Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 53 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • wateroverlast Diksmuide
 • Diksmuide
 • brand Diksmuide/Woumen
 • brand Anzegem
 • vko Diksmuide
 • instorting gebouw Vladslo/ Diksmuide
 • wateroverlast Regio Westhoek
 • wateroverlast Regio Westhoek
 • wateroverlast Regio Westhoek
 • brand De Panne
 • brand Wevelgem
 • Reinigen openbare weg Vleteren
 • voor het goede doel
 • vko Diksmuide
 • brand Diksmuide
 • bruinvis Lombardsijde
 • vko Houthulst/Klerken
 • brand Ingelmunster
 • nieuw voertuig Koekelare
 • brand Diksmuide
 • reinigen openbare weg Diksmuide/Esen
 • brand De Panne
 • brand Middelkerke
 • opendeur Oostkamp
 • opendeur Oostkamp
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  27-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zoekactie Diksmuide
  Zoekactie met Politie heli boven Diksmuide 
  Zondag rond 19:15 vloog de luchtpolitie over Diksmuide meer bepaald boven de Handzamevaart en de IJzer. De politie Polder en de Cel vermiste personen waren op zoek achter een 81-jarige vrouw uit Diksmuide. Maandag werd het lichaam gevonden in de IJzer thv de Hoge Brug.

  Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lichaam aangetroffen Diksmuide
  Vermiste vrouw uit Diksmuide teruggevonden
  Maandagmiddag werd in de IJzer t.h.v. Hogebrug het levenloze lichaam aangetroffen in het water. Brandweer, ziekenwagen, Mug, Civiele Bescherming en Cel Vermiste Personen kwamen ter plaatse. Later bleek dat het om de 81-jarige vrouw te gaan die sedert zondag vermist was en er waarnaar eveneens een zoekactie werd opgestart zondag.
  Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide
  Landbouwvoertuig rijdt tegen elektriciteitspaal
  Maandagvoormiddag reed in de smalle Pluimstraat te Diksmuide een landbouwvoertuig voor het oogsten van bonen een elektriciteitspaal aan die dicht tegen de weg stond. Vermoedelijk week de bestuurder iets te ver naar rechts waardoor hij met zijn breed landbouwvoertuig de elektriciteitspaal raakte. De paal knakte af en belandde met de kabels op het landbouwvoertuig. Ook een achteropkomend landbouwvoertuig werd geraakt door de vallende elektriciteitskabels. Brandweer Westhoek kwam ter plaatse, maar konden niet veel doen zolang de stroom niet was afgesloten van de kabels. Het gevaar op elektrocutie was groot en beide bestuurders moesten in hun cabine blijven tot de diensten van Fluvius de stroom op de kabel hadden afgesloten. Na wat knipwerk konden BW Westhoek en Fluvius de elektriciteitspaal van de landbouwmachine verwijderen en konden de bestuurders hun cabine verlaten.
  Zondag was er ook een ongeval in Kortemark met een landbouwmachine die een stroomkabel afreed ook daar zat de landbouwer met zijn twee kinderen een tijdje vast in de cabine.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Alveringem
  Wagen uitgebrand in Alveringem
  Deze voormiddag is langs de Lovaart een Range Rover uitgebrand. De bestuurder merkte rook op van onder de motorkap en kon zijn voertuig nog buiten het centrum aan de kant zetten. Bij aankomst van Brandweer Westhoek post Lo-Reninge stond het voertuig reeds volledig in lichterlaaie. Het voertuig was dan ook volledig verloren.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oefening IGS inzet Kortemark

  Zaterdagvoormiddag was er terug IGS (incedent gevaarlijke stoffen) oefening na lange tijd in Kortemark.  Het scenario een lek van een gevaarlijk product in een buizen systeem thv een afsluitkraan het team werd opgeroepen van Brandweer Westhoek. Er werd getraind op een verkenning in gaspakken, ontsmetting (deco),  

  Ook twee mensen van de brandweer post Diksmuide werkte mee aan deze oefening brwm. Bart Vanden Mosselaer en Korp. Philip Sansen

     Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Houthulst
  Bestuurder mist bocht, komt in voortuin terecht en pleegt vluchtmisdrijf in Houthulst
  Een bestuurder die van uit de Terrestraat de Lindestraat wou indraaien, miste zondagmorgen zijn bocht en botste net naast een elektriciteitspaal tegen een verkeersbord en een betonnen straatnaambord. De wagen werd over een haag gekatapulteerd en kwam in de voortuin van een woning terecht die hij net niet raakte. Vervolgens ging de wagen opnieuw over de haag en belande terug in de Lindestraat. Ondanks het feit dat de wagen zwaar beschadigd was en veel olie verloor zette de bestuurder zijn weg kilometers verder. Uiteindelijk kwam de wagen tot stilstand in de Kruisstraat te Zarren, deelgemeente van Kortemark.
  Brandweer Westhoek, post Houhulst kwam ter plaatse om het kilometers lange oliespoor op te ruimen.Volgens politiezone Polder legde de bestuurder een positieve ademtest af en werd zijn rijbewijs ingetrokken.


  22-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand koekelare

  Brand op dak van AD Delhaize in Koekelare: terrasje voor personeel vat vuur

  Op het dak van de AD Delhaize in de Ringlaan in Koekelare is dinsdagavond iets voor 18 uur brand ontstaan. Een houten terrasje achteraan op dat dak, dat door het personeel gebruikt tijdens de middagpauze, vloog in brand. Het incident ging gepaard met heel wat rookontwikkeling. “Bij onze aankomst stonden de houten planken volledig in lichterlaaie. Na enkele minuten was de brand wel onder controle. De roofing onder het houten terras bleef gelukkig onaangetast. De schade bleef dus beperkt tot de houten bekleding, wat stoelen en een tafel”, zegt brandweerkapitein Filip Vandenberghe. De rookontwikkeling drong lichtjes door tot in de supermarkt zelf, maar evacuaties bleken niet nodig. “Er hing een lichte brandgeur, maar indringend was die niet. Er werd besloten om niet te evacueren gezien de brand uiteindelijk beperkt en oppervlakkig bleef”, aldus de kapitein. Gewonden vielen er niet. De oorzaak van de brand is onbekend, mogelijk ligt een weggegooide sigaret aan de basis. BB
  21-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Kortemark

  Weggegooide vod zet woning onder de rook

  In Handzame ontstond in de nacht van maandag op dinsdag een brand in een nieuwbouwwoning die momenteel nog niet bewoond is. De oorzaak ligt bij een chemische reactie van doeken (vodden) en boenmiddel. De buren merkten de brand op en verwittigde de hulpdiensten. De brand was in de keuken en gelokaliseerd die nog in opbouw was een paar kasten zijn beschadigd door de vlammen. De eigenaars hadden daags voordien de trap in geboend dergelijke  producten kunnen zelf ontvlammen met andere stoffen. De woning werd nog grondig geventileerd. JH  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reinigen openbare weg Langemark
  Landbouwvoertuig verliest hydraulische olie in Langemark-Poelkapelle


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Staden
  Marktplaats Staden rookontwikkeling van houtkachel  19-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Ieper

  Medewerkers van overliggend Hotel in Ieper blussen brand

  Dinsdag een avond als een andere in Hotel Ariane te Ieper een deel van de medewerkers dronken na hun diensttijd er nog eentje de nachtwaker zette een raam open maar rond 23:30 kwam er veel rook binnen afkomstig van een appartement aan de overkant van de straat. Een kunststoffen vloer op het terras was beginnen branden vermoedelijk van een slecht gedoofde sigaret de medewerkers van hotel bestreden de brand met een paar blustoestellen de brandweer die snel ter plaatse was niet raar de brand was om de hoek. Er werd nog afgeblust en geventileerd


  13-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Wervik

  Woning onbewoonbaar na Uitslaande brand in Wervik 

  Om 11u50 kwam er een melding binnen van een frietpotbrand in Geluwe bij Wervik. Bij aankomst stelde de eerste brandweerploeg een uitslaande  woningbrand vast. De twee bejaarden zij dankzij de aanwezige thuishulp tijdig de woning geraakt. Ze werden alle drie ter controle afgevoerd met een ziekenwagen naar Az delta te Menen. Ook 1 brandweerman werd ter controle afgevoerd met de ambulance. De woning in onbewoonbaar.
  12-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gaslek Diksmuide

  Bewoner boord in gasleiding Esenweg afgesloten

  Zondag net voor de middag werden de hulpdiensten gealarmeerd van Brandweer Westhoek voor een gaslek in het centrum van Esen bij Diksmuide. De bewoner die bezig was met verbouwingen in de garage van de woning had met een kernboormachine de gasleiding geraakt tussen de gasteller en de straat. De Esenweg werd afgesloten voor alle verkeer de brandweer deed metingen en ventileerde de woning. Netbeheerder Fluvius kwam de gasleiding herstellen. Na een uur kon de Esenweg terug vrij gegeven worden voor alle verkeer.
  11-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.modder Diksmuide

  Brandweer Westhoek uren in de weer met modder te ruimen 

  Langs de Schoorbakkestraat in Pervijze lag zaterdag een spoor van modder die de rijbaan spiegelglad maakte. De Diksmuidse pompiers hadden de handen vol om de modder van de rijbaan te scheppen er werd extra manschappen en een tankwagen bij gevraagd.


  09-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Lo-Reninge

  Loods gaat in vlammen op in Lo-Reninge: 35 varkens overleven brand niet

  Brandweer Westhoek werd woensdagavond even voor 23 uur opgeroepen voor een loodsbrand in Lo-Reninge. Bij aankomst van de brandweer was de brand in een loods met stro uitslaand. Een nabijgelegen varkensstal deelde in de brokken. Een 35-tal varkens overleefden de brand niet. Om het nodige bluswater aan te voeren werd een tankwagencircuit opgestart. De brand kon uiteindelijk tegengehouden worden halfweg de varkensstal. Het dak van de loods bevat asbest. Dit bemoeilijkte de bluswerkzaamheden. Een adviseur gevaarlijke stoffen bekeek de situatie om de nodige maatregelen te nemen om verdere verspreiding te voorkomen.

  07-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.interventie-gevaarlijke-stoffen Ieper
   Oproep Incident Gevaarlijke Stoffen te Ieper
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Middelkerke
   Zone 1: Post Middelerke    

  05-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koe te water Middelkerke & Diksmuide
  Drukke dag voor Dieren Redding Team brandweer Westhoek 
  Zondag was een drukke dag voor het dieren redding team van brandweer Westhoek rond 10:44 werd het speciaal getrainde team opgeroepen voor een koe te water in Slijpe bij Middelkerke. Met behulp van een materiaalwagen met kraan kon het dier veilig op het drogen gehesen worden. In de namiddag sloeg het noodlot terug toe voor een andere rund langs de Oude zeedijk in Diksmuide. Het dier belandde in een modderpoel en niet meer op eigen kracht o het droge. Het dier zat nog enkel met kop en schouder boven de modder het dier moest er uit gesleept worden.  Beide dieren stellen het goed. 


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Kortrijk
  Kortrijk: jonge bestuurster overleden na botsing met oplegger
  Afgelopen nacht heeft een verkeersongeval op de E17 ter hoogte van Kortrijk het leven gekost aan een 24-jarige vrouw uit Deerlijk. Dat gebeurde nadat de vrouw wellicht aan hoge snelheid inreed op een rijdende oplegger. 

  Een vrachtwagenchauffeur uit Tourcoing (Noord-Frankrijk) was na het leveren van een lading pakjes en collis op terugweg naar huis toen hij ter hoogte van de oprit naar EI een enorme knal hoorde.  Omdat de man meteen dacht aan een klapband, vertraagde hij en hield hij enkele honderden meters verder halt op de pechtstrook.  Pas toen zag de man dat de Peugeot 207 achteraan ingereden was op de oplegger en er deels onder zat.  De hulpdiensten snelden ter plaatse maar voor de jonge vrouw kwam alle hulp te laat.  Een verkeersdeskundige kwam in opdracht van het West-Vlaams Parket ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen.   Door het ongeval bleef de rechterrijstrook verschillende uren afgesloten voor het verkeer richting Franse grens. NDZ


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gaslek Ieper

  Vijftig inwoners geëvacueerd na ernstig gaslek

  Dag twee van de werken, en meteen een ernstig gaslek.” Zo’n vijftig bewoners van de Dikkebusseweg vlak bij het station van Ieper zijn bezorgd, wanneer ze plots een groot lawaai horen en hun huis moeten verlaten omwille van explosiegevaar. Ook het treinverkeer tussen Ieper en Komen werd tijdelijk stilgelegd. De geëvacueerden moeten nog even elders opgevangen worden, want de brandweer gaat elk huis controleren.
  “Precies de vlucht van Egypte!” Ginette Philippe (89) was best onder de indruk van alle hulpdiensten en evacuaties in haar straat donderdagvoormiddag. Rond 10 uur ontstond een lek in een middendrukleiding

  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!