Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 54 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • brand Wervik
 • brand Oostende
 • brand Poperinge
 • brand Diksmuide
 • brand Middelkerke
 • wateroverlast Houthulst
 • ophalen hond
 • schouw dreigt te vallen Ieper
 • wensen
 • vko Poperinge
 • brand Torhout
 • nieuw voertuig Ieper
 • brand koekelare
 • vko Kortemark
 • vko Ieper
 • prettige kerstdagen
 • Stem Op
 • Farewell Tour MUG-Heli
 • auto te water Diksmuide
 • wateroverlast Diksmuide
 • Diksmuide
 • brand Diksmuide/Woumen
 • brand Anzegem
 • vko Diksmuide
 • instorting gebouw Vladslo/ Diksmuide
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  26-07-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Ieper-Vlamertinge

  Mestkar kantelt in gracht te Ieper

  Een mestkar belandde vrijdagnamiddag in de gracht langs de Krommenelstraat bij Ieper. Brandweer Westhoek post Ieper werd rond 15:30 u getoond om dat de kar aan het lekken was. Er moet zwaar materiaal te plaatse komen om de kar terug op de wielen te krijgen maar daar voor eerst de lading over gepompt worden. De Krommenelstraat was de hele tijd afgesloten voor het verkeer.

  foto's Thijs Pattyn
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dier te water Middelkerke

  Brandweer redt koe uit het water te Slijpe

  In een deelgemeente van Middelkerke belandde donderdag langs de Gistelstraat  een koe in het water. Bij aankomst van de brandweer Zone 1 werd van Brandweer Westhoek met behulp van een zware wagen met kraan het dier uit het water gehesen. De boer nam het dier mee in zijn veekar. Het dier stelt het goed.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dier op openbareweg

  Biggetje aangereden op openbare weg te Houthulst

  Woensdag iets voor 14 u werden de hulpdiensten van Brandweer Westhoek post Houthulst gealarmeerd voor een biggetje die aangereden langs de Drie Grachtensteenweg in Merken. 

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Koksijde

  Ambulance van Brandweer Westhoek Crasht 

  Dinsdagvoormiddag botste terug een ambulance met een voertuig de ambulance was op weg naar een interventie in Sint-Idesbald bij Koksijde maar thv de Carrafour ging het mis de wagen die wou in stoppen stopte plots de ambulance kon de aanrijijden niet niet vet v de Carrafour ging het mis de wagen die wou in slaan stopte plots de ambulance kon de aanrijijden niet. De klap was bijzonder zwaar beide wagens zijn zwaar beschadigd maar er vielen geen gewonden. 

  Op 4 juli kwam een ​​ambulance van brandweer Westhoek in botsing daar bij vielen 5 gewonden.  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hulp aangeboden aan de collega's van Wallonië

  Ook Brandweer Westhoek heeft hulp aangeboden aan de collega's van Wallonië en de Limburg. 

  Ondertussen zijn er verschillende verschillende vertrekken richting het oosten van het land. Uit een bepaald kazerne woord 1 iemand genomen om een ​​ploeg van 10 man te bekomen zo dat ook de beschikbaar is optimaal blijven voor een interventie in de Westhoek. 


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eerbetoon

   Zaterdag Nationale rouw  

  Een minuut stilte voor van watersnood in België

     D iksmuide
  Middelkerke

  Houthulst  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide

  Brandweer rukt twee nodeloos uit voor een woningbrand 

  Zaterdagavond moest de brandweer avond twee keer uitrukken voor een woningbrand in de Kaaskerkestraat  Diksmuide in een te Klerken. Buurtbewoners de hulpdiensten hadden een hevige rookontwikkeling gezien. Bij aankomst in de Kaaskerkestraat en controle van een leegstaand pand waar al een keer een brand gesticht kon de brandweer huiswaarts keren. Toen ze enkele later richting Klerken uren mocht. Een BBQ of een vuurschaal zou voor de hand liggen.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Harelbeke

  Harelbeke Vrachtwagen rijdt in op: stilstaande wagen en komt in middenberm terecht. Bestuurder overleden, snelweg urenlang versperd. 

  Een zwaar verkeersongeval op de E17 ter hoogte van Harelbeke, tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag het leven aan de bestuurder van een vrachtwagen met Letse nummerplaat. Twee inzittenden van een Peugeot Franse nummerplaat die ook bij het ongeval betrokken waren, onmiddellijk op de vlucht en zijn voorlopig spoorloos. Door het ontstaan ​​ontstaan ​​een kilometerslange file, die snel aangroeide. Heel wat vakantiegangers en vrachtwagenstoelen stonden urenlang stil.  

  Het ongeval deed zich voor rond halfvier zaterdag, toen een zwarte Peugeot met Franse nummerplaat ter hoogte van de brug over de Beneluxlaan een wiel en midden de snelweg tot stilstand kwam. Beide inzittenden van de Peugeot zitten hun wagen kopen in de vlucht. Minuten later werden de stilstaande wagen aangereden door de nietsvermoedende vrachtwagenbestuurder, veroorzaakt de vrachtwagen kantelde en tegen een verlichtingspaal in de middenberm terechtkwam. De oplegger knakte af en kwam dwars over de snelweg te liggen. De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse, maar voor de vrachtwagenbestuurder kwam alle hulp te laat. Heel wat paletten met grote zakken potgrond met de oplegger geladen was, kwamen op de snelweg.Verschillende vrachtwagens en een kraan zijn niet om de lading op te ruimen en de snelweg zo snel mogelijk vrij te maken voor het verkeer richting Frankrijk. Door het ongeval geraakte de dieseltank van de vrachtwagen lek, kwam in een deel van het goedje op het wegdek terecht. De brandweer kon door het plaatsen van een opvangbak verdere verspreiding van het goedje voorkomen en maakte het wegdek terug correct.   

  Omdat de E17 volledig versperd was, ontstond er snel een kilometerslange file die vooral vakantiegangers en vrachtwagenc Drivers trof. De opritten van de E17 in Deerlijk en Waregem zijn gestart op een ongeval, het verkeer dat de snelweg zou nemen om richting Frankrijk te rijden, begonnen te doen via alternatieve wegen. Omdat ook from E17 richting Gent ter hoogte van het ongeval bezaaid lag met brokstukken, werd ook from linkerrijstrook afgesloten.  Omstreeks 6u konden de vele personenwagens die in de file stonden rechtsomkeer maken en ter hoogte van Deerlijk de snelweg verlaten. De vele stilstaande vrachtwagens in eerste instanties blijven staan ​​​​maar rond 7u45 - zodra de pechstrook vrijgemaakt was - het ongeval voorbijrijden.  

  Verwacht wordt dat de oplegger van de middenberm, nog de hele zaterdagvoor in beslag zal nemen.  
  Het Parket West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk stelt een deskundige aan de ongevallen te reconstrueren. (NDZ)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuw voertuig Middelkerke
  Nieuwe ambulance voor Brandweer zone 1 post Middelkerke
  Bij de brandweer van Middelkerke kregen ze afgelopen week een nieuwe ambulance het voertuig kwam over van de kazerne Oostkamp waar ze een gloed nieuwe kregen   

   

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuw voertuig Middelkerke
  Nieuwe terreinwagen brandweer zone1 post Middelkerke


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.online
  Beste Blog lezers 
  Sinds vorige week was de blog offline vele bloggers zaten met hun handen in het haar. Niemand kon een antwoord geven. Na na paar dagen werd door ik een nieuwe blog gemaakt "philipdebrandweerman 2.0" bij Blogger.com  https://philipdebrandweerman.blogspot.com/

  Vandaag zie ik dat de oude BLOG terug online is. WAAR we TERUG aan verder zullen werken.

  05-07-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Staden
  Ambulance botst op wagen Vijf gewonden

  Zondag 4 juli raakte in de vooravond een ambulance van Brandweer Westhoek post Houthulst betrokken bij een verkeersongeval in de Diksmuidesteenweg tussen Hooglede en Staden. De ambulance was prioritair op weg naar het AZ Delta Ziekenhuis te Roeselare met aan boord een patiënt, de MUG-arts en twee ambulanciers. Er werden onmiddellijk extra medische middelen uitgestuurd naar de plaats van het ongeval. De MUG-heli en vier ambulances van de hulpverleningszone Midwest kwamen ter plaatse. Vijf personen, waaronder de twee ambulanciers; werden afgevoerd naar het Jan Yperman Ziekenhuis te Ieper en het AZ Delta te Roeselare voor verdere verzorging. Beide ambulanciers kregen een medische check-up in het ziekenhuis. De ambulance raakte zwaar beschadig was nog maar een maand in dienst. Brandweer Westhoek betreurt ten zeerste dat dit ongeval kon gebeuren en wacht de resultaten van het politioneel onderzoek af.

  foto's Hans Verbeke Het Laatste Nieuws
  04-07-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Kortemark

  Woning onbewoonbaar na brand in Handzame

  Brandweer Westhoek werd opgeroepen voor een woningbrand in Handzame bij Kortemark. Bij aankomst van de eerste ploegen stond de garage in lichtelaaie en was er doorslag naar de achterbouw van de woning. De garage brandde volledig uit en de rest van de woning raakte zwaar beschadigd, waardoor de woning onbewoonbaar is. Een ambulance kwam ter plaatse om de twee bejaarde bewoners een check-up te geven. De burgemeester van Kortemark kwam eveneens ter plaatse om eventueel noodopvang te coördineren. Achterna werden de spuitgasten en hun wagen ASBEST vrij gespoten.

  foto's JHM


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Anzegem
  Anzegem/Tiegem: Matras vat vuur in slaapkamer, rookmelder voorkomt erger
  In de Anzegemse deelgemeente Tiegem brak zondagmorgen vroeg een zware brand uit op de bovenverdieping van een alleenstaande woning.  Het vuur brak uit rond 5u, toen in nog onduidelijke omstandigheden een matras in brand vloog in de slaapkamer op de bovenverdieping. Dat veroorzaakte heel wat rook, die zich snel verspreidde.  Vader en zoon, die op dat ogenblik nog lagen te slapen, werden gealarmeerd door een loeiende rookmelder en konden zich samen met hun hondje tijdig uit de voeten maken.  De man ging hulp halen bij de buren, die meteen de hulpdiensten verwittigden.  “Toen we ter plaatse kwamen, steeg een massieve rookpluim op uit het veluxraam van de badkamer op de eerste verdieping. Binnen woedde een hevige brand en het duurde even voor we die onder controle hadden”, klinkt het bij de brandweer.  Als gevolg van de brand is de bovenverdieping van de villa voorlopig onbruikbaar, op de benedenverdieping is er vooral waterschade.  Mogelijks vatte de matras vuur als gevolg van een slecht gedoofde sigaret of een kortsluiting aan een elektrisch toestel die aan het opladen was.  (NDZ)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Kortemark/Zarren
  Wagen van jongedame (19) raakt van de weg en belandt op dak in de gracht
  Zaterdagmorgen omstreeks 6:40u kwam een jonge dame (19) uit Zarren met haar Opel Corsa in de Lindestraat te Zarren om nog onduidelijke reden naast de weg in de zachte berm terecht,toen ze op weg was naar haar werk. Uiteindelijk sloeg de wagen over de kop en kwam o zijn dak dwars over de smalle gracht tot stilstand. 
  De brandweer kwam ter plaatse on de geknelde vrouw uit haar hachelijke positie te bevrijden en moesten hiervoor de deur aan de bestuurderszijde losknippen. Na ongeveer 45 minuten kon de vrouw bevrijd worden en werd ze onder begeleiding van de MUG overgebracht naar het AZ Delta ziekenhuis te Roeselare. De vrouw was wel de hele tijd bij bewustzijn.
  01-07-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Heuvelland
  Buitenbrand Reningelststraat Heuvelland  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand koekelare

  Brand legt bijgebouw in de as in Koekelare

  In Koekelare brak woensdagochtend brand uit in een stenen bijgebouw naast een woning. Op het moment dat de brandweer aankwam sloegen de vlammen al uit het dak. Dat gebouw brandde volledig uit. De bewoners merkten de brand op maar konden het gebouw veilig verlaten. Het vuur was snel onder controle maar de brandweer kon niet verhinderen dat gebouw totaal verloren is.Tijdens de brandweerinterventie werd de straat lange tijd afgeslotenJHM
  28-06-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Kortrijk
  Kortrijk: vergeten pot op het vuur zet woning onder de rook
  Tijdens de nacht van zaterdag op zondag snelde de brandweer naar het Volksplein. Daar was rookontwikkeling gemeld die opsteeg vanuit een rijwoning net naast café Olympia. De rookontwikkeling bleek uiteindelijk veroorzaakt door een pot die op het vuur was blijven staan en aan de aandacht van de bewoners ontsnapt was.  

  Enkele late klanten die op het terras van café Olympia van een glaasje genoten, merkten plots dat er heel wat rook opsteeg uit de brievenbus van de naastgelegen rijwoning en alarmeerden de brandweer.  Die forceerde de voordeur en haalde de pot van het vuur. Ook één van de bewoners die op de eerste verdieping lag te slapen, werd door de brandweerlui naar buiten gebracht.  Omdat de man mogelijks wel wat rook had ingeademd bracht een ziekenwagen hem uit voorzorg naar het ziekenhuis voor een check-up.  “We zagen 3 andere bewoners wegvluchten, allemaal in verschillende richting. Het is toch niet erg logisch om iemand achter te laten in een woning waar net brand is uitgebroken?”, reageerde één van de klanten die alarm sloeg. Waarom het trio het hazepad koos, was niet meteen duidelijk en wordt verder onderzocht.  Het voorval veroorzaakte in de woning geen echte schade, al zal er de komende dagen wel een stevige brandgeur hangen.  Eens de situatie onder controle was, werd de woning daarom verlucht.  (NDZ)

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Moen
  Moen: containerbrand in vetverwerkend bedrijf snel onder controle
  Bij het vetverwerkend bedrijf Eurofat ontstond zondagmorgen brand in een container die net naast het gebouw stond. Die ging gepaard met heel wat rookontwikkeling. Enkele fietsers merkten als eerste de brand op en verwittigden de brandweer.  De brandweerlui repten zich ter plaatse en na het openen van de container, die gevuld was met vetafval en verbrande frietresten, werd het vuur bestreden met schuim, waardoor deze snel onder controle was.  Het is niet de eerste keer dat de firma Eurofat af te rekenen krijgt met een brand.  Zo moest de brandweer onder meer in januari en mei vorig jaar al tussenbeide komen voor gelijkaardige branden.  De firma Eurofat maakt deel uit van de Lipa Family en is gespecialiseerd in het ophalen en recycleren van gebruikte frituurolie- en vetten, die daarna verwerkt worden tot nieuwe grondstoffen voor verschillende sectoren.  Op het moment van de brand was in het bedrijf niemand aan het werk.   (NDZ)


  27-06-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Veurne

  Vrouw met Jeep over de kop in Bulskamp

  In het centrum van Bulskamp bij Veurne is zaterdagnacht een 44-jarige vrouw over de kop gegaan met de wagen. De vrouw verloor de controle over het stuur en botste op een verkeersremmer in de Beauvoordestraat. De vrouw werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis te Veurne  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!