Ik ben Moerman Marjoke
Ik ben een vrouw en woon in Kruishoutem (Belgie) en mijn beroep is zorgkundige / zelfstandige tupperware verkoopster.
Ik ben geboren op 28/12/1988 en ben nu dus 36 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zoeken in blog
tupperware consulente Moerman Marjoke
01-03-2015
Rijsttaartjes in de tartelettevorm
Rijsttaartjes in de tartelettevorm
Recept :
Heel simpel receptje
in een mum van tijd klaar en geliefd door groot en klein. Kan zoals in een
grote bakvorm als in kleine naar eigen keuze.
Nodig :
- 1/2 l melk
(halfvolle of volle naar keuze)
- 125 gr zelfrijzende
bloem
- 100 gr suiker
- 1 doos bostorijst
(uit blik)
- 3 eigelen
- 3 eiwitten met 2
pakjes vanillesuiker tot sneeuw kloppen
Werkwijze :
Beginnen met de
eigelen samen met de suiker te mixen tot een lichtgele massa.
Daarna al de rest
van de benodigdheden toe te voegen behalve de geklopte eiwitten. Deze als
allerlaatste eronder mengen.
1 uur laten bakken op 180°C en nog 10 minuten
laten rusten in de oven. Eruit halen en omkeren op een taartrooster voor de
afdruk van de roostertje te krijgen.
kleine rijsttaartjes afbakken op 180° ong. 3
kwartier.
( andere vullingen : fetta met oregano en
(rozijntjes), zwanworstjes, chocoladestaafjes, frangipannevulling, fagotinkaas
met honing, banaan met chocolade, kruidenkaas met gerookte zalm,
speculoospasta, vegetarische préparé, mozarella met zongedroogde tomaatjes )
1
broccoli, in roosjes verdelen (stronk verwijderen of eventueel fijnhakken)
1
flesje room (250ml)
peper
zout
Prijscategorie
: 6 à 7 euro
Bereiding
Kook
de pasta beetgaar in de pastakoker..
Doe
de ui + spekblokjes en de champignons in de ultrapro en doe deze gedurende 8b
min in de microgolf op 850 W.
De
broccoliroosjes in de microgourmet gaarstomen gedurende 18 min. Pureer de
broccoli (houd eventueel enkele broccoliroosjes apart voor de garnering) en
vermeng met room, kruid met peper en zout. Pureer de broccoli.
Vermeng
de pasta met de champignon, spekblokjes en broccolisaus.
Doe
de mosselen in een bad gezouten water in de MengKom 3,5 l, en voeg een beetje
bloem toe. Maak elke mossel schoon en laat ze uitlekken in de Dubbel Vergiet
Snij
de ui en de takjes selder fijn.
Doe
de olie, de ui, de selder, de wijn en het laurierblad in de MicroCook 2,25 l en
kook tijdens 4 minuten op 800 watt in de microgolf-oven en meng een keer
tussendoor met de Menglepel.
Doe
de mosselen in de MicroCook en kook tijdens 4 à 5 minuten op 800 watt in de
microgolf-oven tot de schelpen helemaal open gekomen zijn. Schud 2 keer
tussendoor.
Breng
op smaak met zout en peper en voeg de room en de peterselie gehakt in de
TurboChef aan toe.
Je kan de mosselen ook klaar
maken de steamer: 15 a 20 min in de microgolf op 800Watt
Braad 1 kg vlees
af in de pan tot het vlees bruin is, snij een ajuin in schijfjes en bak dit bij
het vlees. Doe er wat bruin bier bij en doe alles in de ultrapluskom. Laat
alles opkoken.
Voeg er een paar
blaadjes laurier bij, wat mosterd enz.
Plaats het deksel
erop en plaats de kom in de oven op 150 ° C gedurende minstens 1u30 u à 2
uur.Voor het indikken van de saus
gebruik je maïzena bruin roux, strooi dit bij het stoofvlees en laat 2 x 1 min.
dikken in de microgolf zonder deksel.
Blinde vinken :
Voor het afbraden
van het vlees idem stoofvlees.
Op 4 blinde vinken
is de bereidingstijd : 30 min. op 150 ° C.
Voor het binden
van de saus idem stoofvlees.
Konijn :
Voor het afbraden
idem stoofvlees.
Je kan ook naar
wens wat gerookt spek laten meebraden.
Op een konijn van
1.2 kg is de bereidingstijd : 1u30 op 150 ° C.
Voor het binden
van de saus idem stoofvlees.
Varkenshaasje op
een bedje van kruidenkaas met Gandaham :
Braad het
varkenshaasje af in een pan tot het bruin is aan beide kanten.
Neem het vlees uit
de pan, smeer dit volledig in met kruidenkaas en doe er Gandaham rond.
Plaats dit in de
ultrapluskom en doe er een beetje water bij de jus en giet dit over het vlees.
Op een gewicht van 750 gr laat 30 min bakken op 150 °C met deksel. Haal het
vlees uit de kom en snij dit in stukken. Hou warm in de Iso-duo.
Kip in de
microgolf (zonder vet of vocht)
Kruid de kip met
veel kippekruiden boven en onder. Leg ze in de ovale ultrapluskom van 3 l.
Plaats gedurende 25 min op 750 Watt onder gesloten deksel in de microgolf
wanneer de kip ongeveer 1.5 kg weegt. Voor een kip van ongeveer 1.25 kg
volstaat 20 min. Het resultaat is botermals !!!
De versnipperde uien en de fijngehakte paprika samen met de in blokjes
gesneden kippenfilet in de microgolfkom doen en bestrooien met veel
kippenkruiden.
Goed mengen en 8 min in de microgolf op 750 Watt zetten onder gesloten
deksel.
De room en de ketchup mengen.
Dit mengsel over de kip gieten en nog 7 min terug in de microgolf.
Terug goed mengen.
Serveer met rijst of pasta of een stukje stokbrood.
(1 tas rijst, 1 ½ water, ½ bouillonblokjes en 9 min. op 750 Watt in
microgolf onder gesloten deksel)