we zoeken naar zoveel mogelijk foto 's van vogels. zet die op de blog en fleur de blog mee op.
Laatste commentaren
Rondvraag / Poll
welke tuinvogel vind jij de mooiste?
Onze verenverzameling
-Ekster
-Merel
-Houtduif
-Turkse torel
-Kouw
-Buizerd
-Monniks gier
-Roelroel
-Paradijskraanvogel
-Rode Ibis
-Livingstone Toerako
-Agapornis
oog in oog met de vogels
welkom op onze blog
13-03-2013
jan van gent
de jan van gent is een vogel met een lange,spitse kop en een lange,spitse snavel. hij heeft een spitse staart aan zijn wite lichaam. zijn vleugelpunten zijn zwart. als hij jaagt duikt hij pijlsnel en loodrecht in het water hij slaagt zijn vleugels langs zijn lichaam. de jan van gent heeft een sterke schedel en een onderhuids luchtkussen om de klap van het duiken niet op te vangen.
heb jij al een zwaluw gezien? ja,dan is het waarschijnlijk een jonge onervaren vogel,want zwaluwen die nu al terug keren zullen sterven. het is te koud voor die vogels en eigenlijk klopt het spreekwoord:1 zwaluw maakt de lente nog niet!!!!
gisteren ben ik(robbe)gaan fietsen en ik zach een valk,hoog waarscheinlijk een torenvalk want die leven in kleine bossen(en langs mijn rechterkant was een klein bosje). s'namiddags zijn wij(ik en mijn broer) samen met luka(en zijn broers) en ook met een vriendje van mijn broer en de kleine broer van luka naar een speeltuin geweest,daar zagen we 2 valken vliegen,een beetje later zagen we allemaal veren van een ekster liggen,we konden makkelijk een verband sluiten. valken leven hoofdzakelijk alleen dus de 2de valk vloog de andere achterna om zijn prooi af te pakken.
oog in oog met de vogels bestaat presies 1 jaar. de blog kwam er later bij. wij zijn heel blijdat we nu nog steeds een clubje zijn en de vogels zullen we nog heel lang beschermen. wij zijn jarig dus de vogels zijn ook een heel klein beetje jarig.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen) Categorie:over de blog
14-02-2013
nieuwe uil
Er is in Indonesie is er door wetenschappers een nieuwe soort dwerguil onddekt. De onderzoekers dachten eerst dat het een gewone dwerguil was maar het geluid is anders. bij de onderzoekers was ook 1 belg. eigenlijk is de MOLUKSE dwerguil(gewone dwerguil). komt de nieuwe dwerguil noemt rinjani, rinjani van de vulkaan op het eiland waar hij onddekt is(Lombok).
hip hip hoera,de vink is het vaakst gezien in belgië tijdens het grote vogelweekend van natuurpunt dus hier is wat uitleg over de vink:ze het zijn zangvogels(passeriformes),behoren tot de famillie van de vinkachtigen(fringilidea),de soort vink die het vaakst is gezien is de gewone vink(fringillia coelebs). maar er zijn nog andere vinkachtigen zoals de sneeuwvink,de goudvink,keep,kneu,barmsijs,frater,witstuitbarmsijs, putter, groenling,sijs,citoenkanarie,roodvoorhoofdkanarie,europeese kanarie,haakbek,appelvink,kruisbek,witbandkruisbek,grote kruisbek schotse kruisbek,roodmus,woestijnvink,vale woestijnvink en de rode woestijnvik. (er staat geen latijn bij omdat dat te veel zou zijn). hij legt 4 tot 5 eieren per legsel,hij is 15cm groot. ze zijn overal in europa te vinden en leven in bossen en parken ze roepen ping ping. lang leven de vink!!!!!!!!!!
duiven zijn minder aangesproken vogels. ze zijn wat dikker en worden in kinderboeken zoals"puk van de petteflet" dikke dollie genoemt. de mensen vinden het geen aangenamen vogels omdat ze vrij veel scheiten(zoals het bij vogels genoemt wordt). ze horen tot de famillie duiven(columbidea). er zijn ook heel veel soorten:rotsduif(columba livia),holenduif(columba oenas),houtduif(columba palumbus),turkse tortel(streptopelia decaocto)),oosterse tortel(streptopelia orientalis),palmtortel (streptopelia senegalensis) en de zomertortel(streptopelia turtur). dat zijn de europeese tuinduiven en de tortels die je bij ons vind. de exotische duiven vind je hieronder,we konden ze moeilijk allemaal op zetten want dan is dit stukje veel te lang .daag!!!
spreeuwen zijn er in alle maten,kleuren en "vormen". het zijn zangvogels(passeriformes). ze behoren tot de famillie spreeuwen(sturnidea). er zijn veel verschillende soorten:de zwarte spreeuw(sturnus unicolor),de normale spreeuw(sturnus vulgaris),de tristrams spreeuw(onychognatus tristramii) en de roze spreeuw(sturnus roseus) zijn europeese tuinvogels. de konigsglansspreeuw(Cosmopsarus regius),de zwartehalsbandspreeuw( Sturnus nigricollis),de driekleurglansspreeuw en zoveel anderen zijn exotische spreeuwsoorten(die je ook in de dierentuin tegenkomt). de europeese tuinspreeuwen eten het liefst:kaas(zonder korst),fruit,bessen,rozijnen,rijst en aardappelen(zonder zout). zo hieronder vind je nog een dia van exotische spreeuwen. en ook een link naar een website waar wat tuin advies op staat(klik je op dieren kom je bij een spreeuw uit.
we zetten soms eens een vogel in de belangstelling dit keer is dat de merel(turdus merula). merels zijn zangvogels(passeriformes). ze zijn standvogels. ze horen tot de famillie van de lijster(turdidea),hij is 29 cm lang en leeft in bosgebieden en tuinen. hij legt 3 tot 5 eieren per keer. hij leeft vanaf zuidwest-scandinavië over heel europa tot de Middellandse zee. de merel is de laatste paar eeuwen een gewone tuinvogel geworden. voor die tijd was hij een vogel die op het platteland leefde. hij eet fruit,bessen,rijst,rozijnen,kaas(zonder korst) en aardappelen(zonder zout). mannetjes merels zijn zwart,poppetjes(vrouwtjes) zijn bruin en hebben vlekken op hun borst. daag!!!
merels,zanglijster en spreeuwen eten fruit,bessen,rozijnen,rijst,aardappelen(zonder zout) en kaas zonder korstjes.
mezen zoals koolmezen,pimpelmezen,staartmezen enzovoort.... eten vetbollen,zaadjes,broodkorstjes,pindanootje's(zonder zout),pitten, vogelzaad kettingen en kokosnoten. hun pootjes blijven niet zitten in een netje.
spechten,boomklevers en boomkruipers eten weer liever spekzwoerd,pindanootjes(zonder zout),ook andere noten,vetbollen,kaas(zonder korsten) en pitten.
voor de huismus,groenling en vink kan je beter bruin brood,onkruidzaden(zaadjes van onkruid),andere zaden,etensresten(zonder zout) en pitten.
het roodborstje,winterkoninkje en de heggemus eten meelwormen,broodkruimels,ongekookte havermout en universeel voer(voer in zakken)
het eerste weekend van februari is het HET GROTE VOGELWEEKEND. dat word georganiseerd door natuurpunt. op de blog staat een link naar hun website. hieronder staat nog een link naar de website van het grote vogelweekend. daag en nog veel voer plezier.
het is koud en het sneeuwt,leuk om buiten te spelen maar voor de vogels is het toch wat te koud. merels,sommige spreeuwen,mussen, mezen,roodborstjes,enz.. hang zeker vetbolletjes uit en van die zaadjes in zakjes. die zijn goed voor de mussen,mezen en sommige roodborstjes. broodkruimels en zaden op de grond zijn beter voor de merels,spreeuwen en roodborstjes. merels en spreeuwen zijn te groot,roodborstjes hebben te dikke poten. al deze standvogels zijn heel dapper,ze blijven hier ondanks de kou. de trekvogels gaan naar het warme zuiden maar de tocht erheen is ook zeer gevaarlijk. hier heb je nog een dia:
de sperwer is een roofvogel die in naaldbossen vaak te vinden is. hij is één echte snelvlieger. zijn jachttechniek is:verrassingsaanval. de sperwer met zijn lange poten eet vooral kleine vogeltjes en duiven. zemaken een geluid zoals dit:kék-kék-kék. ze zijn 29 cm. de sperwer is zeer klein. de mannetjes zijn kleiner den de vroutjes zoals bij alle roofvogels.
We een buizert in de woonwijk. actie aalscholver is afgerond dus gaan we beginnen aan actie buizert. we gaan hem in een reportage proberen te zetten en onderzoeken doen rond het leven van een buizert.
een nieuwe uitdaging dus alles zal vermeld worden in de blog. daaaaaaaaaaaaaaaag!!!!!!!!!!!!!!!!!!
de aalscholver wordt ook wel sccholver,scholverd of schollevaar genoemt. deze vogel is zeer goed herkenbare vogel. hij is groot, met fraaie kleuren(lijkt zwart),slangenhals en ze komen voor in west-europa. ze horen tot de groep aalscholvers en zijn pelkaanachtige. hun snavel is gepunt.ze zitten meestal in het water maar hun poten zijn zo gevormt dat ze rond een tak kunnen ze slapen daar dan ook. en tussn hun tenen zitten zwemvliezen. zo zit dat met die aalscholver, daaaaag!