Steak Tartare
Filet Américain met frieten is de Belgische naam voor voor dit typisch Belgisch recept. Het is een eenvoudig recept, met rundvlees en aardappelen in de hoofdrol. Het rundvlees moet van onberispelijke kwaliteit zijn. Persoonlijk gebruik ik zenuwstuk Het vlees wordt dan met een scherp mes gehakt want het moet wat van zijn structuur behouden, dus geen keukenrobot of vleesmolen welke het vlees tot moes herleid. Zelfgemaakte mayonaise en handgesneden frieten zijn bij dit gerecht een must, alsook de befaamde Belgische piccallily. Wat groene sla erbij vervolledigt dit goddelijk gerecht.
Voor 2 Personen:
Ingredienten
Zorg voor zo vers mogelijke steak!
- 300 gr vers gemalen steak - 2 eieren - gesnipperde uitjes - gemalen kappertjes - gemalen augurkjes
Bereidingswijze
Schik de gemalen steak op en bord en leg er een eihelft met dooier bovenop. Garneren met de uitjes, kappertjes en augurkjes.
Voorzie de volgende zaken op de tafel zodat de gasten naar eigen smaak de steak tartare kunnen bijkruiden:
- Tabasco - Worchestersaus - Mosterd - Ketchup - Peper en zout
Heerlijk met frietjes of gebakken aardappeltjes.
23-02-2009 om 15:35
geschreven door Nena 
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
|