Ik ben Bo en deze blog is opgestart toen ik platte rust kreeg voorgeschreven tijdens mijn zwangerschap op 19 januari 2010. Twee dagen later, op 27 weken zwangerschap, is mijn vierde kindje 'Daan' geboren. Mijn blog is sindsdien mijn uitlaatklep om mijn verhaal en gevoelens kwijt te kunnen. Na deze hectische periode is deze blog verandert in het wel en wee van onze familie.
Maar deze taart is niet geworden zoals ik ze me had voorgesteld. Geheel mijn eigen schuld. De taart die ik voor ogen had was een explosietaart (zoals dat genoemd wordt) en daar heb je wel even wat werk aan. Maar door tijdsgebrek en verkeerde inschatting heb ik ze gewoon bekleed met enkel het logo erop. Rond 15u30 arriveerden de eerste gasten al en moest ik mijn taart zelfs nog bekleden! Dus ik had niet veel zin meer om er nog veel foefkes op te zetten of er nog een uur mee bezig te zijn. Ik heb tussendoor wel foto's getrokken van hoe ik deze taart gemaakt heb.
1 2 3 4 5 6 7 8
1. Taart bakken op 160°C gedurende 35min (heteluchtoven en vorm van 20cm x 20cm) 2. Taart laten afkoelen op taartrooster. Ik doe dit ondersteboven zodat mijn bovenkant mooi glad en strak blijft 3. Om je taart in lagen te snijden kan je best met je mes een verticale insijding maken (niet diep) zodat je de stukken terug mooi op elkaar kan passen. 4. Taart in lagen snijden 5. Taart vullen (ik heb deze keer slagroom gebruikt met mandarijntjes) 6. Taart afsmeren om alle oneffenheden egaal te krijgen. Deze keer heb ik het met slagroom gedaan, maar ik raad boterroom aan omdat deze stijf wordt in de koelkast en omdat je deze nog gladder kan strijken 7. Taart bekleden met rolfondant of marsepein 8. Taart afwerken
Bij een explosietaart moet je eerst een cirkel rolfondant op je taart leggen die vast blijft kleven op de taart zelf. Daarop eenzelfde cirkel die je niet vast kleeft, maar waar je wel de bovenkant wat nat maakt. Dan pas je volledige taart bekleden met een andere kleur rolfondant. Waar de cirkels zitten duw je heel licht met je steekvorm op de fondant en dan snij je diametergewijs driehoeken in de cirkel. Deze driehoek ken je nu omhoogtillen en omvouwen. In de opening kan je dan wat suikerparels leggen. Je steekt vormen uit om op ijzerdraadjes te steken. Goed laten drogen en die kan je dan in het 'gat' prikken. (als je zoekt op exploding stars cake vind je wel enkele voorbeelden)
Zoals gezegd, had ik de tijd niet en ook de energie niet meer om zo'n taart te maken. Maar al zeg ik het zelf, de smaak heeft veel goed gemaakt :-)