Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 53 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • wateroverlast Regio Westhoek
 • wateroverlast Regio Westhoek
 • wateroverlast Regio Westhoek
 • brand De Panne
 • brand Wevelgem
 • Reinigen openbare weg Vleteren
 • voor het goede doel
 • vko Diksmuide
 • brand Diksmuide
 • bruinvis Lombardsijde
 • vko Houthulst/Klerken
 • brand Ingelmunster
 • nieuw voertuig Koekelare
 • brand Diksmuide
 • reinigen openbare weg Diksmuide/Esen
 • brand De Panne
 • brand Middelkerke
 • opendeur Oostkamp
 • opendeur Oostkamp
 • opendeur Oostkamp
 • Melsbroek
 • Melsbroek
 • Melsbroek
 • Melsbroek
 • vko Lo-Reninge
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  07-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Middelkerke
   Zone 1: Post Middelerke    

  05-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koe te water Middelkerke & Diksmuide
  Drukke dag voor Dieren Redding Team brandweer Westhoek 
  Zondag was een drukke dag voor het dieren redding team van brandweer Westhoek rond 10:44 werd het speciaal getrainde team opgeroepen voor een koe te water in Slijpe bij Middelkerke. Met behulp van een materiaalwagen met kraan kon het dier veilig op het drogen gehesen worden. In de namiddag sloeg het noodlot terug toe voor een andere rund langs de Oude zeedijk in Diksmuide. Het dier belandde in een modderpoel en niet meer op eigen kracht o het droge. Het dier zat nog enkel met kop en schouder boven de modder het dier moest er uit gesleept worden.  Beide dieren stellen het goed. 


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Kortrijk
  Kortrijk: jonge bestuurster overleden na botsing met oplegger
  Afgelopen nacht heeft een verkeersongeval op de E17 ter hoogte van Kortrijk het leven gekost aan een 24-jarige vrouw uit Deerlijk. Dat gebeurde nadat de vrouw wellicht aan hoge snelheid inreed op een rijdende oplegger. 

  Een vrachtwagenchauffeur uit Tourcoing (Noord-Frankrijk) was na het leveren van een lading pakjes en collis op terugweg naar huis toen hij ter hoogte van de oprit naar EI een enorme knal hoorde.  Omdat de man meteen dacht aan een klapband, vertraagde hij en hield hij enkele honderden meters verder halt op de pechtstrook.  Pas toen zag de man dat de Peugeot 207 achteraan ingereden was op de oplegger en er deels onder zat.  De hulpdiensten snelden ter plaatse maar voor de jonge vrouw kwam alle hulp te laat.  Een verkeersdeskundige kwam in opdracht van het West-Vlaams Parket ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen.   Door het ongeval bleef de rechterrijstrook verschillende uren afgesloten voor het verkeer richting Franse grens. NDZ


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gaslek Ieper

  Vijftig inwoners geëvacueerd na ernstig gaslek

  Dag twee van de werken, en meteen een ernstig gaslek.” Zo’n vijftig bewoners van de Dikkebusseweg vlak bij het station van Ieper zijn bezorgd, wanneer ze plots een groot lawaai horen en hun huis moeten verlaten omwille van explosiegevaar. Ook het treinverkeer tussen Ieper en Komen werd tijdelijk stilgelegd. De geëvacueerden moeten nog even elders opgevangen worden, want de brandweer gaat elk huis controleren.
  “Precies de vlucht van Egypte!” Ginette Philippe (89) was best onder de indruk van alle hulpdiensten en evacuaties in haar straat donderdagvoormiddag. Rond 10 uur ontstond een lek in een middendrukleiding  04-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide
  Straatverlichting gaat in de fik langs de Klerkenstaat 


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reinigen openbare weg Houthulst
  Reinigen wegdek Pottestraat Houthulst

  01-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Houthulst/Klerken

  Woning onbewoonbaar na felle brand in Klerken

  Buurvrouw redde woensdagochtend vroeg samen met politie moeder en dochter uit brandende woning te Klerken. Door een rookmelder werden moeder en dochter gewekt de bewoners zaten gevangen op de eerste verdieping. De beneden verdieping was volledig gevuld met verstikkende rook de moeder kon een raam openen en luidkeels te roepen om hulp. De buurvrouw een “vroegevogel “ hoorde het hulp geroep en zak de twee bewoners staan samen met de politie konden en een schuifladder konden de twee gered worden ze werden overgebracht naar het ziekenhuis met rookintoxicatie. Ook de buurvrouw nog een hond en een kat redden de andere drie poezen en een konijn hebben de brand niet overleefd.

