Foto
Categorieën
  • aperitiefhapjes (5)
  • dessert (5)
  • nieuw bij tupperware (2)
  • pastagerechten (1)
  • ultra pro recepten (9)
  • visgerechten (2)
  • Over mijzelf
    Ik ben Moerman Marjoke
    Ik ben een vrouw en woon in Kruishoutem (Belgie) en mijn beroep is zorgkundige / zelfstandige tupperware verkoopster.
    Ik ben geboren op 28/12/1988 en ben nu dus 36 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    Zoeken in blog

    tupperware consulente Moerman Marjoke

    24-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.courgetteschotel

    Courgetteschotel

    Benodigdheden:

    1 courgette

    1 blik tomatenblokjes

    250g hamblokjes

    Spaghettiekruiden

    400 gr gehakt

     

    Bereiding:

    . schil de courgette , ontpit en snijd ze in kleine stukken

    Stoof de courgette in de schenkkan op 800Watt een 10 tal min

    Voeg de tomatenblokjes + hamblokjes eraan toe

    Zet alles terug in de microgolf op 800 Watt een 2 tal min

    Bak je gehakt af en voeg spaghettiekruiden toe

    Breng alles samen in de ultra pro

    Breng bovenop uw schotel aardappelpuree en werk af met gruyere kaas

    Plaats alles nog een 20 min in oven

     

    Smakelijk!!


    24-12-2014 om 14:27 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:ultra pro recepten
    15-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tagliatelli met broccoli en gerookte zalm

    Tagliatelli met broccoli en gerookte zalm

    Ingredienten:

    Pasta

    Bouillonblokje

    200gr gerookte zalm

    200gr gemalen kaas

    2 doosjes room

    2 eieren

    1 broccoli

     

    Bereiding:

     

    Doe de pasta in de ultra pro

    Verkruimel erover je bouillonblokje

    Giet er kokend water over en zet 4 min in microgolf op 800Watt (ofwel lauw water, 6 min in de microgolf)

    Maak de broccoli fijn in de turbochef

    Leg deze in de andere ultrapro en zet gedurend 5 min in de microgolf

    Maak de kaas fijn met de kaamolen

    Doe in je shaker de room, eieren en ev. Kruiden en shaken maar

    Giet uw pasta af

    Giet uw mengsel van uit de shaker over uw broccoli

    Vervolgens de pasta toevoegen aan uw mengsel en goed omroeren

    Voeg als laatst uw kaas toe

    Zet gedurende 5 min in microgolf

     

    smakelijk


    15-10-2014 om 20:24 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:ultra pro recepten
    10-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vogelnestjes op provencaalse wijze

    Vogelnestjes met Provençaalse saus

     

    Benodigdheden: (voor 4 personen) voor het kookatelier is mssn een half vogelnestje wel voldoende. -

     

    ½ courgette - ½ aubergine - ½ rode ajuin - 

    2 blikken tomaten blokjes met basilicum (aldi) - 

    1kg gehakt - 

    4 hard gekookte eieren - 

    Peper/zout - 

    Provençaalse kruiden 

     

    Benodigdheden materiaal: - ultra pro - Groente mes - Mando chef 

     

    De 4 eieren hard koken, pellen vervolgens na afkoelen ommantelen met gehakt. 

    De courgette, aubergine in blokjes snijden. 

    De rode ajuin fijn snijden. 

    Dit alles in de ultra pro en overgieten met de 2 blikken tomaten blokjes. 

    Kruiden naar smaak. In micro golf op 750watt gedurende 15min, gaartijd eventueel aanpassen.


    10-10-2014 om 08:47 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:ultra pro recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta met broccoli en champignons

    Pasta met broccolisaus en champignons

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    • 500 gr pasta naar keuze

    • 1 ui, fijngesnipperd

    • 250 gr champignons

    • 2 el olijfolie

    • 250 gr spekblokjes

      Voor de broccolisaus

    • 1 broccoli, in roosjes verdelen (stronk verwijderen of eventueel fijnhakken)

    • 1 flesje room (250ml)

    • peper

    • zout

      Prijscategorie : 6 à 7 euro

       

      Bereiding

      Kook de pasta beetgaar in de pastakoker..

