Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 53 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • brand Nieuwpoort
 • vko Nieuwpoort
 • brand Brugge
 • onweer Westhoek
 • modder Noordschote
 • brand Heuvelland
 • modder Diksmuide
 • vko Diksmuide/Beerst
 • vko autobrand Diksmuide
 • redden van dier Heuvelland
 • brand Lauwe
 • vko Diksmuide/Beerst
 • brand koekelare/bovekerke
 • brand Staden
 • brand Heuvelland
 • modder Diksmuide
 • opendeur brandweer Blankenberge .
 • opendeur brandweer Blankenberge ..
 • opendeur brandweer Blankenberge ...
 • opendeur brandweer Aalter .
 • opendeur brandweer Aalter ..
 • opendeur brandweer Aalter ...
 • opendeurdag brandweer Moeskroen .
 • opendeurdag brandweer Moeskroen ..
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  21-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Kortemark

  Weggegooide vod zet woning onder de rook

  In Handzame ontstond in de nacht van maandag op dinsdag een brand in een nieuwbouwwoning die momenteel nog niet bewoond is. De oorzaak ligt bij een chemische reactie van doeken (vodden) en boenmiddel. De buren merkten de brand op en verwittigde de hulpdiensten. De brand was in de keuken en gelokaliseerd die nog in opbouw was een paar kasten zijn beschadigd door de vlammen. De eigenaars hadden daags voordien de trap in geboend dergelijke  producten kunnen zelf ontvlammen met andere stoffen. De woning werd nog grondig geventileerd. JH  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reinigen openbare weg Langemark
  Landbouwvoertuig verliest hydraulische olie in Langemark-Poelkapelle


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Staden
  Marktplaats Staden rookontwikkeling van houtkachel  19-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Ieper

  Medewerkers van overliggend Hotel in Ieper blussen brand

  Dinsdag een avond als een andere in Hotel Ariane te Ieper een deel van de medewerkers dronken na hun diensttijd er nog eentje de nachtwaker zette een raam open maar rond 23:30 kwam er veel rook binnen afkomstig van een appartement aan de overkant van de straat. Een kunststoffen vloer op het terras was beginnen branden vermoedelijk van een slecht gedoofde sigaret de medewerkers van hotel bestreden de brand met een paar blustoestellen de brandweer die snel ter plaatse was niet raar de brand was om de hoek. Er werd nog afgeblust en geventileerd


  13-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Wervik

  Woning onbewoonbaar na Uitslaande brand in Wervik 

  Om 11u50 kwam er een melding binnen van een frietpotbrand in Geluwe bij Wervik. Bij aankomst stelde de eerste brandweerploeg een uitslaande  woningbrand vast. De twee bejaarden zij dankzij de aanwezige thuishulp tijdig de woning geraakt. Ze werden alle drie ter controle afgevoerd met een ziekenwagen naar Az delta te Menen. Ook 1 brandweerman werd ter controle afgevoerd met de ambulance. De woning in onbewoonbaar.
  12-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gaslek Diksmuide

  Bewoner boord in gasleiding Esenweg afgesloten

  Zondag net voor de middag werden de hulpdiensten gealarmeerd van Brandweer Westhoek voor een gaslek in het centrum van Esen bij Diksmuide. De bewoner die bezig was met verbouwingen in de garage van de woning had met een kernboormachine de gasleiding geraakt tussen de gasteller en de straat. De Esenweg werd afgesloten voor alle verkeer de brandweer deed metingen en ventileerde de woning. Netbeheerder Fluvius kwam de gasleiding herstellen. Na een uur kon de Esenweg terug vrij gegeven worden voor alle verkeer.
  11-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.modder Diksmuide

  Brandweer Westhoek uren in de weer met modder te ruimen 

  Langs de Schoorbakkestraat in Pervijze lag zaterdag een spoor van modder die de rijbaan spiegelglad maakte. De Diksmuidse pompiers hadden de handen vol om de modder van de rijbaan te scheppen er werd extra manschappen en een tankwagen bij gevraagd.


  09-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Lo-Reninge

  Loods gaat in vlammen op in Lo-Reninge: 35 varkens overleven brand niet

  Brandweer Westhoek werd woensdagavond even voor 23 uur opgeroepen voor een loodsbrand in Lo-Reninge. Bij aankomst van de brandweer was de brand in een loods met stro uitslaand. Een nabijgelegen varkensstal deelde in de brokken. Een 35-tal varkens overleefden de brand niet. Om het nodige bluswater aan te voeren werd een tankwagencircuit opgestart. De brand kon uiteindelijk tegengehouden worden halfweg de varkensstal. Het dak van de loods bevat asbest. Dit bemoeilijkte de bluswerkzaamheden. Een adviseur gevaarlijke stoffen bekeek de situatie om de nodige maatregelen te nemen om verdere verspreiding te voorkomen.

  07-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.interventie-gevaarlijke-stoffen Ieper
   Oproep Incident Gevaarlijke Stoffen te Ieper
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Middelkerke
   Zone 1: Post Middelerke    

  05-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koe te water Middelkerke & Diksmuide
  Drukke dag voor Dieren Redding Team brandweer Westhoek 
  Zondag was een drukke dag voor het dieren redding team van brandweer Westhoek rond 10:44 werd het speciaal getrainde team opgeroepen voor een koe te water in Slijpe bij Middelkerke. Met behulp van een materiaalwagen met kraan kon het dier veilig op het drogen gehesen worden. In de namiddag sloeg het noodlot terug toe voor een andere rund langs de Oude zeedijk in Diksmuide. Het dier belandde in een modderpoel en niet meer op eigen kracht o het droge. Het dier zat nog enkel met kop en schouder boven de modder het dier moest er uit gesleept worden.  Beide dieren stellen het goed. 


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Kortrijk
  Kortrijk: jonge bestuurster overleden na botsing met oplegger
  Afgelopen nacht heeft een verkeersongeval op de E17 ter hoogte van Kortrijk het leven gekost aan een 24-jarige vrouw uit Deerlijk. Dat gebeurde nadat de vrouw wellicht aan hoge snelheid inreed op een rijdende oplegger. 

  Een vrachtwagenchauffeur uit Tourcoing (Noord-Frankrijk) was na het leveren van een lading pakjes en collis op terugweg naar huis toen hij ter hoogte van de oprit naar EI een enorme knal hoorde.  Omdat de man meteen dacht aan een klapband, vertraagde hij en hield hij enkele honderden meters verder halt op de pechtstrook.  Pas toen zag de man dat de Peugeot 207 achteraan ingereden was op de oplegger en er deels onder zat.  De hulpdiensten snelden ter plaatse maar voor de jonge vrouw kwam alle hulp te laat.  Een verkeersdeskundige kwam in opdracht van het West-Vlaams Parket ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen.   Door het ongeval bleef de rechterrijstrook verschillende uren afgesloten voor het verkeer richting Franse grens. NDZ


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gaslek Ieper

  Vijftig inwoners geëvacueerd na ernstig gaslek

  Dag twee van de werken, en meteen een ernstig gaslek.” Zo’n vijftig bewoners van de Dikkebusseweg vlak bij het station van Ieper zijn bezorgd, wanneer ze plots een groot lawaai horen en hun huis moeten verlaten omwille van explosiegevaar. Ook het treinverkeer tussen Ieper en Komen werd tijdelijk stilgelegd. De geëvacueerden moeten nog even elders opgevangen worden, want de brandweer gaat elk huis controleren.
  “Precies de vlucht van Egypte!” Ginette Philippe (89) was best onder de indruk van alle hulpdiensten en evacuaties in haar straat donderdagvoormiddag. Rond 10 uur ontstond een lek in een middendrukleiding  04-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide
  Straatverlichting gaat in de fik langs de Klerkenstaat 


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reinigen openbare weg Houthulst
  Reinigen wegdek Pottestraat Houthulst

  01-09-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Houthulst/Klerken

  Woning onbewoonbaar na felle brand in Klerken

  Buurvrouw redde woensdagochtend vroeg samen met politie moeder en dochter uit brandende woning te Klerken. Door een rookmelder werden moeder en dochter gewekt de bewoners zaten gevangen op de eerste verdieping. De beneden verdieping was volledig gevuld met verstikkende rook de moeder kon een raam openen en luidkeels te roepen om hulp. De buurvrouw een “vroegevogel “ hoorde het hulp geroep en zak de twee bewoners staan samen met de politie konden en een schuifladder konden de twee gered worden ze werden overgebracht naar het ziekenhuis met rookintoxicatie. Ook de buurvrouw nog een hond en een kat redden de andere drie poezen en een konijn hebben de brand niet overleefd.

  De woning is tijdelijk onbewoonbaar.
  31-08-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Kortrijk
  Wagen knalt op geparkeerd voertuig na uitwijkmaneuver, bestuurster zwaargewond

  In de Graaf Boudewijn IX-Laan in Kortrijk is zondagavond de bestuurster van een Citroën C3 zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval.  Haar passagier kwam er met lichtere verwondingen vanaf.

  Het ongeval gebeurde rond 17u15 toen de bestuurster vanuit het kruispunt met de Oudenaardsesteenweg de Graaf Boudewijn IX-Laan ingereden was en verrast werd door een BMW die zich wou parkeren op de parkeerstrook.  De vrouw week hierdoor naar links uit en knalde in de flank van een geparkeerde Dacia Stepway.  Die werd door de klap een tiental meter achteruit het fietspad opgeduwd.  Door de botsing zat de bestuurster gekneld.  De brandweer snelde ter plaatse en kon de vrouw bevrijden door het verwijderen van de achterdeur van de Citroën.  De vrouw werd met zware verwondingen naar het AZ Groeningeziektenhuis in Kortrijk overgebracht.  Haar passagier kwam met het hoofd tegen de voorruit terecht en werd eerst door buurbewoners opgevangen, maar werd even later door een tweede ziekenwagen eveneens naar het ziekenhuis overgebracht. Door het ongeval bleef de Graaf Boudewijn IX-Laan ruim een uur afgesloten voor alle verkeer.  Beide wagens liepen zware schade op en moesten getakeld worden. (NDZ)
  29-08-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide

  Bestelwagen belandt in diepe sloot na uitwijkmanoeuvre in Diksmuide

  Zaterdagmorgen omstreeks 07.40u is een bestelwagen van een koerier langs de Oude Zeedijk in Diksmuide in een diepe sloot terechtgekomen. De bestuurder had naar eigen zeggen moeten uitwijken voor een dier en kwam daardoor eerst in de grasberm terecht en uiteindelijk dook hij met zijn bestelwagen het water in. De bestuurder kon via het raam aan de passagierskant uit zijn bestelwagen klauteren en de oever bereiken. Hij kwam er met de schrik en een nat pak vanaf.

  Duikers van Brandweer Westhoek kwamen ter plaatse om de bestelwagen te helpen bergen. Dat ging niet zo vlot, daar de bestelwagen gedeeltelijk volgelopen was met water, wat voor extra gewicht zorgde en het hefsysteem van de takelwagen deed plooien. Uiteindelijk kon men de bestelwagen dan toch uit het water krijgen.  FVL

  Na het bergen van het voertuig werd er in de sloot een absorberende slang gelegd voor de vloeistoffen van het voertuig op te vangen.


  28-08-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide
  Smeulbrand in silo bij Deceuninck Diksmuide
  Vrijdagmorgen om 6.15u werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een industriebrand bij de firma Deceuninck Compound, in de Cardijnlaan te Diksmuide. "Bij aankomst trof de brandweer een smeulbrand aan in een silo met PVC-korrels. Omdat bij de verbranding van dergelijke korrels mogelijks bijtende stoffen vrijkomen, werd een Adviseur Gevaarlijke Stoffen ter plaatse gevraagd." Aldus Kristof Louagie, woordvoerder Brandweer Westhoek. "Na metingen bleek er enkel in de bedrijfsloods concentraties HCl gassen te zijn waargenomen. Buiten de loods werd niets gemeten, waardoor er geen gevaar is voor omwonenden en bedrijven in de buurt." Vervolgt Louagie.
  "Hulpverleningszone 1 werd in versterking gevraagd met 2 grote hoge debietventilatoren om de bedrijfsloods van 40 bij 40 m te ventileren. Aan de buitenzijde zal een waterscherm geplaatst worden die de HCl gassen zal wegwassen. Op deze manier zal er tijdens het hele nablussingsproces geen enkel gevaar zijn voor de buurt." Besluit Louagie.
  Vier personen werden preventief afgevoerd naar het ziekenhuis.
  Volgens de woordvoerder van het bedrijf was er geen gevaar voor werknemers of omwonenden en kon de productie in de loop van de voormiddag terug opgestart worden. De silo zal in de loop van de dag gecontroleerd leeggehaald worden. Tegen de middag was de brand onder controle en werden geen concentraties HCl gassen meer gemeten. FVL


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongeval Houthulst
  Arbeider zwaar gewond in Houthulst
  Woensdagnamiddag omstreeks 14.15u raakte op een recyclagebedrijf van plastics, een 23-jarige Poolse arbeider met zijn arm gekneld in een transportband. Brandweer Westhoek en Mid West kwamen ter plaatse om het slachtoffer te bevrijden. Samen met een aanwezige huisarts en de MUG Roeselare kon het slachtoffer na aankomst MUG Roeselare en pijnstilling worden bevrijd onder medische begeleiding. Na bijna een uur kon het slachtoffer met zware verwondingen aan de arm worden afgevoerd naar het ziekenhuis. FVL
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!