Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 53 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • instorting gebouw Vladslo/ Diksmuide
 • wateroverlast Regio Westhoek
 • wateroverlast Regio Westhoek
 • wateroverlast Regio Westhoek
 • brand De Panne
 • brand Wevelgem
 • Reinigen openbare weg Vleteren
 • voor het goede doel
 • vko Diksmuide
 • brand Diksmuide
 • bruinvis Lombardsijde
 • vko Houthulst/Klerken
 • brand Ingelmunster
 • nieuw voertuig Koekelare
 • brand Diksmuide
 • reinigen openbare weg Diksmuide/Esen
 • brand De Panne
 • brand Middelkerke
 • opendeur Oostkamp
 • opendeur Oostkamp
 • opendeur Oostkamp
 • Melsbroek
 • Melsbroek
 • Melsbroek
 • Melsbroek
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  14-08-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paart te water Houthulst
  Brandweer Westhoek redt paard uit gracht
  Zaterdagvoormiddag werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een paard die in een gracht was terechtgekomen in Houthulst. Er werd versterking gevraagd van het Dierenreddingsteam (DRT) van brandweerzone Westhoek.
  Brandweer Westhoek en het DRT slaagden er in het dier terug op het droge te krijgen.
  13-08-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide/Esen
  Zware klap langs de Roeselarestraat in Esen

  Bij een bijzonder zware klap tussen twee auto’s aan het beruchte kruispunt van Roggeveld in Esen (Diksmuide) is donderdagavond als bij wonder niemand gewond geraakt. Beide voertuigen zijn totaal vernield en lagen tientallen meters uit elkaar.

   JHM


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Izegem

  Bedrijfsgebouw brandt als een toorts, maar brandweer kan twee woningen vrijwaren

  Een zware brand heeft woensdagnamiddag het gehucht Bosmolens in Izegem in rep en roer gezet. Het vuur brak uit in een oud industrieel pand waar verschillende kleine bedrijfjes zijn gevestigd. De brand ging gepaard met een enorme rookpluim, omwonenden in een straal van een kilometer moesten ramen en deuren dicht houden. Izegemnaar Jens Amerlynck kreeg woensdag rond 15 uur een telefoontje van fietsenhandelaar Bjorn Vermeulen, die vorige maand op de Meensesteenweg zijn zaak opende. “Hij vertelde me dat er brand was in de bedrijfsgebouwen van Gabriel Tack, een oom van mijn vader”, vertelt Jens. “Omdat mijn vader net naast die gebouwen woont, reed ik onmiddellijk ter plaatse. Op de Rijksweg zag ik al een dikke zwarte rookpluim.” Amerlynck stond verbaasd te kijken hoe snel de brand uitbreidde. “Hopelijk kan de brandweer vermijden dat de woning van mijn vader en het huis aan de andere kant ook in vlammen opgaan.” 


  09-08-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ongeval Kortrijk/Bellegem
  Alerte buren bevrijden gekneld meisje (9)

  In de Kortrijkse deelgemeente Bellegem is zondagmiddag een 9-jarig meisje gekneld geraakt tussen de garagemuur en de bestelwagen van haar papa.  Drie alerte buren schoten ter hulp en slaagden erin om het meisje te bevrijden.

  Het meisje was kort voor halfdrie thuisgekomen samen met haar papa en broertje.  Nadat de papa zijn Citroën Berlingo op de schuine oprit naar de ondergrondse garage geparkeerd had en ze alle drie uitgestapt waren, liep het fout. Terwijl het meisje naar beneden liep om de garage binnen te gaan, bolde de wagen om nog onbekende reden vooruit, waardoor het meisje met de benen gekneld raakte tussen de garagemuur en de bestelwagen.  Drie alerte buren, die in de garage van één van hen samen een partijtje vogelpik aan het spelen waren, werden opgeschrikt door een enorme knal en snelden ter hulp. “We hoorden het meisje huilen en dat ging door merg en been. Ik riep meteen dat we een spanriem nodig hadden en liep intussen om de sleutels van mijn vrachtwagen.  Daarna reed ik vliegensvlug mijn vrachtwagen achteruit tot net voor de bestelwagen.  Door de spanriem aan de achterzijde van mijn vrachtwagen en de bestelwagen te bevestigen, konden we de bestelwagen iets achteruit trekken, waardoor het meisje vrij kwam”, vertelt buurman Danny Vanbruane.  

  Ook de brandweer, een ziekenwagen en een MUG-team snelden ter plaatse.  Het meisje kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd daarna naar het AZ Groeningeziekenhuis in Kortrijk overgebracht.  De papa van het meisje en zijn zoon bleven zo goed als ongedeerd, maar waren ferm onder de indruk van het gebeuren. 

  Omdat de bestelwagen met grote kracht tegen de garagepoort terecht kwam, werd deze in de garage geduwd. (NDZ)
  08-08-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Diksmuide

  Frontale botsing in het centrum van Woumen dorp

  Rond 10:30 botsen twee personenwagens op elkaar in de Woumenweg  in het centrum van Woumem.  Een Ford en een Renault liepen zware schade op waarom de grijze Ford op het ander rijvak kwam is onduidelijk. Beide bestuurders 61j en 83j raakte niet gewonde maar waren wel onder de indruk van het ongeval. Er kwam een ambulance ter plaatse maar werd niemand afgevoerd naar het ziekenhuis. Brandweer Westhoek post Diksmuide kwam ter plaatse met een signalisatiewagen om het verkeer in goede banen te leiden.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Oostende

  40-tal bewoners geëvacueerd na zware brand op Zeedijk in Oostende

  In Oostende is zaterdagochtend een 40-tal bewoners van een appartementsgebouw geëvacueerd na een zware brand op het gelijkvloers. Het medisch rampenplan werd afgekondigd, maar uiteindelijk raakten slechts twee mensen bevangen door de rook. De winkel waar het vuur ontstond, Linda Carts, is volledig vernield. “We voorzien voor iedereen de nodige begeleiding", zegt waarnemend burgemeester Kurt Claeys. Het was een triest aanzicht, zaterdagvoormiddag in Oostende. De zwaar beschadigde gocarts maakten meteen duidelijk dat de ravage ín de winkel groot moet zijn. En dat is ook het geval. De winkel voor gocart- en fietsverhuur is volledig vernield. Net zoals het gedeelte waar de zaakvoerders ijsjes verkopen. Een drama, midden het zomerseizoen. Zeker omdat de zaak pas één jaar geleden volledig vernieuwd werd

  Medisch rampenplan

  “Het ging om een zeer zware brand”, bevestigt Kurt Claeys. De waarnemend burgemeester kwam persoonlijk ter plaatse en zag hoe de hulpdiensten een 40-tal bewoners van de bovengelegen appartementen evacueerden. “Het medisch rampenplan werd afgekondigd omdat het om een groot gebouw gaat”, legt Claeys uit. “Indien er veel gewonden waren, konden we snel ingrijpen. Gelukkig bleek dat niet nodig. De hulpdiensten hebben zeer snel en goed werk geleverd.” In het gebouw was er wel een zware rookontwikkeling en ook de CO-waarde was alarmerend hoog. Daardoor moesten een 6-tal bewoners preventief naar de bovenste verdiepingen gebracht worden onder begeleiding van de brandweer. Uiteindelijk konden ook zij veilig naar beneden gebracht worden. De geëvacueerde bewoners werden met bussen naar het dienstencentrum gebracht. Volgens de eerste vaststellingen liepen de appartementen geen brandschade op. Twee mensen raakten we bevangen door de rook. Zij kregen de nodige verzorging. Tegen de middag werd het gebouw vrijgegeven en kon iedereen terug naar huis.      Mathias Mariën
  07-08-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.persoon te water Ieper

  Drenkeling in vestingen blijkt onthoofde sekspop

  De hulpdiensten werden vrijdag om 16.30 uur opgeroepen voor een mogelijke drenkeling in het Ieperse vestingwater. Ter hoogte van de Leeuwentoren kwamen Brandweer Westhoek, een ambulance en de politie ter plaatse. De opgeroepen duikers van de brandweer stelden vast dat het niet om een menselijk lichaam ging, maar om een relatief zware sekspop zonder hoofd.Naar verluidt werden in het verleden al sekspoppen al eens gevonden   FOTO: THIJS PATTYN

  Drenkeling in vestingen blijkt onthoofde sekspop

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boom op openbare weg Ieper
  Stuk boom komt op vrachtwagen terecht na aanrijding in hoge Wieltjesgracht te Ieper
  Op donderdag 5 augustus reed een biertankwagen langs de Hoge Wieltjesgracht in Ieper tegen een uitstekende tak van een boom, waarbij de tak op de vrachtwagen terechtkwam. Brandweer Westhoek moest de tak verzagen en met de ladderwagen wegtakelen van de tankwagen om zo verdere schade te voorkomen.
  Na de opruimingswerken kon de tankwagen zijn weg vervolgen en een volgende lading bier afleveren. Als dank voor "de redders van dienst" werden de brandweermannen vrijdagavond na de Last Post Ceremonie getrakteerd op een biertje van Anheuser-Busch InBev Jupiler Stella Artois.
  06-08-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hangbuikvarken Koekelare

  Gedumpt hangbuikvarken kan na zeven weken in bos gevangen worden, al kostte dat heel wat moeite: “Met zeven brandweermannen en een ladder is het gelukt”

  Zeven weken al maken inwoners van Koekelare die in de buurt van het Koekelarebos wonen melding van een loslopend hangbuikvarken. Het dier hield zich de hele tijd schuil in het bos en kon donderdagmiddag eindelijk gevangen worden. “Met zeven man en een ladder konden we het pakken”, zegt brandweerkapitein Filip Vandenberghe.


  05-08-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opendeurdag
                                                             .Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en tekst

  03-08-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.interventie-gevaarlijke-stoffen Diksmuide
  Man met psychose zorgt voor opschudding in Diksmuide en Veurne
  Maandag nacht rond 23.30 werden de hulpdiensten opgeroepen naar de Grote Markt van Diksmuide nadat een man beweerde overgoten te zijn met gif en zijn huid in brand stond. Politie en ziekenwagen snelden ter plaatse, maar de ambulanciers konden geen oppervlakkige brandwonden vaststellen. Ook een MUG-team kwam ter plaatse, net als de brandweer omdat er sprake was van gevaarlijke stoffen. Dit bleek uiteindelijk niet het geval.
  Ontsnapt uit ziekenhuis
  Daar de men de man niet tot bedaren kon brengen werd hij onder politiebegeleiding overgebracht naar het AZ West te Veurne. Een half uur na aankomst in het ziekenhuis wist de man echter te ontsnappen. Een politiepatrouille merkte de man dinsdag in de vroege morgen op in het centrum van Veurne. De man werd opgepakt en opnieuw naar het ziekenhuis overgebracht waar men zal bekijken welke hulp en behandeling de man zou nodig hebben.
  31-07-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide

  Brandje geblust net voor brandweer aankwam

  Vrijdagavond werden de hulpdiensten uitgestuurd voor een uitslaande appartementsbrand in Diksmuide. Bij aankomst van de brandweer kregen ze te horen dat de brand geblust was. De zaakvoerder van een onderliggende zaak hielp mee met het blussen. Er werd nog een controle uit gevoerd en de verbrandde spullen uit de berging gehaald. Een van de bewoners moest eventjes een door de ambulanciers onder zocht worden en een beetje zuurstof krijgen omwille van een kleine rookintoxicatie. Het trappenhal van het gebouw werd nog geventileerd. Alle bewoners konden terug naar hun woning.
  29-07-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Veurne
  Wagen belandt in gracht langs de N8 te Veurne
  Langs de Ieperse steenweg nabij Steenkerke ging het mis voor een 25-jarige vrouw ze belandde in een diepe gracht. Brandweer Westhoek kwam ter plaatse om de vrouw uit de wagen te bevrijden ze werd licht gewond over gebracht naar het Ziekenhuis Az West te Veurne. Het is nog onbekend wat de reden is dat de wagen van zijn rijvak afweek. De N8 was tijdens het ongeval f-afgesloten voor alle verkeer. 
  28-07-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onweer Westhoek
  Onweer regio Heuvelland 
  27-07-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Middelkerke
  Tent en caravan gaan in vlammen op in Middelkerke
  Op een camping in Middelkerke ging zondagmiddag een voortent van een caravan in vlammen op. De brand woedde hevig de brand was snel onder controle. Omstanders snelden snel ter hulp met brandblusapparaten. Ook de caravan is rijp voor de schroot één omstander die hulp blussen met een blusapparaat liep licht brandwonden op. 
  26-07-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onweer Westhoek

  Waterellende aan de Westkust in Heuvelland 

  Maandag kwam een ​​​​zware regen zone over een deel van West-Vlaanderen in de ochtend viel er een kleine 60 liter per M² in Nieuwpoort. Een wolkbreuk zette de straten, kelders blank. De rest van de dag ontvangen er oproepen en Vijftig tal binnen voor Nieuwpoortse brandweer lui. Regio en Heuvelland kreeg in de namiddag de vlaag te verduren met gevolg modderstromen. In Ieper moest een deel van de Noorderring worden afgesloten.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reinigen openbare weg Diksmuide

  Aarde op de openbare weg te Esen bij Diksmuide 

  Landbouwer laad hoop aarde achter langs uit Kapelhoekstraat te Esen bij Diksmuide . Voorbijgangers belde de hulpdiensten de politie verwittigde de brandweer.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Ieper-Vlamertinge

  Mestkar kantelt in gracht te Ieper

  Een mestkar belandde vrijdagnamiddag in de gracht langs de Krommenelstraat bij Ieper. Brandweer Westhoek post Ieper werd rond 15:30 u getoond om dat de kar aan het lekken was. Er moet zwaar materiaal te plaatse komen om de kar terug op de wielen te krijgen maar daar voor eerst de lading over gepompt worden. De Krommenelstraat was de hele tijd afgesloten voor het verkeer.

  foto's Thijs Pattyn
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dier te water Middelkerke

  Brandweer redt koe uit het water te Slijpe

  In een deelgemeente van Middelkerke belandde donderdag langs de Gistelstraat  een koe in het water. Bij aankomst van de brandweer Zone 1 werd van Brandweer Westhoek met behulp van een zware wagen met kraan het dier uit het water gehesen. De boer nam het dier mee in zijn veekar. Het dier stelt het goed.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dier op openbareweg

  Biggetje aangereden op openbare weg te Houthulst

  Woensdag iets voor 14 u werden de hulpdiensten van Brandweer Westhoek post Houthulst gealarmeerd voor een biggetje die aangereden langs de Drie Grachtensteenweg in Merken.   >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!