      Doe de ui + spekblokjes en de champignons in de ultrapro en doe deze gedurende 8b min in de microgolf op 850 W.

      De broccoliroosjes in de microgourmet gaarstomen gedurende 18 min. Pureer de broccoli (houd eventueel enkele broccoliroosjes apart voor de garnering) en vermeng met room, kruid met peper en zout. Pureer de broccoli.

      Vermeng de pasta met de champignon, spekblokjes en broccolisaus.

       

      SMAKELIJK!!!


    10-10-2014 om 08:47 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ultra pro recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosselen

    Mosselen

     

    Ingrediënten voor 2 personen :

                                                                   

    1,5 Kg mosselen

    2 eetlepels olie

    1 ui 

    Ingrediënten voor 2 personen :

     

    1,5 Kg mosselen

    2 eetlepels olie

    1 ui

    2 takjes selder

    150 ml droge witte wijn

    1 laurierblad

    zout en peper

    4 eetlepels magere room

    2 eetlepels gehakte peterselie

    een beetje bloem

     

    Doe de mosselen in een bad gezouten water in de MengKom 3,5 l, en voeg een beetje bloem toe. Maak elke mossel schoon en laat ze uitlekken in de Dubbel Vergiet

     

    Snij de ui en de takjes selder fijn.

     

    Doe de olie, de ui, de selder, de wijn en het laurierblad in de MicroCook 2,25 l en kook tijdens 4 minuten op 800 watt in de microgolf-oven en meng een keer tussendoor met de Menglepel.

     

    Doe de mosselen in de MicroCook en kook tijdens 4 à 5 minuten op 800 watt in de microgolf-oven tot de schelpen helemaal open gekomen zijn. Schud 2 keer tussendoor.

     

    Breng op smaak met zout en peper en voeg de room en de peterselie gehakt in de TurboChef aan toe.

     

     

    Je kan de mosselen ook klaar maken de steamer: 15 a 20 min in de microgolf op 800Watt


    10-10-2014 om 08:44 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ultra pro recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde courgette

    Gevulde courgettes

     

    Ingredienten:

    2 grote courgettes

    harissa of tabasco

    350gr gehakt

    200gr geraspte gruyère

    8 eetlepels ketchup

    2 eieren

    een snuifje knoflookpoeder, beetje zout en peper

    slaolie

    6 eetlepels paneermeel

     

    Benodigdheden:

    Keukenmes of Chefsmes

    Quick Chef

    Kaasmolen

    UltraPlus Lasagneschaal

     

    Bereidingswijze:

    Snij de courgettes in de lengte door en lepel ze gedeeltelijk uit.

    Strooi er wat tabasco en 1/3 van de gruyère over.

    Bereid het gehakt in de Quick Chef met de ketchup, de eieren, 2 eetlepels paneermeel en weer 1/3 van de gruyère.

    Breng op smaak met peper, zout en knoflookpoeder.

    Vul de courgettes met het gehakt.

    Strooi er de rest van de gruyère en het paneermeel op en giet er een goede scheut slaolie over.

    Leg de courgettes in de UltraPlusschaal.

    Zet de schaal gedurende 30 min op 180 °C in een voorverwarmde oven.

     

                                         

    Dit kan je ook serveren met rijst als hoofdschotel.


    10-10-2014 om 08:43 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:ultra pro recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stoofvlees, blinde vinken , konijn

    Recepten voor de ultraplus(pro)kommen

     

    Stoofvlees :

    Braad 1 kg vlees af in de pan tot het vlees bruin is, snij een ajuin in schijfjes en bak dit bij het vlees. Doe er wat bruin bier bij en doe alles in de ultrapluskom. Laat alles opkoken.

    Voeg er een paar blaadjes laurier bij, wat mosterd enz.

    Plaats het deksel erop en plaats de kom in de oven op 150 ° C gedurende minstens 1u30 u à 2 uur.  Voor het indikken van de saus gebruik je maïzena bruin roux, strooi dit bij het stoofvlees en laat 2 x 1 min. dikken in de microgolf zonder deksel.

    Blinde vinken :

    Voor het afbraden van het vlees idem stoofvlees.

    Op 4 blinde vinken is de bereidingstijd : 30 min. op 150 ° C.

    Voor het binden van de saus idem stoofvlees.

    Konijn :

    Voor het afbraden idem stoofvlees.

    Je kan ook naar wens wat gerookt spek laten meebraden.

    Op een konijn van 1.2 kg is de bereidingstijd : 1u30 op 150 ° C.

    Voor het binden van de saus idem stoofvlees.

    Varkenshaasje op een bedje van kruidenkaas met Gandaham :

    Braad het varkenshaasje af in een pan tot het bruin is aan beide kanten.

    Neem het vlees uit de pan, smeer dit volledig in met kruidenkaas en doe er Gandaham rond.

    Plaats dit in de ultrapluskom en doe er een beetje water bij de jus en giet dit over het vlees. Op een gewicht van 750 gr laat 30 min bakken op 150 °C met deksel. Haal het vlees uit de kom en snij dit in stukken. Hou warm in de Iso-duo.

    Kip in de microgolf (zonder vet of vocht)

    Kruid de kip met veel kippekruiden boven en onder. Leg ze in de ovale ultrapluskom van 3 l. Plaats gedurende 25 min op 750 Watt onder gesloten deksel in de microgolf wanneer de kip ongeveer 1.5 kg weegt. Voor een kip van ongeveer 1.25 kg volstaat 20 min. Het resultaat is botermals !!!


    10-10-2014 om 08:42 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:ultra pro recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mexicaanse kippenfilet

    Mexicaanse kippenfilet

     

    Ingrediënten voor 6 personen :

     

    2 dubbele kippefilets ( 800 gr )

    2  uien, 400 gr rode paprika

    200 ml ketchup

    1 doosje room

    Kippenkruiden

     

    Producten :

    Ronde microplus 2,25 L of ultrapro 3.5 l

    Vier in een kan, snijplank, koksmes

    Klopper of menglepel, siliconenspatel

    quickchef plus, turbochef

     

    Bereidingswijze :

     

    De versnipperde uien en de fijngehakte paprika samen met de in blokjes gesneden kippenfilet in de microgolfkom doen en bestrooien met veel kippenkruiden.

    Goed mengen en 8 min in de microgolf op 750 Watt zetten onder gesloten deksel.

    De room en de ketchup mengen.

    Dit mengsel over de kip gieten en nog 7 min terug in de microgolf.

    Terug goed mengen.

    Serveer met rijst of pasta of een stukje stokbrood.

    (1 tas rijst, 1 ½ water, ½ bouillonblokjes en 9 min. op 750 Watt in microgolf onder gesloten deksel)


    10-10-2014 om 08:41 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:ultra pro recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koninginnehapje

    Koninginnehapje

     

    Ingrediënten :

    500 g kippenfilets – kippenkruiden

    250 g champignons – 300 g gemengd gehakt

    250 ml melk – 200 ml verse room

    5 eetlepels bloem (vloeiende) – 1 vel bladerdeeg – 1 ei – ½ citroen

    Verse peterselie

     

    Producten :

    Ultrapro 3.5 l – croissant party – citruspers – snijplank – koksmes – quickshaker- menglepel – patisserieborsteltje – deegblad multiflex – turbochef - deegkom

     

    Bereidingswijze :

    • Snij de kippenfilet in stukjes en doe ze in de ultrapro met een eetlepel kippenkruiden.

    • Draai balletjes van het gehakt en voeg die bij de kip.

    • Borstel de champignons schoon en snij ze in 4 en voeg bij de kip.

    • Zet in een gesloten ultrapro in de microgolf gedurende 9 min op 750 Watt.

    • Shake de melk met de room en de bloem met eventueel wat peper en zout en giet het mengsel over de kip.

    • Zet nog 2 min terug onder deksel, roer om en zet nog 2 terug zonder deksel.

    • Maak met de croissant party punten van het bladerdeeg.

    • Strijk in met een losgeklopt ei en bak in een voorverwarmde oven op 180 ° C.

    • Pers de halve citroen met de vruchtenpers en voeg het sap toe.

    • Leg op elk bordje een bladerdeegpuntje en schep de vol-au-vent over.

    • Werk af met wat gehakte peterselie.


    10-10-2014 om 08:40 geschreven door Marjoke Moerman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (18 Stemmen)
    Categorie:ultra pro recepten

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs