
  opendeurdag brandweer post Houthulst


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opendeurdag brandweer post Houthulst....
  opendeurdag brandweer post Houthulst
  10-09-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Houthulst

  Frontale botsing in de Schrevelstraat in Houthulst 

  Vrijdagavond botsen rond 21 uur een licht bestelwagen met een personen wagen. Een jonge man 24 j moest bevrijd worden door de brandweer en afgevoerd worden naar het ziekenhuis. De bestuurder van de bestelwagen een bleek positief te zijn van alcohol.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Langemark-Poelkapelle
  TL armatuur heeft brandgeur af in basis school
  De directie van de Go basis school ter Berken in Langemark slaat alarm bij de brandweer na knal te horen en brandgeur waar te nemen in één van hun gebouwen. Na controle van de brandweer in de verlichting armaturen vond men een elektrisch component die verbrand was de schade bleef beperkt. Volgen de directie waren ze nog rond 18 u in vergadering en waren de kinderen al naar huis. De volgende dag kon er gewoon les gegeven worden.

  foto dienst preventie en veiligheid 
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ongeval Diksmuide
  Tractor hapert aan boom in Oudekapelle 
  In Oudekapelle bij Diksmuide haperde een tractor in de Sleestraat aan een boom. De boom brak en belandde in de elektriciteitskabels brandweer Westhoek post Diksmuide kam te plaatse met een ladderwagen om de boom veilig te verwijderen.
  02-09-2022
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chemische afval in de IJzer
  Vaten met chemische substantie uit de IJzer gehaald
  Brandweer Westhoek en de Vlaamse Waterweg haalden vandaag een 20-tal vaten uit de IJzer ter hoogte van Tervatebrug in Stuivekenskerke, deelgemeente van Diksmuide. Waar de vaten vandaan kwamen en om welke stof het gaat wordt verder onderzocht.
  Liliane Stinissen, verantwoordelijke externe communicatie De Vlaamse Waterweg: "Woensdagavond is door een varende watertruck vastgesteld dat er drijvende vaten waren. Dit is gemeld door Watertruck aan ons district IJZER. Wij hebben dit dan ook doorgegeven aan de politie wegens verdachte situatie."
  "Het betreft een 20-tal plastic vaten van verschillende producten. De vaten waren leeg en open; drijvend."
  "Vandaag is de ganse dag sporenonderzoek en ruiming met brandweer/politie/drugsbrigade recherche voor gespecialiseerd onderzoek uitgevoerd."
  Het water is momenteel vrij.
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs