Foto
Categorieën
  • aperitiefhapjes (5)
  • dessert (5)
  • nieuw bij tupperware (2)
  • pastagerechten (1)
  • ultra pro recepten (9)
  • visgerechten (2)
  • Over mijzelf
    Ik ben Moerman Marjoke
    Ik ben een vrouw en woon in Kruishoutem (Belgie) en mijn beroep is zorgkundige / zelfstandige tupperware verkoopster.
    Ik ben geboren op 28/12/1988 en ben nu dus 36 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    Zoeken in blog

    tupperware consulente Moerman Marjoke

    01-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijsttaartjes in de tartelettevorm


    Rijsttaartjes in de tartelettevorm

     Recept :

     Heel simpel receptje in een mum van tijd klaar en geliefd door groot en klein. Kan zoals in een grote bakvorm als in kleine naar eigen keuze.

     

     Nodig :

     

     - 1/2 l melk (halfvolle of volle naar keuze)

     - 125 gr zelfrijzende bloem

     - 100 gr suiker

     - 1 doos bostorijst (uit blik)

     - 3 eigelen

     - 3 eiwitten met 2 pakjes vanillesuiker tot sneeuw kloppen

     

     Werkwijze :

     

     Beginnen met de eigelen samen met de suiker te mixen tot een lichtgele massa.

    Daarna al de rest van de benodigdheden toe te voegen behalve de geklopte eiwitten. Deze als allerlaatste eronder mengen.

    1 uur laten bakken op 180°C en nog 10 minuten laten rusten in de oven. Eruit halen en omkeren op een taartrooster voor de afdruk van de roostertje te krijgen.

     kleine rijsttaartjes afbakken op 180° ong. 3 kwartier.


    01-03-2015 om 10:58 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:dessert
    08-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.advocaat slagroom

    advocaat slagroom


    Artikelen

    • Speedy Chef

    • Mando Chef - Messenreeks

    • Blikopener Plus

    • Menglepel

    • Mengkom / Vier-in-één-kan / Deegkom

    • Vergiet Pro

       

    Benodigdheden

    • Room

    • Advocaat

    • Blik ananas of ander fruit (volgens smaak)

    • Verse ananas of ander fruit (volgens smaak)

       

    Bereidingswijze

    • Indien fruit uit blik gebruikt wordt, open de blikken met de Blikopener Plus en giet in het vergiet uit.

    • Indien vers fruit gebruikt wordt spoel en schil het fruit indien nodig met behulp van een mes uit de messenreeks.

    • Versnijd vervolgens het fruit naar kleine partjes met behulp van een mes uit de messenreeks of gebruik de Mando Chef.

    • In de Speedy Chef de room opkloppen.

    • Breng de slagroom in de Mengkom / Vier-in-één-kan / Deegkom en breng volgens smaak de advocaat toe, meng dit met de menglepel.

       

    • Serveer dit en voeg het fruit toe.


    08-10-2014 om 12:07 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dessert
    02-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.perentaart met speculoos

    Perentaart met speculoos

     

    Ingrediënten :

     

    1 rol bladerdeeg (voor princess), 2 rollen voor tarteletten

    1 grote blik peren op sap

    2 zakjes vanillesuiker

    80 g suiker

    2 eieren en 3 dl room

    Snuifje kaneel

    ½ pakje speculoos van 250 gr

    eventueel 1 l vanilleijs

     

     

    Producten :

     

    Multiflex princess of 2 tarteletten

    Quickshaker

    Blikopener, vergiet

     

    Bereidingswijze :

     

    • Doorprik het deeg en leg het met het bakpapier in de vorm.
    • Maak het blik open met behulp van de blikopener
    • Laat ondertussen de peren uitlekken in het vergiet.
    • Maal de koekjes fijn en verdeel over de bodem.
    • Snij de peren in kleine stukken en verdeel ze over de vorm
    • Shake de eieren, de room en de suikers en giet over de peren.
    • Strooi wat kaneel over de peren.
    • Bak in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 45 min.

     

    Smakelijk !!


    02-10-2014 om 19:47 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dessert
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.speculoostaart

    Speculoostaart

    Ingredienten:

    1 vel kruimeldeeg

    3 eieren

    100g suiker

    1 el bloem

    40g speculoos

    2el amaretto

    500g platte kaas

     

    Bereiding:

    • Verwarm de oven op 210 °c

    • Leg het kruimeldeeg in uw multiflex

    • Splits de eieren

    • Klop in de mengkom uw eigeel en suiker los, voeg erna de bloem ook eraan toe

    • Maal de speculoos fijn in de turbomax en voeg toe aan het eiermengsel

    • Voeg de amaretto toe

    • Meng er ook de platte kaas onder

    • Doe uw eiwit in de speedy chef en klop het eiwit stijf

    • Voeg toe aan het eiermengsel, zeer voorzichtig en luchtig

    • Doe uw mengsel in de vorm en bak uw taart af 35 min

    • Laat afkoelen en serveer

    Smakelijk


    02-10-2014 om 19:46 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:dessert
    01-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mini-appelcake

    Mini-appelcake

     

    2 eieren – 80 g zelfrijzende bloem – 80 g boter – 80 g suiker

    1 zakje vanillesuiker – 1 appel

     

    mengkom – klopper – speedychef – dunschiller – groentemesje of turbochef

    siliconenspatel – microplus kannetje – patisseriestrooier – squeeze-it

     

    • haal de rooster uit de oven, verwijder alle andere bakplaten en verwarm de oven voor op 180 ° C
    • plaats de koude siliconenvorm op de koude rooster
    • meng de eierdooiers met de suiker in de mengkom met de klopper
    • smelt de boter in het microplus kannetje gedurende 20 sec
    • voeg de gesmolten boter toe, meng er de gezeefde bloem onder
    • klop de eiwitten op met de vanillesuiker in de speedychef
    • hou de speedychef wat schuin want 2 eiwitten is weinig en zo gaat het vlugger
    • voeg de eiwitten luchtig onder de mengeling
    • spoel de multiflexvorm met koud water en droog niet af
    • doe een eetlepel deeg in de vormpjes (of met de squeeze-it) en leg er een paar kleine schijfjes appel bovenop
    • zorg dat de randjes van de multiflexvorm proper zijn
    • bak gedurende 15 min op 180 ° C in een voorverwarmde oven
    • haal met de rooster uit de oven en laat minstens 8 min rusten vooraleer ze te willen ontvormen
    • bewaar in een scharnierdoosje

     

     


    01-10-2014 om 00:00 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dessert

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs