Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben Philip, en gebruik soms ook wel de schuilnaam philip de brandweerman.
Ik ben een man en woon in Diksmuide (Belgie) en mijn beroep is Technieker in het Go onderwijs.
Ik ben geboren op 25/12/1967 en ben nu dus 54 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Brandweer en Wandelen.
Vrijwilliger bij de Brandweerman sinds 1986 en Korporaal sinds 1997
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. of philipdebrandweerman@gmail.com

Blog als favoriet !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • brand Wervik
 • brand Oostende
 • brand Poperinge
 • brand Diksmuide
 • brand Middelkerke
 • wateroverlast Houthulst
 • ophalen hond
 • schouw dreigt te vallen Ieper
 • wensen
 • vko Poperinge
 • brand Torhout
 • nieuw voertuig Ieper
 • brand koekelare
 • vko Kortemark
 • vko Ieper
 • prettige kerstdagen
 • Stem Op
 • Farewell Tour MUG-Heli
 • auto te water Diksmuide
 • wateroverlast Diksmuide
 • Diksmuide
 • brand Diksmuide/Woumen
 • brand Anzegem
 • vko Diksmuide
 • instorting gebouw Vladslo/ Diksmuide
  Philip de Brandweerman
  Philip de Brandweerman
  07-08-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.persoon te water Ieper

  Drenkeling in vestingen blijkt onthoofde sekspop

  De hulpdiensten werden vrijdag om 16.30 uur opgeroepen voor een mogelijke drenkeling in het Ieperse vestingwater. Ter hoogte van de Leeuwentoren kwamen Brandweer Westhoek, een ambulance en de politie ter plaatse. De opgeroepen duikers van de brandweer stelden vast dat het niet om een menselijk lichaam ging, maar om een relatief zware sekspop zonder hoofd.Naar verluidt werden in het verleden al sekspoppen al eens gevonden   FOTO: THIJS PATTYN

  Drenkeling in vestingen blijkt onthoofde sekspop

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boom op openbare weg Ieper
  Stuk boom komt op vrachtwagen terecht na aanrijding in hoge Wieltjesgracht te Ieper
  Op donderdag 5 augustus reed een biertankwagen langs de Hoge Wieltjesgracht in Ieper tegen een uitstekende tak van een boom, waarbij de tak op de vrachtwagen terechtkwam. Brandweer Westhoek moest de tak verzagen en met de ladderwagen wegtakelen van de tankwagen om zo verdere schade te voorkomen.
  Na de opruimingswerken kon de tankwagen zijn weg vervolgen en een volgende lading bier afleveren. Als dank voor "de redders van dienst" werden de brandweermannen vrijdagavond na de Last Post Ceremonie getrakteerd op een biertje van Anheuser-Busch InBev Jupiler Stella Artois.
  06-08-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hangbuikvarken Koekelare

  Gedumpt hangbuikvarken kan na zeven weken in bos gevangen worden, al kostte dat heel wat moeite: “Met zeven brandweermannen en een ladder is het gelukt”

  Zeven weken al maken inwoners van Koekelare die in de buurt van het Koekelarebos wonen melding van een loslopend hangbuikvarken. Het dier hield zich de hele tijd schuil in het bos en kon donderdagmiddag eindelijk gevangen worden. “Met zeven man en een ladder konden we het pakken”, zegt brandweerkapitein Filip Vandenberghe.


  05-08-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opendeurdag
                                                             .Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en tekst

  03-08-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.interventie-gevaarlijke-stoffen Diksmuide
  Man met psychose zorgt voor opschudding in Diksmuide en Veurne
  Maandag nacht rond 23.30 werden de hulpdiensten opgeroepen naar de Grote Markt van Diksmuide nadat een man beweerde overgoten te zijn met gif en zijn huid in brand stond. Politie en ziekenwagen snelden ter plaatse, maar de ambulanciers konden geen oppervlakkige brandwonden vaststellen. Ook een MUG-team kwam ter plaatse, net als de brandweer omdat er sprake was van gevaarlijke stoffen. Dit bleek uiteindelijk niet het geval.
  Ontsnapt uit ziekenhuis
  Daar de men de man niet tot bedaren kon brengen werd hij onder politiebegeleiding overgebracht naar het AZ West te Veurne. Een half uur na aankomst in het ziekenhuis wist de man echter te ontsnappen. Een politiepatrouille merkte de man dinsdag in de vroege morgen op in het centrum van Veurne. De man werd opgepakt en opnieuw naar het ziekenhuis overgebracht waar men zal bekijken welke hulp en behandeling de man zou nodig hebben.
  31-07-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide

  Brandje geblust net voor brandweer aankwam

  Vrijdagavond werden de hulpdiensten uitgestuurd voor een uitslaande appartementsbrand in Diksmuide. Bij aankomst van de brandweer kregen ze te horen dat de brand geblust was. De zaakvoerder van een onderliggende zaak hielp mee met het blussen. Er werd nog een controle uit gevoerd en de verbrandde spullen uit de berging gehaald. Een van de bewoners moest eventjes een door de ambulanciers onder zocht worden en een beetje zuurstof krijgen omwille van een kleine rookintoxicatie. Het trappenhal van het gebouw werd nog geventileerd. Alle bewoners konden terug naar hun woning.
  29-07-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Veurne
  Wagen belandt in gracht langs de N8 te Veurne
  Langs de Ieperse steenweg nabij Steenkerke ging het mis voor een 25-jarige vrouw ze belandde in een diepe gracht. Brandweer Westhoek kwam ter plaatse om de vrouw uit de wagen te bevrijden ze werd licht gewond over gebracht naar het Ziekenhuis Az West te Veurne. Het is nog onbekend wat de reden is dat de wagen van zijn rijvak afweek. De N8 was tijdens het ongeval f-afgesloten voor alle verkeer. 
  28-07-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onweer Westhoek
  Onweer regio Heuvelland 
  27-07-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Middelkerke
  Tent en caravan gaan in vlammen op in Middelkerke
  Op een camping in Middelkerke ging zondagmiddag een voortent van een caravan in vlammen op. De brand woedde hevig de brand was snel onder controle. Omstanders snelden snel ter hulp met brandblusapparaten. Ook de caravan is rijp voor de schroot één omstander die hulp blussen met een blusapparaat liep licht brandwonden op. 
  26-07-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onweer Westhoek

  Waterellende aan de Westkust in Heuvelland 

  Maandag kwam een ​​​​zware regen zone over een deel van West-Vlaanderen in de ochtend viel er een kleine 60 liter per M² in Nieuwpoort. Een wolkbreuk zette de straten, kelders blank. De rest van de dag ontvangen er oproepen en Vijftig tal binnen voor Nieuwpoortse brandweer lui. Regio en Heuvelland kreeg in de namiddag de vlaag te verduren met gevolg modderstromen. In Ieper moest een deel van de Noorderring worden afgesloten.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reinigen openbare weg Diksmuide

  Aarde op de openbare weg te Esen bij Diksmuide 

  Landbouwer laad hoop aarde achter langs uit Kapelhoekstraat te Esen bij Diksmuide . Voorbijgangers belde de hulpdiensten de politie verwittigde de brandweer.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Ieper-Vlamertinge

  Mestkar kantelt in gracht te Ieper

  Een mestkar belandde vrijdagnamiddag in de gracht langs de Krommenelstraat bij Ieper. Brandweer Westhoek post Ieper werd rond 15:30 u getoond om dat de kar aan het lekken was. Er moet zwaar materiaal te plaatse komen om de kar terug op de wielen te krijgen maar daar voor eerst de lading over gepompt worden. De Krommenelstraat was de hele tijd afgesloten voor het verkeer.

  foto's Thijs Pattyn
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dier te water Middelkerke

  Brandweer redt koe uit het water te Slijpe

  In een deelgemeente van Middelkerke belandde donderdag langs de Gistelstraat  een koe in het water. Bij aankomst van de brandweer Zone 1 werd van Brandweer Westhoek met behulp van een zware wagen met kraan het dier uit het water gehesen. De boer nam het dier mee in zijn veekar. Het dier stelt het goed.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dier op openbareweg

  Biggetje aangereden op openbare weg te Houthulst

  Woensdag iets voor 14 u werden de hulpdiensten van Brandweer Westhoek post Houthulst gealarmeerd voor een biggetje die aangereden langs de Drie Grachtensteenweg in Merken. 

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Koksijde

  Ambulance van Brandweer Westhoek Crasht 

  Dinsdagvoormiddag botste terug een ambulance met een voertuig de ambulance was op weg naar een interventie in Sint-Idesbald bij Koksijde maar thv de Carrafour ging het mis de wagen die wou in stoppen stopte plots de ambulance kon de aanrijijden niet niet vet v de Carrafour ging het mis de wagen die wou in slaan stopte plots de ambulance kon de aanrijijden niet. De klap was bijzonder zwaar beide wagens zijn zwaar beschadigd maar er vielen geen gewonden. 

  Op 4 juli kwam een ​​ambulance van brandweer Westhoek in botsing daar bij vielen 5 gewonden.  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hulp aangeboden aan de collega's van Wallonië

  Ook Brandweer Westhoek heeft hulp aangeboden aan de collega's van Wallonië en de Limburg. 

  Ondertussen zijn er verschillende verschillende vertrekken richting het oosten van het land. Uit een bepaald kazerne woord 1 iemand genomen om een ​​ploeg van 10 man te bekomen zo dat ook de beschikbaar is optimaal blijven voor een interventie in de Westhoek. 


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eerbetoon

   Zaterdag Nationale rouw  

  Een minuut stilte voor van watersnood in België

     D iksmuide
  Middelkerke

  Houthulst  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brand Diksmuide

  Brandweer rukt twee nodeloos uit voor een woningbrand 

  Zaterdagavond moest de brandweer avond twee keer uitrukken voor een woningbrand in de Kaaskerkestraat  Diksmuide in een te Klerken. Buurtbewoners de hulpdiensten hadden een hevige rookontwikkeling gezien. Bij aankomst in de Kaaskerkestraat en controle van een leegstaand pand waar al een keer een brand gesticht kon de brandweer huiswaarts keren. Toen ze enkele later richting Klerken uren mocht. Een BBQ of een vuurschaal zou voor de hand liggen.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vko Harelbeke

  Harelbeke Vrachtwagen rijdt in op: stilstaande wagen en komt in middenberm terecht. Bestuurder overleden, snelweg urenlang versperd. 

  Een zwaar verkeersongeval op de E17 ter hoogte van Harelbeke, tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag het leven aan de bestuurder van een vrachtwagen met Letse nummerplaat. Twee inzittenden van een Peugeot Franse nummerplaat die ook bij het ongeval betrokken waren, onmiddellijk op de vlucht en zijn voorlopig spoorloos. Door het ontstaan ​​ontstaan ​​een kilometerslange file, die snel aangroeide. Heel wat vakantiegangers en vrachtwagenstoelen stonden urenlang stil.  

  Het ongeval deed zich voor rond halfvier zaterdag, toen een zwarte Peugeot met Franse nummerplaat ter hoogte van de brug over de Beneluxlaan een wiel en midden de snelweg tot stilstand kwam. Beide inzittenden van de Peugeot zitten hun wagen kopen in de vlucht. Minuten later werden de stilstaande wagen aangereden door de nietsvermoedende vrachtwagenbestuurder, veroorzaakt de vrachtwagen kantelde en tegen een verlichtingspaal in de middenberm terechtkwam. De oplegger knakte af en kwam dwars over de snelweg te liggen. De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse, maar voor de vrachtwagenbestuurder kwam alle hulp te laat. Heel wat paletten met grote zakken potgrond met de oplegger geladen was, kwamen op de snelweg.Verschillende vrachtwagens en een kraan zijn niet om de lading op te ruimen en de snelweg zo snel mogelijk vrij te maken voor het verkeer richting Frankrijk. Door het ongeval geraakte de dieseltank van de vrachtwagen lek, kwam in een deel van het goedje op het wegdek terecht. De brandweer kon door het plaatsen van een opvangbak verdere verspreiding van het goedje voorkomen en maakte het wegdek terug correct.   

  Omdat de E17 volledig versperd was, ontstond er snel een kilometerslange file die vooral vakantiegangers en vrachtwagenc Drivers trof. De opritten van de E17 in Deerlijk en Waregem zijn gestart op een ongeval, het verkeer dat de snelweg zou nemen om richting Frankrijk te rijden, begonnen te doen via alternatieve wegen. Omdat ook from E17 richting Gent ter hoogte van het ongeval bezaaid lag met brokstukken, werd ook from linkerrijstrook afgesloten.  Omstreeks 6u konden de vele personenwagens die in de file stonden rechtsomkeer maken en ter hoogte van Deerlijk de snelweg verlaten. De vele stilstaande vrachtwagens in eerste instanties blijven staan ​​​​maar rond 7u45 - zodra de pechstrook vrijgemaakt was - het ongeval voorbijrijden.  

  Verwacht wordt dat de oplegger van de middenberm, nog de hele zaterdagvoor in beslag zal nemen.  
  Het Parket West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk stelt een deskundige aan de ongevallen te reconstrueren. (NDZ)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuw voertuig Middelkerke
  Nieuwe ambulance voor Brandweer zone 1 post Middelkerke
  Bij de brandweer van Middelkerke kregen ze afgelopen week een nieuwe ambulance het voertuig kwam over van de kazerne Oostkamp waar ze een gloed nieuwe kregen   

     >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!