Hoe gaat het in België? Ik hoorde dat het mooie weer toch
eindelijk begonnen is Wel fijn é!
Eventjes men voorbije weekje overlopen
-Paar keertjes gaan uiteten in het centrum. Ook
eens een vegetarisch restaurantje geprobeerd, oké maar niet super. En ook nog
eens in Victor Victoria, blijft toch wel een lekker plekje.
-Donderdag met Ellen en Zoé gekookt, een typisch
gerecht van Peru: Locro de zapallos. Het is rijst met een saus van pompoen,
kaas, maïs, En dit is denk ik- het enige typische Peruviaanse gerecht zonder
vlees of vis J
Heel lekker en het was ook echt goed gelukt. Zeker iets dat ik in België nog
wel eens ga maken.
-In het project is er nu een kamertje boven
helemaal geschilderd, echt heel gezellig! De kinderen hielpen hieraan mee, en
hun naam staat er ook bij. Wij hebben nu ook nog voldoende verf over om het
hele project te schilderen, echt fijn! Dat staat op de planning voor juli als
er weer andere vrijwilligers zijn.
-Voorbije week was de laatste week voor de 2
vrijwilligers uit Australië. Zij waren echt een goede hulp en zeer enthousiast!
We gaan hen zeker missen!
-Vrijdag was het voetbal, Peru tegen Ecuador. En
Peru heeft met 1-0 gewonnen J
Was wel een avond met veel sfeer, de Peruvianen gaan er wel helemaal in op J Nadien nog uitgeweest,
naar een discotheek die wel te vergelijken was met de Efteling (qua aankleding
dan; met bomen, kabouters, heksen, ). We dronken daar té macho; was thee met
pisco (likeur van hier), limoen en suiker. Wel vreemd om ze uit te gaan en een
warme alcoholische drank te nemen Maar het was lekker.
-Zaterdag lang geslapen en in de namiddag naar
het centrum. Nadien met een vriendin, Malena, (zij heeft een enorm mooie jeep
van Kia) naar Pisac gereden, is een dorpje een eindje verderop. We zijn dan bij
haar blijven slapen, in een tent J
Zondagmorgen met zn allen naar de markt om voor de rest van de dag precies
alleen nog maar eten klaar te maken en te eten J
De buurman van Malena hielp ons met het maken van een Huatia= een soort
oventje dat je maakt met stenen, daar maak je dan een vuurtje in, als het
vuurtje dooft kan je er je eten in leggen en na 15 minuten is je eten gaar. Wij
maakten er verschillende soorten aardappelen in en bonen. De aardappeltjes
lieten zich goed smaken samen met enkele kaasjes. De kaas van hier is echt wel
lekker, wat een verschil met hier in Cusco!!! Ik kocht er ook eentje met
oregano, mmmm!!! De hele middag buiten gezeten op een dekentje en genoten van
het supermooie uitzicht op de bergen, wel af en toe wat druppels moeten
incasseren.
-Vanaf deze week werk ik iedere dag in project om
mij een beetje meer in te werken met de kleintjes. Want vanaf half juni zijn er
2 weken geen vrijwilligers en moeten we het even met wat minder volk redden. Ik
ga dus daarom altijd bij de kleintjes staan en dit samen met de Peruviaanse
leerkracht, Mirian. Op die manier kunnen we samen de werking van de kleintjes
optimaliseren.
-Wist je dat de kinderen hier veel moeilijkheden
hebben met het aanleren en memoriseren van de maaltafels. Heeft iemand hier een
hulpmiddeltje voor???