  De woning is tijdelijk onbewoonbaar.
  31-08-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Kortrijk
  Wagen knalt op geparkeerd voertuig na uitwijkmaneuver, bestuurster zwaargewond

  In de Graaf Boudewijn IX-Laan in Kortrijk is zondagavond de bestuurster van een Citroën C3 zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval.  Haar passagier kwam er met lichtere verwondingen vanaf.

  Het ongeval gebeurde rond 17u15 toen de bestuurster vanuit het kruispunt met de Oudenaardsesteenweg de Graaf Boudewijn IX-Laan ingereden was en verrast werd door een BMW die zich wou parkeren op de parkeerstrook.  De vrouw week hierdoor naar links uit en knalde in de flank van een geparkeerde Dacia Stepway.  Die werd door de klap een tiental meter achteruit het fietspad opgeduwd.  Door de botsing zat de bestuurster gekneld.  De brandweer snelde ter plaatse en kon de vrouw bevrijden door het verwijderen van de achterdeur van de Citroën.  De vrouw werd met zware verwondingen naar het AZ Groeningeziektenhuis in Kortrijk overgebracht.  Haar passagier kwam met het hoofd tegen de voorruit terecht en werd eerst door buurbewoners opgevangen, maar werd even later door een tweede ziekenwagen eveneens naar het ziekenhuis overgebracht. Door het ongeval bleef de Graaf Boudewijn IX-Laan ruim een uur afgesloten voor alle verkeer.  Beide wagens liepen zware schade op en moesten getakeld worden. (NDZ)
  29-08-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide

  Bestelwagen belandt in diepe sloot na uitwijkmanoeuvre in Diksmuide

  Zaterdagmorgen omstreeks 07.40u is een bestelwagen van een koerier langs de Oude Zeedijk in Diksmuide in een diepe sloot terechtgekomen. De bestuurder had naar eigen zeggen moeten uitwijken voor een dier en kwam daardoor eerst in de grasberm terecht en uiteindelijk dook hij met zijn bestelwagen het water in. De bestuurder kon via het raam aan de passagierskant uit zijn bestelwagen klauteren en de oever bereiken. Hij kwam er met de schrik en een nat pak vanaf.

  Duikers van Brandweer Westhoek kwamen ter plaatse om de bestelwagen te helpen bergen. Dat ging niet zo vlot, daar de bestelwagen gedeeltelijk volgelopen was met water, wat voor extra gewicht zorgde en het hefsysteem van de takelwagen deed plooien. Uiteindelijk kon men de bestelwagen dan toch uit het water krijgen.  FVL

  Na het bergen van het voertuig werd er in de sloot een absorberende slang gelegd voor de vloeistoffen van het voertuig op te vangen.


  28-08-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide
  Smeulbrand in silo bij Deceuninck Diksmuide
  Vrijdagmorgen om 6.15u werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een industriebrand bij de firma Deceuninck Compound, in de Cardijnlaan te Diksmuide. "Bij aankomst trof de brandweer een smeulbrand aan in een silo met PVC-korrels. Omdat bij de verbranding van dergelijke korrels mogelijks bijtende stoffen vrijkomen, werd een Adviseur Gevaarlijke Stoffen ter plaatse gevraagd." Aldus Kristof Louagie, woordvoerder Brandweer Westhoek. "Na metingen bleek er enkel in de bedrijfsloods concentraties HCl gassen te zijn waargenomen. Buiten de loods werd niets gemeten, waardoor er geen gevaar is voor omwonenden en bedrijven in de buurt." Vervolgt Louagie.
  "Hulpverleningszone 1 werd in versterking gevraagd met 2 grote hoge debietventilatoren om de bedrijfsloods van 40 bij 40 m te ventileren. Aan de buitenzijde zal een waterscherm geplaatst worden die de HCl gassen zal wegwassen. Op deze manier zal er tijdens het hele nablussingsproces geen enkel gevaar zijn voor de buurt." Besluit Louagie.
  Vier personen werden preventief afgevoerd naar het ziekenhuis.
  Volgens de woordvoerder van het bedrijf was er geen gevaar voor werknemers of omwonenden en kon de productie in de loop van de voormiddag terug opgestart worden. De silo zal in de loop van de dag gecontroleerd leeggehaald worden. Tegen de middag was de brand onder controle en werden geen concentraties HCl gassen meer gemeten. FVL


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongeval Houthulst
  Arbeider zwaar gewond in Houthulst
  Woensdagnamiddag omstreeks 14.15u raakte op een recyclagebedrijf van plastics, een 23-jarige Poolse arbeider met zijn arm gekneld in een transportband. Brandweer Westhoek en Mid West kwamen ter plaatse om het slachtoffer te bevrijden. Samen met een aanwezige huisarts en de MUG Roeselare kon het slachtoffer na aankomst MUG Roeselare en pijnstilling worden bevrijd onder medische begeleiding. Na bijna een uur kon het slachtoffer met zware verwondingen aan de arm worden afgevoerd naar het ziekenhuis. FVL


  22-08-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.redden van dier Oostende
  Vier runderen moeten gered worden uit het water in Oostende
  In Het natuurgebied Keignaert en het water de Grote Keignaert sukkelen zondagochtend vier runderen in het water brandweer Zone1 post Oostende kwam ter plaatse maar riepen vrij snel de hulp in van het Dieren Redding Team van brandweer Westhoek. Alle vierde runderen konden levend uit het water gehesen worden met behulp van een hoogte werker.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Koksijde

  Dode bij horrorcrash met Maserati: bestuurder overleden, vrouwelijke passagier in levensgevaar

  In Wulpen (Koksijde) zijn zaterdagavond een dode en een zwaargewonde gevallen bij een ware horrorcrash met een Maserati. Het voertuig werd volledig opengereten na een botsing met een boom. Het dodelijk slachtoffer werd uit het voertuig geslingerd. Het ongeval gebeurde rond 20.50 uur in de Veurnekeiweg, ter hoogte van restaurant ‘t Schiptje. De Maserati zou uit de richting van Veurne zijn gekomen en haalde volgens getuigen enkele andere wagens met hoge snelheid in. Plots liep het manoeuvre fout en botste de wagen tegen een boom langs de kant van de weg. Het voertuig werd volledig opengereten. Het motorblok en de twee voorwielen lagen twintig meter verwijderd van wat overbleef van de wagen. 

  De bestuurder (35), een man uit Oostduinkerke, werd uit de wagen geslingerd en kwam meters verder terecht. Alle hulp kwam te laat. Zijn passagier (38), een vrouw uit Veurne, zat nog in kritieke toestand in de verhakkelde wagen. Getuigen boden meteen hulp, waarop de toegesnelde hulpdiensten het overnamen en haar naar het ziekenhuis overbrachten. Volgens het parket is de toestand van de vrouw levensbedreigend. Er werd geen deskundige aangesteld gezien de omstandigheden duidelijk zijn op basis van getuigenverklaringen.  Foto's Bart Boterman
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Menen
  Woningbrand Menen,   betrof keukenbrand.  Westhoek post Geluwe (SAH) en zone Fluvia Menen
  15-08-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Hollebeke/Ieper
  Rallywagen rijdt gevel van woning aan flarden

  Een enorme klap, een grote stofwolk en dan dat onwezenlijke moment: is dit nu echt gebeurd?” Heidi N. (49) en schoondochter Britney L. (21) verslikten zich zaterdag in hun koffie, toen de rallywagen van Pieter Tsjoen om 10.30 uur tegen hun huis reed bij het Ieperse dorp Hollebeke. De schade was groot, maar Heidi blijft rallyfan en wil een brokstuk van Tsjoens wagen in haar nieuwe garagemuur verwerken. “Als aandenken.” 

  “Britney en ik dronken een koffietje terwijl we vanop de eerste verdieping door het open raam de rally bekeken”, vertelt Heidi. “In de 22 jaar dat ik hier woon, passeert de rally elk jaar voor mijn deur. Thijs Pattyn
  14-08-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paart te water Houthulst
  Brandweer Westhoek redt paard uit gracht
  Zaterdagvoormiddag werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een paard die in een gracht was terechtgekomen in Houthulst. Er werd versterking gevraagd van het Dierenreddingsteam (DRT) van brandweerzone Westhoek.
  Brandweer Westhoek en het DRT slaagden er in het dier terug op het droge te krijgen.
  13-08-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide/Esen
  Zware klap langs de Roeselarestraat in Esen

  Bij een bijzonder zware klap tussen twee auto’s aan het beruchte kruispunt van Roggeveld in Esen (Diksmuide) is donderdagavond als bij wonder niemand gewond geraakt. Beide voertuigen zijn totaal vernield en lagen tientallen meters uit elkaar.

   JHM


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Izegem

  Bedrijfsgebouw brandt als een toorts, maar brandweer kan twee woningen vrijwaren

  Een zware brand heeft woensdagnamiddag het gehucht Bosmolens in Izegem in rep en roer gezet. Het vuur brak uit in een oud industrieel pand waar verschillende kleine bedrijfjes zijn gevestigd. De brand ging gepaard met een enorme rookpluim, omwonenden in een straal van een kilometer moesten ramen en deuren dicht houden. Izegemnaar Jens Amerlynck kreeg woensdag rond 15 uur een telefoontje van fietsenhandelaar Bjorn Vermeulen, die vorige maand op de Meensesteenweg zijn zaak opende. “Hij vertelde me dat er brand was in de bedrijfsgebouwen van Gabriel Tack, een oom van mijn vader”, vertelt Jens. “Omdat mijn vader net naast die gebouwen woont, reed ik onmiddellijk ter plaatse. Op de Rijksweg zag ik al een dikke zwarte rookpluim.” Amerlynck stond verbaasd te kijken hoe snel de brand uitbreidde. “Hopelijk kan de brandweer vermijden dat de woning van mijn vader en het huis aan de andere kant ook in vlammen opgaan.” 


  09-08-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ongeval Kortrijk/Bellegem
  Alerte buren bevrijden gekneld meisje (9)

  In de Kortrijkse deelgemeente Bellegem is zondagmiddag een 9-jarig meisje gekneld geraakt tussen de garagemuur en de bestelwagen van haar papa.  Drie alerte buren schoten ter hulp en slaagden erin om het meisje te bevrijden.

  Het meisje was kort voor halfdrie thuisgekomen samen met haar papa en broertje.  Nadat de papa zijn Citroën Berlingo op de schuine oprit naar de ondergrondse garage geparkeerd had en ze alle drie uitgestapt waren, liep het fout. Terwijl het meisje naar beneden liep om de garage binnen te gaan, bolde de wagen om nog onbekende reden vooruit, waardoor het meisje met de benen gekneld raakte tussen de garagemuur en de bestelwagen.  Drie alerte buren, die in de garage van één van hen samen een partijtje vogelpik aan het spelen waren, werden opgeschrikt door een enorme knal en snelden ter hulp. “We hoorden het meisje huilen en dat ging door merg en been. Ik riep meteen dat we een spanriem nodig hadden en liep intussen om de sleutels van mijn vrachtwagen.  Daarna reed ik vliegensvlug mijn vrachtwagen achteruit tot net voor de bestelwagen.  Door de spanriem aan de achterzijde van mijn vrachtwagen en de bestelwagen te bevestigen, konden we de bestelwagen iets achteruit trekken, waardoor het meisje vrij kwam”, vertelt buurman Danny Vanbruane.  

  Ook de brandweer, een ziekenwagen en een MUG-team snelden ter plaatse.  Het meisje kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd daarna naar het AZ Groeningeziekenhuis in Kortrijk overgebracht.  De papa van het meisje en zijn zoon bleven zo goed als ongedeerd, maar waren ferm onder de indruk van het gebeuren. 

  Omdat de bestelwagen met grote kracht tegen de garagepoort terecht kwam, werd deze in de garage geduwd. (NDZ)
  08-08-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide

  Frontale botsing in het centrum van Woumen dorp

  Rond 10:30 botsen twee personenwagens op elkaar in de Woumenweg  in het centrum van Woumem.  Een Ford en een Renault liepen zware schade op waarom de grijze Ford op het ander rijvak kwam is onduidelijk. Beide bestuurders 61j en 83j raakte niet gewonde maar waren wel onder de indruk van het ongeval. Er kwam een ambulance ter plaatse maar werd niemand afgevoerd naar het ziekenhuis. Brandweer Westhoek post Diksmuide kwam ter plaatse met een signalisatiewagen om het verkeer in goede banen te leiden.


  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!